Opublikowano 18 sierpnia 200915 l Moze do juchego wysle? Tak bym ci radził. A jak się nie da naprawić, to kupić nowego ale nie "przerobionego z gwarancją na miesiąc".
Opublikowano 18 sierpnia 200915 l no i starego nie sprzedawaj. w ogóle nie rozumiem co to za mentalność, coś się spie.rdoli to sprzedam to komuś niech się ktoś inny martwi kuzyn w Kanadzie kupuje dużo rzeczy na e bayu i jest z nich zadowolony, a ja staram się właśnie przez mentalność naszych rodaków unikać chodzonego sprzętu z allegro.
Opublikowano 18 sierpnia 200915 l nie wiem. zostaw go sobie, albo sprzedaj do jakiegoś serwisu na części, ewentualnei jak Ci drugi się rozwali to może coś przerzucisz ze starego. zaryzykowałeś - przerobiłeś ixa, straciłeś gwarancję i niestety masz tego pecha, że Ci padł. Loteria, ale skoro go przerabiałeś to powinienieś się liczyć także z konsekwencjami, że Ci padnie i to na własne ryzyko. poza tym sprzedając go to i tak pod względem prawnym Ty odpowiadasz względem kupującego za wady urządzenia, tak więc byś musiał potem oddać $ a do tego pewnie i za przesyłkę zapłącic. nie warto. nie wiem tylko czy konsola jest nwoa czy kupiłęś używana, bo jak jest nowa i jedynei skończyła Ci się gwarancja gościa, od którego brałeś to możesz nawet i przerobioną wysłać jak 2xjot i M$ naprawi. Ewentualnie można skasować flasha, ale nie wiem czy jakeiś ślady po tym nie pozostają i tajk czy siak w konsoli.
Opublikowano 19 sierpnia 200915 l ehh dziś x definitywnie odmówił posłuszeństwa. w pierwszym poście piszę że należy wysłać wraz z pudełkiem, okablowaniem itp. itd. Dysk zostaje u mnie? i druga sprawa - rachunek/ paragon mam załączyć w paczce? Najlepiej gdyby ktoś bardzo miły i uczynny dał mi znać co i jak
Opublikowano 19 sierpnia 200915 l nie patrz co pisze w pierwszym poscie bo tam sa bzdury dzwon na ta infolinie i wszystko Ci powiedza...
Opublikowano 24 sierpnia 200915 l pytanko mam, konsole kupilem na poczatku 2006r, w pierwszych miesiacach 2008r pojechala do serwisu. Przyslali teoretycznie nowa (inna data produkcji,numer seryjny) - data produkcji przypadajaca na koniec 2006. Pech chcial, ze sie popsula 3RROD to postanowilem ja sprzedac. I teraz pytanie, czy oni jakos przepisali ten nowy numer seryjny pod stary i ta "nowa" konsola jest zarejestrowana na mnie ? czy moze cagle obejmuje ja ta 3 letnia gwarancja ? Bo jakby nie bylo po dacie produkcji gwarancje mam do konca tego roku. Chcialem zadzownic na infolinie ale pracuja do 17 a moze ktos na forumie mial podobna sytuacja ;]
Opublikowano 24 sierpnia 200915 l gwarnacja jest na ciebie, przepisali ta nowa co dali do tej gwarancji co byla w tej starej
Opublikowano 24 sierpnia 200915 l gwarnacja jest na ciebie, przepisali ta nowa co dali do tej gwarancji co byla w tej starej Podziwiam cierpliwosc i dziwe sie ze nie jestes jeszcze w ekipie PSX..
Opublikowano 25 sierpnia 200915 l Po rozmowie z infolinią dostałem maila o poniższej treści, czy to znaczy że moge sobie wybrać dowolną opcje ? Jeżeli tak to w jaki sposób ? Wczoraj dzwoniłem i do tej pory nie dostałem maila z listem przewozowym, więc może trzeba jakoś potwierdzić wybrany wariant transportu ? Oczywiście opcja ostatnia jest najbardziej korzystna Oferujemy trzy warianty transportu konsoli do naszego Serwisu: List przewozowy wyslany droga elektroniczna na adres email • Otrzymuja Panstwo email z zalacznikiem w postaci listu przewozowego, który nalezy wydrukowac. Nastepnie prosimy o zastosowanie sie do zalaczonych instrukcji. • W przypadku nie otrzymania wiadomosci email z zalaczonym listem przewozowym w przeciagu 24 godzin, prosimy o sprawdzenie filtru Spam konta mailowego lub folderu Wiadomosci-Smieci. Jezeli mimo tego nie odnajda Panstwo wiadomosci email, prosimy o ponowny kontakt z naszym Serwisem, w celu sprawdzenia poprawnosci zapisu Panstwa adresu email w naszym systemie i ponowne przeslanie go droga elektroniczna • Konsole nalezy nastepnie odpowiednio zapakowac i zabezpieczyc na czas transportu do Serwisu. Po zakonczonej naprawie badz wymianie konsoli, jak równiez w przypadku wysylki jakichkolwiek akcesoriów, zostana one zapakowane w nasze firmowe opakowanie • Na zewnetrznej stronie przesylki prosimy umiescic adres zwrotny oraz numer Klienta List przewozowy dostarczony przez Kuriera • W przeciagu 1-3 dni od momentu zlozenia zamówienia otrzymaja Panstwo list przewozowy dostarczony przez Kuriera • Do tego czasu bardzo prosimy o zapakowanie przesylki i przygotowanie jej do odbioru • Kurier firmy przewozowej UPS zglosi sie do Panstwa po odbiór przesylki z wydrukowanym listem przewozowym, który naklei na Panstwa paczke, a nastepnie zabierze przesylke • Konsole nalezy odpowiednio zapakowac i zabezpieczyc przed uszkodzeniami na czas transportu. Po zakonczonej naprawie badz wymianie konsoli, jak równiez w przypadku wysylki jakichkolwiek akcesoriów, zostana one zapakowane w nasze firmowe opakowanie • Na zewnetrznej stronie przesylki prosimy umiescic adres zwrotny oraz numer Klienta List przewozowy dostarczony wraz z bezplatnym opakowaniem • Otrzymuja Panstwo bezplatne opakowanie wraz z listem przewozowym i wszelkimi niezbednymi instrukcjami dotyczacymi wysylki konsoli Nazwa firmy przewozowej: Numer referencyjny przesylki: • Za pomoca numeru referencyjnego listu przewozowego moga Panstwo monitorowac swoja przesylke na podanej ponizej stronie (Aktywacja numeru przewozowego moze potrwac do 24 godzin).
