Opublikowano 21 września 20195 l Puchar Lavera oglądany? Niby impreza na wpół pokazowa, ale nie wygląda, żeby ktokolwiek odstawiał rakietę. Kyrgios miał dzisiaj dużą szansę poskładać Fedexa, ale oczywiście w kluczowych momentach przypominał sobie że jest Kyrgiosem, zaczęły się ekspresyjne wewnętrzne monologi, darcie mordy na dzieci od piłek i rzucanie rakietą. Balotelli tenisa [*] Kapitalny jest ten drużynowy klimat zawodów. Scenki rodzajowe w boksach obu drużyn są bezcenne. Na razie team world trzyma się lepiej niż w pierwszych 2 edycjach, ale za chwilę i tak będzie 7:3 dla Europy, bo Nadal nie pierdoli się z Raonicem.
Opublikowano 25 stycznia 20205 l Alez AO w tym roku dostarcza. Wczoraj 5 setowka Federera z Millmanem i powrot Rogera w super tie breaku z 4-8 na 10-8 (przy okazji uyebal moje 100zl bo postawilem live na Millmana ), a dzisiaj Kyrgios z Chaczanowem no i jeszcze Iga caly czas w grze. Zycze sobie tylko zeby Rafa wzial rewanz na Djokovicu za zeszly rok
Opublikowano 25 stycznia 20205 l No i słonica już za burtą Kyrgios to idiota nadający się do utylizacji, który nigdy nie będzie w stanie wykorzystać swojego potencjału, ale za ten bój z Chaczanowem szacuneczek. W nagrodę zagra sobie z Nadalem bez żadnej presji. Jak nie podoła sportowo, to przynajmniej jest szansa na jakiś cyrk. Iga kosi legancko. Konteveit w 1/8 też jak najbardziej w jej zasięgu.
Opublikowano 27 stycznia 20205 l U panów powoli wszystko zmierza w stronę klasycznego scenariusza Nadal - Federer/Djokovic. W 1/4 teoretycznie najciekawiej zapowiada się Nadal - Thiem. Austriak ma teoretycznie wszystko, żeby postawić się Nadalowi, ale pewnie skończy się jak zwykle. Babski tenis to pełen random, ale tutaj też wiele zdaje się wskazywać na finał Barty - Halep. No chyba, że psycha klęknie pod presją faworytki gospodarzy, to wtedy pewnie Kvitova. Iga ładnie pożegnała się z turniejem. Szkoda tej pogoni w 3. secie, ale że w ogóle do niej doszło przy stanie 1-5 to bardzo dobry znak. Nie przypominam sobie takiego powrotu u Radwańskiej w jakimś ważnym meczu. U niej jak zaczynało iść coś nie tak, to na 99% było po sprawie.
Opublikowano 27 stycznia 20205 l Wczoraj oglądałem Igę. Kurde, po pierwszym secie liczyłem, że wygra. Ale dziewczyna ma dopiero 18 lat. Jest nadzieja.
Opublikowano 28 stycznia 20205 l Fed z potężnym Sandgrenem obronił 7 meczowych i przy okazji znowu 5 setów. Niewiarygodne, że piasek tego nie dowiózł, ale szwajcar grał w tych momentach znakomicie.
Opublikowano 28 stycznia 20205 l The Great Escape vol 2.No ciekawe czy Roger będzie w stanie coś ugrać w półfinale.Z jednej strony Djokovic jest wielkim faworytem,z drugiej....Nole musi,Roger może. Mam nadzieje że Federer jeszcze nie zagrał najlepszego spotkania w tym tunieju.Komą Roża! Swoją drogą we wszystkich turniejach Wielkiego Szlema od 2006 roku,tylko 6(slownie sześć)razy nie zwyciężył ktoś z trójki Djokovic,Nadal,Federer.Po dwa zwycięstwa mają Wawrinka, i Marej,po sztuce Del Potro, i Cilic.To jest absurd!Jak dla mnie to jedna z najbardziej niesamowitych statystyk sportowych w ogóle.(pipi)ane 14 lat!14 lat to ma dziecko które się szykuje do liceum!W 2006 roku na szycie listy OLISu był Piotr Rubik,na SlÜnsu (pipi)nęła hala z gołębiarzami,a najważniejszą osobą w państwie był Jarosław Kaczyński(no ok,to może słaby przykład) edit: Stan ma 3 zwycięstwa Edytowane 29 stycznia 20205 l przez wojcieszek
Opublikowano 29 stycznia 20205 l Niestety austriacki gejuch był dzisiaj zbyt mocny, ale dobrze się to oglądało. Szkoda, że Nadal zmarnował tyle szans, to nie podobne do niego. Edytowane 29 stycznia 20205 l przez SlimShady
Opublikowano 29 stycznia 20205 l Niestety austriacki gejuch był dzisiaj zbyt mocny, ale dobrze się to oglądało. Szkoda, że Nadal zmarnował tyle szans, to nie podobne do niego.Nie gejuch ( jest związany z Mladenovic) a gościu, który jako jeden z nielicznych postawił się w ostatnim czasie temu koksarzowi.
