Saunter 3 Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Kupiłem dzis Wireless Adaptera i mam pytanko. Jestem podłączony do sieci za pomocą bezprzewodówki od Aster. Na laptopie wszystko śmiga elegancko, w konsoli zaś wyszukuje podłączonego adaptora, ale nie może skonfigurować sieci bezprzewodowej (w zakładce bezprzewodowe sieci znajduje ASTERa, wpisuje hasło, ale dalej nic nie działa). Cóż mam zrobić? MAC zrobiłem alternatywny w konsoli, wpisałem ten, którego mam w laptopie. Jeśli będzie trzeba, to poświęcę połączenie z komputerem na czas korzystania z konsoli, to nie ma różnicy. Chodzi o to, aby mi Live zadziałał. Help:) Cytuj Odnośnik do komentarza
basbot11 177 Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) post mozna skasowac. Edytowane 3 Listopada 2008 przez basbot11 Cytuj Odnośnik do komentarza
CODENAME 47 0 Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 mam takie dosc glupie pyatnie ale nie wiem jaka ma byc na niego odpowiedz 1 czy 1 mb to jest wystarczajcy net do grania przez live'a np w halo 3 2 jak najlepiej polaczyc sie z x'em 3 moge sie polaczyc w tanszy sposob z xboxem jesli mam kompa 2 metry od x'a inaczej niz przez router jakies kable czy cos? Cytuj Odnośnik do komentarza
basbot11 177 Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 znalzlem rozwiazanie laen nadal mam problem, polaczenie VPN z relakks mam, moj ip na pc jest zmieniony, ale w marketplace dalej jest wszystko bez zmian. moze mi ktos napisac co mam zrobic aby pojawil mi sie marketplace z usa? (czy rejestracja nowego konta na xblive z danymi na usa cos zmieni?) Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzys PL 28 Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 @ CODENAME 47 1 Starczy 2 Kablem albo WIFI(droższa opcja ale bez kabli) 3 Kupujesz kartę sieciową do kompa (ja za swoją dałem całe 10zł i działa bez problemu) przewodem podpinasz do klocka, na kompie udostępniasz połączenie z netem. Takie połączenie ma jedną wadę bo jeśli chcesz mieć net na xboxie musisz mieć włączonego kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza
CODENAME 47 0 Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) i do tego wlaczonego neta? powiedzcie mi ile pradu bedzie cignal komputer z powylaczanym wszystkim co sie da czy to bedzie dzialac jesli komp bedzie w stanie"uspienia" dzieki za odpowiedZ krzysiu aha jakas instrukcja jak to zrobic na jakiej stroni jest najlepsza instrukcja jak przez kable laczyc teraz jeszcze jedno zeby olaczyc x'a musze miec: -konsole -kabel(musi byc skrosowany? i zwesjciem rj45?) -i jesli chce miec neta na kompie i w x'ie musze miec cos takiego http://www.allegro.pl/item460145656_rozdzi...alog_net24.html ? jak jeszcze cos to napiszcie dajcie mi jakis tutorial gdzie pisze jak to wszystko skonfigurowac jakas strone karta sieciowa moze byc taka? http://www.allegro.pl/item474076825_nowa_k...s_gw24_box.html co musi miec karta sieciowa zeby mogla dzialac z xboxem z gory dzieki Edytowane 4 Listopada 2008 przez CODENAME 47 Cytuj Odnośnik do komentarza
CODENAME 47 0 Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 dobra juz se wszytsko poldaczylem a teraz powiedzcie mi jak mam arcade to granie w halo 3 bedzie jakies okrojne bo slyszalem ze nie wszystkie tryby mozna grac jak wogole wlacza sie gry online pierwsze mam kupic konta gold a co potem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Rankingowych nie pograsz. Co robisz po wykupioniu golda? Wlaczasz konsole z kablem do neta i grasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
CODENAME 47 0 Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 a jak sie znajduje ludzi z ktorymi mozna pograc jak szukac np tylko polakow? rankingowe to jakie? jak bede miec dysk bede mogl je grac? Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Rankingowe to takie z rankingiem i expem po prostu, jak bedziesz mial dysk mozesz w niegrac. Z Polakami to najlatwiej jak znajdziesz jakiegos u siebie na liscie lub dodasz co gra i wtedy szanse sa wieksze, ze inny polak was zaprosi i grono sie powiekszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
CODENAME 47 0 Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 juz mam wszystko podlaczone mam niby to konto gold to jak teraz grac z ludzmi pod jaka kategoria tego szukac narazie moge se sam tylko robic mapy Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Nie powiem Ci ,bo w Halo gralem jakies 15min. Poszukaj troche. Cytuj Odnośnik do komentarza
CODENAME 47 0 Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 powiedzcie mi jakie tryby sa wedlug was najlepsze w halo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
