Skocz do zawartości

Mistrzostwa Świata - RPA 2010

Featured Replies

Opublikowano

A zważywszy na to, że Francuzi, mimo mocnego składu (nazwiska) grają niczym przeciętna drużyna...nie zdiwiłbym się zbytnio, gdyby grupy nie opuścili...

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 157,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

Nieważne kto by wygrał, na ten moment wynik powinien być 2-2. Nie ma tu nic do rzeczy, że przez cały turniej Angole grali słabo. Tutaj nie ma miejsca na pomyłki sędziów i każdy gol jest na wagę złota.

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

Holandia i tak najlepiej prezentuje się z Europy na tym turnieju, chociaż grają na pół gwizdka. Włosi z graczami Juventusu pewnie dostaliby od nich po dupie.

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

Jeżeli Anglia jutro wygra (a wierzę, że tak się stanie) to później będzie już z górki i zatrzymać się mogą dopiero na jakiejś mocnej ekipie, na pewno nie na Urugwaju. Jest jeszcze szansa, że w 1/8 mog

Opublikowano

To są właśnie Mistrzostwa Świata i takie wypasy jak Honduras, Nowa Zelandia się zdarzają.

GRUPA A: Francja nie ma wcale tak łato jak się nie którym wydaje. RPA to gospodarz, a gospodarzą pomagają ściany jak wiadomo ;) Meksyk i Urugwaj raczej do słabeuszów nie należą, więc tu będzie wszystko możliwe:)

Włochy mają słabą i mnie to denerwuję :P

Któryś z europejskich potentatów musiał mieć szczęście, padło na Włochów i Anglików ( mam nadzieję, że dostaną baty zaraz po wyjściu). Z kolei Hiszpania (której też nie znoszę) gra świetnie, dlatego z każdej grupy by wyszła na obecną chwilę.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano

No ja was prosze. Francuzi to dno, co im w ogole nie przeszkadzalo dojsc do finalu 4 lata temu. Turniejowa prawda jest tylko jedna - 90% sukcesu to latwa drabinka w fazie pucharowej. Badzmy szczerzy, losowanie jest niesamowicie korzystne dla Niemcow, Francuzow, Anglii i Argentyny. Nie ma mozliwosci, by ktorys z tych 4 zespolow nie zagral w finale, a najsmieszniejsze jest to, ze w drodze do niego rozegrac moze zaledwie jeden trudny mecz. W tym czasie w fazie pucharowej po 2 stronie eliminowac sie beda kolejno Brazylia, Portugalia, Hiszpania, Holandia i Wlochy.

Anglicy dawno nie mieli takiej okazji na duzy sukces w MS. Jezu nawet ta slaba Argentyna ma szanse zajsc daleko przy takim ukladzie. Hiszpania ma najgorsze wejscie w faze pucharowa ze wszystkich zespolow.

Opublikowano

Czemu wszyscy mówią, że Hiszpania ma trudne wejście w fazę pucharową a nie np. Brazylia lub Portugalia, które grają zdecydowanie gorzej od Hiszpanow?

Opublikowano

Czemu wszyscy mówią, że Hiszpania ma trudne wejście w fazę pucharową a nie np. Brazylia lub Portugalia, które grają zdecydowanie gorzej od Hiszpanow?

No logiczne, ze Portugalia ma gorzej, bo bedzie grac z Hiszpania wlasnie. Niemniej ja pisze z perspektywy faworytow. Portugalia nie ma zadnych szans na wejscie do polfinalu przy takiej drabince i takiej grze jaka prezentuja (w sumie to jeszcze mozna zalozyc, ze w ogole nie wyjda z grupy na rzecz WKS). Brazylia ma latwy mecz na poczatku fazy pucharowej (Szwajcaria, Chile lub Honduras).

Opublikowano

niemcy wygraja. narod wybrany tym razem siegnie po zloto. niemcy ostatnia sa coraz blizej wygrania duzej imprezy i uda sie to wlasnie tera.

Opublikowano

Portugalia akurat nie powinna być problemem dla Hiszpanów. Ale Brazylia-Hiszpania w ćwierćfinale to przedwczesne starcie. Tyle że nie ma za bardzo sposobu, żeby to lepiej ustawić. Niby można by zrobić drabinkę po kolei jak w tenisie, ale też rankingi w piłce nożnej nie do końca oddają aktualną siłę zespołów, bo mecze między najlepszymi są rzadkie.

Opublikowano

Portugalia to nie rywal, ale i tak wzglednie najtrudniejszy ze wszystkich "drugich" druzyn w grupach. No i potem czeka Brazylia, a w walce o final prawdopodobnie Wlochy. Hiszpanie trafili bardzo slabo.

Ja bym przynajmniej strzelil jakies losowanie po fazie grupowej jak w LM.

Szkoda, ze Holandia nie trafila do A-D;/

Opublikowano

No w sumie to ja bym się zastanawiał, czy Portugalia jest faworytem do awansu z grupy. Jeśli ktoś z Afryki ma zajść daleko w tym turnieju, to chyba WKS, które jest raczej silniejsze od ekip, z którymi koledzy Cristiano męczyli się w eliminacjach. A jeśli tak, to w fazie pucharowej mamy same przeboje z udziałem Hiszpanii - WKS, Brazylia, później chyba Niemcy... jeśli się nie pogubiłem. No i warto zwrócić uwagę na ich spotkanie w grupie z Chile. Może piłkarze Chile nie są zbyt znani, większość nie gra w Europie, ale byli największą niespodzianką eliminacji w Ameryce Płd. Mogą wyjść z grupy kosztem Szwajcarii.

Opublikowano

O lol fakt, korzystalem z chu jowej strony, gdzie zle wszystko rozrysowano. N oto moze jednak nie bedzie tak zle;]

Opublikowano

Czyli (przy najprostszym zalozeniu, ktore oczywiscie w zyciu wyjdzie inaczej):

cwiercfinaly:

Francja - Anglia

Holandia - Brazylia

Argentyna - Niemcy

Wlochy - Hiszpania

polfinaly:

Francja/Anglia - Holandia/Brazylia

Argentyna/Niemcy - Wlochy/Hiszpania

no chyba nic nie zje balem w drabince

Opublikowano

Hm, to jeszcze inaczej, niż myślałem. Brazylia-Hiszpania dopiero w finale. Jeśli to prawda, to Hiszpanie nie mają tak ciężko.

Opublikowano

A Polska w której grupie gra?

Opublikowano

A Polska w której grupie gra?

Polska jest w (pipi)e i to ciemnej :/ Ale na Euro 2012 awansujemy (czuje to w kościach :P )

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dramat! Jeden z moich ulubionych paragwajskich piłkarzy, Salvador Cabanas został postrzelony w głowę podczas odwiedzin w jednym z meksykańskich klubów nocnych. Stary trzymaj się! Zagrasz na mundialu i przywieziecie złoto!

Edytowane przez ciwa22

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Polska potrafi wygrać tylko z San Marino.

Polska nie weszła na Mundial

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A ja czuje, ze to bedzie najgorszy Mundial od Italia 90. Raz, ze pogoda - zima w RPA wiec wbrew pozorom bedzie zimno ( kilka-kilkanascie stopni ), dwa ze pewnie polowe reprezentacji zostanie postrzelona w hotelu/na ulicy/na treningu, trzy ze nikomu nie chce sie leciec kibicowac, wiec rozdaja bilety murzynom za czapke bananow, a ci kupuja tylko w nadziei ze odsprzedadza je z zyskiem :X Wiec bedzie zimno, pusto i ch***owo, mark my words.

Opublikowano

Zapomniałeś o TRĄBKAAAAAAAAAAAAAAAAAAACH. Trąbki trąbki trąbki (pipi)aaaaaaaaaaaaa

vuvu.jpg

Trza będzie oglądać tą farsę z wyciszonym dźwiękiem w tv ;/

Opublikowano

Haha a propos trabek to w nowej Fifie WC w opcjach jest oddzielna opcja od dzwieku trabek :lol: Puszczone na maxa to mozna dostac kur.wicy.

Opublikowano

W transmisjach z WC takiej opcji niestety nie będzie ;/

Szkoda w sumie, bo mistrzostwa mogłyby trochę zmienić wizerunek Afryki. A tak pozostanie ona dzikim lądem z bandą autochtonów z trąbkami :sick:

Opublikowano

To podobno jakaś tam plemienna tradycja te trąbki. Coś jak u nas odpalanie rac :teehee:

Opublikowano

Jak myślicie przyjedzie delegacja Europejskich drukarzy? Włosi potwierdzili.

Opublikowano

To podobno jakaś tam plemienna tradycja te trąbki. Coś jak u nas odpalanie rac :teehee:

"U nas" to się rzuca scyzorykami w głowę. :potter: