grzybiarz 10 289 Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Zgralem sobie parę gierek na dysk i niestety, gry NTSC nie działają, albo są czarno-białe. Myślałem, że za czasów Czarnuli nie było już konwerterow PAL-NTSC. No i fajnal, spolszczony, odpala tylko ekran tytułowy . Jak, z wersji USA, w ogóle się nie odpala. Nie wiem, czy to przy zrzucaniu na dysk, trza wybrać odpowiednią metodę, czy trza użyć innego programu do odpalenia? Włączyłem też GTA vice city i nieźle się rozczarowalem. W tamtych czasach miałem już kompa, wiec grałem w 1024 x 768, a nie na tv CRT, chyba 15 calowym. A przesiadka na 15" CRT z 46"LED , czy 23" monitora FullHD , czy nawet ekranu komórki (też FullHD), bywa bolesna. Tak bardzo chcialem mieć Tekkena Tag, kupiłem nawet oryginał za dwie dychy i..., to nie to samo. W 2000 roku przeżyłem prawie orgazm, gdy w kafejce konsolowej (?), pojawił się plejak z TTT, dziś jakaś taka kapa. Niektórych gier nie powinno się ruszać, niech trwają w pamięci jako świetne gry. Aż boję się odpalać Ape Escape 2 (PS2), gdzie jedynkę ukończyłem 3 razy na 100%. Ominęła mnie generacja PS2 i niestety dziś nie dam rady tego nadrobić. Na weekend dam sobie jeszcze jedna szansę Największy skok między tamtymi generacjami to przejście z telewizorów kineskopowych, na plazmy. W ogóle, ostatnio coraz częściej myślę o WiiU, wypadałoby wymienić PS3 na coś innego. Edytowane 23 Maja 2014 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Znam ten ból. Ja w GTA San Andreas nie grałem i liczyłem na jakąś re edycje w HD jak miał Resident Evil 4, i były czad tak samo w Ace Cobaty nie grałem i dziś śmigam pod niebem. Ciężko jest się przysiąść ale wybieram gry z fabułą, przygodówki tamtych lat. Syphon Filter też mnie wciągnął i dałem radę skończyć i to tw trzy które wyszyły na ps2. Nawet takiego Tomb Raider trilogy zmęczyłem na ps2 a potem wyszło w HD dla ps3 i plułem sobie w palce, ahhh gdybym tylko wiedział. Co do kompatybilności to ja nie wiem, nie miałem problemów, ściągam zawsze PAL i jest git. Kiedyś tam miałem czerwony ekran i napis nie opowiednia płyta albo płyta nie kompatybilna już nie pamiętam dlaczego ale gra była Final Fantasty 12 i w NTSC. Od tamtej pory wyszukiwałem tylko PAL przeważnie wgrywałem oryginalne plyty ze sklepu. Wydałem 100 zł zabrałem 10 gier i później już tylko wymieniałem za 5zł Tak tanio jak barszcz więc w sumie nie opłaci się kombinować z szukaniem i ściąganiem. Poszukaj u siebie w mieście w sklepach z grami może gdzieś są gry na ps2 jeszcze tak samo w ogłoszeniach w internecie ludzie jeszcze sprzedają gry naprawdę tanio i można się potargować. Edytowane 23 Maja 2014 przez ussr Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Hej, to znowu ja - gość, który kupił PS2 w 2014 roku i ma kilka pytań. Odpalam gierki z HDLoadera i tytuły USA są czarno-białe. Ok, jest jakiś tam konwerter, ale co w przypadku emulatorów. Tylko mam grać w PALowskie gry? A FF12 jest spolszczone, ale wersja USA. Grał ktoś w tego "fajnala" na Network Adapterze? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Kabel RGB powinien załatwić sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Mam tak stary telewizor, że w nim tylko 2 wyjścia na chinche:/ Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Serio nie masz takiego wyjścia? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Ten telewizor przywiózł tato z Niemiec, jakoś pod koniec lat '80tych. Firma Tec, ale naklejka Spyro zasłania:) Z tyłu jest tylko wyjście antenowe + dwa chinche. Mógłbym i wziąć coś większego z lombardu i od Sony, ale po co mi jakiś wielki staroć, jak to na tym tv ukończyłem setki gier. Edytowane 1 Czerwca 2014 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 No to trochę lipton, faktycznie. Jednak powiedzmy sobie szczerze, czy warto dziś piracić na PS2, skoro każdy tytuł jest dostępny za grosze? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Właśnie, dlatego sprzedaję Networka razem z dyskiem. Nie chce mi się kombinować, wolę żonglować płytami.--Dziś mi przyszła memorka z PSXa, bym mógł zapisywać gry z PlayStation, na PS2. Nie mogę tego zrozumieć, jak taki światowy sprzęt jak PS2:), nie potrafi zapisywać gier na karcie tej od PS2. Specjalnie musiałem zamawiać memorkę z PSXa.I teraz kolejna wkurzająca sprawa: nie mogę wsadzić jednej memorki z PS2, drugiej z PSXa, jednocześnie! Tzn mogę ale gry chcą widzieć memorkę w slocie pierwszym, zarówno tytuły z PSXa, jak i PS2 (no chyba że wejście na slot drugi jest zrypane). Właśnie, to tak żonglowaliście memorkami, czy może ja mam ten drugi slot uszkodzony? Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Wygląda na to, że to normalne. U mnie w slimie tez tak jest. karta musi być w pierwszym slocie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Ale dlaczego piszecie w PS2 News? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Bo po co zakładać nowy temat, a w sumie dla mnie to jakiś news, że np. do zapisywania gier z PSXa, musi być karta pamięci z PSXa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 No i nagrałem fajnala pl na dvd-r firmy Sony (w media Markt nie mają verbatimow) i dalej przy loadingu czarny ekran. Podejrzewam, że konsola ma zużyty laser. W ogóle jak ją kupiłem, to nie chciała odpalać gier z psxa, ale rozkrecilem, wyczyscilem i smigaja. Nie wiem, czy wymienić ją za dopłatą na slimke, czy dać se spokój. Może bym wysłał komuś za free tego fajnala do sprawdzenia? Dla mnie to tańszy koszt, niż zamiana na nowszą konsole. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 A oryginały PS2 w ogóle czyta? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Mam TTT i Burnouta i czyta normalnie. Planuje ją wymienić na slimke w jakimś lombardzie (pewnie za dopłatą), wszak ten sprzęt może mieć ze 14 lat, a to nie Nintendo:). Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) A inne nagrywane płyty łyka? Ze spolszczonych mam tylko Okami, laser też już po dwukrotnej wymianie, raz czyta, raz nie, ale oryginalnej części już nie kupisz i trzeba radzić sobie jak się da. A nie myślałeś o wsadzeniu HDD i jakimś loaderze? Chyba z fatem jest mniejszy problem, w slimce trzeba bawić się w lutowanie. Na upartego możesz mi podesłać płytę, o ile to dla ciebie ważne. Edytowane 23 Października 2014 przez Andreal Cytuj Odnośnik do komentarza
xtik 261 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Z fatem nie ma problemu z zamontowaniem dysku. Network adapter jest jedynie dość drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Miałem NA, ale spyliłem, bo nie chciałem się bawić w piractwo. Andreal, odezwę się na PM jak znajdę trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Piractwo piractwem, zauważ, że każdy oryginał można wrzucić na dysk, laser nie jest już potrzebny, a i czasy ładowania gier krótsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Dużo roboty, patchowanie, zgrywanie, podłączanie pod kompa, a i tak łączyłem się zwykłymi chinczami, więc gry USA miałem czarno białe. A poza tym, kompa mam tutaj, a pleja u rodziców, przez co kur.wica mnie brała, jak okazywało się na miejscu, że coś mi nie działa. Sprzedałem Networka i w sumie jak tam jestm, to gram w gry z PSXa: obecnie męczę Crash Team Racing:) Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Też przez to przechodziłem ale dziś już kupuje oryginały za 15 do 20 zł. Nie mam nerwów na szarpanie się z networkiem i dyskiem i podłączaniem do komputera, teraz zrzucam na HDD i gram. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Ale w Fajnala po polsku nie zagrasz, w Okami tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Mając oryginał możesz go zrzucić do iso, wszyć łatkę i machać na HDD. Przyznam, że czasami żałuję, że nie brałem Okami i FFXII jak były po 40 zł w ultimie... Edytowane 28 Października 2014 przez Andreal Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Jakie gry na PS2 wyszły spolszczone? Nie licząc Singstarów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Alex van Cube 462 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 24: The Game Babe Buzz! Muzyczny Quiz (Buzz! The Music Quiz) Buzz! Junior: Zabawa w Dżungli (Buzz! Junior: Jungle Party) Buzz!: Polskie Łamigłówki Buzz Pop Quiz Casper i upiorne trio (Casper and The Ghostly Trio) Dr. Dolittle EyeToy: Play Sports Fifa 06 Fifa 07 FIFA 08 FIFA 09 FIFA 10 Harry Potter i Więzień Azkabanu (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) Harry Potter i Czara Ognia (Harry Potter and the Goblet of Fire) Harry Potter i Zakon Feniksa (Harry Potter i Zakon Feniksa) Jak and Daxter: Zaginiona Granica Juiced 2: Hot Import Nights Kevin sam w domu (Home Alone) King Kong Medal of Honor: Vanguard Mistrzostwa Świata FIFA 2006 (2006 FIFA World Cup) MotorStorm: Arctic Edge Need For Speed: Most Wanted Need for Speed: Carbon Need for Speed: ProStreet Need for Speed: Undercover Ojciec Chrzestny (The Godfather) Opowieści z Narnii: Lew, Czarownica i stara szafa (The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe) Pro Evolution Soccer 6 Ratatuj (Ratatouille) Ratchet and Clank Size Maters (polskie napisy) SingStar ‘80s SingStar ESKA: Hity na Czasie (SingStar Pop Hits) SingStar R&B Spartan: Total Warrior The Flintstones: Bedrock Racing The Sims 2: Zwierzaki (The Sims 2: Pets) The Sims 2: Bezludna Wyspa (The Sims 2: Castaway) The Urbz: Simowie w Mieście (The Urbz: Sims in the City) Urodzinowe Przygody Kubusia (Winnie the Pooh's Rumbly Tumbly Adventure) Władca Pierścieni: Powrót Króla (The Lord of the Rings: The Return of the King) Władca Pierścieni: Trzecia Era (The Lord of the Rings: The Third Age) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi