MichAelis 5 596 Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 cytując klasykę z polskiej kinetografii "a na chu.j mnie to?" Zobaczę co wymęczą z tym iP6 Cytuj Odnośnik do komentarza
lechu 21 Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 iPhone 6 - zwłaszcza jak faktycznie wyjdzie model z wyświetlaczem powyżej 5" to kusząca opcja. Dla mnie jednak problemem nie do przejścia na ten moment jest nazbyt hermetyczny system. Czego by nie mówić o Andku, fakty są takie że moja Notka ma kilka funkcji na których mi zależy, a których w iP raczej nie uświadczę. No i ten cholerny iTunes którego tak kurczowo się trzymają... nie wiem kto to wymyślił, ale za sam pomysł urwałbym łeb przy samej d... Niemniej jednak na premierę "szóstki" czekam z zainteresowaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 A do czego Ci ten iTunes ze spytam? Jedyne na co może się przydać to wrzucenie muzy na telefon, ale przy spotify nawet to nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 a dwa, że iTunes jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Polaków wkurza, że zmuszają do kupienia muzy a nie można wrzucać po prostu MP3 i aplikacji z Chomika jak na Windowsach ;-) Przynajmniej iTunes robi sensowne kopie, fakt że TRZEBA kodować je hasłem, żeby zapisały się inne hasła ale przynajmniej te kopie działają, na ANDKU brakuje prostego narzędzia do tego typu rzeczy. Co ja przeżywałem w moich początkach z Androidem i moim S3 - KIES! ;-) No iTunes przy czym to Bentley przy Maluchu ;-) Gorszego goovna świat nie widział. Ja tam się nie zamykam, może kupię jeszcze coś Apple i będę trzymał gołe foty w najlepszej chmurze jaka istnieje! ;-) Na razie brak roota i władzy nad moim telefonem po prostu mi nie pozwala przejść nad tym obojętnie. To jakbym kupił komputer i nie miał hasła do konta administratora :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Która Lumia warta uwagi? cena bez roli - choć jeśli już to do tysiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Lumia 820, co ważniejsze - 1GB RAMu, niewielkie rozmiary, niska cena. Minus taki, że to fon już dosyć stary i pewnie niedługo MS nie będzie wspierał tego modelu aktualizacjami systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 820 to badziew z tragiczną baterią i taką samą rozdzielczością. Jak do kafla, to 925. Tylko wypada zadać sobie pytanie, czy aby na pewno chcesz telefon z WP8? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Dzień pracy na baterii to raczej norma dla większości smartfonów, ciężko znaleźć coś co wytrzyma dłużej i wątpię, aby 820 nie dała rady wytrzymać doby bez ładowania. Rozdziałka zwyczajna, nie każdy potrzebuje Full HD w smartfonie. Z WP to chyba najlepsza opcja biorąc pod uwagę stosunek cena/jakość z naciskiem na to pierwsze. 925 też dobry wybór, jesli pieniádze nie grajá dużej roli. Edytowane 4 Września 2014 przez Masamune Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Bierz lumia 1320. Spokojnie na baterii trzyma 3-4 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Problemów z XPERIĄ T ciąg dalszy: w lipcu umarła, też na forumku pytałem, ale w końcu oddałem ją do naprawy i naprawili. Ale nie napisali co się zepsuło (naprawa mechaniczna, tylko tyle). Dzisiaj rano wstaję, komórka pod ładowarką, ale ma tylko 85%. Lampeczka LED się nie świeci, ale ikonka ładowania telefonu jak najbardziej. Telefon normalnie reaguje na włożenie kabla zasilania, tyle, że się nie zaczyna ładować (mimo tego, że ikonka baterii zmienia się w błyskawicę). Jak podłączę do kompa, to mogę pliki normalnie przesyłać, ikonka też się świeci ale dalej nie ładuje. Próbowane na kilku kablach. Jakieś pomysły? W tym momencie i przez kolejne 5 miesięcy raczej do naprawy jej nie odeślę (jestem w Chinach) i jestem kure.wsko zły. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Bateria albo układ zasilania który powinien puszczać napięcie na baterię. W laptopach przy takich objawach w 95% przypadków po prostu ogniwa są zużyte i bateria pada. To takie moje przypuszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Co teraz ciekawego używanego mogę dostać za około 500-600 ? Aktualnie używam SE Arc S. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Może Xperia SP? Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Mogę wziąć Xperię Z2 lub Z3 (stówa różnicy). Bardzo sie te telefony różnią? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rafael0089 105 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Mogę wziąć Xperię Z2 lub Z3 (stówa różnicy). Bardzo sie te telefony różnią? Aż tak bardzo się nie różnią, ale bateria,4K, lepszy wyświetlacz i katy widzenia plus więcej ramu o 1 GB i ciut lepsze wykonanie przemawiają za Z2. Kilka dni temu sam stałem przed takim wyborem, postanowiłem dopłacić do Z2 i szczerze Ci polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Z2 lepsze od Z3? Może pomyliłeś z Z1? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rafael0089 105 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Z2 lepsze od Z3? Może pomyliłeś z Z1? Rzeczywiście mój błąd za dużo Zetek w ostatnich dniach przed oczami Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Co teraz ciekawego używanego mogę dostać za około 500-600 ? Aktualnie używam SE Arc S. Znajomy za 600 zł stara sie sprzedać prawie 2 letniego S3 używanego przez żonę. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Nexus 5, HTC One (M7), LG G2 czy SGS4? Ten pierwszy mnie jara, bo lubię czystego Androida, tylko ten słaby aparat. Ten drugi chyba super, tylko już ma następcę na rynku. LG G2 na papierze wydaje się obłędny, ale boję się softu od LG. SGS4 chyba najmniej mi się podoba w tym zestawieniu. Przesiadać się będę ze swojego SGS3, który na CM11 radzi sobie naprawdę godnie, a kolorki na wyświetlaczu do dzisiaj dają radę . Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Miałem N5 i polecam, faktycznie troche lipny aparat i wkurza ze przyciski funkcyjne sa na ekranie tylko ze ja jestem raczej kazualem telefonicznym i lubie nexusy. Z drugiej strony za 2 miesiące bedzie jego następca. HTC za to jest super zrobiony tylko aparat znow lipa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) Nexus 5, HTC One (M7), LG G2 czy SGS4? Ten pierwszy mnie jara, bo lubię czystego Androida, tylko ten słaby aparat. Ten drugi chyba super, tylko już ma następcę na rynku. LG G2 na papierze wydaje się obłędny, ale boję się softu od LG. SGS4 chyba najmniej mi się podoba w tym zestawieniu. Przesiadać się będę ze swojego SGS3, który na CM11 radzi sobie naprawdę godnie, a kolorki na wyświetlaczu do dzisiaj dają radę . Co radzicie? Jeśli zależy czy Ci na prędkości działania to tylko Nexus, jeśli nie ma to dla Ciebie znaczenia to i HTC i G2 i SGS4 to telefony które działają i robią zdjęcia.(z czego SGS4 robi je najlepsze) Edytowane 13 Września 2014 przez eX4cT_PL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 One też jest dobrą opcją, jeżeli bierzemy pod uwagę prędkość działania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 tani, nieduży telefon z bardzo dobrym chipem audio? tylko nie wave s8500 bo z(pipi)ał mi się ostatnio i nie chcę 2 raz tego samego kupować Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 ehh no właśnie ten SGS4 robi fajne fotki, ale NemoKOF kiedyś coś opowiadał jakie ma problemy z czystym Androidem, a nie ma co ukrywać, że na tym mi też zależy (na papierze telefon mogący mieć zarówno soft Samsunga albo czystego Androida wygląda fantastycznie). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi