Opublikowano 13 czerwca 201113 l A co ma białko do kreatyny ? Białko jako suplement to nie cudowny środek, ono ma służyć do uzupełnienia braków w diecie. Co do fazy ładowania i bez, to w sumie nie ma wielkiej różnicy. Poczytaj tu http://www.sfd.pl/Kreatyna__faza_%C5%82adowania_vs._bez_fazy_%C5%82adowania_%26gt%3B_Strategie_suplementacyjne-t715385.html
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Faza ładowania sprawdza się jak masz np. jakieś zawody za kilka dni,np. sprint na 100 metrów,wtedy przynosi szybsze nagromadzenie ATP,na siłce to bez znaczenia bo tam efekt jest rozłożony w dłuższym okresie czasu.Jeżeli masz białko wymieszane z kreatyną(a są takie odżywki)to górną granicą są 3 gramy,aby nie doszło do wysycenia.Jakby się uprzeć to te 2-3 gramy dostarczysz z diety.
Opublikowano 14 czerwca 201113 l Ciekawie napisane o oknie anabolicznym - suplementacji potreningowej Po treningu (najszybciej jak sie da): szybkie bialko + prosty wegiel + ew.amino. Minimalizujemy katabolizm i nasilamy anabolizm.
Opublikowano 14 czerwca 201113 l Jeżeli zależy nam na masie i nie robimy areobów po treningu to carbo+aminy to dobre wyjście,jeżeli natomiast gubimy fat i kręcimy sporo areobów tak po treningu jaki w dni wolne to zaraz po treningu najlepsze będą aminokwasy,tylko musimy mieć pewność że jest w nich hydrolizat.
Opublikowano 15 czerwca 201113 l Zacząłem dawkować Shock Therapy i muszę przyznać że coś tam pobudza ( po wypiciu aż mnie nosi samo na trening ;p) ale liczyłem że te wszystkie produkty , które mają na celu pobudzenie działają bardziej. Wcześniej kofeina potem guarana a następnie XPlode. Może trzeba zwiększyć dawkę( w tym problem że mój żołądek jest wybredny i za dużo różnego rodzaju suplementów i czyści mnie od środka )
Opublikowano 15 czerwca 201113 l Litwin dzięki za próbkę to smak jaki był konkretnie? bo leciało wafelkiem Generalnie smaczne, bez piany. Elegancko, podobnie jak Peak Whey. Chyba się skuszę na Fitmaxa w niedalekiej przyszłości.
Opublikowano 15 czerwca 201113 l Smak kawa-orzech,ale kawę czuć najmocniej,tam jest genialny skład mieszanka WPH,WPI i WPC,można także łatwo zobaczyć srebrne drobinki w proszku,to leucyna jeden z najdroższych aminokwasów.
Opublikowano 16 czerwca 201113 l Który ze smaków Mutant Mass'a polecacie? Jeśli ma to jakieś znaczenie, gainer rozrabiany będzie z wodą, nie toleruję laktozy. Chcę, aby wypowiadały się tylko osoby, które Mutanta spożywały, na papierze najlepiej brzmi ciastko z kremem. Drugie pytanie kieruję do wszystkich mających doświadczenia z e-zakupami. Trenuję dopiero 3 miesiące i będzie to mój pierwszy suplement, upatrzyłem sobie kilka ofert na Allegro w ciekawej cenie. Czy istnieje w tej branży proceder podrabiania, czy też mogę być spokojny kupując suple przez internet?
Opublikowano 16 czerwca 201113 l Musisz się strzec, bo są pewnie jeszcze podróbki Mutanta. Niedawno była z tego powodu afera. Tak, ja miałem ciastko z kremem. Preferencje smakowe - dla mnie ideał. Tylko z wodą. to już i tak ma bombę kaloryczną. Z mlekiem bym puścił pawia.
Opublikowano 16 czerwca 201113 l Musisz się strzec, bo są pewnie jeszcze podróbki Mutanta. Niedawno była z tego powodu afera. Możesz rozwinąć? Goście mają Super Sprzedawcę i cenę 195 zł, w tym kurier gratis. W bardziej "pewnych" sklepach np. KFD kosztuje to 199 + wysyłka i ograniczony wybór smaków do 2 lub 3. Stacjonarnie nie wiem. Na co zwracać uwagę, jeśli piszesz, że podróby faktycznie są.
