Opublikowano 15 marca 20251 r W dniu 22.02.2025 o 12:03, Shen napisał(a): Dawno nie jadłem noodli, akurat jakieś buldogi są w lidlu to wziąłem 2 na testy. Całkiem niezła podróbka buldaków. ostrość raczej niższa, ale makaron przyzwoity. Właśnie wciągnąłem tego z kimchi. Samego kimchi nie wyczułem w smaku wcale, więc lekkie rozczarowanko, co do pikantności to tak w punkt, aczkolwiek zjadłem tak szybko, że dopiero po konsumpcji uderzyła ostrość, około 5 minut lekko piekło w pysku. Może następnym razem rzucę się na tego najostrzejszego, ale fanem raczej nie zostanę. Wolę kupić makaron chow mein, jakąś ostrą pastę typu gochujang i samemu zmontować coś podobnego, przynajmniej wyjdzie mi więcej niż taka mini-porcja dla dzieci, przecież to z 3 paki trzeba zjeść żeby chociaż trochę się najeść, a tanie to to nie jest. Edytowane 15 marca 20251 r przez Josh
Opublikowano 15 marca 20251 r Mi taka paczka wystarcza, zeby się najeść na jakis czas, ale często sobie wbije jeszcze jajko albo dodam sera. Z kimchi to jadłem tylko buldaki, tam jest troche suszonej kapusty i czuć posmak kimchi. No i ja tego jakoś często nie jem, najdzie mnie raz czy dwa razy w miesiącu na śmiecia. Tak to wole coś z kluskami ryżowymi zrobić. Ostatnio właśnie troche rzeczy zamawiałem z azjatyckiego sklepu i dorzuciłem moje ulubione noodle ktore juz tu wrzucałem
Opublikowano 12 kwietnia 202512 kwi Dorwane w half price, testowałem jajangmyeon, duża saszeta z sosem, sporo warzyw w srodku, ale makaron cienki i smak mało wyrazisty, chapagetti lepsze. Drugie moze jutro, bo juz limit wegli dobity.
Opublikowano 6 września 20256 wrz Nowość od producenta buldaków, podobno dobre, zamówiłem na testy. Stacjonarnie są w carrefour, ale u mnie nie ma zadnego.
Opublikowano 17 września 202517 wrz W dniu 6.09.2025 o 16:16, Shen napisał(a):Nowość od producenta buldaków, podobno dobre, zamówiłem na testy. Stacjonarnie są w carrefour, ale u mnie nie ma zadnego.Próbowana grzybowa i bulgogi. Złe to nie jest, ale to po prostu droga zupka, niewiele różniąca się od dwa razy tańszego Knorra. Buldaki mają przynajmniej wyróżnik w postaci ostrości a tu niby chwalą się makaronem ale to, o dziwo, po prostu makaron. 5/10
Opublikowano 17 września 202517 wrz 28 minut temu, Rudiok napisał(a):Próbowana grzybowa i bulgogi. Złe to nie jest, ale to po prostu droga zupka, niewiele różniąca się od dwa razy tańszego Knorra. Buldaki mają przynajmniej wyróżnik w postaci ostrości a tu niby chwalą się makaronem ale to, o dziwo, po prostu makaron. 5/10Dla mnie chujnia, ta pieczarkowa mi najbardziej smakowała, ale nie na tyle, żebym znowu kupił. Buldaki nadal top tier.
Opublikowano 12 października 202512 paź U mnie buldaki za 3,49, bo krótka data. "Niestety" schodzę z ostrości dla lepszego żyćka.