Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Heavenly Sword

Featured Replies

Opublikowano

Jak już temacik został lekko otrzepany z kurzu to i ja się wypowiem, bo jest o czym:]

Dla mnie Heavenly Sword to jedna z największych growych niespodzianek w życiu, kupiłem nie tak dawno temu PS3, zaopatrzyłem się w parę gierek, m.in. HS (śmieszna cena zachęcała). Szczerze mówiąc żadna z tego typu chodzonych bijatyk nie wciągnęła mnie na więcej niż 15 minut a podchodziłem do kilku, z DMC i GoW na czele, ot taki gust.

Wziąłem się za HS bardziej z ciekawości bo ta giera narobiła swego czasu sporo szumu. Włączyłem i skończyłem w dwa intensywne wieczory, a potem co już w ogóle mi się nie zdarza wziąłem się za masterowanie (aż żal że gra nie ma trofeów :rolleyes: )

Co podeszło mi najbardziej:

- prosty i przyjazny niezbyt ogranym w tym gatunku zawodnikom system walki, niby wydawał mi się dziwny- vide uniki na gałce ale potem doszło do tego że w kilku innych grach uciekając przed jakimiś rzezimieszkami instynktownie machałem gałką. No i świetna animacja naszej heroiny, aż chce się klikać

- najlepsze wykorzystanie żyroskopu jakie spotkałem w grach, najpierw dość trudne do załapania ale potem dające masę frajdy, naprawdę mało jest tak sympatycznych rzeczy jak strzała prosto w krocze posłana z kilkuset metrów :rolleyes:

Najbardziej powalające są za to (fanfary):

- rewelacyjna reżyseria: motion capture,- chyba tylko ten z Heavy Rain może mu dorównać ale to dużo młodsza gra. Wszystkie scenki, mimika, projekty postaci i ich zachowania, dubbing zasługują na najwyższe laury.

np. moment kiedy

Kai boi się Fying Foxa

naprawdę poderwał mnie z fotela.

- klimat, na pozór niewiele nowego ale tak jak pisał donsterydo twórcom udało się poskładać bardzo przyjemną, spójną historię rozgrywającą się w pięknej scenerii, z pełnokrwistymi postaciami w rolach głównych

Zdecydowanie jedna z perełek Playstation 3, zdecydowanie posiadać tę konsolę i nie przeżyć historii Nariko to wstyd, nawet dla kogoś kto do slasherów podchodzi jak pies do jeża.

Ja dla swojej kopii już zarezerwowałem miejsce na półeczce wśród 'szczególnych' gier, i na pewno kiedyś jeszcze do HS wrócę, choćby po to żeby znów zobaczyć jak Nariko podnosi miecz mówiąc: (cytat z pamięci)

I'm not the chosen one, I'm the one who chose "

Edytowane przez Wielki K

• 3 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 357
  • Wyświetleń 162,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Odpaliłem sobie ponownie po czasie HS na Hell Mode i cholera, ta gra nawet dzisiaj wygląda rewelacyjnie (walka z wieloma przeciwnikami, czy świetna reżyseria wykończeń), a patenty w stylu sterowania s

• Gość donsterydo
    Gość donsterydo

Tak, gra wygląda "świetnie" szczególnie z tym tragicznym screen tearingiem, który momentami jest tak duży, że wygląda to tak jakby gra dostawała dropów FPS o 50%   Co do gry to autorom udało się os

• Jak już temacik został lekko otrzepany z kurzu to i ja się wypowiem, bo jest o czym:]   Dla mnie Heavenly Sword to jedna z największych growych niespodzianek w życiu, kupiłem nie tak dawno temu PS3,

Opublikowano

Też bym nie chciał sandboxa, już znacznie lepsza koncepcja wydaje się z tym piekłem, przynajmniej bardziej by to przypominało oryginał.

Opublikowano

Najpierw niech zaprezentują jakieś materiały. Wtedy będzie można ocenić czy wyjdzie to na dobre HS. Slasher + sandboks? Czemu nie.

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam temat stary ale walcze z ostatnim bosem i jak odbić niebieskie pociski (żółte i czarne opanowałem) ?? L1 cz R1 i co nacisnąć ??

Opublikowano

Dawno nie grałem, ale z tego co pamiętam to tylko wciska się trójkąt. Niebieski to podstawowy atak i nie używa się ani L1 ani R1.

Opublikowano

To jeden z Top 10 najtrudniejszych bossów wszech czasów, więc musi być trudny. Zobacz na www.gamefaqs.com

Opublikowano

Ale na normalu taki trudny ? Skilla nie mam w slashery ale pamiętam, że go na normalu za 1 razem dałem. This girl, this beutiful girl!