Opublikowano 30 stycznia 20205 l i dobrze, chędożyć nadala, adios puta. w damskiej drabince co się odwaliło. Barty miała puchar w zasięgu ręki, jakby zgarnęła szlema to by ją na królową wybrali a tu fail. fajnie się ogląda kiedy jest jakaś zmiana pokoleniowa, oklepane nazwiska odpadają a inne wypływają. jak jeszcze Kenin pojedzie Muguruzę to będzie wesoło w opór
Opublikowano 30 stycznia 20205 l Jaka zmiana pokoleniowa jak od 15-20 lat rządzi wielka trójka(nikt urodzony w latach 90-tych nie wygrał szlema, tzw. generacja useless) i jeszcze przez jakiś czas tak pozostanie, chyba, że masz na myśli WTA, ale to zawsze była ruletka, bo taka jest specyfika bab. Każda turniej wygrywa inna, ale WTA to i tak jak oglądać mecze w zwolnionym tempie. Zresztą w żadnym innym sporcie nie ma takiej sytuacji jak w obecnym ATP, to tylko pokazuje jak oni są mocni(najlepsze czasy, żeby oglądać ten sport i ich wewnętrzną rywalizację). Odpowiednio mają 20 szlemów/19 i prawdopodobnie 17 w niedziele. Dlatego taki Fed jest GOAT-em bez podziału na dyscypliny sportowe, bo w tak fizycznym sporcie, będąc pod 40, nie ma prawa robić takich wyników jakie robi. Z tym, że Nadal jest najbardziej spełnionym tenisistom w historii, bo ma wszystkie szlemy, Davis Cup i olimpijskie złoto w deblu i singlu, tego ostatniego brakuje Fedowi, a Novak chyba ma maksymalnie srebro w singlu i zaatakuje w tym toku w Japonii. Edytowane 30 stycznia 20205 l przez SlimShady
Opublikowano 30 stycznia 20205 l Do igrzysk to Andy akurat będzie na pełnej kurwie i zrobi hat tricka
Opublikowano 1 lutego 20205 l Kenin jeszcze nic nie osiągnęła, a już ma zadatki na większą drama queen niż Serena.
Opublikowano 1 lutego 20205 l No, ma w sobie coś z irytującej, rozkapryszonej nastolatki. Psyche ma jednak mocną, jak na WTA, to nawet bardzo mocną. Pokazuje to już nie pierwszy raz. Edytowane 1 lutego 20205 l przez SlimShady
Opublikowano 1 lutego 20205 l No to jest jakaś anomalia, że te wszystkie histsryczne reakcje nie ciągną jej w dół. Te 3 brejki obroniła jakby nie miała układu nerwowego.
Opublikowano 1 lutego 20205 l No jak śledziłem turnieje WTA w tamtym roku, to Kenin raczej by była ostatnią zawodniczką o której bym powiedział, że ma mocną psychę. Prawie za każdym razem jak ją oglądałem wzywała ojczulka kilka razy na mecz i niemal z płaczem pytała się co chwilę, co robię nie tak. Może właśnie turnieje w których nie można wzywać trenera dobrze na nią wpływają. E: Ta końcówka i nawał DF-ów. No ale gratulacje dla Zofii. Nagrodą oczywiście podzielimy się. Edytowane 1 lutego 20205 l przez Butt
Opublikowano 1 lutego 20205 l nie ma to jak przepierdolić szlema serią podwójnych błędów Muguruza też specjalnie mocniej głowy nie ma ale jednak doświadczeniem mogła to ogarnąć, no cóż. niech teraz jeszcze Thiem zgarnie tytuł i będzie wesoło na maksa.
Opublikowano 2 lutego 20205 l Na razie wszystko zgodnie z planem. Thiem z obciążeniem w majtach i podwójny błąd przy set pointcie
Opublikowano 2 lutego 20205 l Zaczepił się na mecz, bo początek zapowiadał gwałt. Nie wiem czy Czoko ma kontuzję czy symuluję, bo w przeszłości był z tego znany. Edytowane 2 lutego 20205 l przez SlimShady
Opublikowano 2 lutego 20205 l No mam nadzieje ze udaje i od 4 seta sie wezmie do roboty bo narazie to wyglada tak ze ja bym go oyebal moim polamanym babolatem