Opublikowano 16 maja16 maj Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. To do czego MX-5 została stworzona, ponad 150km szlakiem orlich gniazd w gronie 115 Mazd Niesamowite jest to auto i jaką frajdę z jazdy daje. Do tego na trasie składającej się z 200km autostrady i 250km pozostałych dróg (W tym sporo szybko po zakrętach) spaliła średnio 7.1 litra/100km.
Opublikowano 23 maja23 maj Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. troszkę przypadkowo, ale Ceed zmieniony na Proceed'a :)Ogólnie to taki upgrade z dość dobrze wyposażonego Ceeda do Proceed w wersji z maksymalnym wyposażeniem, tylko dachu panoramicznego brakuje ale właśnie takiej wersji szukałem bo z panoramą przy tej obniżonej linii dachu względem zwykłego Ceeda to nawet przy moich skromnych 176cm dotykałem resztką czupryny do dachu, a tak jest ok. Niestety silnik tylko 1.4 140KM bo od roku już nie ma innych :( No ale coś za coś, mimo że miesiąc temu nie za bardzo chcieli schodzić z ceny, to teraz taką cenę zrobili że szkoda było nie brać (wyprzedaż resztek aut z 2024r bo wtedy zakończyli produkcję, ostatecznie zapłaciłem sporo mniej niż miesiąc temu sam zaproponowałem :D ), dopłata do podobnie wyposażonej Cupry Leon na którą polowałem niestety zbliżałaby się do 30tys także nie wiem czy warto... Edytowane 23 maja23 maj przez gtfan
Opublikowano 23 maja23 maj Dobry wybór skoro taka okazja. I na pewno Cupra Leon 1.5 nie jest warta dopłaty 30k.
Opublikowano 29 maja29 maj Teraz tylko odbiór przez zarządcę (weryfikacja z projektem), montaż licznika i podpisanie umowy z dostawcą prądu i 100km za 8zł staje się faktem:
Opublikowano piątek o 16:371 dzień Przesiadka z 11 letniego VW Golfa na auto z 0 kilometrami przebiegu to coś pięknego. Najchętniej bym w nim nocował :D Edytowane piątek o 20:301 dzień przez tlas
Opublikowano piątek o 16:441 dzień 1.2 145 kuni. Myślałem że będzie bardziej zamulony, a powiem szczerze dobrze się zbiera. Nie szukałem demona prędkości, raczej wygodne auto do spokojnej jazdy i 408 sprawdza się świetnie.Masaże w fotelach, podgrzewane fotele i kierownica kamera 360 stopni, aktywny tempomat, trzymanie się linii na autostradzie, czytanie znaków z limitem prędkości, światła matrixy, jest wypas taki jak chciałem.Doceniłem dzisiaj kamerę 360 wyjeżdżając z parkingu gdy miałem przyblokowany widok z prawej strony: Edytowane piątek o 16:451 dzień przez tlas
Opublikowano piątek o 16:521 dzień On 5/23/2025 at 11:45 AM, gtfan said:troszkę przypadkowo, ale Ceed zmieniony na Proceed'a :)Ogólnie to taki upgrade z dość dobrze wyposażonego Ceeda do Proceed w wersji z maksymalnym wyposażeniem, tylko dachu panoramicznego brakuje ale właśnie takiej wersji szukałem bo z panoramą przy tej obniżonej linii dachu względem zwykłego Ceeda to nawet przy moich skromnych 176cm dotykałem resztką czupryny do dachu, a tak jest ok. Niestety silnik tylko 1.4 140KM bo od roku już nie ma innych :( No ale coś za coś, mimo że miesiąc temu nie za bardzo chcieli schodzić z ceny, to teraz taką cenę zrobili że szkoda było nie brać (wyprzedaż resztek aut z 2024r bo wtedy zakończyli produkcję, ostatecznie zapłaciłem sporo mniej niż miesiąc temu sam zaproponowałem :D ), dopłata do podobnie wyposażonej Cupry Leon na którą polowałem niestety zbliżałaby się do 30tys także nie wiem czy warto...Jeździłem modelem przed FL 1.6 i petarda auto. Sam chciałem taką kupić, ale ceny używek właśnie z 1.6 to jakiś kosmos, ale teraz już wiem dlaczego.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 16 godzin temu, tlas napisał(a):1.2 145 kuni. Myślałem że będzie bardziej zamulony, a powiem szczerze dobrze się zbiera. Nie szukałem demona prędkości, raczej wygodne auto do spokojnej jazdy i 408 sprawdza się świetnie.Masaże w fotelach, podgrzewane fotele i kierownica kamera 360 stopni, aktywny tempomat, trzymanie się linii na autostradzie, czytanie znaków z limitem prędkości, światła matrixy, jest wypas taki jak chciałem.Doceniłem dzisiaj kamerę 360 wyjeżdżając z parkingu gdy miałem przyblokowany widok z prawej strony:Mega mi sie 408 podoba, gratki. Najladniejszy samochod w swojej klasie.Myslalem nawet, zeby wymienic druga fure (stara astra, mam ja prawie 20 lat) i wziac wlasnie 408, ale ASO do ktorego jezdze i mam je po drodze jest tak spierdolone, ze niestety wiecej juz Lwa nie kupie.Mam nadzieje, ze u ciebie bedzie inaczej.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Dzięki. I tak za 3 lata zmieniam także może do tego czasu nie będzie tak źle ;p
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. On 7/4/2025 at 6:44 PM, tlas said:1.2 145 kuni. Myślałem że będzie bardziej zamulony, a powiem szczerze dobrze się zbiera. Nawet 3008 jeszcze w miarę jedzie z tym silnikiem, więc 408 na pewno. Plus odczucia w kwestii dynamiki często bardziej zależą i tak od softu. Mój aktualny samochód jest w zwykłym trybie nieco bardziej zamulony niż poprzedni, za to zauważalnie żwawszy niż tamten w trybie sportowym. Ale nadal szkoda, że europejski Stellantis ma aktualnie tak ubogą gamę silników i nie oferuje nic pomiędzy tym 1.2, a drogim 1.6 phev.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Zajebiście wyglądają te ledy na drzwiach. Na tyle delikatne, że nie ma wiochy moim zdaniem.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. U mnie nic specjalnego. Mlody (17 latek), zdal prawko wiec zamienilismy Civica na Micre. Raz to ubezpieczenie jest duzo tansze, dwa mniejszy gabarytowo i zwrotniejszy, trzy 1.0 w benzynie duzo lepszy na miasto niz te diesle w dpf. Takze bedziemy testowac. Takiego swiezaka jeszcze nie mielismy. Pod maska czuc jeszcze fabryke. Wszystko sie swieci jak psu jajca Ogolnie nie ma sie czym chwalic. To zwykly golas. Ma tam jakies tempomaty i bajery ale bez kamery czy czujnikow. Mlody bedzie sie uczyl parkowania w starym stylu, bez kodow i cheatow