BQG 0 Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Na konsolę kupioną w MM jest 12 czy 24 miesiące gwarancji? Nie ważne gdzie kupisz PS3. Gwarancje daje Sony Poland, a nie sklep. W sklepie co najwyżej możesz powołać się na rękojmię. Pamiętaj o podbiciu karty gwarancyjnej. Można grać na PS3 gdy ściągają się dema? Jak grasz w gry z PS2 na 60 GB wersji, to jesteś wylogowany. Jak w gry na PS3, to grać możesz zawsze, gry mają priorytet przed ściąganiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
xenionq 0 Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) 1. Mam PS3. Karta gwarancyjna nie jest podbita, ale paragon jest(sklep MM). Gwarancja jest ważna? 2. Mam oprogramowanie w wersji 1.80 - zaktualizować do najnowszego? 3. Chce ściągnąć demo Motorstorma - jak? Muszę sie rejestrować? Edytowane 14 Lutego 2008 przez xenionq Cytuj Odnośnik do komentarza
Katana 0 Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Jak chcesz demo Motorstorma, to musisz musisz zrobić aktualizację FW PS3 do najnowszego (System Update w PS3 ) i założyć konto na PSN, wtedy wchodzisz do sklepiku i tam znajdujesz swoją demówkę Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 1. Mam PS3. Karta gwarancyjna nie jest podbita, ale paragon jest(sklep MM). Gwarancja jest ważna? Podobnie, tylko że z EMPIK'u. Mam jeszcze pytanie od siebie... Jaki polecacie router? Tylko jakis tani w miarę Coś w tym stylu będzie ok? http://www.allegro.pl/item307081250_tp_lin..._wan_4_lan.html Pytam bo niektórzy mówią, że z tanimi mogą być problemy... Cytuj Odnośnik do komentarza
Katana 0 Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Sam router może lecieć, może udostępniać połączenie do PS3 bez problemu, ale: - połączenie może być badziewne, np. NAT3 (problemy z niektórymi grami, jak np. Tekken: DR), wyrzucanie z servera, ogólne błędy połączenia (czasem to kwestia odpowiedniej koniguracji) - awaryjność routera - problemy z konfiguracją - łatwość złamania połączenia przez osoby mieszkające w pobliżu Sam mam Linksys'a WRT54G 3.1, który po krótkiej konfiguracji działa jak trzeba (zmieniłem przy okazji oprogramowanie w routerze ) i udostępnia połączenie do 3XPC, PS3 i PSP. Bez problemów, bez włamań na połączenie. Loozik AAAA właśnie zobaczyłem, że ten router, do którego dałeś linka NIE MA WiFi. W takim wypadku nie masz co sie martwić o łamanie połączenia, bo kto może Ci wejść do domu i niezauważalnie podpiąć swój kabel do routera? xD Edytowane 15 Lutego 2008 przez Katana Cytuj Odnośnik do komentarza
w00t 0 Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Ściągnąłem dzisiaj demo NFS ProStreet z chamerykańskiego PSStore i nie działa. Włącza się screen z PlayStation 3 i dalej jest czarny ekran. Czy to demo ma jakąś blokadę regionalną? Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Sam router może lecieć, może udostępniać połączenie do PS3 bez problemu, ale: - połączenie może być badziewne, np. NAT3 (problemy z niektórymi grami, jak np. Tekken: DR), wyrzucanie z servera, ogólne błędy połączenia (czasem to kwestia odpowiedniej koniguracji) - awaryjność routera - problemy z konfiguracją - łatwość złamania połączenia przez osoby mieszkające w pobliżu Sam mam Linksys'a WRT54G 3.1, który po krótkiej konfiguracji działa jak trzeba (zmieniłem przy okazji oprogramowanie w routerze ) i udostępnia połączenie do 3XPC, PS3 i PSP. Bez problemów, bez włamań na połączenie. Loozik AAAA właśnie zobaczyłem, że ten router, do którego dałeś linka NIE MA WiFi. W takim wypadku nie masz co sie martwić o łamanie połączenia, bo kto może Ci wejść do domu i niezauważalnie podpiąć swój kabel do routera? xD XD Właśnie czytam i tak myślę.. o WiFi piszesz heh. Czyli chyba wezmę cos takiego thx Edytowane 15 Lutego 2008 przez Emet Cytuj Odnośnik do komentarza
Katana 0 Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Powinno działać jak należy Ale problemy z połączeniem i tak mogą wystąpić, choć nie powinny. Kabel jednak nadal jest uznawany jako bardziej sprawny niż połączenie bezprzewodowe, ale to też zależy od konfiguracji połączenia Cytuj Odnośnik do komentarza
AngelOfDust 1 Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Mam ogromny problem, a jako że w kwestiach technicznych się zupełnie nie orientuję, muszę prosić Was o pomoc. Wczoraj mój brat "przez przypadek" włączył "Install other OS" z opcji konsoli. Oczywiście nikt nie zamierzał nic instalować. Problem w tym, że włączył się taki błękitny ekran, którego nie da się wyłączyć i za cholerę nie wiem, jak mam wrócić do oryginalnego systemu Sony . Sixaxis w ogóle nie chce się połączyć z konsolą, wyłączanie i odłączanie od sieci też nic nie daje. Jak mogę wrócić do oryginalnego systemu? Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 podczas wylaczanie lub wlaczania (nie pamitam dokladnie) przytrzymaj przycisk ON/OFF. konsolka powinna 3 razy piknac. Cytuj Odnośnik do komentarza
FLooK 1 Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Sieciówka, która dodawana była do Starterpacków jest krosowana? Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Sieciówka, która dodawana była do Starterpacków jest krosowana? NIE Cytuj Odnośnik do komentarza
