Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ostatnio widziałem/widziałam...

Featured Replies

Opublikowano

https://www.filmweb.pl/film/The+War+on+doping-2012-681815

The War on doping (2012) - 50min film dokumentalny; reportaż z solidną nutą dziennikarskiego śledztwa. Mimo upływu lat i pewnych zmian, które i tak kwestie dopingu troszku wyniosły na lepsze, to ów dokument, którego wagi, ot znaczenia dla współczesnego sportu nie powinno się lekceważyć., robi naprawdę solidne wrażenie. Choć o jakieś 10-15 min. za krótki, to prosto (bez żadnej zbędnej mega analizy) nakreślający problem dopingu we współczesnym sporcie. I tak jak piszę... mimo 13 lat na karku... wydźwięk jest tu wciąż aktualny. Wciąż! Ocena dokumentu: 9/10!

2 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

Godziny Szczytu 1 i 2

Przypomniałem sobie obie części, bo nie pamiętam kiedy je poprzednio oglądałem. Świetne komedie z gatunku buddy movie. Chan i Tucker nadal bawią. Niestety, trójka to już nie było to samo.

To Uniwersum akcji, sztuk walki i komedii na dodatek... to dla mnie klasa sama w sobie... Godziny Szczytu 3 posiadają jedne z najlepszych napisów końcowych, jakie widziałem. No i te bloopersy. No mega! :D

• Odpowiedzi 15,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mad Max (2015) nie rozumiem zachwytu nad tym filmem, fabuła kiepska jak cholera, niektóre efekty tak tragiczne, że aż w oczy razi (wątpię, aby taki był zamiar reżysera), główny bohater tragiczny jak

• Mad Max: Fury Road/Mad Max: Na Drodze Gniewu (2015) - Pierwsza bomba prawdy: To nie jest film 10/10. Dlaczego? O tym w rozwinięciu.   Przychodzi taki moment w życiu człowieka, że ma już dość tych ws

• Gran Torino - o ja je.be co to ma być. Przekoloryzowana twardość Clinta, chińczyk z downem (scena jak tłucze w drzwi od piwnicy to jest maciek jak malowany), zamulasta historia. Jedyny plus to chyba k

Opublikowano

Bad Guys 2 - myslalem, ze sie zesram ze smiechu. Wszystko tutaj zagralo. Kazda postac ma swoj unikalny rodzaj humoru do zaprezentowania (mango z zebami 😂😂😂) i ja to kupuje. Nawet ten najbardziej prostacki humor (pierdzenie w stresie) jest fhui zabawny. Czasem fabula zwalnia i mamy moment powagi, ale krociutenki. Pozniej jedna z postaci cos powie, a reszta prowadzi lancuch slownych badz sytuacyjnych gagow gdzie mozna niekontrolowanie zalac gacie moczem smiejac sie do rozpuku.

Nie znajdziecie postaci, ktorej nie polubicie. Ktokolwiek napisal scenariusz najwidoczniej kocha sztuke filmowa za bardzo by ja spierdolic. Od poczatku do konca wszystko jest tak zarysowane, zeby akcja filmu nie zawiodla myslacego i oczekujacego konsekwentnego podejscia widza. Ogladalem po angielsku (Anglia, duuhhh!!) i dzieki Bogu bo smaczkow popkulturowych jest wiele do wychwycenia. Poza tym nienawidze polskiego dubbingu wiec wygralem x2.

Niektore animacje sa robione w 20u fps’ach w dzisiejszych czasach. Ta akurat nie, co jest OLBRZYMIM plusem bo zmeczenie sensoryczne nie istnieje. A na ekranie sie dzieje, oj dzieje ❤️‍🔥 . Akcja jest jednak do ogarniecia mimo tego, ze wypelnia ekran od rogu do rogu.

Polecam fhui. Swietny film. Za 3h zobacze Naked Gun, ale watpie, ze to przebije.

Opublikowano

The Naked Gun - eee tam. Kilka scen na krzyz, przy ktorych mozna sie posmiac jak przy oryginalach, ale wiekszosc to takie tchorzostwo komediowe, ze az zeby bola. Jesli nie wykorzystuje sie prostych mechanik z pierwowzoru, albo uzywa sie ich jak na lekarstwo to jak rozsmieszyc publike? Szef laboratorium wystapil w jednej krotkiej scenie. Zadnych odjechanych wynalazkow, zadnego probowania probki moczu, zadnych kawalkow banana spadajacych z kacika ust. Zamiast tego dostajemy malo smieszne lub zupelnie niesmieszne sceny, ktore troche przyprawiaja widza o politowanie na tak nieudolna probe odgrzebania nostalgii sprzed lat. Najwiecej smiechu na sali bylo z obscenicznych i dwuznacznych gagow, ale bylo ich tak malo, ze smiech czesciej zastygal w gardlach niz z nich uchodzil.

Koncowka to rowniez bardziej durna popierdolka niz smieszny final.

Oj oj, tchorzostwo jest tu wszechobecne. Bez mocniejszych scen i bogatszego powielania schematow z przeszlosci nie widze trylogii.

Chcecie sie posmiac? Patrzcie wyzej i idzcie na Bad Guys 2. Choc nie moge zagwarantowac, ze w wersji polskiej bedzie tak smieszny.

Opublikowano

Sicario - no genialnie się bawiłem, kino sensacyjne jakie lubię najbardziej. Surowa brutalność, mocne męskie role, brak smieszkowania i ciężki klimat, świetny finał i epilog. Oczywiście można się zastanawiać po co w filmie w ogóle ta agentka FBI, no ale powiedzmy sobie uczciwie, pewne schematy film u es ej mieć musi. I tak dobrze że nie było wątku romantycznego w trójkącie typu Blunt, del Toro i ten z "Get Out".

Jak życie da, to nadrobię dzisiaj drugą część.

PS: jedna z lepszych scen to ta na autostradzie w Juarez, mega napięcie czułem, a nie było tam żadnych fajerwerków.

Opublikowano

Naga broń w kinie

Daje radę. Neeson z dużą charyzmą, miło się ogląda.

8/10

Teraz oglądam pierwszą część na N.

Edit: no pierwsza część super.

Edytowane przez dominalien

Opublikowano
W dniu 3.08.2025 o 20:37, PiotrekP napisał(a):

Dwójka to już nie to samo, ale też dobre, choć czasem przewidywalne kino.

Ale świetnie sie kończy. Szkoda tylko ze tak długo to trwa sapek

Opublikowano

Biedne istoty - skąd te zachwyty krytyków? Nie wiem, ale się domyślam, hollywood jest pełne degeneratów. Dziecko którego mózg został przeszczepiony do ciała dorosłej kobiety, jeszcze zanim zaczęło składnie mówić, zaczyna się ruchać ze starymi dziadami i tak przez 2 godziny. Jak to jest sztuka to ja wysiadam i idę poczytać jakiś komiks.

Opublikowano

,,Dzika Planeta", 1973, animacja francusko-czechosłowacka... realizowana w... stylu/technice animacji, której jak dotąd jeszcze nie widziałem: coś bardzo ,,pierwotnego", archaicznego, z elementami jakiegoś dziwnego vibe'u a'la ,,europejskie malarstwo drugiej połowy XX wieku". To jedno z najdziwniejszych, ba!, najbardziej abstrakcyjnych doświadczeń z filmem animowanym w ogóle (a nie stricte animacją Sci-Fi), jakie przyszło mi geekowsko-kulturowo zaznać! Podsumowując sobie to, co zobaczyłem w tej produkcji, co z niej wyniosłem... wydaje mi się, że twórcy ,,Dzikiej Planety" przeżywali jakiś oniryczny sen o przyszłości, tworząc ,,ten cosik!". Ocena ,,Dzikiej Planety", ode mnie: 7/10.

https://www.filmweb.pl/film/Dzika+planeta-1973-111346

Fantastic_Planet_(1973)16x9.jpg?srcx=0&s

Opublikowano
22 hours ago, Shen said:

Biedne istoty - skąd te zachwyty krytyków? Nie wiem, ale się domyślam, hollywood jest pełne degeneratów. Dziecko którego mózg został przeszczepiony do ciała dorosłej kobiety, jeszcze zanim zaczęło składnie mówić, zaczyna się ruchać ze starymi dziadami i tak przez 2 godziny. Jak to jest sztuka to ja wysiadam i idę poczytać jakiś komiks.

Ten jebany film…

Wiekszosc czasu nie potrafilem skumac co sie dzieje, a po epizodzie paryskim doszedlem do wniosku, ze to nie film tylko ja jestem jebniety, ze kontynuuje seans. Zadalem sobie to samo pytanie co @Shen - gdzie tu sztuka?

Opublikowano

Happy Gilmore 2

Moja recenzja: DD

Cos wspanialgo ten film cool

Prawdziwa komedia z domieszka okruchow zycia, dynamika, humor, co chwile nowe arcyjednostki na ekranie, straigh fire

wub

Opublikowano

Sahara

W sam raz pod klimat za oknem. Pomimo 20 lat na karku, nadal spoko film na weekend. Jako lekkie kino rozrywkowo-przygodowe wypada lepiej od takiego Uncharted. Aktorsko jest ok, widoczki ładne, i nawet scenariuszowo daje radę.

Opublikowano

Skoro obejrzało się ostatnio ,,Mashle", gdzie jak wiemy w sprzeczności mamy jakoś funkcjonujące ze sobą światy: widziany z perspektywy ,,mugola" i nadczłowieka Masha, oraz ten drugi typowo ,,magiczny", czarodziejski, to naszła mnie rozkmina na obejrzenie: ,,Harry Potter: Historia magii", krótki około 1h dokument, z 2017 roku.

https://www.filmweb.pl/film/Harry+Potter%3A+Historia+magii-2017-850975

Sam film, to taka... naprawdę nieźle zrealizowana, powiedziałbym nawet, że świetna, krótka relacja dokumentalno-dziennikowa (abo mamy tu i samą autorkę, J. K. Rowling, i jej przemyślenia co do Pottera!), z charakterystycznym klimatem Harry'ego Pottera i ,,baśniowym" sposobem odczytywania przez danych aktorów elementów/cytatów z książek z serii! Wrócić do tego Świata, poprzez taki dokument - świetna rzecz, choć za ,,maluśka" czasowo! Generalnie oceniam ten dokument na: 8/10.

Opublikowano
W dniu 20.07.2025 o 22:08, Rtooj napisał(a):

Raczej nie, ale wiem że na podstawie tych ocen spojrzałem na bodajże mete, a tam jakaś wysoka ocena. Nieprawdopodobnie pretensjonalny parszywie tandetny horror o wampirach, a za zakończenie finału filmu

Spoiler

wschodem słońca

to należy się kosz złotych malin.

Była scena po napisach.