Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

jak pomidory na pizzy to albo świeże pomidorki koktajlowe (mini san marzano są fantastyczne), albo najpierw podpieczoczne z oliwą osobno i dodane na pizzę gdzieś pod koniec pieczenia 

  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 230 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

  • Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

  • Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano
22 godziny temu, kermit napisał:

podjąłem wyzwanie reda

 

pierwsza pizza jaka robiłem z okazji  nowej kuchni, ciasto samoróbka z przepisu lidla, skladniki na pałę i taki oto efekt

 

0DBFIGN.jpg

 

nad ciastem musze popracowac :/ za grube i takie bez smaku troche ale ogólnie cool

 

Trochę przesadziłeś z tym mleczem.

Opublikowano

Dziś pojawili się goście i trzeba było coś sklecić więc ....  o nie rzadko zamawiam pizzę bo w szafce mąka typu 0 oraz lodówka przygotowana na każdą okazję i zrobiłem 

 

nVkvHXG.jpg

 

heZzG3u.jpg

 

W18KCaf.jpg

 

Wyszło naprawdę dobrze i szybko. 

 

 

 

 

Opublikowano
W dniu 5.09.2018 o 18:54, kermit napisał:

podjąłem wyzwanie reda

 

pierwsza pizza jaka robiłem z okazji  nowej kuchni, ciasto samoróbka z przepisu lidla, skladniki na pałę i taki oto efekt

 

0DBFIGN.jpg

 

nad ciastem musze popracowac :/ za grube i takie bez smaku troche ale ogólnie cool

 

Też mam nową kuchnię.

Moją pizzę możesz oglądać powyżej.

 

Pizzę robię już ponad 10 lat i może pomogę Ci udoskonalić coś w przepisie.

Czy użyłeś mąki typu 0? 

Ja np. Na pizzę średnicy około 32cm używam  320-350gr ciasta co powoduje, że pizza ma cienki lub średni spód.

Nie bój się eksperymentować dodając np. Pokrojone jajko lub używać z 3 rodzaje sera.

 

Edytowane przez Tynio

Opublikowano
Teraz, Tynio napisał:

 

Też mam nową kuchnię.

 

 

dlaczego jesteś dziwny

Opublikowano

Nie zwracaj uwagi na milana XD

 

Szanuję Twój profesjonalizm Tynio. Też kupuję mąkę typu "0" i jest to duża różnica w porównaniu do ciastowych. Można tez kupować od razu gotowe ciasta jak przeważnie większość pizzerii to robi i zamawia tak hurtowo, że wolą mieć gotowe, aby tylko wałkiem rozjechać i tyle.

Edytowane przez Faka

Opublikowano
6 minut temu, milan napisał:

 

dlaczego jesteś dziwny

Ja nie uważam , że jestem dziwny tylko mam pasję, która są gry oraz gotowanie 

Opublikowano

Kolejny alter...

Opublikowano

daj fote pizzy ze screenem z forumka to mnie zmotywujesz

Opublikowano

Nie można w końcu dać jakiegoś stałego bana dla tego figara? W życiu bym się nie domyślił, że to on pisze.

Opublikowano

to nie Figaro 

Opublikowano
2 godziny temu, Metoda napisał:

Czyżby znowu Figaro na altetrze?

 

Nie wiem kto to jest Figaro, ale dajcie jakiegoś linka do dramy z nim to chętnie sobie poczytam. 

Godzinę temu, Plugawy napisał:

To kukuryku.

Już raz pisałem że nie jestem kukuryku  (poznałem kolesia na innym forum, krótko tam zagościł)

 

Godzinę temu, kermit napisał:

daj fote pizzy ze screenem z forumka to mnie zmotywujesz

Sory, ale pizza to nie figurka czy gra na którą się patrzy.

Został tylko jeden kawałe.

 

EOT 

Edytowane przez Tynio

Opublikowano
24 minuty temu, Tynio napisał:

 

Nie wiem kto to jest Figaro

 

No teraz zabrzmiałeś jak figaro

 

Opublikowano
11 godzin temu, milan napisał:

 

dlaczego jesteś dziwny

Tynio pisze zazwyczaj pod wpływem alkoholu oraz ma 50 lat, go figure

 

Tynio to nie Figaro, tynio jest z nikogo

Opublikowano

tynio jest figarem, bo figaro to już nie tylko użytkownik ale stan alternatywnej randomowości.

Edytowane przez milan

Opublikowano

Lucek Cie podwiąże pod sufit później

Opublikowano
7 godzin temu, Yakubu napisał:

 

No teraz zabrzmiałeś jak figaro

 

 

:popcorn:

 

6 godzin temu, _Be_ napisał:

Tynio pisze zazwyczaj pod wpływem alkoholu oraz ma 50 lat, go figure

 

Tynio to nie Figaro, tynio jest z nikogo

 

Ja to mam choć odwagę używać na wielu forach swojego nika bo nie mam czego się wstydzić.

Ale jak masz coś do ukrycia to zawsze warto podszyć się pod kogoś innego lub zmienić nika by dobrze ukryć się w tłumie. 

 

3 godziny temu, grzybiarz napisał:

Chciałbym takiego znajomego, który robi mi pizzę jak go odwiedzę ;(

 

 

Pizza jak by nie było to nie jest coś trudnego, a i goście są bardziej zadowoleni z pizzy domowej roboty niż z kupnej. (widzą i wiedzą że włożyłeś to swoją pracę i serce) 

 

Opublikowano

Ty nawet nie dożyjesz tyle co ja mam, a pić pewnie jeszcze nie możesz bo Ci alkoholu nie sprzedadzą bez dowodu. 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.