Opublikowano niedziela o 17:171 dzień 28 minut temu, wojtas011 napisał(a):normalnie sobie wbijasz i synchronizujesz z PSNJak to?Do swojego głównego konta na ktorym kupowałem gry i którego używałem na ps4 i którego będę używał na ps6… w życiu bym nie przerabiał konsoli i synchronizował coś na ich serwer.przerobiłem pare lat temu plejke i czasem odpalę jakieś starocia. Ale nawet na cfw gry z psp chodzą. Dla mnie to tez wygoda bo te top10 gier - zgrałem z płyt…Polecam te apki, kiedyś napisałem tohttps://gracz.2ap.pl/5-najlepszych-aplikacji-do-ps3-cfw/
Opublikowano niedziela o 17:251 dzień 7 minutes ago, grzybiarz said:Jak to?Do swojego głównego konta na ktorym kupowałem gry i którego używałem na ps4 i którego będę używał na ps6… w życiu bym nie przerabiał konsoli i synchronizował coś na ich serwer.przerobiłem pare lat temu plejke i czasem odpalę jakieś starocia. Ale nawet na cfw gry z psp chodzą. Dla mnie to tez wygoda bo te top10 gier - zgrałem z płyt…Polecam te apki, kiedyś napisałem tohttps://gracz.2ap.pl/5-najlepszych-aplikacji-do-ps3-cfw/Z tego co czytam to na HEN jest niskie ryzyko dostania bana przy synchronizacji. Ten exploit musi być włączany po każdym restarcie konsoli w przeciwieństwie do CFW.
Opublikowano niedziela o 17:491 dzień Ja raczej polecam cfw na stałe, a nie takie zabawy: po prostu w razie bana straciłbym ze 100 gier na ps4, a lista mi się przyda może na ps6 (ps5 odpuściłem).W cfw jest plugin który z automatu blokuje wszelkie próby logowania. I to jest bezpieczne, bo niektóre gry chcą się połączyć, a tak tylko potwierdzasz monit a gra i tak się odpala.Zasysanie pelniakow z psn dziala, ale tu login i hasło niepotrzebne. Dla mnie plus cfw na Ps3 to multimedialny kombajn który odpali i płyty audio i koncerty bluray i gry z psx ps2 ps3 czy psp, oraz Arcade nes snes megadrive atari2600… więcej mnie nie interesuje. Tzn emulacja handheldow na 65 calach to trochę sztuka dla sztuki. I tak plejke będę trzymał a Xbox series idzie do Żyda :)
Opublikowano niedziela o 17:571 dzień 8 minutes ago, grzybiarz said:Ja raczej polecam cfw na stałe, a nie takie zabawy: po prostu w razie bana straciłbym ze 100 gier na ps4, a lista mi się przyda może na ps6 (ps5 odpuściłem).W cfw jest plugin który z automatu blokuje wszelkie próby logowania. I to jest bezpieczne, bo niektóre gry chcą się połączyć, a tak tylko potwierdzasz monit a gra i tak się odpala.Zasysanie pelniakow z psn dziala, ale tu login i hasło niepotrzebne.Dla mnie plus cfw na Ps3 to multimedialny kombajn który odpali i płyty audio i koncerty bluray i gry z psx ps2 ps3 czy psp, oraz Arcade nes snes megadrive atari2600… więcej mnie nie interesuje. Tzn emulacja handheldow na 65 calach to trochę sztuka dla sztuki.I tak plejke będę trzymał a Xbox series idzie do Żyda :)W moim modelu nie ma opcji CFW, pozostaje HEN.
Opublikowano niedziela o 18:121 dzień 51 minut temu, grzybiarz napisał(a):Jak to?Normalnie, odpalasz konsole, logujesz się do psn i dajesz synchro, na multi też sobie gram.PSN na ps3 już nie ma żadnego supportu, ludzie grają na cwf/hen od kilkunastu lat
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. W dniu 11.01.2026 o 18:03, Czoperrr napisał(a):Mam CECH-3004A.Na tej rewizji nie można już zrobić CFW i da się tylko HEN, ale dla pewności sprawdź Date Code na spodzie konsoli. Ja pod CFW szukałem 2100 lub 2500 i trafiła się akurat w pierwsza.https://www.psdevwiki.com/ps3/DatecodeNie ma żadnych banów, śmiało można synchronizować trofea, tak jak pan @wojtas011 powiedział Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez ProstyHeker
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 8 minutes ago, ProstyHeker said:Na tej rewizji nie można już zrobić CFW i da się tylko HEN, ale dla pewności sprawdź Date Code na spodzie konsoli. Ja pod CFW szukałem 2100 lub 2500 i trafiła się akurat w pierwsza.https://www.psdevwiki.com/ps3/DatecodeNie ma żadnych banów, śmiało można synchronizować trofea, tak jak pan @wojtas011 powiedziałRaczej nie da rady bo kupowałem dość późną rewizję - pod koniec 2012 roku. Będę robił HEN w przyszły weekend jak znajdę czas.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):Raczej nie da rady bo kupowałem dość późną rewizję - pod koniec 2012 roku. Będę robił HEN w przyszły weekend jak znajdę czas.To tylko rzucę prosty tip, każdy poradnik który oglądałem pokazywał żeby hfw wgrać z poziomu dasha dwa razy, a to już nie działa od jakiegoś czasu, rób to z poziomu recovery mode.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 11 minutes ago, wojtas011 said:To tylko rzucę prosty tip, każdy poradnik który oglądałem pokazywał żeby hfw wgrać z poziomu dasha dwa razy, a to już nie działa od jakiegoś czasu, rób to z poziomu recovery mode.Oglądałem ten. Tutaj właśnie robił drugą instalacje z Recovery:
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ja dzięki cfw w końcu się pozbyłem jakichś śmieciowych aczików. Usuwa się odpowiednie foldery i robi przywracanie bazy, ale na serwer Sony raczej nie wysyłam. Wydałem tam za dużo kasy, a trochę ryzyko czuje.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 11 minutes ago, grzybiarz said:Ja dzięki cfw w końcu się pozbyłem jakichś śmieciowych aczików. Usuwa się odpowiednie foldery i robi przywracanie bazy, ale na serwer Sony raczej nie wysyłam. Wydałem tam za dużo kasy, a trochę ryzyko czuje.Ja za dużo cyfry na PS nie kupiłem, ale szkoda by mi było lat i 42 platyn
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. na ps3 juz nie ma żadnej moderacji, rok temu na kalendarz adwentowy ludzie tak sobie wbijali platyny i wygrywali sprzęt, żadnych banów nie dostali.Prędzej dostaniecie bany na psnprofiles wbijając tak trofki w grach z wyłączonym multi Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez wojtas011
Opublikowano 44 minuty temu44 min 25 minutes ago, wojtas011 said:na ps3 juz nie ma żadnej moderacji, rok temu na kalendarz adwentowy ludzie tak sobie wbijali platyny i wygrywali sprzęt, żadnych banów nie dostali.Prędzej dostaniecie bany na psnprofiles wbijając tak trofki w grach z wyłączonym multiTeż tak myślę tylko z tą moderacją to tak nie do końca bo w tutorialach piszą, że trzeba syscalls wyłączyć żeby jakieś logi nie przeszły.
Opublikowano 32 minuty temu32 min 10 minut temu, Czoperrr napisał(a):Też tak myślę tylko z tą moderacją to tak nie do końca bo w tutorialach piszą, że trzeba syscalls wyłączyć żeby jakieś logi nie przeszły.to bardziej na cfw podobno, ja nie zrobiłem tego ani razu