Skocz do zawartości

Zdjęcia naszych aut

Featured Replies

Opublikowano

Toyo Proxes T1R, kiedyś se takie założę.

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Wyświetleń 644,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ululululu Paaanowie! Co to była za wycieczka! Trip życia, naprawdę polecam każdemu! Tyrol, Bawaria, przełęcz  Grossglockner hochalpenstrasse jest niesamowita, i przez 4 dni 30 stopni, słońce i an

• Sure   Mam ja co prawda dopiero kilka miesiecy, ale wrazen bylo przez ten czas pod dostatkiem   Dla mnie - jako chlopaka wychowanego na Gran Turismo, Initial D, F&F itd - mot

• okej, czas się pochwalić nowym nabytkiem. Dopiero teraz pogoda dopisała żeby auto umyć i ogarnąć.   Pozbyłem się swojej białej alfy i nabyłem tym razem hot hatcha   to znowu alfa x

Opublikowano
Toyo Proxes T1R, kiedyś se takie założę.

Proxes t1-r właśnie sobie sprawiłem (...) na razie zbyt krótko je mam aby wystawić jakąkolwiek opinię. Mam ze 2-3 tygodnie, wyglądają tak http://www.e-opony.pl/20/7/40330/opony_TOYO_PROXES_T1R.html Nabyłem w rozmiarze 195/50 15 cali. Łączny koszt wszystkich to 776 zicos przez internet, ale nie z tej strony co tu zapodałem. Opony te brały udział w filmie "Szybcy i wściekli", co akurat to mnie najbardziej obchodziło przy wyborze. :f Kierowałem się opiniami, ocenami i tym, że mają taki kształt, które zabezpieczają w jakimś tam stopniu alufelgę.

Edytowane przez sir_ryszard

Opublikowano

npmam pytanie czy naprawde bieznik w oponie np taki jak tu pokazujecie zmienia jakos wlasciwosci jezdne samochodu? lepiej sie prowadzi ma lepsze przyspieszenie?

Opublikowano
Kształt kierunkowy. Symetryczne rowki po obu stronach opony ułożone w tym samym kierunku.

Zalety: Bardzo dobre prowadzenie i jakość hamowania. Dobre odprowadzanie wody oznacza stabilność na mokrej nawierzchni. Odpowiedni wybór dla szybko jeżdżących.

Cechy charakterystyczne: Montowane zgodnie z kierunkiem bieżnika.

Zastosowanie: Szybka jazda samochodami osobowymi.

Opublikowano

No na mokrym to one dobre nie sa. Ale na suchej powierzni zarowno eagle jak i toyo ladnie sie kleja do asfaltu, sa stosunkowo ciche ale w deszczu lepiej na nich nie szalec. Do deszczu najlepiej uniroyal rainsport a jak ktos chce swietna opone uniwersalna to najlepiej Turanza ER300.

Opublikowano

Nie macie jakichś tanich oponek? Najtańsze w miarę dobre nówki jakie znalazłem, to barum bravuris za 140 zł.

Opublikowano

Ja chcialem kupic nowe ale obecnie to nie stac mnie nawet na uzywane stare parchy. Do tego nie mam na wymiane zawiechy z tylu wiec bede zajezdzal nowe zimowki.

Opublikowano

ja tak samo;/. marzyl mi sie na lato jakis komplecik na ładnych nowych felgach, ale w rezultacie styram zimowki na ktorych kupilem auto.

Opublikowano

rover-75-w400-h262.jpg

jaka fela 17' lub 18' do tego autka by pasowała wg was? Niedługo przejmuje po ojcu :P

Opublikowano

Rover seventy five <bravo> mlokon, teraz ubieraj się do niego obowiązkowo w garnitur, białe rękawiczki, ew. czapka ;p

bardzo ładny, klasyczny, arystokratyczny wygląd, linia nadwozia bardzo piękna, typowo brytyjska, która po prostu nie nudzi się, a i na ulicy nie ma przesytu, więc jest indywidualnie

benzyna, diesel?

ja bym pokusił się o mniejszą felgę, co prawda na większej auto jeszcze ładniej wygląda, ale płakałbym później na naszych polskich drogach, nie tylko na wypadek ich uszkodzenia, ale i komfortu jazdy

Opublikowano
Rover seventy five <bravo> mlokon, teraz ubieraj się do niego obowiązkowo w garnitur, białe rękawiczki, ew. czapka ;p

bardzo ładny, klasyczny, arystokratyczny wygląd, linia nadwozia bardzo piękna, typowo brytyjska, która po prostu nie nudzi się, a i na ulicy nie ma przesytu, więc jest indywidualnie

benzyna, diesel?

ja bym pokusił się o mniejszą felgę, co prawda na większej auto jeszcze ładniej wygląda, ale płakałbym później na naszych polskich drogach, nie tylko na wypadek ich uszkodzenia, ale i komfortu jazdy

"jaguar dla ubogich"

Co do felg: generalnie 17 to za duzo. Na tak duza felge bedziesz musial zalozyc kapcia z malym profilem a to dyskwalifikuje komfort no i felgi powyginasz jak metalowe wiaderko. Jezdzac w trasy Superbem, mam zalozone 205/55R16 - dwa razy prostowalismy dwie felgi, jedna tylko do zerowania. Na 17" bylby dramat. Fajnie to wyglada ale prawda jest taka, ze sie zaplaczesz na tak duzej srednicy.

Wzor jaki typuje: OZ Superturismo GT

Opublikowano

benzyna, diesel?

"jaguar dla ubogich"

Co do felg: generalnie 17 to za duzo. Na tak duza felge bedziesz musial zalozyc kapcia z malym profilem a to dyskwalifikuje komfort no i felgi powyginasz jak metalowe wiaderko. Jezdzac w trasy Superbem, mam zalozone 205/55R16 - dwa razy prostowalismy dwie felgi, jedna tylko do zerowania. Na 17" bylby dramat. Fajnie to wyglada ale prawda jest taka, ze sie zaplaczesz na tak duzej srednicy.

Wzor jaki typuje: OZ Superturismo GT

Dokładnie samochód dla angielskich dentystów.

Opublikowano
rover-75-w400-h262.jpg

jaka fela 17' lub 18' do tego autka by pasowała wg was? Niedługo przejmuje po ojcu :P

Ja bym to sprzedał w piz.du i kupił coś konkretniejszego.

Opublikowano

Ale mierzmy interes polską sytuacją, to nie Anglia, gdzie ceny samochodów w porównaniu do tego co się dzieje u nas, to śmiech na sali. Taki Rover na Wyspach to wydatek 2 tysięcy funtów, czyli jakichś 10 tysięcy złotych, u nas to 20 tysięcy złotych. Cała absurdalna Polska, gdzie wypłaty mamy zdecydowanie niskie, a auta nierzadko dwa razy droższe. Dla dużej części polskiego społeczeństwa, cztery kółka to nie pstryknięcie palcami. Jeździ wiele starych pierdów 10-20 letnich, gdzie na zachodzie takie sprzęty już dawno są złomowane (ogólnikowo pisząc, bo wiadomo, że nie jest to regułą).

Edycja: z mojego punktu widzenia srałbym na te wszystkie oklepane audi, bmw, vw, ople i właśnie sprawił sobie coś takiego

http://moto.allegro.pl/item601226430_rover...navi_chrom.html

oczywiście Jaguar to nie jest, ale nie oszukujmy się, żeby zrobił na mnie wrażenie jakiś samochód to na pewno nie używany jaguar x-type za 40-50 tysięcy złotych w porównaniu do tego rovera za 25 tysięcy. Za mała różnica, musiałbym sprawić sobie auto za ponad 100 tysięcy złotych aby mówić o prawdziwym skoku. Nie wiem jak Wy, ale miałem okazję jechać najnowszą hondą civic wartą 72 tysiące złotych, używanym oplem signumem na wypasie za 40 i wiele wiele innych... wiecie co? Poza nowoczesnym dizajnem i świeżością nic nadzwyczajnego w nich nie ma, a skoro nic nadzwyczajnego to po co przepłacać?

Niedługo wsiądę w najnowszą Mazdę 6 za 100 tysięcy zicos. Pewnie dojdę do tego samego wniosku, że te wszystkie samochody nie są warte swoich pieniędzy.

Opublikowano

Mazda akurat jest genialna. Zwlaszcza nowa 6.

Opublikowano
Ale mierzmy interes polską sytuacją, to nie Anglia, gdzie ceny samochodów w porównaniu do tego co się dzieje u nas, to śmiech na sali. Taki Rover na Wyspach to wydatek 2 tysięcy funtów, czyli jakichś 10 tysięcy złotych, u nas to 20 tysięcy złotych. Cała absurdalna Polska, gdzie wypłaty mamy zdecydowanie niskie, a auta nierzadko dwa razy droższe. Dla dużej części polskiego społeczeństwa, cztery kółka to nie pstryknięcie palcami. Jeździ wiele starych pierdów 10-20 letnich, gdzie na zachodzie takie sprzęty już dawno są złomowane (ogólnikowo pisząc, bo wiadomo, że nie jest to regułą).

Edycja: z mojego punktu widzenia srałbym na te wszystkie oklepane audi, bmw, vw, ople i właśnie sprawił sobie coś takiego

http://moto.allegro.pl/item601226430_rover...navi_chrom.html

oczywiście Jaguar to nie jest, ale nie oszukujmy się, żeby zrobił na mnie wrażenie jakiś samochód to na pewno nie używany jaguar x-type za 40-50 tysięcy złotych w porównaniu do tego rovera za 25 tysięcy. Za mała różnica, musiałbym sprawić sobie auto za ponad 100 tysięcy złotych aby mówić o prawdziwym skoku. Nie wiem jak Wy, ale miałem okazję jechać najnowszą hondą civic wartą 72 tysiące złotych, używanym oplem signumem na wypasie za 40 i wiele wiele innych... wiecie co? Poza nowoczesnym dizajnem i świeżością nic nadzwyczajnego w nich nie ma, a skoro nic nadzwyczajnego to po co przepłacać?

Niedługo wsiądę w najnowszą Mazdę 6 za 100 tysięcy zicos. Pewnie dojdę do tego samego wniosku, że te wszystkie samochody nie są warte swoich pieniędzy.

zaje,bisty ten rover :slinotok:

jakbym mial 25 tysiecy na auto to pomyslalbym nad takim na powaznie,wczesniej sklanialbym sie ku bmw3.

tylko ze troche tego jezdzi,a taki rover to okaz przynajmniej u mnie w miescie.

oj wozilbym malolatki sobie

Opublikowano
rover-75-w400-h262.jpg

mój stary ma to od nowości tzn. od 2001 roku, a rocznik tego to 2000, jak kupił nakulane miał 12 tysięcy, obecnie niecałe 85 tysięcy, silnik to 2.0 CDT. Nie opłaca się tego sprzedawać z tego względu, że nikt nie uwierzy w oryginalny przebieg no i stan laleczka ;] Denerwuje mnie jasny kremowy środek bo cięzko w czystości utrzymać.

Co do felg, wydaje mi sie że 17' będą w sam raz zwłaszcza że już jeździłem bmw 5 z 98' na felgach 18' od bmw m7 i było dobrze. Samochód jest miękki i te felgi zbyt mocno nie wpłyną chyba na komfort podróżowania. Marzą mi się jakieś chromy do niego :]

Opublikowano
rover-75-w400-h262.jpg

mój stary ma to od nowości tzn. od 2001 roku, a rocznik tego to 2000, jak kupił nakulane miał 12 tysięcy, obecnie niecałe 85 tysięcy, silnik to 2.0 CDT. Nie opłaca się tego sprzedawać z tego względu, że nikt nie uwierzy w oryginalny przebieg no i stan laleczka ;] Denerwuje mnie jasny kremowy środek bo cięzko w czystości utrzymać.

Co do felg, wydaje mi sie że 17' będą w sam raz zwłaszcza że już jeździłem bmw 5 z 98' na felgach 18' od bmw m7 i było dobrze. Samochód jest miękki i te felgi zbyt mocno nie wpłyną chyba na komfort podróżowania. Marzą mi się jakieś chromy do niego :]

BMW M7 nie istnieje

Opublikowano
rover-75-w400-h262.jpg

BMW M7 nie istnieje

możliwe ;] zaraz pokaże jakie, kuzyn mówił ze od jakiejś eMki nie wiem już teraz której

59333951.th.jpg

Tak to dokładnie wyglądało... Identyczna fela i ten sam model bmw tylko kolor bmw się nie zgadza :]