Opublikowano 18 września 20159 l Miałem kiedyś podobnie na karcie Atherosa, zawsze wymieniam na Intelowską i nie ma problemów. Koszt karty to 20-40 zł.
Opublikowano 18 września 20159 l Kalel kup kartę wifi na usb z allegro za dychę + wysyłka, lub aliexpres bez wysyłki.
Opublikowano 18 września 20159 l No tez własnie myślałem o jakimś Access Poincie czy czymś w tym stylu. A nie chce wymieniać całej karty sieciowej w laptopie co ma 2 dni
Opublikowano 18 września 20159 l Ale ci Ci da AP jak może być to samo, u mnie był problem z kartą na różnych routerach Netgeara i TPLinka, gdzie wszystkie karty działały a tylko Atheros był badziewny. Nie chcesz kupować karty, to chociaż sprawdź na innej.
Opublikowano 18 września 20159 l Na żadnym komputerze nie miałem takiego słabego sygnału, tylko na tym nowym. Po porstu nie chce rozkrecać laptopa który ma ledwo dwa dni, szczególnie że np. będąc w innych pokojach normalnie internet działa bez kabla na nowym laptopie.
Opublikowano 18 września 20159 l Jak ci lepiej, dla mnie mozesz miec notebooka z internetem tylko po kablu. Chcialem ci polecic jak najlepiej po prostu bo wymiana karty to jak dolozenie ramu lub wiekszego dysku, zadna filozofia.
Opublikowano 18 września 20159 l dorwałem jakąś kartę na usb i jest zdecydowanie lepiej. Lenovo montuje kiepskie karty sieciowe w swoich lapkach bo z tego co czytam na necie to dużo ludzi sie skarży na Broadcom/Intel w ich komputerach.
Opublikowano 18 września 20159 l Broadcomy/Atherosy generalnie sa gorsze niz Intele, te ostatnie zwykle działają beż żadnych problemów, sam ostatnio do swojego lapka robiłem upgrade do karty Intela 2x2 z trybem ac
Opublikowano 23 września 20159 l Panowie, nowy dysk, dwa 'deleye' - czy to bardzo źle? odsyłać na gwarancję?
Opublikowano 23 września 20159 l Dysk USB czy internal? Uzywales CrystalDiscInfo albo narzedzi producenta? Sprobuj innymi i zobacz jaka bedzie diagnoza. Edytowane 23 września 20159 l przez Velius
Opublikowano 26 września 20159 l Mam tak zje.baną płytę główną, że nie widzi mi klawy podczas bootowania, ani w biosie. Dziwne, bo miałem taką zwykła na USB, to jeszcze wcześniej działała. A teraz dupa, przejściówka ps2 nie pomaga. A muszę zbootowac kompa z pendrajwa i nie działa klawa, ja yebie.
Opublikowano 27 września 20159 l Dobra, mam inny problem, podczas defragmentacji miałem zwieszenie kompa. Zronilem reset i komp nie chce się uruchomić. Podpinam dysk do innego kompa, a tam wyświetla się tylko jedna partycja i to do sformatowania. Użyłem programiku testdisk i widzę w nim trzy swoje partycje. Uruchomiłem tego kompa z pena i tam widać trzy partycje, z czego dysk c wymaga formata. Jak za pomocą testdisku naprawić te sektory, albo co mam zrobić, by zadziałało Wysyłam dobrą flaszkę dla inrofmatyka;)
Opublikowano 27 września 20159 l Moim głównym PC jest laptop, z którego prawie zawsze korzystam z domu (tak, to prawie sprawia, że to nadal laptop), podłączając zewnętrzny monitor i klawiaturę. Stary już nieco zamulał, więc nie dziwiła mnie niesatysfakcjonująca prędkość WiFi, ale w zakupionym dwa dni temu Asusie 10 Mbps już mnie zmartwiło, bo zarówno iPad jak i Xone wypadały znacznie lepiej. Na początku podejrzewałem Windowsa 10, jednak zrobiłem parę testów i okazało się, że winne jest zamykanie pokrywy. Z otwartą prędkość skoczyła blisko czterokrotnie, co pewnie wynika z położenia anteny. Co ciekawe na innym domowym laptopie nie potwierdziłem podobnej zależności. Oczywiście będę więc używał go z otwartą pokrywą, ale przy okazji pytanie, bo w końcu zawsze mógłbym dokupić antenkę pod USB i zamykać pokrywę, co zawsze nieco lepiej wygląd i ułatwia utrzymanie laptopa w czystości. Czy laptop z otwartą pokrywą będzie się też mniej grzał? Poczytałem nieco na ten temat i podobno to również prawda.
Opublikowano 28 września 20159 l Pokrywa nie ma nic do rzeczy. Poustawiaj sobie lepiej plany zasilania tak aby w kazdym karta wifi miala maksymalna wydajnosc.
Opublikowano 28 września 20159 l W aktualnym planie mogę wybrać maximum performance dla wireless adapter settings tylko do baterii albo pracy na kablu, nie ma innych możliwości. Wybrałem maksymalną do obu i dalej jest tak samo, z zamkniętą pokrywą różnica jest ogromna. Na zamkniętej nie jest w stanie przekroczyć 15 Mbps, jak otworzę widzę jak siła sygnału od razu skacze na ikonce, robię test i przekracza 40 Mbps. Tak czy siak jestem zachwycony, bo na poprzednim necie miałem jeszcze parę miesięcy temu 6 Mbps, na poprzednim PC parę dni temu 10, a teraz 40 w połączeniu z całkiem mocnymi bebechami i komfort korzystania z internetu jest bajeczny. Edytowane 28 września 20159 l przez Mustang
Opublikowano 28 września 20159 l No to juz kwestia umiejscowienia routera i samej klapy. Ja na swoich 3 lapkach nie mialem z tym problemu, router w dosyc otwartej przestrzeni. Ale u ciebie jak zamkniesz klape to one gorzej w tej pozycji zbieraja sygnal, widocznie nie masz za ciekawego i mocnego routera lub masz po drodze przeszkody, ze sygnal ulega degradacji i jest sciagany do lapka najlepiej wtedy, gdy pokrywa jest pionowo razem z antenami.
Opublikowano 28 września 20159 l To nic, ale dobrze, że to zauważyłem zamiast pieklić się na Windowsa.
Opublikowano 28 września 20159 l Bo w wiekszosci wypadku za takie cuda odpowiada oszczedny plan zasilania z wlaczonym oszczedzaniem energii przez karte wifi.
Opublikowano 28 września 20159 l ja bym na Twoim miejscu zainwestował w dongla usb No mogę, to jest druga opcja, tylko czy zasadniczo laptopy nie znoszą jednak lepiej pracy z otwartą pokrywą? BTW, nawet zmiana pozycji pokrywy bez jej zamykania z punktu widzenia PC wpływa na prędkość WiFi.
Opublikowano 28 września 20159 l Zalezy od danego systemu chlodzenia. Wiele lapkow pobiera rowniez powietrze przez otwory w klawiaturze ale wiekszosc i tak ma glowne zasysacze w dolnej klapie. Jak sie boisz o zdrowie laptopa to zostaw go z zamknieta pokrywa na noc, wlacz sobie jakiegos torrenta i sprawdz na wykresach temperatury oraz predkosci pobierania aby stwierdzic, czy warto cos zmieniac.