Killabien 552 Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 http://www.gamekyo.com/news28124_chrono-tr...intendo-ds.html czyżby kolejny po ff3 i 4 remake gry z nową oprawą graficzną? W zime ma wyjść w japonii, więc pewnie na e3 lub na tgs pokażą coś więcej. Quote Link to comment
plecak 0 Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 super!, z przyjemnością ukończę wersje ds jako że psxowej nie było mi dane (już nie pamiętam nawet dlaczego, ale miałem już kilka godzin) Quote Link to comment
RoL 560 Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 (edited) odliczanie http://www.square-enix.co.jp/ctds/ Podobno na screenie z Shonen Jump widac oprawe 2d. Edited July 2, 2008 by RoL Quote Link to comment
Paliodor 1761 Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Najpierw remaki FF teraz Chrono Trigger, i na co mi PSP skoro DS jest tym czego potrzebuję ^_^ . Ta strona z odliczaniem jest niezła . Quote Link to comment
TomisH 3 Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Tak, to już oficjalne. Info z pierwszej prasówki w skrócie. Quote Link to comment
Guts 7 Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Jestem niezwykle uradowany tą informacją. Mam nadzieje, że nie będzie to kolejny port (jak w przypadku PSX'a), ale remake z full 3d, jak FF III i IV. Mam tylko cichą nadzieje, że nie dodadzą Clouda czy innego badziewia ze świata FF. Quote Link to comment
Enkidou 300 Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 CTDS to port z paroma bonusami: supportem touch screena, Wi-Fi i dodatkowym dungeonem. Zresztą TomisH na swojej stronie o tym pisał. Quote Link to comment
ogqozo 6521 Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Kurczę, mam tylko nadzieję, że poprawią jakość brzmienia i że nie będzie loadingów jak w wersji PSX. Inaczej gra nie byłaby idealna, czyli nie byłaby już Chrono Triggerem. FTW! Quote Link to comment
plecak 0 Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 loadingów na bank nie będzie, jak w 99% gier na cartach Quote Link to comment
ogqozo 6521 Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Ej. Na DS-a wychodzi najlepsza gra świata. To jest nokaut. Nigdy żadnej gry nawet w najmniejszym ułamku tak nie podziwiałem, jak Chrono Triggera. Jeśli wyjdzie pozycja na "9+", to ich chyba zabiję za bezczeszczenie legendy. Jak zrobią to tak, jak powinni to zrobić, to na kolanach odbędę pielgrzymkę do Tokio i ucałuję stopy naczelnictwa SE. Quote Link to comment
Dr.Czekolada 4435 Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Tzn że i tak i tak będzie to dla ciebie nieprzyjemne . Również z niecierpliwością wyczekuje Chrono Triggera , ta gra nie może zawieść. Quote Link to comment
Crono 0 Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 (edited) Kurde no... już sie skłaniałem powoli ku PSP a tu taki nokaut... dzwiek zegara kultowy Edited July 2, 2008 by Crono Quote Link to comment
_Shaman_ 867 Posted July 3, 2008 Share Posted July 3, 2008 Ej. Na DS-a wychodzi najlepsza gra świata. To jest nokaut. Nigdy żadnej gry nawet w najmniejszym ułamku tak nie podziwiałem, jak Chrono Triggera. Jeśli wyjdzie pozycja na "9+", to ich chyba zabiję za bezczeszczenie legendy. Jak zrobią to tak, jak powinni to zrobić, to na kolanach odbędę pielgrzymkę do Tokio i ucałuję stopy naczelnictwa SE. Zgadzam się w 100%. Ciekawe kiedy będzie można pre-ordery składać. A co do grafiki, to w sumie chyba nadal nie wiadomo jak to ma wyglądać. Tutaj cytat z IGN : Taking advantage of the Nintendo DS hardware, Chrono Trigger makes its way onto the portable platform with all-new dual screen presentation and Touch-Screen functionality Czy tu chodzi tylko o obsługę TS-a, czy też o nową oprawę... Quote Link to comment
