Opublikowano 9 listopada 200816 l To jest konto PSN Polskie czy Amerykańskie? lub jeszcze jakieś inne? polskie... No to jedyne co mi przychodzi do głowy to np. - karta moze potrzebować doładowania gotówki na nią, a żeby dodać kartę do konta PSN, to trzeba mieć powyżej 20ZŁ na karcie (najlepiej dla pewności załadować 25ZŁ), a po dodaniu karty zostanie automatycznie pobrane 1ZŁ (w celach weryfikacyjnych), lecz później (po kilku dniach) zostanie zwrócone problem rozwiązany, wystarczyło poczekać więcej jak 24h po aktywacji karty i zadziałało... ale dzięki za chęć pomocy sorry że cytuję samego siebie ale z tego co czytałem nie każda polska karta obsługiwana jest poza Polską - moja visa z ge money bank bez problemu działa w usa - sprawdzone empirycznie na R&C: QfB przelicznik też jest ok. - policzyło mi tyle ile wynosił kurs sprzedaży publikowany przez nbp... dlatego jeśli ktoś myśli o zakupach na pss usa to myślę że mogę polecić kartę z tego banku, do tego mają przyjemny system webowy do zarządzania kontem więc też jest kolejny plus
Opublikowano 15 listopada 200816 l To jest konto PSN Polskie czy Amerykańskie? lub jeszcze jakieś inne? polskie... No to jedyne co mi przychodzi do głowy to np. - karta moze potrzebować doładowania gotówki na nią, a żeby dodać kartę do konta PSN, to trzeba mieć powyżej 20ZŁ na karcie (najlepiej dla pewności załadować 25ZŁ), a po dodaniu karty zostanie automatycznie pobrane 1ZŁ (w celach weryfikacyjnych), lecz później (po kilku dniach) zostanie zwrócone problem rozwiązany, wystarczyło poczekać więcej jak 24h po aktywacji karty i zadziałało... ale dzięki za chęć pomocy sorry że cytuję samego siebie ale z tego co czytałem nie każda polska karta obsługiwana jest poza Polską - moja visa z ge money bank bez problemu działa w usa - sprawdzone empirycznie na R&C: QfB przelicznik też jest ok. - policzyło mi tyle ile wynosił kurs sprzedaży publikowany przez nbp... dlatego jeśli ktoś myśli o zakupach na pss usa to myślę że mogę polecić kartę z tego banku, do tego mają przyjemny system webowy do zarządzania kontem więc też jest kolejny plus Potwierdzam. Sam używam tej karty. Działa w USA i HK. Na UK nie działa.
Opublikowano 23 listopada 200816 l Używał ktoś karty Visa z Inteligo ? Mam tą karte od ponad 2 lat i jak dotąd świetnie się sprawdzała przy zakupach przez neta, nie miałem z nią żadnych problemów. Niestety nie akceptuje mi karty na PSS UK i PSS US. Problem polega na tym że wymagane jest podanie takiego samego adresu jaki był podany przy zakładaniu konta, a na PSS nie można wybrać kraju przy wpisywaniu adresu. Wie ktoś czy wogóle da się to jakoś obejść ?? Próbowałem kontaktować się z biurem obsługii klienta ale chyba nie zrozumieli o co mi chodzi bo jako odpowieć dostałem instrukcję obsługi karty kredytowej Na PSS PL nie ma najmniejszych problemów z tą kartę.
Opublikowano 23 listopada 200816 l ja używam karty z inteligo na us i normalnie mi wszystko akceptuje ja tylko podałem ulice i to wystarczyło
Opublikowano 23 listopada 200816 l Dzięki za info. Spróbowałem kolejny raz i poszło bez problemu na PSS US. Okazało się że to nie adres powodował problem. Zawsze pisze pierwsze litery imienia i nazwiska z dużej litery i to przez to wywalało mi że dane się nie zgadzają, wpisałem wszystko dużymi literami i wszystko było w porządku. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żeby nie zaakceptowało karty z takiego powodu Próbowałem też na PSS UK ale niestety nadal nic z tego. Nie mam pojęcia co się dzieje ale teraz mogę tylko płacić na PSS US. :evil: Po tym jak udało mi się użyć kart na PSS US próbowałem w podobny sposób wprowadzić wszystkie informacje dużymi literami na PSS UK, po kilku próbach dostałem informacje "Dane kary nie mogą być aktualizowane, proszę skontaktować się z obiurem obsługi". Odpuściłem sobie wiec z PSS UK, w niedziele chciałem kupić dodatek do BioShock na PSS PL wywaliło mi błąd 80023120, następnego dnia to samo za 1 razem, za 2 wywaliło mi informacje że dane kart się nie zgadzają jak już nią płaciłem bez problemu, do tego nic nie zmieniałem od ostatniej płatności. W(pipi)iłem się i próbowałem od nowa powprowadzać wszystkie dane ale skończyło się na tym że znów dostałem inforamje "Dane kary nie mogą być aktualizowane, proszę skontaktować się z obiurem obsługi". Dzisiaj próbowałem się dodzwonić do biura obsługi klienta ale po 5 minutach czekanie zrezygnowałem. Miał ktoś podobne jazdy z kartą ?? Tracę już kompletnie cierpliwość do PSS :wsciekly: Edytowane 25 listopada 200816 l przez GOLEM_84
Opublikowano 25 listopada 200816 l Przez niejakiego Dr.Czekoladę mam pytanie ponieważ nasłuchałem się od niego że jak się używa jednej karty płatniczej np. na pss us i pss pl to blokują taką o to kartę. Teraz moje pytanie czy wyżej wymieniony Dr.Czekolada robi mnie w H(pipi) czy to akurat jest prawda ?
Opublikowano 25 listopada 200816 l Niestety po moich problemach z kartą, jest duże prawdopodobieństwo żę to prawda. Tak jak pisałem wyżej, wcześniej akceptowało mi karte na PSS PL bez najmniejszych problemów, a jak udało mi się ną zapłacić na PSS US to nagle zaczeły się problemy z płatnością.
Opublikowano 26 listopada 200816 l Które regiony w USA nie są objęte podatkiem? Cholerstwo mi dzisiaj wzieło 47zł za street fightera, grrr. Poczułem się wydymany zdeczka xD.
Opublikowano 26 listopada 200816 l Które regiony w USA nie są objęte podatkiem? Cholerstwo mi dzisiaj wzieło 47zł za street fightera, grrr. Poczułem się wydymany zdeczka xD. Na 100% New Hampshire i Montana. BTW: Oni chyba doliczają tylko 3% tego TAX'u. Ktoś na forum pisał że opłaca się konto na Kanadę założyć teraz gdy USD wysoko stoi. Edytowane 26 listopada 200816 l przez Kyo
Opublikowano 26 listopada 200816 l Posluchalem rad golema, jednak karta nadal mi nie dziala z PSSus. Roznica jest tylko taka, ze wczesniej pisalo mi ze podaje nieprawidlowe dane, a teraz mi pisze ze nie mozna ich zupdatowac, zebym obadal moje dane w ustawieniach i skontaktowal sie z obsluga techniczna. Dodam ze na PSS PL wszystko dziala ok, probowalem usuwac dane o karcie PSS PL, ale to i tak nic nie dalo. Heh, no coz, wyglada na to ze bede musial skolowac kogos kto mi te konto doladuje.
Opublikowano 26 listopada 200816 l Posluchalem rad golema, jednak karta nadal mi nie dziala z PSSus. Roznica jest tylko taka, ze wczesniej pisalo mi ze podaje nieprawidlowe dane, a teraz mi pisze ze nie mozna ich zupdatowac, zebym obadal moje dane w ustawieniach i skontaktowal sie z obsluga techniczna. Dodam ze na PSS PL wszystko dziala ok, probowalem usuwac dane o karcie PSS PL, ale to i tak nic nie dalo. Heh, no coz, wyglada na to ze bede musial skolowac kogos kto mi te konto doladuje. Odczekaj (czyt. nawet nie próbuj użyć karty) minimum 24h - ja odczekałem 48h i normalnie mi potem dodało. System Sony ma blokadę na kartę po 3 NIEUDANYCH próbach dodania jej. Zadzwoń także jeśli możesz do banku i się zapytaj czy ewentualnie oni niczego nie poblokowali. Ale moim zdaniem jest to na 99% blokada od Sony. UP: Piekielny - nie pieklij się tak Może teraz coś Sony wprowadziło, ale gdy kupowałem WHD miałek katrę na USA i PL dodaną w tym samym czasie. Edytowane 26 listopada 200816 l przez Kyo
Opublikowano 26 listopada 200816 l Lepiej by było jakby jednak nic takiego nie wprowadzali i to dla ich własnego dobra :wkurzony:
Opublikowano 26 listopada 200816 l Ja posiadam karte UK i mam zamiar kupowac nia w psstore usa. Czy oplaca sie przewalutowywac funty na dolary? Nie umiem liczyc, ktos mi moze powiedziec ile dolarow bede mial za jednego funta? I teraz tez widze ze moge miec problem, skoro piszecie o mozliwosci zablokowania karty przez uzywanie jej w 2 roznych panstwach ;x
Opublikowano 27 listopada 200816 l Może to coś da: LINK - nie wiem jakie to ma przełożenie na PSS ale teoretycznie najmniejszy powinien być w Alberta - 5% total.
Opublikowano 27 listopada 200816 l Dzięki Old Kyo;) W Alberta wychodzi 0,50% podatku,chyba wszystkie regiony są opodatkowane...
Opublikowano 27 listopada 200816 l Spoko - cieszę się że mogłem jakoś pomóc - ot taki luźniejszy dzień w pracy się trafił Sam sobie założyłem konto na Kanadę na Alberta 8)
Opublikowano 28 listopada 200816 l Wszystkie sa opadtkowane, a Quebec najbardziej - mam znajomego kanadyjczyka ;p Ta ja pisałem, żeby kupować z kanadyjskiego adresu, sprawdzałem na penny arcade i policzyło mi 37zł. Co do banowania kart, to pierwszę słyszę, mam 3 gry z HK store, 2 gry z Kanady, 4 gry z PL store i za wszystko płacę jedna kartą, Visa z wbk (pre paid). Tylko UK nie działa, bo tam trzeba mieć kartę z UK.
Opublikowano 30 listopada 200816 l A czy czasem raj emerytow czyli Floryda nie jest stanem bez podatku ? Mam pytanko - mam karte Master Card z polskiego Citibank i niestety jak do tej pory daje sie na niej zakupowac rzeczy z polskiego PSS. A przydalo by mi sie pare rzeczy z japonskiego i pare z usa... Moje pytanko jest takie: Zeby zalozyc konto PSN np USA to musze podac adres z USA w zwiazku z czym potem przy wprowadzaniu nr karty nie moge juz zmienic kraju zamieszkania - na sztywno jest USA czy Japonia w przypadku Japonii - i oczywiscie wywala komunikat o nieprawidlowych danych karty (wszystko wpisuje wielkimi literami nr bez spacji) - czy obejsc sie to da wylacznie uzywajac kart "internetowych" czy jest jakis inny sposob ?
Opublikowano 30 listopada 200816 l villain - poczytaj temat a się dowiesz że o Japońskim PSS możesz zapomnieć - trzeba mieć kartę z jap. żeby tam kupować. Poza tym jak byś dalej poczytał ten temat to byś się dowiedział, że adres z konta i nie ma w ogóle związku z kartą jeśli chodzi o USA!!! Na rynku USA nie ma takiej weryfikacji. Zostawiam dane takie jakie są na koncie (USA) i nic nie zmienia z adresem. Na Polskim dane mam prawdziwe więc też nic nie zmieniam. Jeśli mówi że źle wpisujesz dane to znaczy dokładnie to co pisze. Ja korzystam z karty WBK i mBank'u i jakoś działają na PL, USA i Kanadyjskim. Nie działa tylko Japoński i UK. Podobno polskie karty działają na Hong Kong'u ale osobiście nie sprawdzałem... Czyli albo złe dane podajesz albo karta do d... . I pamiętaj że jeśli 3 razy taki komunikat Ci wyskoczył to przez następne 24h nie użyjesz tej karty w sieci PSN nawet jak wpiszesz dobre dane - no chyba że karty nie akceptuje z powodu jaki podałem powyżej Edytowane 30 listopada 200816 l przez Kyo
Opublikowano 3 grudnia 200816 l Da się jakoś zwrócić część kasy z konta psn z powrotem na kartę? nie - wallet raz naładowany może być rozładowany tylko zakupami
Opublikowano 3 grudnia 200816 l Da się jakoś zwrócić część kasy z konta psn z powrotem na kartę? nie - wallet raz naładowany może być rozładowany tylko zakupami Szkoda, bo chciałem zrobić zakupy, ale nie w pss
Opublikowano 3 grudnia 200816 l Mam taki problem, posiadam kartę debetową Visa, w banku mi powiedzieli że mogę nią dokonywać płatności internetowych, ale niestety od 3 dni ciągle mi wyskakuje przy wpisywaniu danych karty - "The Credit Card Information Is not Valid". Wpisuje to już tak dokładnie że nie mam pojęcia co źle robię . Może spróbować na US PS store, może tam ją przyjmie ? Tylko czy jak ściągnę coś z US PS store to będę mógł w to grać na europejskim profilu i trofea będą mi przypisywane do tego profilu (dema tak się da więc pewnie pełen wersje też, ale wole się upewnić) ?
Opublikowano 4 grudnia 200816 l Mam taki problem, posiadam kartę debetową Visa, w banku mi powiedzieli że mogę nią dokonywać płatności internetowych, ale niestety od 3 dni ciągle mi wyskakuje przy wpisywaniu danych karty - "The Credit Card Information Is not Valid". Wpisuje to już tak dokładnie że nie mam pojęcia co źle robię . Może spróbować na US PS store, może tam ją przyjmie ? Tylko czy jak ściągnę coś z US PS store to będę mógł w to grać na europejskim profilu i trofea będą mi przypisywane do tego profilu (dema tak się da więc pewnie pełen wersje też, ale wole się upewnić) ? Prawdopodobnie to robisz źle co opisałem o ostatnim akapicie mojego poprzedniego posta. Gry z USA można odpalać na jakim się chce koncie (USA, JAP, EU i inne) i do tego konta będą przypisywane też trofea.