Skocz do zawartości

Mistrzostwa Świata - RPA 2010

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 157,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

Nieważne kto by wygrał, na ten moment wynik powinien być 2-2. Nie ma tu nic do rzeczy, że przez cały turniej Angole grali słabo. Tutaj nie ma miejsca na pomyłki sędziów i każdy gol jest na wagę złota.

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

Holandia i tak najlepiej prezentuje się z Europy na tym turnieju, chociaż grają na pół gwizdka. Włosi z graczami Juventusu pewnie dostaliby od nich po dupie.

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

Jeżeli Anglia jutro wygra (a wierzę, że tak się stanie) to później będzie już z górki i zatrzymać się mogą dopiero na jakiejś mocnej ekipie, na pewno nie na Urugwaju. Jest jeszcze szansa, że w 1/8 mog

Opublikowano

A ja jestem za brakiem tych całych GPSów i powtórek. Piłka to piłka i choj, błędne decyzje sędziowskie są super, bo przydają widowisku, a Howard Webb jest super sedzią. Rysiek z kolegiami w piłce kopanej pojechał dalej niż stąd do RPA xD

Opublikowano

Ale ladna bramka Hondy ! Troche dal dupy Sorensen, ale mimo wszystko trafic z wolnego w bramke tą piłką to jest cos.

Z powtorkami to musialby byc jakis kompromis, przy spalonym akurat bym uwzglednial tylko, jesli padla bramka. Z drugiej strony jakby wprowadzili powtorki GPS to wtedy Włosi by nie ugrali nic, bo zadnego faulu by nie wymusili :potter:

Edytowane przez Bartg

Opublikowano

Po Słowacja-Włochy te dwa wieczorne mecze mają właściwości usypiające. Szkoda, że Japończycy na samym początku walnęli gola bo prawie pewne jest, że Danię wyeliminowali.

Opublikowano

OMG kolejna bramka z wolnego ! WOW :o pieknie uderzyl Endo.

Ciekawe, czy w TVP skonczyly sie pieniadze i komentatorzy wrocili do kraju, czy murzyni zaje.bali kable ze stadionu.

Edytowane przez Bartg

Opublikowano

1:0 van Persie sito strzelił

wiedzieliście, że w kamerunie Bąk gra?

Opublikowano

Jakie żarciochy w studiu dwójki. Jakie górnolotne porównania do japońskich skrzypaczek. HE HE HE

<cały czas puacze za Italią>

Mam nadzieję że dżapsy jeszcze wbija z dwie bramy[z wolnych, HE HE HE].

Opublikowano

Granie na pół gwizdka Holendrów może się im odbić czkawką, bo zdaje się ,że dżapsy mają teraz lepszy bilans bramkowy :potter:

Opublikowano

Japonia gwałci zwłoki Hamleta :banana:

Opublikowano

Japonczyki co robia ;o. joooga bonito.

Opublikowano

TORA TORA TORA

Dunki pokazują jak w najgorszy możliwy sposób można przegrać mecz. Nawet się nie starają pipki jedne.

Opublikowano

Holandia znowu grała tak sobie. Obrona była bardzo niepewna. Gola stracili z karnego (zasłużonego, bo była ręka). Jednak wszedł Robben i znów zaczęli atakować. Ze Słowacją bez problemu sobie poradzą, tym bardziej jeśli będzie już grał od początku Robben.

Opublikowano

Bardzo się cieszę z awansu Japończyków...smutno mi za Danię. Chciałem oba teamy w następnej rundzie, ale nie można mieć wszystkiego. Holandia pokazała natomiast Kamerunowi, że nie ma sentymentów i odchodzenia z honorem. Grać i nie miauczeć.

Słowacy są dla mnie bohaterami. Bez kompleksów, bez strachu, bez wizji porażki...tak się powinno grać.

Opublikowano

Japonia super mecz, 3 bramka miód. Szkoda że przy poprzedniej, podobnej był spalony. A taka piękna klepka była.. zasłużony awans i to mnie cieszy. Liczę że przejdą Paragwaj i w ogóle wszystkich :D

Co to by się działo gdyby Kojiro, Matsuyama i Misaki grali. Wymienianie dziurawych siatek.

Opublikowano

Japonia zaskakująco dobrze gra na tym turnieju. I pomyśleć, że jeszcze przed MŚ w towarzyskim meczu przegrała 2:1 z Anglią po 2 samobójczych golach.

Opublikowano

A ja jestem za brakiem tych całych GPSów i powtórek. Piłka to piłka i choj, błędne decyzje sędziowskie są super, bo przydają widowisku, a Howard Webb jest super sedzią. Rysiek z kolegiami w piłce kopanej pojechał dalej niż stąd do RPA xD

Właśnie że decyzje sędziów wszystko psują i odejmują, a co najgorsze WYPACZAJĄ WYNIKI. W meczu Francji z RPA też sobie mógł podarować czerwoną kartkę dla Toulalana czy Gourcuffa (już nie pamiętam). W dzisiejszym pojedynku Italii ze Słowacją, a dokładnie na jego początku Webb mógł być trochę bardziej wstrzemięźliwy i nie gwizdać co chwilę przerywając przy tym grę. Nie muszę mówić jak potrafi być to frustrujące dla samych piłkarzy oraz widzów oglądających spotkanie. W lidze angielskiej miał mnóstwo meczy, w których puszczał zdecydowanie brutalniejszą grę i właśnie w ten sposób pokazuje swoją niekonsekwencję , bo albo gwiżdże przez całe życie skrupulatnie, albo pozwala piłkarzom na wiele, a nie że w jednym meczu ma ochotę wiecznie wkładać gwizdek do ust, w kolejnym już ta ochota mu przemija i ma za ciężką rękę aby poprowadzić ją wyżej. I co chcesz od moich znajomych? Zostać sędzią to nie problem pod warunkiem, że wykażesz się dobry na biegi i przejdziesz testy wiedzy (znajomość przepisów w piłce nożnej).

Edytowane przez sir_ryszard

Opublikowano

Anglia wygra z Niemcami. Cale mistrzostwa przypominaja sytuacje z II wojny swiatowej. Francuzi sie poddali na starcie, USA zdecydowaly sie dolaczyc do calej zabawy bardzo pozno, a Angolom trafila sie bezposrednia bitwa ze Szwabami.

Mistrz. ;) To jest zbyt trafne, żeby miało być nieprawdą, idę obstawić. :thumbsup:

... no i do ukladanki dodac juz mozna takze znikomy udzial Wlochow

jeszcze jakies wonty co do porazki Niemiec?

Opublikowano

Anglia wygra z Niemcami. Cale mistrzostwa przypominaja sytuacje z II wojny swiatowej. Francuzi sie poddali na starcie, USA zdecydowaly sie dolaczyc do calej zabawy bardzo pozno, a Angolom trafila sie bezposrednia bitwa ze Szwabami.

Mistrz. ;) To jest zbyt trafne, żeby miało być nieprawdą, idę obstawić. :thumbsup:

... no i do ukladanki dodac juz mozna takze znikomy udzial Wlochow

jeszcze jakies wonty co do porazki Niemiec?

mimo śmiałych poczynań Japonii, brak ZSSR

Opublikowano

Wielkie brawa dla Japonii po prostu :thumbsup:. A co do Włochów to od początku wiedziałem, ze nic nie ugrają na tym mundialu.

Dzisiaj dobre 2 meczyki nas czekają Brazylia-Portugalia i Chile- Hiszpania. No zobaczymy co się będzie działo :dance: