Opublikowano 13 marca13 mar Na wysokości oczu powinien być, chyba że lubisz skręcać kark i patrzeć ciągle w górę jak co niektórzy.
Opublikowano 29 marca29 mar Oczy powinny być minimum na wysokości połowy ekranu, a najlepiej ciut wyżej połowy. Kiedyś na wynajmowanym mieszkaniu powiesiłem sobie tv w miejscu do tego przeznaczonym i o ile filmy oglądało się ok, to przy graniu miałem dziwne zawroty głowy. Dlatego zdjąłem tv i posadziłem na szafce, a problem z zawrotami przy graniu zniknął. Dziwię się strasznie ludziom, którzy wieszają tv pod sufitem. Kark boli, oczy bolą gdy patrzy się długo w górę, no nic dobrego z tego nie ma. Teraz jak kupowałem tv to też dużo czasu spędziłem na ganianiu z metrem i przymiarkach, bo planowałem przesiadkę z 42 cali na 48 lub 55. I uznałem, że o ile mógłbym sobie pozwolić na 55, to 48 pozwoli mi na komfortowe granie na fotelu bez zadzierania głowy do góry. A przecież każdy gracz wie, że jak w grze "gówno uderza w wentylator" to przyjmuje się pozycję pochyloną, i głupio byłoby wtedy zadzierać głowę do góry i zadwyrężać kark. Ergonomia to ważna rzecz. Edytowane 29 marca29 mar przez Wojtq
Opublikowano 8 lipca8 lip Hej,mam TV SAMSUNG QE65S85D. Nie ma on wyjścia audio na słuchawki jack 3,5mm. Ma "cyfrowe wyjście optyczne"Dobrze myślę, że potrzebuję dokupić: https://allegro.pl/oferta/przetwornik-cyfrowo-analogowy-do-telewizora-dac-24bit-192khz-mini-jack-3-5-17579575492?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:queryandcategory&bi_c=NTE4NTM1N2MtNjg1OC00MWNhLTlhZjktMzUyNjVlZmUwMjMzAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=fc26d482-45c9-408a-a94b-2ca27abc47b1 aby móc wpiac jack 3,5 mm?
Opublikowano 9 lipca9 lip 12 godzin temu, shinian napisał(a):Hej,mam TV SAMSUNG QE65S85D. Nie ma on wyjścia audio na słuchawki jack 3,5mm. Ma "cyfrowe wyjście optyczne"Dobrze myślę, że potrzebuję dokupić: https://allegro.pl/oferta/przetwornik-cyfrowo-analogowy-do-telewizora-dac-24bit-192khz-mini-jack-3-5-17579575492?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:queryandcategory&bi_c=NTE4NTM1N2MtNjg1OC00MWNhLTlhZjktMzUyNjVlZmUwMjMzAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=fc26d482-45c9-408a-a94b-2ca27abc47b1 aby móc wpiac jack 3,5 mm?Jeśli nie jesteś w stanie podłączyć TV do wieży czy amplitunera, to chyba jedyna opcja, ALE nie liczyłbym na jakąś super jakość dźwięku (nie masz w ogóle możliwości regulacji barwy). No i samo przełączanie się na słuchawki może być upierdliwe, bo możliwe, że trzeba będzie to robić za każdym razem przez menu dźwięku. Nie wiem, czy lepszym wyjściem nie byłoby kupno jakiś tańszych słuchawek na BT.