Opublikowano 16 czerwca 201113 l mutanta jadlem czekoladowego i polecam, tyle że z mlekiem rozrabiałem, pare razy zrobilem z wodą i nie bylo slodkie za bardzo. Smakowo i tak nie przebije truskawkowego UNS Mass attackera - za(pipi)istość po prostu. zawsze kupowałem najtaniej na allegro i jakos nie zauwazyłem, żebym podróbke chapnął, chyba że tak dobrze podrabiają, no i kupowanie u super sprzedawcy to tez jakas tam gwarancja jakosci ;p Edytowane 16 czerwca 201113 l przez Plugawy
Opublikowano 16 czerwca 201113 l Bardziej brać u KFD - sprawdzone. Sam brałem z allegro ale to przed akcją zwaną podróby. Owszem, można prawie identycznie podrobić. Lecz skład to będzie sam cukier.
Opublikowano 16 czerwca 201113 l Była afera z podróbkami z Czech,jeżeli ci się mutant łatwo rozrabia w wodzie to masz wała,bo Vextrago w nim zawarte(o ile tam jest)jest kisielowate i nie powinno się rozpuścić łatwo(mi nawet w ciepłej wodzie nie chciało),zawsze były grudki.Jeżeli to ma być tylko uzupełnienie diety to ja bym wybrał coś z malto i 20% udziałem białka,taki posiłek po treningu styka,a tego nikt nie podrabia.
Opublikowano 16 czerwca 201113 l | VIN DIESEL | a możesz napisać coś więcej o tej całej akcji z podróbami? Ciekawi mnie to, przede wszystkim jak się zorientowano, jak proporcjonalnie wyglądała ilość podróbek do oryginałów, jakie produkty były podrabiane, w końcu po czym odróżnić? Edit: OK, widzę, że Litwin25 trochę wyjaśnił, jego post wszedł jak pisałem, W takim razie już wiem co i jak. Dzięki. Jeśli w podróbce jest głównie cukier to pół biedy, bałem się, że może tam jakiegoś tynku czy innej kredy dosypują i żeby bardziej nie zaszkodziło niż pomogło. Edytowane 16 czerwca 201113 l przez krusejder
Opublikowano 16 czerwca 201113 l Ale szkoda za taka kasę kupować cukier,podejrzewam ze białka też tam nie jest tyle co na opakowaniu jak i zdrowych tłuszczy nie ma,bo pewnie to CLA i inne są najdroższe.
Opublikowano 16 czerwca 201113 l Wiadomo, chodziło mi o to, że w razie czego nie odbije się negatywnie na zdrowiu, bo wiadomo, że podróbka nie spełni swojego zadania. Wezmę pewnie z KFD, żeby mieć pewność.
Opublikowano 16 czerwca 201113 l Podobno teraz ten gainer Inner Armour to kopia Mutanta,ale nie jadłem wiec nie powiem nic o jakości.Mutant to tylko u nas jest mega wypromowany,PVL w Kanadzie to mała firma,prawie manufaktura w porównaniu do dużych tej branży,ale nie wiem czy to odbierać pozytywnie.
Opublikowano 16 czerwca 201113 l Dokładnie - choć mnie pomógł zaliczyć 7kg do przodu. Jednak drugi raz bym nie brał. Może z Nutrabolic jest lepszy składowo? co myślisz Litwin?
Opublikowano 16 czerwca 201113 l Powiem wam w tajemnicy że dla mnie wszystkie gainery to koopa,wole sobie zmielić płatki owsiane z rodzynkami,dosypać do tego białka,trochę błonnika i mam taki gainer że te wszystkie kupne się chowają.Można do tego sobie tak pomielić porcje na kilka dni,wsypać do starego opakowania po odżywce i masz najlepszego gainera,wiesz co jest w środku,sam ustalasz proporcje węgli do białka i co najważniejsze masz też sporo błonnika.
Opublikowano 16 czerwca 201113 l Biorę to - wysyłaj kurierem ale prawda, sam właśnie drugi raz bym raczej nie wziął gainera. Raz szkoda kasy, dwa - uj wie co dokładnie tam jest w składzie. Ryzyko zbyt duże.
Opublikowano 18 czerwca 201113 l Od dziś własnie robie taki gainer jak litwin napisał. 100g płatków owsianych+30g białka. Zaje.bisty posiłek na sniadanko
Opublikowano 14 lipca 201113 l Rozpuszczalne BCAA nie pogryzie się z Carbo jak wypiję jedno po drugim zaraz po treningu ?