w00t 0 Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) http://www.allegro.pl/item308016150_z_5500...ane_kable_.html Podłącze te głośniki do PS3? Edytowane 16 Lutego 2008 przez w00t Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) Z tego co pamiętam mają wejście optyczne więc podłączysz(do pewności poszukaj lub się zapytaj czy jest) PS.Zazdroszcze Ci bo ponoć nie ma nic lepszego w tej cenie nie słyszałem na własne uszy ale kopa ponoć mają nieziemskiego Edytowane 16 Lutego 2008 przez Ficuś Cytuj Odnośnik do komentarza
Katana 0 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 http://www.allegro.pl/item308016150_z_5500...ane_kable_.html Podłącze te głośniki do PS3? Podłączysz bez problemu. Przy głośnikach jest dekoder cyfrowy z kabelkiem optycznym, co oznacza świetnej jakości, pełny, PRAWDZIWY przestrzenny dźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza
ArturNOW 7 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Ja mam wcześniejszy model Z-680 polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
kazik87 0 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam! Kupiłem konsole ps3 3miesiące temu w sieci media markt ale teraz zauwazylem ze gwarancja dołączona w pudełku jest nie wypisana-pusta kartka...czy paragon liczy się jako gwarancja??kompletnie jestem nie obeznany w wyzej wymienionym przypadku-prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
szeni 114 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 To jest tak specjalnie zrobione, żebyś mógł z konsolą przyjechać ze sklepu do domu, sprawdzić czy wszystko działa i niczego nie brakuje, a potem (masz na to rok) wrócić do nich z niepodbitą gwarancją i paragonem i ją sobie podbić. Od razu ci radzę, że mimo że masz na to aż 12 miesięcy, to nie zwlekaj, bo paragony z supermarketów lubią szybko blaknąć (po prostu znikną nadrukowane literki) i mogą ci go nie uznać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ptasio 0 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Mam taki problem gram sobie a tu nagle mój sixaxis zaczyna świecić wszystkimi diodkami od komunikacji, jest naładowany, podpinam go pod kabel chwilę się naładuje i działa potem dobrze aż do następnego razu. Oczywiście za każdym razem ustawia się na inną częstotliwość. W czym może być problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gogiel 1 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam ponownie, pytałem już kiedyś w tym wątku o podłączenie PS3 do telewizora Grundig Lenaro 19`49-7710 bs, który nie posiada złącza HDMI a żeby obraz miał "ręce i nogi" czyli, żeby wygladał dobrze mimo, że nie jest to telewizor HD. Mam różne złącza i m.in. złącze VGA. Polecono mi jako najlepsze rozwiązanie VGA Box`a. Znalazłem go tutaj http://www.swiat-gier.com/product_info.php...919e1c54bb36f0f . I od razu mam pytanie. Czy to bedzie współpracowało z PS3 (wiem, że tam pisze taka kompatybilnośc ale chce być pewny). I ostatnie pytanie. W instrukcji pisze, że to złącze VGA jest do podłączenia z PC`tem. Mam się tym przejmować? Z góry dziękuję, ża odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hysz 25 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Skoro to nie jest HDTV, to nie wiem po co koszty mnożyć. Zapodaj sobie kabelek, który dołączony masz do konsoli [audio, prawy, lewy, video], po czym masz 576i [rozdziałka]. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 To jest tak specjalnie zrobione, żebyś mógł z konsolą przyjechać ze sklepu do domu, sprawdzić czy wszystko działa i niczego nie brakuje, a potem (masz na to rok) wrócić do nich z niepodbitą gwarancją i paragonem i ją sobie podbić. Od razu ci radzę, że mimo że masz na to aż 12 miesięcy, to nie zwlekaj, bo paragony z supermarketów lubią szybko blaknąć (po prostu znikną nadrukowane literki) i mogą ci go nie uznać. dlatego ja zrobiłem ksero paragonu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gogiel 1 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Skoro to nie jest HDTV, to nie wiem po co koszty mnożyć. Zapodaj sobie kabelek, który dołączony masz do konsoli [audio, prawy, lewy, video], po czym masz 576i [rozdziałka]. Pozdrawiam Hysz tak się składa, że koszty nie grają roli. Ale czy po podłączeniu VGA Box`a obraz będzie dużo lepszy (wizualnie) niż gdybym go poprostu nie miał? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hysz 25 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Skoro nie grają roli, to spraw sobie chociaż telewizor HD ready . Według mnie nie ma różnicy, sprawdzałem na swoim TV w 576 [przez RGB i HDMI] i obraz wydaje się taki sam. Może się nie znam, ale według mnie nie ma sensu inwestować w coś, co i tak wyświetli w 576i [nawet jeśli skaluje z wyższych rozdziałek] Cytuj Odnośnik do komentarza
szeni 114 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 VGA Box nie ma sensu przy twoim telewizorze. To urządzenie służy do przesyłu obrazu na ekrany bez wejścia HDMI czy component (np. monitory komputerowe). Ty na swoim i tak nie osiągniesz wyższej rozdzielczości niż 576. Tak jak mówiłem, jeśli masz w swoim telewizorze wejście component, to zainwestuj we właśnie taki kabel, a uzyskasz Progressive Scan - krótko mówiąc, znacznie lepszą poprawę obrazu. Jeśli nie masz takiego gniazdka, to najlepszym rozwiązaniem pozostaje użycie kabelka RGB z koncówką Euro. Teraz pewnie jesteś podłączony właśnie tą wtyczką, tyle że używając kabelków cinch i kostki-przejściówki z zestawu, tak? W takim razie to jest najgorsza możliwość, kup kabel, który od razu ma wyjście Euro. Mogą być te z PS2, cena - ok. 20 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi