Shago 3 505 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) Danielskii - Porownuje, bo wiesz... Przy Devil May Cry 4 bawie sie CUDOWNIE mimo ze na liczniku mam juz nabite 25H gry, a wiem ze bedzie drugie tyle , i naprawde nie wiem jak dziekowac firmie Capcom za to, ze wydali ta gre na X360. A Mass Effect skonczylem bez wiekszego entuzjazmu Sasori - Życie jest piekne :), bo sa gusta i gusciki ps. Ale jaja, moj post jest 1000 w tym temacie Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez Shagohad Cytuj Odnośnik do komentarza
Sasori 1 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam. Mam malutki problem , przeszedłem gre juz 4 razy . Teraz zamierzam 5 . Ale nie odblokowywuje mi achow za przejscie gry na trudnym i bardzo trudnym. Przechodzac gre na weteranie postacia od 1 lvlu nie zaliczylo mi , teraz mam zamiar zaczac grac na poziomie szalenczym w ktorym napisane jest ze nalezy odblokowac ale normalnie moge zaczac na nim grac. Odblokuje mi achy za poziom trudnosci ? Prosze o odpowiedz bo to dla mnie sprawa zycia i smierci Pozdrawiam Krzysiek Hmmm... Poziom trudności ustalasz albo przed rozpoczęciem gry, albo na Eden Prime. Po odpaleniu przekaźnika na Eden Prime NIE MOŻESZ już zmieniać poziomu trudności, inaczej acziw nie wskoczy. Nie spotkałem się jeszcze nigdzie z twoim problemem, więc przypuszczam, że zmieniałeś poziom trudności po Eden Prime - innego rozwiązania, poza ogromnym pechem i trafieniem w unikatowego buga, nie widzę :] Cytuj Odnośnik do komentarza
jiloo 4 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 takie moje 3 grosze. z innej beczki ogolnie jestem przeciwnikiem polskich tlumaczen gier, bo uwazam, ze nie ma w polce dobrych tlumaczy siedzacych w tematyce gier. bo jak wiodomo, by zrobic dobre tlumaczenie nie wystarczy znac angielski perfekcyjnie, a trzeba "czuc klimat" i "wiedziec o co biega". dlatego zawsze preferowalem granie po angielsku. a juz polskie glosy w grach to jakis koszmar. wystarczylo, ze uslyszalem glos narratora w takim Crackdown, by odrazu wrocic do angielskiego. ale to pewnie kwestia gustu. Mass Effect przekonalo mnie jednak, ze polskie tlumaczene nie musi byc takie zle. nie jest oczywiscie jakas rewelacja, ale jest clkiem niezle. na szczescie nikt nie wpadl na pomysl polskiego udzwiekowienia, a opcja kinowych napisow w dialogach sprawdza sie wysmienicie. slucham sobie po angielsku i jak trzeba spomagam napisami. z menusami jest troche gorzej. funkcje itp sa ok, ale nie rozumiem do konca sensu tlumaczenia nazw przedmiotow. jakos mnie draznia te msciciele, burze, grozy itp. wolalbym avenger'a, storm'a i menace'a. a juz najmniej zrozumiala rzecza sa dla mnie rozbieznosci pomiedzy mapa i zapskami w dzienniku (ale to juz chyba blad tlumacza). dlaczego na mapie mam gromade Voyager i system Amazon, a w dzienniku "system Amazonia w gromadzie Podroznika"? to ja wracam do grania ps. Ale jaja, moj post jest 1000 w tym temacie z tego co ja widze, to tysiac pierwszy. ktos Cie ubiegl Cytuj Odnośnik do komentarza
DaBig 1 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Dlaczego na mapie mam gromade Voyager i system Amazon, a w dzienniku "system Amazonia w gromadzie Podroznika"? Dokładnie to samo mnie zmyliło. n0 może nie zmyliło dosłownie, ale zdezorientowało. Jednakże porównując system lektora w Crackdownie ze swobodnym logicznym tłumaczeniem w Mass E., to ME robi kolejny krok w przód. Cytuj Odnośnik do komentarza
BiSoN 0 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Kurde a ja sie zaciąłem i przejsc nie moge ;( Gra jest kosmiczna. Kocham ten gatunek gier a juz tworza Kotor3. Mam nadzieje ze Mass Effect 2 poprawi to co mozna było uznac za błedy w jedynce. PS. Mam jedną kopie Mass Effect do wygrania w konkursie. Jak ktos chce to walic na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Albert Wesker Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 mam problem... zassalem sobie dodatek Bring Down the Sky na koncie US (normalnie mam euro) i wszystko bylo ok ale konsola sie zwalila, pojechala do naprawy i przyslali mi nowa, teraz jak wlaczam ME pisze mi, ze brak dostepu do dodatku to samo jest z REZem stracilem punkty wydane na te rzeczy czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mastah 103 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Próbowałeś skasować z dysku to co nie działa i ściągnąć jeszcze raz? Byłeś zalogowany do XL? Zresztą to i tak chyba niewiele pomoże: http://my.imaginationispower.com/archives/000870.html Wydaje mi się, że to identyczny przypadek. Microsoft obiecał, że będzie pracować nad wyeliminowaniem tego problemu, ale zanim to nastąpi pewnie minie "trochę" czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Albert Wesker Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Próbowałeś skasować z dysku to co nie działa i ściągnąć jeszcze raz? Byłeś zalogowany do XL? Zresztą to i tak chyba niewiele pomoże: http://my.imaginationispower.com/archives/000870.html Wydaje mi się, że to identyczny przypadek. Microsoft obiecał, że będzie pracować nad wyeliminowaniem tego problemu, ale zanim to nastąpi pewnie minie "trochę" czasu. tak, identyczny metoda prob i bledow doszedlem do tego, ze gry i dodatek dzialaja tylko na koncie na ktorym je sciagalem i tylko jezeli jestem online... kapa Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość MasterShake Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 trudne to ? Bo pogralbym sobie w jakiegos rpg ktory na troche styknie, z filmikow wyglada swietnie, tylko ze w rpg jestem kompletny n00b Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Albert Wesker Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 dasz rade, to nie Eye of the Beholder ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość MasterShake Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 a warto brać limitke czy szkoda kasy? Bo drogie to w sumie nie jest na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza
DaBig 1 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Gra będzie zawsze ta sama. Kwestia osprzętu. Jeśli jesteś kolekcjonerem, droga wolna. Jeśli interesuje cie tylko rozgrywka, to wybierz krążek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 moje pytanka na temat gry - ile zajmuje przejscie gry (fabula+kilka/nascie misji pobocznych) - duzo jest pukawek w grze czy standart? - czesta sa dropy czy sporadycznie? - trudna dla poczatkujacego gracza w rpgi? - sa jakies bugi ktore strasznie gre utrudniaja? chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) moje pytanka na temat gry - ile zajmuje przejscie gry (fabula+kilka/nascie misji pobocznych) - duzo jest pukawek w grze czy standart? - czesta sa dropy czy sporadycznie? - trudna dla poczatkujacego gracza w rpgi? - sa jakies bugi ktore strasznie gre utrudniaja? chyba tyle 1. Niektórzy przechodzą grę w 20h ale chyba nie liznęli nawet większości misji pobocznych. Skończenie wszystkich misji pobocznych i main questa zajmuje średnio 35-45 godzin. Znam osobiście ludzi którzy siedzieli przy jednym podejściu 70h. Ale oni czytali absolutnie każdy opis planety i opisy znajdujące się z Leksykonie. 2. Pukawki sa podzielone na cztery rodzaje: pistolety, karabiny maszynowe, snajperki i shotguny. Jest kilka modeli w każdej frupie broni odróżniających się wizualnie i dodatkowo kilkanaście rodzin różniących się od siebie statystykami 3. Dropy są dosyć często w czasie walk. Przy swobodnej eksploracji w cytadeli mamy lekkie szarpnięcia spowodowane stałym doczytywaniem danych 4. Myślę, że nie jest trudna na easy i normal. 5. Czasami się bugi zdarzają, dlatego warto zapisywać tak co 10-20 minut, aby po zauważeniu buga można wczytać poprzedni stan gry. Wtedy najczęściej po bugu nie ma śladu. Edytowane 6 Lipca 2008 przez Gooralesko Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 to chyba sie na nia skusze jak znajde jakas fajna oferte ale pierw musze skonczyc pare innych. Thx goral Cytuj Odnośnik do komentarza
Kiler8888 0 Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 mam konto na europę i polską wersję gry jak ściągnę kontem na usa dodatek to będzie działał normalnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) mam konto na europę i polską wersję gry jak ściągnę kontem na usa dodatek to będzie działał normalnie ? Powinien. Content ściągany z XBL nie jest przypisywany do konta. Każde konto na danym dysku może korzystać ze wszystkiego co na nim jest oprócz sejwów które sa przyporządkowane do konkretnego gamertaga. Edytowane 6 Lipca 2008 przez Gooralesko Cytuj Odnośnik do komentarza
POK 0 Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 mam konto na europę i polską wersję gry jak ściągnę kontem na usa dodatek to będzie działał normalnie ? Byłem w takiej samej sytuacji. Ściągnąłem dodatek z konta USA a grałem na koncie UK. Wszystko działało normalnie bez żadnych problemów. Polskie napisy też były Mnie martwi natomiast fakt, że wyszedł dopiero jeden dodatek do ME, a twórcy mają do wykorzystania w dodatkach jeszcze 200Gs. Nie obraziłbym się gdyby na E3 zapowiedziano jakiś duży dodatek do ME Jeśli w najbliższych miesiącach nic nie pokażą, to pewnie będziemy mogli się pożegnać z kolejnymi dodatkami Do premiery dwójki został jeszcze przeszło rok czasu (najprawdopodobniej). Cytuj Odnośnik do komentarza
Hlipo 3 Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Jak wypuścili dodatek z dodatkowymi 50 punktami to nie znaczy że teraz muszą lub chcą dodać pozostałe 200gs Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Duzo zalezy ile ludzi wpompowali do pracy nad ME 2 i jakie profity przyniosl pierwszy dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kiler8888 0 Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Jak przejdę już dodatek to raczej nie będę trzymał gry którą przeszedłem X razy. Jak ją wymienię, a potem wydadzą dodatek to nie będę szczególnie zadowolony -_- Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 IMO ME jest gra ktora zasluguje na obecnosc w kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 (edytowane) Apropos drugiej części - nie chcę jej widzieć wcześniej niż na jesień 2009 z jedengo prostego powodu. Mam zamiar zamgrać w bardzo dopracowanego pod każdym względem Mass Effecta więc myślę, że dwa lata developingu od premiery jedynki wystarczą Bioware na dopracowanie kontynuacji przygód Sheparda. Edytowane 8 Lipca 2008 przez Gooralesko Cytuj Odnośnik do komentarza
KoD 3 Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Wie ktos moze na czym polega "glupia" zagadka z naprawieniem komputera kiedy mamy trzy przyciski i trzy"rubryki" chyba o to chdzi zeby przeniesc z 1 wszystkie klocki do drugiego i trzeciego ale JAK?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 masz jeden rdzeń uszkodzony i musisz przenieść wszystkie bloki do jednego z dwóch pozostałych. Myk polega na tym, że można połozyc jedynie mnijesza część na większej. Na manewry masz dwa pozostałe rdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi