Opublikowano 4 lutego 200916 l W zasadzie mam do wyboru K800i, N73 i E51 właśnie. Moglibyście napisać który najlepszy z nich i dlaczego? N73 - bo ma to co dwa pozostałe fony do kupy wzięte, aparat 3mpx, duży wyświetlacz, przy odrobinie kombinacji można pograć w gry z n-gage 2.0 i przede wszystkim(jeżeli komus odpowiada) SYMBIAN - masa aplikacji sama go mam i polecam. Ogólnie wszystkie 3 modele są dobre choć za SE nie przepadam (mam uraz po 2 zepsutych k800i i 2 innych modelach tej firmy... jakiś pech )
Opublikowano 4 lutego 200916 l Ja bym brał e51 - dlaczego ? Spójrz tylko na specyfikacje tych trzech modeli. co byscie polecili z QWERTy, ewnetualnie taczskrinem, i niezlym internetem, ale mozliwie taniego (ponizej 700, a nie za 2k) Mam od dwóch dni i sprawuje się świetnie - HSDPA, WIFI, UMTS, Windows, Qwerty, dobra bateria... Samsung i600, ja wyrwałem za 320zł 3 tygodniowego. Stosunek cena/jakość chyba najlepszy jaki może być.
Opublikowano 4 lutego 200916 l Ja bym brał e51 - dlaczego ? Spójrz tylko na specyfikacje tych trzech modeli. co byscie polecili z QWERTy, ewnetualnie taczskrinem, i niezlym internetem, ale mozliwie taniego (ponizej 700, a nie za 2k) Mam od dwóch dni i sprawuje się świetnie - HSDPA, WIFI, UMTS, Windows, Qwerty, dobra bateria... Samsung i600, ja wyrwałem za 320zł 3 tygodniowego. Stosunek cena/jakość chyba najlepszy jaki może być. Jeden minus dyskwalifikujacy ten telefon - wręcz paskudny design.
Opublikowano 4 lutego 200916 l A tu Cie Smiti zagnę. Zamówiłem sobie Samsunga i640. Mocniejszy od i600, większy wyświetlacz, ale nie ma wifi (którego nie potrzebuję), procek 400mhz i Win Mobile 6.0 Pewnie jutro dojdzie, zdam relacje ;] A, 349zł nówka z gwarancją 24mc-e. Edytowane 4 lutego 200916 l przez ProstyHeker
Opublikowano 5 lutego 200916 l Smiti, Prosty - to gdzie takie tanie znalezliscie? XD pewnie allegro? bo oba mi sie podobają wygląd i600 mi nie przeszkadza, mila odmiana po tych wszystkich wymuskanych damskich telefonach ;p bardziej mnie martwi brak wifi w i640 bo jednak to przydana sprawa (w aktualnej swojej komie czesto uzywam netu, i place za to;p a dzieki wifi chociaz czasami [w zasięgu] bym mial za darmo) jeszcze jedno pytanie mam - czy ten windows nie wiesza sie, szwankuje, zamula itp? i czemu one są takie tanie?! w pierwszej lepszej porownywarce cen znalazlem i600 za okolo 450zł, gdzie tymczasem "zwykle" (nie smartfony) nowe komorki potrafia kosztowac 700-800, za to wlasnie smartfony 1500-2000, to czemu te 2 są takie tanie? sa bardzo stare czy co? (nie wygladaja bardzo staro;p) Edytowane 5 lutego 200916 l przez Yano
Opublikowano 5 lutego 200916 l Zgadza się, ja wziąłem na allegro. System potrafi zamulić przy wolniejszym procesorze i jak jest konkretnie zawalony. Podstawą jest zainstalowanie jakiegoś task managera i wyłączanie aplikacji (bez tego są jakby "zrzucone" na pasek, nie wyłączone) A dlaczego te telefony są tak tanie? Ceny szybko spadają z racji tego, że skierowane są do wąskiej grupy ludzi i trzeba to jakoś sprzedać vpizdu Nowe smartphone nie zawsze są mocniejsze od poprzedników. Zresztą w przypadku tych telefonów bardzo często można zrobić update systemu na najnowszy, z win mobile 5.0 na 6.0 czy w przyszłości nawet wyżej. A "zwykłe" telefony tyle kosztują bo płacisz za fajny znaczek Nokia cz SE, super aparacik i nic więcej ;]
Opublikowano 5 lutego 200916 l i600 w realu nie jest taki brzydki. Ja niestety z wifi korzystam około 4-5h dziennie więc jego brak skreśla telefon na starcie. Czemu tak tanio ? Szczerze nie mam pojęcia, miałem już telefony chyba wszystkich marek ale ten i600 z systemem ( Windows Mobile 6 ) bije je wszystkie na głowę, przeglądanie internetu prawie jak na kompie ( z boku fona scroll + enter + wstecz ) + qwerty + wyświetlacz panoramiczny + ogromna ilość programów i gier. Ciekawy jestem czy któryś SE w takiej cenie poradził by sobie z takim kombo - IE ( przeglądanie forum, youtube z pełną grafiką itp. ), media player z muzą w tle, GG, jabber, msn, mail - wszystko na raz. Mój fon za 300zł radzi sobie z tym bez najmniejszego zająknięcia. Aparat co prawda 1.3mpix ale to tylko rozdzielczość, jakościowo wychodzi świetnie, filmy jakie kręci to 10lat przewagi nad k800i. No i bajerancki aktywny pulpit: http://www.youtube.com/watch?v=1_k1pK1PXyY Edytowane 5 lutego 200916 l przez Smiti
Opublikowano 5 lutego 200916 l a jak jest z zabezpieczeniami przezd syfem z internetu (spywere, wirusy) ? w koncu IE jest znany z tego ze wpuszcza każdy syf chociaz tego co juz patrzylem mozna uzywac opery albo odpowiendika FF zamiast IE ;p
Opublikowano 5 lutego 200916 l Ponawiam pytanie co do wyboru nad telefonami : Nokia E51 a Nokia E66. Który lepszy ? Czy E66 wart swojej ceny czy funkcjami jest podobny do E51 prócz aparatu i wbudowanego GPS ? Z góry dzięki za odp. ^_^
Opublikowano 5 lutego 200916 l Smiti najpierw znajdź jakiegoś Sony Ericssona z WM w takiej cenie,znajź jakiś inny telefon bez WM i Symbiana który da radę to zrobić. Mogę sie założyć że np W800 bije i600 kwestią dźwięku , aparatu no i zapewne baterii.Takie porównywanie nie ma sensu.
Opublikowano 5 lutego 200916 l iPhone 3G Warto? Aparatu w telefonie nigdy nie używam więc brak nagrywania to nie przeszkoda, mms nie wysyłam więc j/w a jailbreak nie stanowi problemu więc mnogość funkcji wzrośnie. Ciągnie mnie do zabawki Apple a przemawia za tym głównie wysokiej klasy ekran dotykowy i elastyczne menu. Miałem HTC Diamond ale jego ekran to prawdziwy beton jeśli chodzi o dotyk a i sama prędkość woła o pomstę do nieba. Służbowo używam BB Storm ale mają trochę pokręconą politykę jeśli chodzi o OS więc nie chcę go brać "na własność"
Opublikowano 5 lutego 200916 l A ja mam pytanie ;D mam Nokię 6500 Classic stan BDB+. Na jakiego Sonego dałoby radę wymienić w Komisie ? Pytam czysto teoretycznie
Opublikowano 5 lutego 200916 l Smiti najpierw znajdź jakiegoś Sony Ericssona z WM w takiej cenie,znajź jakiś inny telefon bez WM i Symbiana który da radę to zrobić. Mogę sie założyć że np W800 bije i600 kwestią dźwięku , aparatu no i zapewne baterii.Takie porównywanie nie ma sensu. Ja mam akurat w (pipi)e dźwięk, aparat i wytrzymałość baterii. Mogę ładować telefon co 2 dni, głośnik ma mnie powiadamiać o nadchodzącym połączeniu a aparat mógłby dla mnie nie istnieć. Za to funkcjonalność takiego telefonu pod względem oprogramowania bije każdy telefon bez OS. Każdy.
Opublikowano 6 lutego 200916 l Dlatego więc mówię ze nie ma sensu tak porównywać bo są osoby dla których ważne są inne rzeczy.Jeden potrzebuje w telefonie to inny to.A że oprogramowniem wygrywa to nie neguję tego ale to dwie różne stajnie.Będę testowal już niedługo Symbiana zobaczymy co to to tak naprawdę potafi i jak bardzo przymulone chodzi
Opublikowano 6 lutego 200916 l Tak na dobrą sprawę, to nie widziałem mocnego symbianowca. Wszędzie pakują chu.jowe procesory i telefony mulą :F
Opublikowano 9 lutego 200916 l telefonik z systemem operacyjnym i slotem na karty pamięci, by można było łatwo rozbudować poprzez aplikacje: myślałem nad n70, 7610, communicator- 9300 Cenowo od 150-300 zł. Który z nich możecie polecić. Może ktoś ma na sprzedaż?
Opublikowano 9 lutego 200916 l HTC. Kolega genetyk@: spv m3000, spv e650 Edytowane 9 lutego 200916 l przez ProstyHeker
Opublikowano 9 lutego 200916 l Miałem nie zmieniać telefonu, ale jak zobaczyłem tego Samsunga i600 z miejsca chcę zmienić mojego SE m600i. Lubię takie nietypowe smartfony. Edytowane 9 lutego 200916 l przez marcin_N
Opublikowano 9 lutego 200916 l Marcin N, ja rowniez lubie telefony inne od wiekszosci dostepnych na rynku i mysle, ze bedzie to dobra decyzja. Wlasnie pisze z i600 wiec sorry za brak polskich znakow.
Opublikowano 10 lutego 200916 l Niech ktoś mi powie, że Windows Mobile ssie kule to mu wyjade z gzymsu w jaja. Genialny system, świetny telefon, masa opcji i możliwości. No kur.wa nie wiem za co sie zabierać.
Opublikowano 11 lutego 200916 l mam nokie E71, jego opcje urywają jaja, pierwszy telefon ktory zaspokoil wszystkie moje potrzeby.