morros 2 Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) Mam troche dziwna sytuacje. Otoz mam neostrade, jednak nie uzywam tego modemu co dali na poczatku tylko mam router(przewodowy dziele nim sygnal z sasiadem). Xboxa bede mial jednak w innym pokoju a poniewaz jest na innym pietrze nie dam raczej rady podciagnac kabla od routera, I teraz mam pytanie. Czy x360 live zadziala bez przejscia sygnalu przez router? Edytowane 10 Listopada 2008 przez morros Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 jak to jest z radiowka i x360 ? dziala to jakos sprawnie i jaki net wziasc,zeby wszystko szybko chodzilo, jakie lacze tzn dzieki z gory za rady bo qmpel sie pyta a ma mozliwosc jedynie droga radiowa bo nie ma jak kabla poprowadzic, jakies porady i uwagi ? pozdro !!! Ja mam radiowke 1,5mB/300kB i chodzi swietnie Nic nie rozlacza, lagow praktycznie nigdy nie mam Trzeba tylko kupic ruter z finkcja klienta bezprzewodowego i dobrze go skonfigurowac A jak się gra radiówką, 600 kb/70kB to bedzie duzo problemów? Ktos wie? Cytuj Odnośnik do komentarza
morros 2 Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 (edytowane) Czy modem usb podlaczony do xboxa zadziala (modem w jedneym miejscu do jedngego gniazdka telefonicznego, gdzie indziej router przewodowy do innego gniazdka) jest to cos takiego Edytowane 10 Listopada 2008 przez morros Cytuj Odnośnik do komentarza
czesio83 21 Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) juz niemam siliy sprawdzalem juz wszystkie sposoby i ciagle zonk na wykrywaniu ip wpisywalem juz wszystko :(przegladalem poradniki itp firewale powylaczane neta mam przez kablowke:( czy mozliwosc ze gosc od sieci zablokowal mi dostep do polaczenia konsoli? juz mam a wszystko przez swoja glupote:) dawale udostepnienie na nie ta karte:)) juz mam i smigam Edytowane 11 Listopada 2008 przez czesio83 Cytuj Odnośnik do komentarza
Arek_ 20 Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Czy modem usb podlaczony do xboxa zadziala (modem w jedneym miejscu do jedngego gniazdka telefonicznego, gdzie indziej router przewodowy do innego gniazdka)Zadziała tylko wtedy jak napiszesz do niego sterowniki pod Xboxa360 czyli nie zadziała. Ponadto router (pewnie z modemem) i modem nie zadziałają naraz, no i po co ten modem na parterze? Jakby był PC to można by udostępnić neta, a tak przewierć się z kablem przez sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bog2e 0 Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 (edytowane) Witam, możecie polecić jakiś dobry, sprawdzony router do x'a który zastąpiłby mi liveboxa z Neostrady? Co sądzicie o Linksys WAG 200G np takim Edytowane 16 Listopada 2008 przez Bog2e Cytuj Odnośnik do komentarza
morros 2 Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Czy modem usb podlaczony do xboxa zadziala (modem w jedneym miejscu do jedngego gniazdka telefonicznego, gdzie indziej router przewodowy do innego gniazdka)Zadziała tylko wtedy jak napiszesz do niego sterowniki pod Xboxa360 czyli nie zadziała. Ponadto router (pewnie z modemem) i modem nie zadziałają naraz, no i po co ten modem na parterze? Jakby był PC to można by udostępnić neta, a tak przewierć się z kablem przez sufit. Wpadlem na inny pomysl. Kupie http://www.awelt.pl/product_info.php?products_id=1912 i jak bede potrzebowal uzyc neta (np aktualizacja dashboardu to podlaczam do monitora od PC. Czy w Polsce mozna sciagnac dema z xbl? (majac konto np. na anglie) I jeszcze jedno. Na ktory kraj najwiecej polakow robi konta? Cytuj Odnośnik do komentarza
Smiti 313 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Witam, mam pytanie otóż podłączyłem Xbox'a do neta i chcę swoje dotychczasowe konto ( offline ) zmienić na konto online. Jak to zrobić ? Dotychczas spróbowałem raz ale mi niestety założyło nowe a nie chce zmarnować znowu miesiąca golda. Dodam, że mam już NXE. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 To moje drugie podejście do tematu xbox360 i podłączenie do neta. Przypominam: Posiadam neostradę podlączoną do laptopa, laptopa podłączam skrosowanym kablem do konsoli. Wykonuje następujące czynności: Udostępniam połączenie internetowe dla połączenia lokalnego przez kartę sieciową komputera, w karcie sieciowej daję tradycyjny IP czyli 192.168.0.1 a maskę podsieci 255.255.255.0. Resztę zostawiam pustą. Nastepnie wierszu poleceń wpisuje ipconfig /all i przepisuje DNSy z połączenia internetowego. Nastepnie wyłączam zaporę, wszystkie atywirusy oraz antytrojany (Vista). W xboxie ustawiam IP na 192.168.0.2, maskę 255.255.255.0 a bramę 192.168.0.1. DNSy przepisuje z połączenia internetowego. No i robie test, przechodzi pierwszą sekcję (czyli konsola do komputera) a wywala się na DNSach. Hmm, czegoś nie rozumiem? jakieś pomysły dlaczego ciągle tak wywala? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Mam to samo co kolega wyżej, nie wiem dokładnie czemu. Pomóżcie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Dodam, że zmieniałem już IP karty WiFi i ściągałem nowe oprogramowanie do karty sieciowej (bo takie porady też gdzieś już przeczytałem) i dalej nic... Cytuj Odnośnik do komentarza
nuniol 0 Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 czy ktoś próbował podłączyć iXa do netu za pomocą mobilnego dostwacy? chodzi mi o np play online czy iPlus. Ja mam tylko taką możliwość i jestem ciekaw czy ktoś już się w to bawił no i jaki był rezultat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi