Opublikowano 8 lutego 20178 l Mhmm, faktycznie. Muszę przyznać że jak uwielbiam pizzę, tak strasznie szybko mi się ona przejada i nie mam na nią ochoty przez parę tygodni nawet. Nie wyobrażam sobie jak można jeść codziennie .
Opublikowano 8 lutego 20178 l Jakaś sieciówka, nawet nie znam nazwy bo nie ja zamawiałem :D. W każdym razie spróbowałem chyba każdego rodzaju i uświadomiłem sobie, że ananas w pizzy wcale nie jest taki zły jak wydawało mi się kiedyś.
Opublikowano 9 lutego 20178 l po tym jak sam sobie zacząłem piec pizzę to szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie bym powrócił kiedykolwiek do pizzy sklepowej/barowej.
Opublikowano 10 lutego 20178 l Mleko kokosowe z Alpro. W UK to kosztuje 1,50 Funta, a u nas ile? 15 zł? Cwele.
Opublikowano 10 lutego 20178 l Przeciez to ma tak chvjowy sklad ze w ogole sie nie oplaca tego kupowac. Homemade masz 10x smaczniej
Opublikowano 11 lutego 20178 l Mleko kokosowe z Alpro. W UK to kosztuje 1,50 Funta, a u nas ile? 15 zł? Cwele. 8-9 zł, piłem waniliowe, zaj.ebiste, ale żeby przez cenę dawkować sobie raz na kwartał
Opublikowano 12 lutego 20178 l po tym jak sam sobie zacząłem piec pizzę to szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie bym powrócił kiedykolwiek do pizzy sklepowej/barowej. Tez kiedys musze zrobic w gazetce kauflandu jest przepis na swoja margheritte , nawet maka basia specjalna na pizze do kupienia jest. Jeszcze ten kamien do pizzy specjalny bym musial kupic i w niedziele jakas sobie zrobic na obiad
Opublikowano 13 lutego 20178 l A zjadłem właśnie pizzę. Spód od ciasta kupiłem w polomarkecie. Był wybór, czy chcę ciasto włoskie, czy amerykańskie... Zrobiłem sos dość ostry, bo wlałem trochę bardzo ostrego ketchupu. A na pizzy m. in. papryczki "zapomniałem nazwy". No i jeszcze sobie z jednej strony maznąłem czymś takim: Dobrze, że tylko na jednej stronie, bo pizza jest za teraz za ostra :/ Edytowane 13 lutego 20178 l przez grzybiarz
Opublikowano 13 lutego 20178 l Zjadłem przed chwilą Obiad Królów, czyli filet z kurczaka w klasycznej panierce, kluski śląskie z sosem pieczarkowym, oraz surówkę z czerwonej kapusty, cebuli, marchewki <3
Opublikowano 13 lutego 20178 l Ziarna slonecznika uprazone na patelni, podane na ciepło z solą. Chipsy się chowają. :bąderi:
Opublikowano 13 lutego 20178 l A zjadłem właśnie pizzę. Spód od ciasta kupiłem w polomarkecie. Był wybór, czy chcę ciasto włoskie, czy amerykańskie... Zrobiłem sos dość ostry, bo wlałem trochę bardzo ostrego ketchupu. A na pizzy m. in. papryczki "zapomniałem nazwy". No i jeszcze sobie z jednej strony maznąłem czymś takim: Dobrze, że tylko na jednej stronie, bo pizza jest za teraz za ostra :/ zawsze kisnę, jak napier,dalają w kebabowniach tą sambalą po całości. przecież tego się daje dosłownie troszeczkę, ale nie, trzeba zalać wszystko tymi pestkami xD
Opublikowano 13 lutego 20178 l A nie wiem, ja zawsze sos czosnkowy biere. Raz na ruski rok wezmę na ostro, ale to nie jest sambala. Ten powyżej to dość słony sos i czuć te skórki papryki, w kebsie tak nie miałem.
Opublikowano 14 lutego 20178 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ostatni tydzien spedzilem w nowym jorku to podziele sie dobrem jakie tam jadlem hot dog od Nathana, ponoc najlepsze uliczne budy w miescie. kielbaska przepyszna. 5 napkin burger. ponoc tyle trzeba serwetek zeby powstrzymac tluszcz i soki. pycha. ramen z momofuku, doskonaly i wyrazisty w chuy. ale kolejka jak za prlu. ostrygi i old fashioned w 'grand oyster bar' niczym don draper kolejny burger, tez niezly, ale jakos du.py nie urwal. aczkolwiek wyglada pieknie. katz's delicatessen. kanapka reuben. najlepsze co jadlem w stanach. pastrami to wolowina idealna. lombardi's. najstarsza w NY. piec ma okolo 100 lat. sernik w Junior's. ponoc najlepszy w NY i jeden z najlepszych na swiecie. niebo w gebie, ale porcja nie do zjedzenia prawie.