sakiu 83 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Mnie jedno zastanawia, jak można mieć na iphone'a a nie mieć na soft/gry ...... oO no ale nikogo nie oceniam, każdy robi to co chce... Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) Widzieli iPhone'a 4G ? http://iphonelog.pl/2010/04/20/iphone-4g-z-san-jose-to-oficjalny-iphone/ brzydki jest Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez mataman Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Mnie jedno zastanawia, jak można mieć na iphone'a a nie mieć na soft/gry ...... oO no ale nikogo nie oceniam, każdy robi to co chce... A no tak, bo posiadacz iPhone'a= bogol. Ja kupiłem swojego 3G za można powiedzieć 400zł (przeróżne kombinacje mi na to pozwoliły), ale nie uważam, że kto ma iP powinien kupować nań gry. Nie będę tutaj wchodził znów w kwestie 'moralne' piractwa, ale imo aplikacje, które nie posiadają wersji demonstracyjnych i są tak naprawdę tylko zapchajdziurami czasowymi, a nie pełnoprawnymi grami (z kilkoma zaledwie wyjątkami), nie zasługują na legalne kupowanie. W życiu kupiłem jedną aplikację na iTunes, miała kosztować 1 euro, z karty ściągnęło mi prawie 10zł. Do tego skorzystałem z niej ze 2 razy i w ogóle teraz jej nie używam. IMHO jeżeli kupuję prawdziwą grę za ponad 100zł to muszę obadać jakieś recki i sprawdzić DEMKO. Na iphone'owe appy natomiast szkoda mi pieniędzy i czasu na sprawdzanie czy tych pieniędzy nie zmarnuję, więc, ekhm, piracę. No i do tego dochodzi polski iTunes, a właściwie jego wykastrowana wersja AppStore, gdzie nie można ściągnąć chociażby dodatkowych piosenek do RB, o muzyce nie wspominając. a tak w ogóle tekst "tylko frajerzy płacą za gry" to był spontaniczny flame :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Wiecie ze juz da sie odpalic Androida na iPhone? W sumie smieszne bo mialem dylemat miedzy telefonami a teraz wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 To tak jakby kupić PS3, żeby grać w gry z xboxa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) Nie,to tak jakby kupic PS3 zeby miec obydwa,jest mala roznica. Zreszta,beznadziejne porownanie do konsol,to dziala tak jak komp z 2 roznymi systemami operacyjnymi,wybierasz ktory ma sie uruchomic i tyle. Edytowane 26 Kwietnia 2010 przez Velius Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Ano zwracam honor, teraz doczytałem dopiero, że jest to na zasadzie dualboot'u - myślałem, że trzeba usunąć oryginalny OS, ale nie trzeba, więc OK Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 No dualboot, ale bodajże tylko na 2G działa to poprawnie ;]. Może dobra alternatywa dla olanego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Jest nowy jailbrake dla wszystkich modeli, nazywa się spirit. Co najważniejsze pozwala on na trwały jailbrake 3GS'a. Yeeeeeeaaaaaaahhhhhhhh! Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 I nie ma z nim zadnych problemow? W ogole ktos laskawy wypisac mi GLOWNE i najwazniejsze zalety zrobienia JB? Bo uzytkuje iphone'a juz tydzien i narazie mam wrazenie ze mam wszystko czego potrzebuje,ale jakos wszyscy twierdza ze telefon dopiero jest cool z JB. Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Darmowe appy to przede wszystkim. Reszta to syf w postaci np. własnych themów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Jednak poczekam na dokladniejsze info,nie interesuja mnie "piracenie",darmowe gierki i appy bo te sobie spokojnie kupie z app store,raczej interesuje mnie to co ludzie maja na mysli poprzez "z JB iphone jest wykorzystywany w 100%" i co zyskam razem z JB,jakie funkcje,mozliwosci itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 to moze przegladnij sobie to forum ;] http://myapple.pl/cydia-aplikacje-i-rozszerzenia/ http://myapple.pl/forum/#iphone-i-ipod moze cos cie zainteresuje ;] glownie chodzi o customizacje i tweaki Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Wejdź sobie na jakąś stronę i poczytaj albo zrób jb i sam się przekonaj. Mam wrażenie, że nie chcesz robić jb, ale wystawiasz się jak francuska pudernica żebyśmy cię "niby" przekonali. A gdy my już się naprodukujemy, ty z chichotem pod noskiem powiesz, że w sumie to i tak już podjąłeś decyzję i że produkowaliśmy się na darmo. Innymi słowy. DIY. Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 IMO JB to strata czasu....no ale to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Wejdź sobie na jakąś stronę i poczytaj albo zrób jb i sam się przekonaj. Mam wrażenie, że nie chcesz robić jb, ale wystawiasz się jak francuska pudernica żebyśmy cię "niby" przekonali. A gdy my już się naprodukujemy, ty z chichotem pod noskiem powiesz, że w sumie to i tak już podjąłeś decyzję i że produkowaliśmy się na darmo. Innymi słowy. DIY. W chwili obecnej rozwazam poprostu JB,jestem niezdecydowany i nie moge sie opowiedziec za lub przeciw,dlatego szukam konkretniejszego info na temat JB,czytalem juz troche for,googlowalem,ale nie moge znalezc takich konkretow ktore mnie interesuja. Wiekszosc ludzi albo daje niepelne info albo ogolnikowo wspomina ze daje 100% z iphone'a...no i super,ale chce wiedziec co to dokladnie za 100%;] Slyszalem ze mozna wysylac mms,mam to w 3gs wiec mnie to wali,nagrywac filmy,to tez mam w 3gs wiec nie wiem po co mi to...zmieniac tapetki to juz fajne,podobno jakies lepsze zarzadzanie smsami i tyle w sumie znam szczegolow dlatego jak narazie wydaje sie to malo atrakcyjne. @Coati dzieki za linki polookam bo jestem ciekawy czy po JB moge sobie ustawic dowona dlugosc dzwonka i utwor czy dalej jestem skazany na 30 sekundowe brzdakanie defaultowe,to by w sumie przemowilo mi za JB ale wciaz malo jak na ryzyko ze cos moge popsuc =D Cytuj Odnośnik do komentarza
miki77 16 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Zrób JB i sam się przekonasz, czy warto Na 3GS nie powinieneś poczuć żadnej różnicy w prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 No i robiąc JB nawet największy noob nic nie jest w stanie popsuc. Niespodoba ci się to przywracasz telefon i nie ma śladu ze coś kombinowales. Dla mnie główne zalety: - multitasking (ma być w os 4.0) - grupowanie gier i programów w foldery (jak wyżej) - widgety - ireal SMS, defaultowa aplikacja do smsa ssie przy tym - aplikacje z cydii/rocka - gratisowe gry, programy np nawigacja Minusów brak wiec nad czym tu się zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 (edytowane) Ja po JB używam następujących: IntelliScreen, bo mi wyświetla kalendarz na locku i dzięki temu nie zapominam o niczym Discover, bo to genialna aplikacja to wrzucania docsów, prezentacji itd. Terminal, konsola po prostu i to tyle. Kiedyś miałem różne theme'y, 5 ikon w docu, refleksy na ikonach, inne ikonki obok godziny, numeryczna baterie i takie tam. Jako, że mam 3G to tel zaczął mi trochę zamulać, więc musiałem z czegoś zrezygnować. A od siebie polecam jeszcze aplikację "SchedulerPL" (na AppStore). Rozkłady jazdy autobusów w większych miastach. Kosztuje marne 2 Euro, a można zaoszczędzić sporo czasu Edit: A właśnie chłopaki. Polecilibyście jakieś appy z Cydii/Rocka, bo tego tam jest tyle że głowa boli, a w sumie coś nowego bym sobie zainstalował Tylko nie jakieś bajery. Jestem pragmatykiem. Edytowane 6 Maja 2010 przez estel Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 (edytowane) Jako ze masz 3G i multitaskingu od appla nie uswiadzczysz to backgrounder+kirikae do tego, a poza tym np - 3G unrestrictor, zdejmuje ograniczenie co do wielkości plików sciaganych z AppStore i programów chodzacych tylko po wifi np Skype - useragent faker, oszukuje strony www ze uzywasz normalnej przeglądarki, dzięki czemu strony wyswietlaja się normalnie a nie w wersji mobilnej -iblacklist,blokowanie połączeń, smsow itd od niechcianych numerów - ifile, menadzer plików -ireal SMS , wiadomo -element, pogoda, kalendarz, maile itp na lockscreen Narazie tyle. Terminal i zmiana hasła to podstawa Polecam dodać sobie w sources repo - sinfuliphonerepo.com , dużo przydatnych rzeczy (w rocku doda się samo). Generalnie ja używam rocka w 90% przypadków. Edytowane 6 Maja 2010 przez mataman Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 -iblacklist,blokowanie połączeń, smsow itd od niechcianych numerów To jest jedyna rzecz jaka by mnie interesowała w cydii, bo rozwiązałoby to problem spamu od sieci, ale płacenie za program, który można wrzucić tylko na zhackowany telefon trochę mija się z celem według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Sądzę, że możesz udać się punktu obsługi klienta i po prostu w umowie nie wyrazić zgody na zasypywanie się spamem. Ja tak zrobiłem w Playu i mam spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 (edytowane) -iblacklist,blokowanie połączeń, smsow itd od niechcianych numerów To jest jedyna rzecz jaka by mnie interesowała w cydii, bo rozwiązałoby to problem spamu od sieci, ale płacenie za program, który można wrzucić tylko na zhackowany telefon trochę mija się z celem według mnie. a kto powiedział że trzeba płacic za niego? sinfuliphonerepo.com dodajesz i wszystko jasne. Edytowane 6 Maja 2010 przez mataman Cytuj Odnośnik do komentarza
dexter 19 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Zainstalowalem Cydie ale wogole nie kumam o co tu chodzi, i przy okazji czy mozna miec platne gry z iTunes za free czy tylko te ktore sa w Cydii ? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 (edytowane) W iTunes nie ma gier tylko muzyka. Gry są w AppStore. Tak, można mieć gry za darmo, ale jako że jest to nielegalne to nie będziemy się nad tym rozwodzić. Olej Cydie, przenieś się na Rocka. Edit: Napisz dokładnie czego nie kumasz to postaram się wytłumaczyć. Edytowane 7 Maja 2010 przez estel Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi