Opublikowano 29 marca 201015 l Ale w sensie, że wciskam w W7 F3 otwiera się szukajka i tam? Nie zainstalowałem jeszcze windy nowej, bo czekam na przejściówke z allegro by móc w końcu podłączyć napęd. Ale się szykuje na to by zrobić to jak najszybciej, zbekupować i mieć już spokój na zawsze (tak jak mam z XP). Da się z tego przywrócić system tak, że nie ma żadnych wirów w nim i w ogóle? Bo acronis wgrywa do sekwencji startowej swój programik, robi szybkiego formata i dopiero wgrywa kopie, co daje 100% pewność, że nic się tam nie uchowało.
Opublikowano 29 marca 201015 l Mam 2 partycje, na dysku C: mam XP, na D: mam siódemke, gdy jestem na win7, to nie widzi on w ogóle pierwotnego dysku C:, a D: sobie zmienił na C:. wat ?
Opublikowano 29 marca 201015 l Ale w sensie, że wciskam w W7 F3 otwiera się szukajka i tam? Nie zainstalowałem jeszcze windy nowej, bo czekam na przejściówke z allegro by móc w końcu podłączyć napęd. Ale się szykuje na to by zrobić to jak najszybciej, zbekupować i mieć już spokój na zawsze (tak jak mam z XP). Da się z tego przywrócić system tak, że nie ma żadnych wirów w nim i w ogóle? Bo acronis wgrywa do sekwencji startowej swój programik, robi szybkiego formata i dopiero wgrywa kopie, co daje 100% pewność, że nic się tam nie uchowało. Po zainstalowaniu systemu wpisz jak mowilem "utworz..." i zrob obraz systemu.Jak bedziesz mial kiedys problem to do niego wrocisz. Edytowane 29 marca 201015 l przez El Loco Chocko
Opublikowano 29 marca 201015 l No to dzięki wielkie za pomoc, tak myślałem, że już w Win7 (w viście pewnie też było) jest coś godnego bawienia się tym. Dzięki raz jeszcze. Zapomniałem jeszcze - jaką wersję najlepiej zainstalować? W ultimate nie ma co się chyba bawić (nie potrzebny mi ten "wirtualny xp"), professional będzie dobra do gierek i czasem jakiś głupich zabaw z systemem (pewnie po jakimś czasie zacznę wyłączać zbędne mi procesy itp.)? Edytowane 29 marca 201015 l przez Oran
Opublikowano 30 marca 201015 l Profesional powinien wystarczyc.Dla pewnosci przejzyj liste ficzerow dla kazdej wersji.
Opublikowano 9 kwietnia 201015 l Podpis problemu: Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.0.0.256.1 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Dodatkowe informacje o problemie: BCCode: 1000008e BCP1: C0000005 BCP2: 866A2031 BCP3: 8078AF40 BCP4: 00000000 OS Version: 6_1_7600 Service Pack: 0_0 Product: 256_1 Pliki pomagające opisać problem: D:\Windows\Minidump\040910-31761-01.dmp D:\Users\oran\AppData\Local\Temp\WER-47424-0.sysdata.xml Przeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0415 Jeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline: D:\Windows\system32\pl-PL\erofflps.txt Taki mi bluescreen wyskakuje jak włączam czasem winde, podejrzewam starego speedtoucha ktory z neostradą dostałem, bo mam stery do niego od visty w trybie zgodności zainstalowane, no i ogólnie jaja z nim były (netia jako polaczenie szerokopasmowe mam, a niby powinno być jak telefoniczne). Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.6.0007.5 Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved. Loading Dump File [D:\Windows\Minidump\040910-31761-01.dmp] Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available Symbol search path is: *** Invalid *** **************************************************************************** * Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. * * Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. * * After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. * **************************************************************************** Executable search path is: ********************************************************************* * Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. * * * * The Symbol Path can be set by: * * using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. * * using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. * * using .sympath and .sympath+ * ********************************************************************* Unable to load image \SystemRoot\system32\ntkrnlpa.exe, Win32 error 2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for ntkrnlpa.exe *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntkrnlpa.exe Windows Vista Kernel Version 7600 MP (2 procs) Free x86 compatible Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS Built by: 7600.16481.x86fre.win7_gdr.091207-1941 Kernel base = 0x82a3b000 PsLoadedModuleList = 0x82b83810 Debug session time: Fri Apr 9 15:11:59.029 2010 (GMT+2) System Uptime: 0 days 0:00:26.621 ********************************************************************* * Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. * * * * The Symbol Path can be set by: * * using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. * * using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. * * using .sympath and .sympath+ * ********************************************************************* Unable to load image \SystemRoot\system32\ntkrnlpa.exe, Win32 error 2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for ntkrnlpa.exe *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntkrnlpa.exe Loading Kernel Symbols ............................................................................................................................................. Loading User Symbols Loading unloaded module list ..... ******************************************************************************* * * * Bugcheck Analysis * * * ******************************************************************************* Use !analyze -v to get detailed debugging information. BugCheck 1000008E, {c0000005, 866a2031, 8078af40, 0} ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. ************************************************************************* *** *** *** *** *** Your debugger is not using the correct symbols *** *** *** *** In order for this command to work properly, your symbol path *** *** must point to .pdb files that have full type information. *** *** *** *** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not *** *** contain the required information. Contact the group that *** *** provided you with these symbols if you need this command to *** *** work. *** *** *** *** Type referenced: nt!_KPRCB *** *** *** ************************************************************************* ************************************************************************* *** *** *** *** *** Your debugger is not using the correct symbols *** *** *** *** In order for this command to work properly, your symbol path *** *** must point to .pdb files that have full type information. *** *** *** *** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not *** *** contain the required information. Contact the group that *** *** provided you with these symbols if you need this command to *** *** work. *** *** *** *** Type referenced: nt!KPRCB *** *** *** ************************************************************************* ************************************************************************* *** *** *** *** *** Your debugger is not using the correct symbols *** *** *** *** In order for this command to work properly, your symbol path *** *** must point to .pdb files that have full type information. *** *** *** *** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not *** *** contain the required information. Contact the group that *** *** provided you with these symbols if you need this command to *** *** work. *** *** *** *** Type referenced: nt!_KPRCB *** *** *** ************************************************************************* ************************************************************************* *** *** *** *** *** Your debugger is not using the correct symbols *** *** *** *** In order for this command to work properly, your symbol path *** *** must point to .pdb files that have full type information. *** *** *** *** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not *** *** contain the required information. Contact the group that *** *** provided you with these symbols if you need this command to *** *** work. *** *** *** *** Type referenced: nt!KPRCB *** *** *** ************************************************************************* ************************************************************************* *** *** *** *** *** Your debugger is not using the correct symbols *** *** *** *** In order for this command to work properly, your symbol path *** *** must point to .pdb files that have full type information. *** *** *** *** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not *** *** contain the required information. Contact the group that *** *** provided you with these symbols if you need this command to *** *** work. *** *** *** *** Type referenced: nt!_KPRCB *** *** *** ************************************************************************* ************************************************************************* *** *** *** *** *** Your debugger is not using the correct symbols *** *** *** *** In order for this command to work properly, your symbol path *** *** must point to .pdb files that have full type information. *** *** *** *** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not *** *** contain the required information. Contact the group that *** *** provided you with these symbols if you need this command to *** *** work. *** *** *** *** Type referenced: nt!_KPRCB *** *** *** ************************************************************************* Probably caused by : Unknown_Image ( ANALYSIS_INCONCLUSIVE ) Followup: MachineOwner --------- Edytowane 9 kwietnia 201015 l przez Oran
Opublikowano 9 kwietnia 201015 l w domu korzystam z maka ale dzisiaj do firmy dostarczyli nowe pcty z windowsem 7. działa całkiem sprawnie i szybko (4 rdzenie 3ghz i 8gb ramu), pare rzeczy mi przeszkadza i pare brakuje ale generalnie jest też sporo plusów. mocno się zdziwiłem że jest tak dobrze i nawet przesiadki dom-praca/mak-pc nie są takie drastyczne.
Opublikowano 11 kwietnia 201015 l jak nacisne "alt + tab" wychodzi mi z gry do windowsa (win 7), czy da sie wylaczyc ten skrot?
Opublikowano 19 kwietnia 201015 l Oglądałem sobie wczoraj film i nagle WMP się zawiesił a po chwili wywaliło komunikat, że plik z filmem jest uszkodzony. No to wypakowałem jeszcze raz i po następnej próbie odpalenia system rzeczbiorąc się zawiesił - kursor latał ale nie szło nic zrobić. Po twardym resecie to samo - kursor lata a próba uruchomienia czegokolwiek kończy się na czekaniu. Uruchomiłem tryb awaryjny, przeskanowałem McAffee i Spybotem, nic nie znalazło i na normalnych ustawieniach z komputerem nadal nie da się pracowac, co może być przyczyną? System to Windows 7.
Opublikowano 20 kwietnia 201015 l Zrób skandisk i sprawdź co ci sie startuje w autorunie? daj listę Spróbuj użyc przywracania systemu z daty przed odpaleniem filmu! W jakim formacie to był film? niedawno spotkałem się z wirusem atakującym kontenery MKV nie wykrył mi go kaspery mi go w pracy nie wykrył! dopiero panda na osobistym laptopie... Czy ten film znajduje się na pulpicie? jeśli tak to usuń go z pulpitu! windows może próbować generować z niego miniaturkę podczas wczytywania zawartości pulpitu lub folderu na pulpicie! jeśli plik jest uszkodzony lub zainfekowany to może powodowac nieprawidłowe funkcjonowanie explorera i całej powłoki systemowej! przenieś lub usuń plik w trybie awaryjnym... Edytowane 20 kwietnia 201015 l przez KiNiO_64
Opublikowano 20 kwietnia 201015 l Thx za rady. Film to był zwykły avi, a gdy próbowałem wejśc do folderu z nim komp łapał zwieche - nawet na awaryjnym. Na całe szczęscie poszło go sprawnie usunąc przez Total Commandera i teraz komputer śmiga .
Opublikowano 26 kwietnia 201014 l Chyba jednak nie dałem rady wyleczyć kompa do końca. Wczoraj identycznie jak tydzień temu znowu zdarzyła się podobna historia - korzystam opery - nagle kompletna zmułka. No i zauważyłem że robiła się w tle (jak tydzien temu) kopia zapasowa (przez przypadek wlaczylem ze ma sie robic co niedziele o 19 ), którą tak wtedy jak i teraz przerwałem, ale komputer po przerwaniu dalej mulił. Spróbowałem już defragmentacji dysku ale nie pomaga. Ktoś ma jakieś rady, bo komputer w trybie awaryjnym to nie szczyt moich marzeń...
Opublikowano 10 maja 201014 l Wcześniej o tym wspominałem w innym temacie. Mam Win 7 64bit Ultimate. W momencie gdy chcę dać uśpienie (sleep) przechodzi mi do okna logowania. Dotyczy to zarówno przycisku na klawiaturze, jak i opcji z menu start. W opcjach zasilania wszystko teoretycznie gra. Czy ktoś wie o co chodzi jakby? Edytowane 10 maja 201014 l przez Shankor
Opublikowano 11 maja 201014 l Cos mi sie wdarlo na kompa.Jakis ad-ware podejrzewam.Co sie dzieje?Np po kliknieciu w jakis wynik na google jestem przenoszony na jakies reklamowe strony.Nie umiem zaktualizowac antywira ani np spy-bota.Nie dzialaja skanery online.Czesc stron nie dziala w ogole jak powiedzmy onet (choc po IE dziala czasem a pod FF czy Chrome juz nie). Jakies propozycje bo mi juz zaczyna brakowac pomyslow Edytowane 11 maja 201014 l przez El Loco Chocko
Opublikowano 11 maja 201014 l Na początek Ad-aware. A jak nie, to uderz na jakieś PieCowe forum z logiem z HijackThis to Ci pomogą
Opublikowano 11 maja 201014 l Na początek Ad-aware. A jak nie, to uderz na jakieś PieCowe forum z logiem z HijackThis to Ci pomogą No chyba że tutaj ktoś się na tym zna
Opublikowano 11 maja 201014 l Spoko, doczytalem od razu druga czesc postu Juz probuje znalesc jakies sensowne forum.
Opublikowano 5 czerwca 201014 l Cześć, mam pewien problem. Otóż wczoraj wyłączyłem laptopa bezpośrednio przytrzymując przycisk wyłączenia się czyli bez Start>wyłącz komputer itd. Kiedy dzisiaj chciałem włączyć komputer, po ekranie ładowania systemu pojawia się czarny ekran. To samo w przypadku trypu awaryjnego jak i nie. Mój OS to Vista. Myślałem nad sformatowaniem komputera i ponownym wgraniem OS (tym razem Linuxa, gdyż Windowsa już nie posiadam), ale jednak wolałbym tego nie robić, chyba, że będzie to jedyna możliwości. Czekam na propozycje rozwiązania tego problemu i z góry dzięki. : )
Opublikowano 13 czerwca 201014 l Mam KMPlayera i Vista nie wyswietla mi miniatur plikow video, tylko ikony? Tak z KMP jest, trzeba zmienic na Vista Codec Pack, czy co? Po odinstalowaniu AIMPA 2 zostal mi plik aimp_shell.dll, ktorego nie moge usunac, bo uzywa go niby inny program, jak to wywalic?
Opublikowano 13 czerwca 201014 l Plik wywalisz unlockerem albo w trybie awaryjnym. Co do miniatur, o ile dobrze pamiętam podczas instalacji [tutaj wstawię nazwę kodeków]* jest pytanie czy mają one przejąć wyświetlanie miniatur, wystarczy się zgodzić. *zapomniałem nazwy fdshow albo jakoś tak.
Opublikowano 13 czerwca 201014 l Ale ja mam samego KMPlayera, ktory odtwarza mi wszystko, zadnych packow kodekow nie mam, wiec dlatego nie mam miniatur, yup? Plik jest nienaruszalny rowniez w trybie awaryjnym. Unblocker wywala blad i tyle Oo Edytowane 13 czerwca 201014 l przez Gość
Opublikowano 13 czerwca 201014 l No to nie wiem, wuja google nic nie mówi na ten temat? A co do KMPlayera, nie znam się, nie orientuję się.
Opublikowano 13 czerwca 201014 l Google nic o pliku od AIMPA nie mowi w tematyce jak go usunac. Lol przenioslem folder na pulpit i wtedy calosc usunalem bez problemu. Edytowane 13 czerwca 201014 l przez Gość
Opublikowano 1 lipca 201014 l Chcialem nowe sterowniki do mego ATI zainstalowac, bo mam slawetne dla mojego modelu Della problemy z obrazem. Wywalilo blad (soft ze strony Della) i nie mam tera dzwieku ani nie dziala Catalyst Center? Help pliz.