Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Forza Motorsport 3

Featured Replies

Opublikowano

Z tego co mi się wydaje GT5 jeszcze nie wyszło i nie mieliśmy żadnych oficjalnych informacji dotyczących tego co gra ma zaoferować. Lepiej poczekajmy na premierę obu gier. Zresztą w FM3 mam tylko osiem aut na trasie.

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 157,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Forza 3 już wyciekła do sieci.   http://www.vg247.com/2009/10/12/forza-motorsport-3-leaks-onto-p2p-sites/   Więc bany się posypią.

• Hehe. Chodzi o to, że powiedzmy po rozegraniu 20 wyścigów online z żywym przeciwnikiem powrót do botów może być dość bolesny . Nic nie zastapi żywego przeciwnika, wtedy jest największy dynamizm, napię

• Czyli te ponad 100 tras to była ściema czy jak?

Opublikowano
Zresztą w FM3 mam tylko osiem aut na trasie.

Forza ma osiem aut na trasie w których można tuningować karoserie.

Opublikowano
Zresztą w FM3 mam tylko osiem aut na trasie.

Coś za coś...FM3 ma tylko 8 aut lecz dzięki zaoszczędzonej ilości polygonów mogli pięknie wymodelowac otoczenie (góry w lokacji zaprezentowanej na E3)...i vice versa... w GT5p oszczędzano na otoczeniu (bitmapy) i dzięki temu mogli wrzucic wiecej pojazdów. Po prostu panowie z PD i T10 obrali dwie różne drogi..

Opublikowano

Nawet nie zapowiedzieli tuningu zewnętrznego. Znając polyphony wszystko zapowiadają dużo wcześniej przed wydaniem gry.

Opublikowano
Z tego co mi się wydaje GT5 jeszcze nie wyszło i nie mieliśmy żadnych oficjalnych informacji dotyczących tego co gra ma zaoferować. Lepiej poczekajmy na premierę obu gier. Zresztą w FM3 mam tylko osiem aut na trasie.

Tylko w Prologue wszystko odbywało się z lotnego startu ( co dla mnie osobiście było małą porażką ) i przy bardzo dużym "rozstrzeleniu" stawki, być może właśnie dlatego żeby nie "cięło" przy większej ilości wózków na ekranie.

Opublikowano
no i na koniec najlepszy i najwierniejszy realizmowi model jazdy na konsolach (GT i jego smieszny tunel aerodynamiczny ktory dziala niczym podtlenek nie daje rady).
Jeszcze nie grałeś to nie oceniaj...
Nieco oceniać może, bo tunel aerodynamiczny w GT5P to porażka. Kiedy dali wyścigi formułkami na High SRR to myślałem, że będzie świetnie, a było gorzej niż na owalach (typu Motegi Sp.), zero skilla ci z tyłu z łatwością doganali (i to nie ze względu na ogromny handicap). Więc trwała sieczka do samej mety, a na ostatniej prostej loteria, najlepiej nie być pierwszym, ot GT3 + Test Course.

Opublikowano

Z ostatniej chwili (tzn ja sie o tym przed chwila dowiedzialem ;) ).

Z kamera zza samochodu i z maski (nie wiem czy jest "ze zderzaka" ale raczej tak) mamy 60fps. Jak jezdziemy na kamerze ze srodka gra chodzi w 30fps.

Opublikowano

Od ludzi z gamersyde, ktorzy grali na E3.

"[...] 60 frames per second, only in external or hood view since switching in cockpit view divides the framerate by two [...]"

http://www.gamersyde.com/news_8063_en.html

Dev. podobno twierdzi, ze to wina wersji gry, i ze na premiere powinno byc 60fps.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Miło że player z gamersyde odtwarza filmiki 60 fps^^

Szkoda ze ze to był off screen :(

Mimo wszystko jestem spokojny on 60 fps w finalnej wersji. W gameplayu z gamersyde pod koniec kolo zmienia kamerę na widok z za zamochodu i animacja nadal trzyma poziom 60fps:) A można sie domyślic ze model samochodu ma zapewne znacznie więcej polygonów niż sama deska rozdzielcza oraz dodatkowo odbijające sie otoczenie w karoseri a mimo to konsola daje radę wyświetlic wszystko w 1 ramce ^^

Według Turn10 widok z kabiny wrzucili dosłownie przed E3 i po prostu nie zdążyli jeszcze go dopieścic...teraz mają zamiar się skupic na oświetleniu wewnatrza samochodu (ktorego aktualnie w grze brak) i właśnie 60 fps^^

Jeśli udało im sie to z perspektywą zza pojazdu nie widzę powodu dlaczego nie daliby rady w widokiem z kabiny:>

Opublikowano
Kto powiedział, że w GT5 nie będzie można? Poczekajmy na preview i będziemy oceniać, a najlepiej na premierę gry.

Ta, kolejne 3 lata? może 4? I wyjdzie jak zwykle - nie ma zniszczeń bo nie, nie ma AI bo po co itd. Z serią GT jest tak jak z Pro evo zero zmian. Proponuję najpierw pograć w obie gry i wtedy porównywać.

A tak BTW - lepsze 8 aut na trasie jadących jak "auta" niż 16 pudełek które nie potrafią nic ominąć.

Edytowane przez mozi

Opublikowano

Le mans przypomniało mi o moim ulubionym wozie wyścigowym - Porsche 917. Ktoś wie czy będzie w F3? Jakaś lista samochodów jest juz dostępna?

Edytowane przez Gooralesko

Opublikowano
Od ludzi z gamersyde, ktorzy grali na E3.

"[...] 60 frames per second, only in external or hood view since switching in cockpit view divides the framerate by two [...]"

http://www.gamersyde.com/news_8063_en.html

Dev. podobno twierdzi, ze to wina wersji gry, i ze na premiere powinno byc 60fps.

a jest juz AA?

wszedlbym w link, ale i tak nic bym tam nie zrozumial :P

Opublikowano

Świetnie byłoby gdyby był wyścig pełne 24h na Le Mans :P Oczywiście z możliwością zapisu stanu gry podczas zmiany opon w boksie :rolleyes:

Opublikowano

Niech Turn 10 da do gry Mercedesa CLK-GTR i tak idealnie odwzoruje jego zachowanie, że na Le Mans będzie latał :). Kto jest w temacie będzie wiedział.

Opublikowano

Najlepsze jestt o jak co zrobią z szykaną Gran Turismo :lol: może będzie to w FM szykana Forzy :D No chyba, że jej nie będzie w ogole :mellow: Spadam na Le Mans....