Opublikowano 12 stycznia 200817 l Obszerny materiał o FFXIII w kolejnym numerze Famitsu PS3: http://www.enterbrain.co.jp/jp/p_catalog/b...577-4066-2.html W sprzedaży od 25 stycznia.
Opublikowano 12 stycznia 200817 l Podoba mi sie pomysl "versus XIII".Moze byc ciekawie.... Wiadomo juz jakie beda"summony" i jak sie beda nazywac?
Opublikowano 12 stycznia 200817 l Autor Potwierdzone: Shiva, Ifrit Niepotwierdzone: Carbuncle, Siren Na razie nie wiadomo jak będą się nazywać.
Opublikowano 13 stycznia 200817 l A co bohaterow to ta laseczka to bedzie w versus XIII czy w normalnej?I wiadomo juz cos o innych bohaterach?
Opublikowano 13 stycznia 200817 l Lightning?Tak sie bedzie ona zwac?Hmmm....troche....glupio jak na moj gust:)
Opublikowano 13 stycznia 200817 l Lightning?Tak sie bedzie ona zwac?Hmmm....troche....glupio jak na moj gust:) Brzmi tak samo mądrze jak Cloud i Squall.
Opublikowano 13 stycznia 200817 l Lightning?Tak sie bedzie ona zwac?Hmmm....troche....glupio jak na moj gust:) Brzmi tak samo mądrze jak Cloud i Squall. Cloud i Squall jeszcze moga byc ale Lightning dla laseczki:)?
Opublikowano 14 stycznia 200817 l Piorun.Chmura,Wszask -każde śmieszne Choć akurat Lightning najbardziej pasuje do pseudonimu Mogą się nawet jeszcze bardziej głupio nazywać grunt by XIII był naprawdę porządnym Finalem z świetną fabułą,światem,systemem.Oby nie skupiali się tylko na oprawie i dopracowali każdy element.JA do XIII podchodzę ostrożnie-shiva-motor mnie do takiego stanu doprowadziła
Opublikowano 14 stycznia 200817 l Strzelam, ze S-E ma już w planach produkcje zabawek-transformerów Shiva itd xD
Opublikowano 14 stycznia 200817 l no widzialem to shiva-motor....mam nadzieje ze zrezygnuja z tego pomyslu(no chyba ze niebedzie taki glupi jak sie wydaje).
Opublikowano 14 stycznia 200817 l Na bank nie zrezygnują bo nawet niektórym to się spodobało-wiadomo w dzisiejszych chorych czasach liczy się tylko grafika i efektowność i niestety wielu ocenia gry na podstawie tylko tego.Finale czesto balansowały na granicy kiczu ale zazwyczaj im to dobrze wychodziło i nie raziło to graczy,mam nadzieję ,że Shiva-motor też będzie mieć jakieś konkretne zastosowanie i w praniu wyjdzie przyjemnie Jedno czego po XIII jestem pewien to oprawa-po prostu na 100% zgniecie wszystko i wszystkich w ziemie
Opublikowano 14 stycznia 200817 l wiecie cos o walce?jak to bedzie z nia w tej czesci?bo na filmach wyglada na siekanine....
Opublikowano 14 stycznia 200817 l ma być efektowna,graficznie i stylowo przypominać tą z filmu FFVII(w tym FFXIII versus to niby się wzrują nawet na walkach z filmu),jak zobaczysz system to w ogóle zadasz sobie pytanie czy to dalej final ale mimo tego mają być elementy w walkach nierozłącznie związane z serią od lat Czyli ogólniki same - ma być rewolucyjnie ale też troche starego schematu ma pozostać 8) Swoją drogą ta walka z trailera to concept jak ma to wszystko mniej więcej wyglądać,może na chwilę obecną prace są bardziej zaawansowane ale jeszcze jakisczas temu mówiono coś o 5 % gotowej gry
Opublikowano 14 stycznia 200817 l Autor - nie będzie losowych walk - walki mają być efektowne (nie zabraknie ATB) - bohaterowie mają się wyróżniać podczas walk i posiadać unikalne umiejętności ; rola bohaterów w walce "ma odzwierciedlać ich rolę w fabule" - przeciwnicy "jakich nigdy wcześniej [w FF] nie widziano" ; mają posiadać "inteligencję i uczucia" - lokacje będące ekosystemami zamieszkanymi nie tylko przez wrogów
Opublikowano 16 stycznia 200817 l Po tym jakim failem był FFXII nie pokładam absolutnie żadnych oczekiwań co do XIII bo to będzie porażka moim skromnym zdaniem.
Opublikowano 16 stycznia 200817 l FFXII wcale nuie byl porazka!To wspanialy rpg tylko ze niestety ze slaba fabula!
Opublikowano 16 stycznia 200817 l Dokładnie, FF XII po prostu jest jakby pozbawiony ,,głębi" wśród postaci, ich wątków, po prostu akcja szła niczym w jakimś ,,amerykańskim rpg" (SW KOTOR w tym wypadku). Poza tym skąd takie pochopne wnioski ?, wydaje mi się że właśnie przy XIII i Versus-ie twórcy wrócą do ,,wątków między postaciami" jak w starych FF-ach, (tylko tyle da sie wnioskować np z AMV-ów z Versusa).
Opublikowano 17 stycznia 200817 l FFXIII prezentuje się tutaj nie tak nędznie, jak zwykle, FFXIII Versus prezentuje się do d*py, jak zwykle. Oczywiście IMO.
Opublikowano 17 stycznia 200817 l Jak dobrze widzę to zaprezentowano summony-Shive ,Ifrita(świetny diabelski wyraz twarzy) i jakiej zielone coś z kropką ...a już myślałem ,że FFXIII będzie mało infaltylna Edytowane 17 stycznia 200817 l przez Ficuś
Opublikowano 17 stycznia 200817 l Jak dobrze widzę to zaprezentowano summony-Shive ,Ifrita(świetny diabelski wyraz twarzy) i jakiej zielone coś z kropką ...a już myślałem ,że FFXIII będzie mało infaltylna To zielone coś, to najprawdopodobniej Carbuncle, jak już gdzieś tam wcześniej pisał Enkidou. Jeszcze więcej nowych skanów: http://www.forever-fantasy.net/modules.php...r=0&thold=0
Opublikowano 17 stycznia 200817 l Autor Tak, te skany potwierdzają, że nowe summony to Carbuncle i Siren. Ten pierwszy ma mieć nową rolę w FFXIII. W poprzednich częściach był, z tego co pamiętam, defensywnym summonem.
Opublikowano 17 stycznia 200817 l Grafa śliczna choć wygląd Carbuncle nie przypadł mi do gustu.Z jednego ale niezmiernie się ciesze,widać,że coś sie dzieje z tą grą i mam nadzieję ,że już za niedługo w końcu zdradzą elementy gameplayu na jakiejś większej prezentacji