Opublikowano 28 sierpnia 200915 l Nic nie trzeba potwierdzać, jeżeli wszystko zostało już uzgodnione na infolinii. Po prostu czekaj na ten list przewozowy, spokojnie, dojdzie.
Opublikowano 31 sierpnia 200915 l Nic nie trzeba potwierdzać, jeżeli wszystko zostało już uzgodnione na infolinii. Po prostu czekaj na ten list przewozowy, spokojnie, dojdzie. I nie doszedł. Kurier miał ten list przewozowy.
Opublikowano 31 sierpnia 200915 l Wszystko zależy od tego jak się umówisz na infolinii, możesz dostać list do wydrukowania na e-maila, a jak nie masz dostępu do internetu & drukarki/nie chce ci się tego robić to kurier może przywieźć...
Opublikowano 6 września 200915 l Najlepiej i najszybciej jest zgłosić awarję poprzez stronę service.xbox.com, wpisać numer seryjny i resztę danych. Na adres email następnego dnia dojdzie mail od UPS i MS. Ten od UPS będzie zawierał linki do wydrukowania potwierdzenia i drugi z kodem kreskowym, adresem itp. Konsolę najlepiej zawieźć samemu, pakując w karton za 4zł, kopertę na kod kreskowy dostaniemy na miejscu. Teraz wystarczy dać do podpisania potwierdzenie i.... po 5 dniach moja konsola wg strony ms wraca do mnie Edytowane 6 września 200915 l przez ArkejD
Opublikowano 6 września 200915 l Mam pytanie czy mogę zarejestrowaną Konsolkę przez typa z allegro przerejestrować na siebie w celu posiadania gwarancji (oczywiscie nie była nigdy serwisowana jest z sierpnia 09 ) Tak czy nie?
Opublikowano 7 września 200915 l a po co on rejestrowal? nie rejestruje sie konsoli jak sie nie reklamuje wiec cos tu "smierdzi" PS> ogolnie gwarancja producenta jest nie przechodnia Edytowane 7 września 200915 l przez Juchy
Opublikowano 7 września 200915 l Ale zawsze można dogadać sie z typem i za sześciopak browca może coś zdziałasz. Na przykład, możesz wysłać konsolę podając jego dane jako swoje, a potem jak ups wpadnie do niego z konsolą to typ Ci ją odeśle. Wyniesie Cię to jakieś 40zł, to i tak dużo taniej niż w serwisie. Trochę ryzykowne, jeżeli masz do niego daleko, ale ja bym tak zrobił. Najpierw pogadał z typem o byle pierdołach - np o gierkach a potem poprosił go o tę przysługę. Edytowane 7 września 200915 l przez ArkejD
Opublikowano 7 września 200915 l nieprawda wysylac w UPS mozna tylko z tego adresu na ktory ma przyjsc bo na nadaniu jest skad ma byc to zrobione, chyba ze to ta sama miejscowosc to mozna kombinowac i podjechac do siedziby samemu i oddac pake
Opublikowano 7 września 200915 l To Juchy jak jest z tymi konsolami wymieniają wszystkie bebechy na te nowe przy serwisie czy odgrzewają trupa bo mam zdjecie tyłu konsoli i moge ewentualnie wrzucić
Opublikowano 7 września 200915 l masz naprawianego, a raczej wytworzonego w serwisie, czyli plyta glowna zapewne z reballingu, a naped to roznie
Opublikowano 7 września 200915 l To Juchy jak jest z tymi konsolami wymieniają wszystkie bebechy na te nowe przy serwisie czy odgrzewają trupa bo mam zdjecie tyłu konsoli i moge ewentualnie wrzucić http://img169.imageshack.us/img169/392/4151.jpg to chyba falkon na foto ?
Opublikowano 8 września 200915 l Ta a moze to 14,2 to ta seria z błedem przy obudowach Ale nei wiem czy ryzykowac i odberać pake
Opublikowano 9 września 200915 l To Juchy jak jest z tymi konsolami wymieniają wszystkie bebechy na te nowe przy serwisie czy odgrzewają trupa ... No właśnie Juchy jak to jest? U Codename jest "service date" a u mnie "MFR date". Procedura serwisowa poszła dość szybko 12 dni (w tym 2 weekendy i 2 dni czekania na UPS). Ale ... konsola miała tylko problem z odczytem płyt (randomowy), myślałem że wymienią napęd, a tu guzik - dostałem inną konsolę. Wygląda idealnie, ale ma zerwaną naklejkę z napędu, data produkcji 2 miesiące starsza, pewnie dostałem jakiegoś trupa po RRoD? Dodatkowo na mojej były 3 miesiące golda, jeśli na tej nie ma to się wkurzę. A może "replacement" rzeczywiście oznacza, że dostałem inną nową?