przegraj_kowal 0 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 nie wiem,chyba od niczego...a do czego Ci to potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomasson225 0 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zależy od głupiego farta. I teraz odpowiem za Ralfus'a na pytanie przegraj kowala. Pomaga to na niektórych zabudowanych mapach. Podam przykład na mapie District: Jest tam jedna, bardzo długa droga i puszczenie nalotu, który leci prostopadle do drogi nie przynosi zbyt dużych efektów (zakładam, że własnie tam mają respawn wrogowie ), ale gdy nalot poleci równolegle to można narobić całkiem dużo kill'i. Szczególnie zauważalne jest to podczas gry na PC, gdy rozgrywamy np. TDM 25vs25 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
przegraj_kowal 0 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 no w sumie racja,nigdy jakos specjalnie sie nad tym nie zastanawialem Cytuj Odnośnik do komentarza
Ralfus 0 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Dokladnie o to mi chodzilo Tomasson. Czasem nalot spada w taki sposob ze nie trafiam nikogo a czasem zmiata 5 za jednym zamachem. Szkoda ze jest to od nas niezalezne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomasson225 0 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Dlatego właśnie na PS3 nalot ma niewielki sens, kiedy na PC jest to "zabójcza broń" Ale dla równowagi na PS3 helikoptery wymiatają a na PC na niektórych serwerach jest włączona opcja, że wystarczy jeden strzał nawet z takiego USP .45 żeby helikopter został zlikwidowany Jakby co to polecam się na przyszłość do pomocy przy CoD4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Panowie jest sprawa, mam sava z CoD 4 zwykłej wersji, teraz jak kupię GotY statystyki online będę musiał nabijać od początku czy 10 dni na liczniku się zachowa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Panowie jest sprawa, mam sava z CoD 4 zwykłej wersji, teraz jak kupię GotY statystyki online będę musiał nabijać od początku czy 10 dni na liczniku się zachowa? statystyki online przypisane sa przeciez do psn id a nie do plytki Cytuj Odnośnik do komentarza
przegraj_kowal 0 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Arkady mial na mysli chyba czy czasem system nie potraktuje wersji GOTY jako osobnej,innej gry.moim zdaniem staty pozostana,bezsensem byloby gdyby bylo inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza
Ralfus 0 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Niech ktos mi powie jaka minimalna predkosc musze miec, zeby grac bezstresowo czyt. bez lagow??? Mam 2mb/s i prawie za kazdym razem dostaje (pipi)ca bo lagi uniemozlwiaja mi normalna gre. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomasson225 0 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Powiem Ci szczerze, że jest to sprawa względna Ja mam 1mb/s i zero lagów (chyba, że host ma beznadziejne łącze, czyli jak każdy ma lagi). A kto Ci dostarcza internet? Bo może być tak, że firma u której za to płacisz ma małą przepustowość łącza albo może masz włączony w tym czasie komputer i coś ściagasz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ralfus 0 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 (edytowane) Internet mam z angielskiego Orange i wczesniej tzn. do momentu przeprowadzki mialem 4mb/s i zero problemow, ale potem jak zmienlem lokalizacje,zaczely sie koorwa cuda na kiju... Nie wiem czy moze sam LIVEBOX jest wadliwy,bo czesto mi sam sie resetuje (i slyszalem, ze to straszny shit) . Nie wiem czy olac kontrakt z Orange, czy kupic router, bo jedno i drugie kosztuje, a nie chce stracic siana ktore moge wydac na jakas gre. Aha i na kompie nic nie jest sciagane, ewntualnie kobieta (z nudow ) siedzi na naszej klasie, ale to chyba tak bardzo nie obciaza lacza...? Edytowane 29 Grudnia 2008 przez Ralfus Cytuj Odnośnik do komentarza
Mihau_ALU 82 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Poza predkoscia sciagania ( download ) ktora najczesciej podajemy, wazna jest takze predkosc wysylania ( upload ). Mialem przyjem,nosc bycia uczestnikiem w lobby gdzie hostowala osoba z 8 mb/s, gralismy w 8 osob i grac si enie dalo. Ja dla przykladu podam ze mam 1mb/s download, uploadu 700 kb/s i moge hostowac priva na 18 osob ( max., bo priva na wiecej sie nie da ) i osoby ze stanow maja tylko troche gorsze lacze ( w skali z cod4 - 2 na 4 "kreski" ), pozostali maja albo 4/4 albo 3/4. Optymalnym laczem do gry ( moim zdaniem ) jest 512 kb/s down na 265 kb/s up. Przy nizszych lacach maga byc problemy, a i nie jest to regula, bo zalezy do kogo sie podlaczysz ( noca hameryka gra i cudow nie oczekujcie jesli chodzi o polaczenie ). Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) Dobra, dzisiaj pozyczylem od kumpla CoDa i na dziendobry w multi same problemy. "Error Trying to set client number 290 while connected to a server (clcState=9)!" Wystepuje podcza gry i wywala mnie wtedy + kasuje wszystkie staty do zera. Mam go srednio co 2/3 gry. Raz jeszcze mialem ladne: "Your statistics were reduced to zero by Infinity Ward" czy cos w tym stylu. No i oczywiscie po meczach "Server connection timed out". Ktos wie o co moze chodzic ku.wa? oO Nawet grac nie ma sensu, bo w kolko mnie cofa do 1-szej rangi, jak mnie z meczu juz nie wywali... E: "Notice Your online stats have been reset to level 1 by Infinity Ward" Co wlacze gre od nowa to to mam <_< Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Owiec Cytuj Odnośnik do komentarza
palo 0 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 co do netu jeszcze, to ja na 512 gram i większych problemów nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza
Ralfus 0 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Wqrwia mnie juz to powoli. Najgorsze jest w tym wszystkim to, ze najgorzej jest wieczorami, bo rano i po poludniu jest ok, ale mniej wiecej po 18 jest lipa. Moge grac tylko w weekendy. Jak odpalam jakis mecz to zanim mnie dolaczy to czekam czasami po kilka minut. Slysze jak inni graja, ale mnie nie laczy. Mam tylko setting up the game i nic wiecej. A jak juz mnie dolaczy to mam mega lagi i jedna lub dwie kreski. I ze wszystkich graczy tylko ja tak mam. Przed przeprowadzka mialem 4Mb/s ale po zmniejszyli mi do 2Mb/s. Mam zamiar zerwac umowe z Orange i wziac jakis szybszy np. 8 Mb/s. Mam nadzieje ze nie na darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Czy kody na mapki z GOTY sa wielokrotnego uzytku? Czy GOTY po pierwszym uzyciu staje sie zwyklym CoDem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark AlexX 0 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 A na PS3 mapek nie ma od razu na płycie? Bo na X360 trzeba ściągać, no ale PS3 ma wreszcie tego Blureya... Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Nie ma, bo IW, dało tylko poprostu inną okładkę, płyta ma nadruk Modern Warfare, a nie GotY <_< @Owiec, kody są jednorazowe Cytuj Odnośnik do komentarza
epl 160 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 mala ciekawostka - ghillie suite byl uzywany przez szkotow juz w polowie XIX w Cytuj Odnośnik do komentarza
Shakeawake 5 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Działania dywersyjne? http://www.konsolowisko.pl/news.php?id=53 Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Czy Variety Map Pack da sie dzielic tez na 5 osob? Bo 24 ma byc tanszy o 50%. Wiem ,ze wiekszosc pewnie ma ,ale jak ktos bylby chetny ,to wiecie Cytuj Odnośnik do komentarza
Janush 224 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 W napisach końcowych jednym z graczy jest BYE misiu. Czyżby Polak ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 A to cos niespotykanego ,ze polak uczestniczyl w robieniu gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mr. Blue Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 W większości napisów w jakiejkolwiek grze, są Polacy. W Simsach 2 naliczyłem z 10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kazuma Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 A wiecie, że większość tych "Polaków" w grach to amerykanie z polskimi nazwiskami? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi