Skocz do zawartości

Featured Replies

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 503
  • Wyświetleń 187,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość UnexpectedBoy
    Gość UnexpectedBoy

w lg zapewne masz podobnie, ale pod innymi nazwami sa te same funkcje Sprobuj ustawic podobnie i zobaczyc jak wypada, mozliwe,ze bedzie pasowac Mi do sony pasuja(jedynie jasnosc i kolor na 50 w son

• Gość UnexpectedBoy
    Gość UnexpectedBoy

to wtedy poziom hdmi niski, a tonacja wyl.

• Gość UnexpectedBoy
    Gość UnexpectedBoy

ja wole naturalny, bo jest normalny, bialy to bialy, a zolty to zolty a jak dasz cieply, to zolty to jakis taki brazowawy, bialy to zoltawy   Niektorzy preferuja cieply, bo maja zle skalibrowany tv

Opublikowano

Oczy powinny być minimum na wysokości połowy ekranu, a najlepiej ciut wyżej połowy. Kiedyś na wynajmowanym mieszkaniu powiesiłem sobie tv w miejscu do tego przeznaczonym i o ile filmy oglądało się ok, to przy graniu miałem dziwne zawroty głowy. Dlatego zdjąłem tv i posadziłem na szafce, a problem z zawrotami przy graniu zniknął. Dziwię się strasznie ludziom, którzy wieszają tv pod sufitem. Kark boli, oczy bolą gdy patrzy się długo w górę, no nic dobrego z tego nie ma.

Teraz jak kupowałem tv to też dużo czasu spędziłem na ganianiu z metrem i przymiarkach, bo planowałem przesiadkę z 42 cali na 48 lub 55. I uznałem, że o ile mógłbym sobie pozwolić na 55, to 48 pozwoli mi na komfortowe granie na fotelu bez zadzierania głowy do góry. A przecież każdy gracz wie, że jak w grze "gówno uderza w wentylator" to przyjmuje się pozycję pochyloną, i głupio byłoby wtedy zadzierać głowę do góry i zadwyrężać kark. Ergonomia to ważna rzecz.

Edytowane przez Wojtq

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Opublikowano
12 godzin temu, shinian napisał(a):

Jeśli nie jesteś w stanie podłączyć TV do wieży czy amplitunera, to chyba jedyna opcja, ALE nie liczyłbym na jakąś super jakość dźwięku (nie masz w ogóle możliwości regulacji barwy). No i samo przełączanie się na słuchawki może być upierdliwe, bo możliwe, że trzeba będzie to robić za każdym razem przez menu dźwięku. Nie wiem, czy lepszym wyjściem nie byłoby kupno jakiś tańszych słuchawek na BT.