Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Mhmm, faktycznie. Muszę przyznać że jak uwielbiam pizzę, tak strasznie szybko mi się ona przejada i nie mam na nią ochoty przez parę tygodni nawet. Nie wyobrażam sobie jak można jeść codziennie :beksa:.

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 420,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

A jaka jadles? Sieciowki, mrozonki, samorobka?

Opublikowano

Jakaś sieciówka, nawet nie znam nazwy bo nie ja zamawiałem :D. W każdym razie spróbowałem chyba każdego rodzaju i uświadomiłem sobie, że ananas w pizzy wcale nie jest taki zły jak wydawało mi się kiedyś.

Opublikowano

po tym jak sam sobie zacząłem piec pizzę to szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie bym powrócił kiedykolwiek do pizzy sklepowej/barowej. 

Opublikowano

Mleko kokosowe z Alpro. W UK to kosztuje 1,50 Funta, a u nas ile? 15 zł? Cwele.

Opublikowano

Przeciez to ma tak chvjowy sklad ze w ogole sie nie oplaca tego kupowac. Homemade masz 10x smaczniej

Opublikowano

Chyba, kur.wa, Ty. Makro i skład ma zaje.biste. Super napój, kur.wo.

Opublikowano

Mleko kokosowe z Alpro. W UK to kosztuje 1,50 Funta, a u nas ile? 15 zł? Cwele.

 

8-9 zł, piłem waniliowe, zaj.ebiste, ale żeby przez cenę dawkować sobie raz na kwartał :wallbash:

Opublikowano

po tym jak sam sobie zacząłem piec pizzę to szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie bym powrócił kiedykolwiek do pizzy sklepowej/barowej. 

 

Tez kiedys musze zrobic w gazetce kauflandu jest przepis na swoja margheritte , nawet maka basia specjalna na pizze do kupienia jest. Jeszcze ten kamien do pizzy specjalny bym musial kupic i w niedziele jakas sobie zrobic na obiad 

Opublikowano

Kamien do pizzy ssie. Wystarczy blaszka do pizzy za 10zl z marketu.

Opublikowano

A zjadłem właśnie pizzę. Spód od ciasta kupiłem w polomarkecie. Był wybór, czy chcę ciasto włoskie, czy amerykańskie...

Zrobiłem sos dość ostry, bo wlałem trochę bardzo ostrego ketchupu. A na pizzy m. in. papryczki "zapomniałem nazwy". No i jeszcze sobie z jednej strony maznąłem czymś takim:

sos_sambal_oelek_tao_tao.jpg

Dobrze, że tylko na jednej stronie, bo pizza jest za teraz za ostra :/

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Zjadłem przed chwilą Obiad Królów, czyli filet z kurczaka w klasycznej panierce, kluski śląskie z sosem pieczarkowym, oraz surówkę z czerwonej kapusty, cebuli, marchewki <3

Opublikowano

Ziarna slonecznika uprazone na patelni, podane na ciepło z solą. Chipsy się chowają.

 

:bąderi:

Opublikowano

A zjadłem właśnie pizzę. Spód od ciasta kupiłem w polomarkecie. Był wybór, czy chcę ciasto włoskie, czy amerykańskie...

Zrobiłem sos dość ostry, bo wlałem trochę bardzo ostrego ketchupu. A na pizzy m. in. papryczki "zapomniałem nazwy". No i jeszcze sobie z jednej strony maznąłem czymś takim:

sos_sambal_oelek_tao_tao.jpg

Dobrze, że tylko na jednej stronie, bo pizza jest za teraz za ostra :/

 

 

 

zawsze kisnę, jak napier,dalają w kebabowniach tą sambalą po całości. przecież tego się daje dosłownie troszeczkę, ale nie, trzeba zalać wszystko tymi pestkami xD

Opublikowano

A nie wiem, ja zawsze sos czosnkowy biere. Raz na ruski rok wezmę na ostro, ale to nie jest sambala. Ten powyżej to dość słony sos i czuć te skórki papryki, w kebsie tak nie miałem.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

ostatni tydzien spedzilem w nowym jorku to podziele sie dobrem jakie tam jadlem

 

 

hot dog od Nathana, ponoc najlepsze uliczne budy w miescie. kielbaska przepyszna.

 

sOESWhy.jpg

 

5 napkin burger. ponoc tyle trzeba serwetek zeby powstrzymac tluszcz i soki. pycha.

 

1nMtG6i.jpg

 

ramen z momofuku, doskonaly i wyrazisty w chuy. ale kolejka jak za prlu.

 

V6zGVeq.jpg

 

ostrygi i old fashioned w 'grand oyster bar' niczym don draper

 

IAqeiHT.jpg

 

kolejny burger, tez niezly, ale jakos du.py nie urwal. aczkolwiek wyglada pieknie.

 

OIAY9pw.jpg

 

katz's delicatessen. kanapka reuben. najlepsze co jadlem w stanach. pastrami to wolowina idealna.

 

3Ox5AhR.jpg

 

lombardi's. najstarsza w NY. piec ma okolo 100 lat.

 

Rm0UUPa.jpg

 

sernik w Junior's. ponoc najlepszy w NY i jeden z najlepszych na swiecie. niebo w gebie, ale porcja nie do zjedzenia prawie.

 

tpNiQmj.jpg

Opublikowano

Weź coś napisz o całym wyjeździe w kąciku podróżnika.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.