Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Najlepsza na telefon jaka teraz jest w pl to oczywiście dominos pizza n1!

  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 230 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

  • Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

  • Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano

nie dajcie sie nabrać na pizze gusseppe, ja sie nabrałem bo tak ją niby zachwalają i dawno takiego gówna nie jadłem, zero smaku!! musialem polacz keczupem żeby jakikolwiek smak uzyskac (smak keczupu) , byłem srogo zawiedziony

 

kiedyś kupowalem pizze rigga mrożoną to o wiele lepiej ją wspominam od guseppe. serio nie warto sie nacinać... a jak już ktoś musi to niech próbuje, ale zostaliście ostrzeżeni

 

 

 

 

a z prawdziwych pizz - to rzeczywiscie dominos jest naprawde dobra, byłem pozytywnie zaskoczony, bo spodziewalem sie klona PH, ale bylo naprawde dobre, soczyste, bardzo dużo smaku, o wiele lepsze niż inne popularne sieciówki 

Opublikowano

Obczaje z ciekawosci bo juz sporo pozytywnych opinii czytalem na jej temat.

Odkad ciotka mi dala za(pipi)isty przepis na ciasto nie zamawialem ani razu pizzy do domu.

 

podziell się wiedzą, bo nie wiem co dziś zrobić sobie na obiad  :)

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

woda, maka, oliwa z oliwek i drozdze ;)

Edytowane przez Lucek

Opublikowano

no ja zawsze robie 'na oko' zeby ladne ciasto z tego wyszlo po prostu :P

Opublikowano

ostatnio w żabce były te pizza riga bodajże, 2 za 7 zł

 

ale sra,nie po tym było, nigdy więcej :/

choć fakt, naprawdę smaczne, jak na 3,50 zł za pizzę zaje,biste

Opublikowano

5.99zł kosztowała w PoloMarkecie

Widzę, że co druga osoba na forum, to koneser i burżuj, "afeeeeeee", nie dobre, bo chemia, itd.

Yano, jeżeli ta pizza nie ma smaku, to prawdopodobnie w dzieciństwie wytarły ci się kubeczki smakowe(prawdopodobnie przy użyciu żylastego narzędzia).
Pewnie robiłeś ją w mikrofali.

Ręce opadają.

Opublikowano

proporcje? ;)

1 kg mąki tortowej

60 g drożdży świeżych

2 łyżeczki cukru

1 łyżeczka oliwy

3 łyżeczki soli

0,5 l wody

 

drożdże z cukrem w miseczce + trochę mąki

 

To jest najlepsza proporcja jaką wypróbowałem na ciasto w stylu włoskim, czyli cienkie. Z tych ilości wychodzi 5 dużych placków, można zamrozić na później. Ja sobie właśnie jednego rozmrażam; mam tydzień pizzy, bo nagotowałem sosu pomidorowego.

Opublikowano

150ml wody

150ml mleka

3 lyzki oleju

1/2 lyzeczki soli

2 lyzeczki cukru

1/2 kostki drozdzy

5 szklanek maki

 

dwie blachy takie prostokatne do ciasta mi z tego wychodza.

Edytowane przez Traktorzysta

Opublikowano

Giuseppe jest zayebista i dużo smaczniejsza niż pizze z niektórych 'pizzerii'. Jadłem chyba wszystko smaki. Najlepsza samali, kukurydza i cebula chyba, ale rzadko można ją dostać. Ciasto jest grube, fajne, składników dużo. W d(pipi)e wam się poprzewracało jak wam nie smakuje ;/

Opublikowano

Mrozone jak nie sa robione w mikrofali to sa zjadliwe. Tylko nie te (pipi) tanie gdzie jest jedna pieczarka i szczypta sera.

Opublikowano

Giuseppe nie może być robione w mikrofali, właśnie ze względu na składniki na pizzy i same ciasto.
Wystarczy przeczytać ;) 

Opublikowano

Zdunek, mam pytanie, zupełnie nie związane z tematem, ale muszę zapytać - czy Ty specjalnie wybierasz, żeby pisać ciemnym kolorem czcionki, czy forum ustawia takie kolor automatycznie? Bo jak malujesz tekst, to KUR.WA przestań, bo niektórzy mają ciemnego skina i nic nie widać!

Opublikowano

mam dobry przepis na sos, polecam.

 

miksujemy:

- 1 puszke pomidorów całych, odcedzonych bo ble

- troche pieprzu cayenne - nie musi być

- i najważniejszy składnik: wsypujemy do oddzielnej miseczki 1 lyzke stołową bazylii i oregano, i zalewamy kapka wrzątku, by całe było zalane, polecam kieliszek do jajka, po paru minutach dodajemy całośc do pomidorów

- chili i słodka papryka jak kto lubi

- mój faworyt troche curry

 

miksujemy i wuala, bardzo dobry sos.

Opublikowano

Dla wiekszosci to moze byc profanacja ale mi wchodzi najlepiej ketchup pikantny włocławek i do niego dodana bazylia, oregano i pieprze cayenne ;p

Opublikowano
  • Autor

One takie już są. Zakładam, że robiłeś w piekaniku. Plus tego jest taki, że są chrupiące. Najgorsze wychodzą z mikrofali bo są gumowate. Spróbuj może Guseppe bo tam wydaje się być grubsze ciasto.

Opublikowano

Otworzyli u nas Telepizzę na wiosce, to się skusiłem. No co za suche gó.wno bez smaku, pierwszy i ostatni raz kupiłem

Opublikowano

Z Telepizzą jest ten problem, że nawet w tym samym lokalu można jednego dnia dostać za(pipi)istą a drugiego (pipi)ową. Ogólnie tak sobie.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.