RoL 560 Posted July 3, 2008 Share Posted July 3, 2008 Taking advantage of the Nintendo DS hardware, Chrono Trigger makes its way onto the portable platform with all-new dual screen presentation and Touch-Screen functionality Czy tu chodzi tylko o obsługę TS-a, czy też o nową oprawę... Unlike the Final Fantasy and Dragon Quest remakes, Chrono Trigger will not receive a graphical overhaul, though it will be reformatted to utilize the DS' dual-screen presentation and touch-screen functionality. Quote Link to comment
Hela 1962 Posted July 3, 2008 Share Posted July 3, 2008 (edited) Dobra gra, ale jeśli mają w niej nic nie zmienić oprócz dodania jednego dungeonu, to zasadniczo mogliby sobie darować. Edited July 3, 2008 by Hela Quote Link to comment
Killabien 552 Posted July 3, 2008 Author Share Posted July 3, 2008 I tak pewnie się dobrze sprzeda. Ja tam się cieszę, że wyjdzie na ds-a, niedawno tak sobie myślałem, że fajnie by było mieć podreczny emulator snes-a dla tylko tej gry a tutaj taki suprajs. Quote Link to comment
raven_raven 12013 Posted July 3, 2008 Share Posted July 3, 2008 I tak pewnie się dobrze sprzeda. Ja tam się cieszę, że wyjdzie na ds-a, niedawno tak sobie myślałem, że fajnie by było mieć podreczny emulator snes-a dla tylko tej gry a tutaj taki suprajs. Emu SNES-a jest zarówno na DS'a, jak i na PSP, więc o co chodzi? Quote Link to comment
Killabien 552 Posted July 3, 2008 Author Share Posted July 3, 2008 (edited) Tak? nie wiedziałem nawet. No ale skoro już niedługo wychodzi ffiv i wyjdzie chrono trigger to już nawet mi nie będzie potrzebny tym bardziej, ż ena ds-a też wychodza dobre gierki. Skan z jumpa http://www.gamekyo.com/news28155_chrono-tr...first-pics.html Jednak oprawa taka jak na snesie Edited July 3, 2008 by Killabien Quote Link to comment
Hela 1962 Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 Skan dobrej jakości: http://www.forever-fantasy.net/modules.php...r=0&thold=0 Grafikę mogli chociaż do poziomu DSowych wydań starych Dragon Questów podrasować. Quote Link to comment
RoL 560 Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 Mimo, ze wszelkie zrodla mowia o oprawie 2d, wierze, ze jednak gra bedzie w 3d. Te screeny moga rownie dobrze pochodzic z wersji na SNESa. Quote Link to comment
Hela 1962 Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 Mimo, ze wszelkie zrodla mowia o oprawie 2d, wierze, ze jednak gra bedzie w 3d. Te screeny moga rownie dobrze pochodzic z wersji na SNESa. Ten na dole po lewej pewnie nie jest, za bardzo rozciągnięty w pionie, w sam raz na dwa ekrany. Quote Link to comment
ogqozo 6521 Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 Raczej na trzy. Ale nie oszukujmy się, skoro gra ma zostać wydana w USA pod koniec roku, to na pewno wiele uwagi temu remake'owi nie poświęcają w Square. Oczywiście, nawet gdyby poświęcili, to wielu twórców oryginału nie wzięłoby udziału, więc pewnie wyszłoby tylko na gorzej. Niestety, seria Chrono w całej swej chwale już nigdy nie wróci i trzeba się z tym pogodzić. Quote Link to comment
RoL 560 Posted July 6, 2008 Share Posted July 6, 2008 Na stronce pojawil sie licznik. Juz za niecale 6,5h dowiemy sie wiecej. Quote Link to comment
ogqozo 6521 Posted July 6, 2008 Share Posted July 6, 2008 Jak wczoraj liczyłem, to mi wyszło, że do zera dojdzie jutro, a teraz stronka mi nie chce się wczytać i nie wiem, ile zostało. No nic, jak coś pokażą, to na pewno wieść się rozejdzie po świecie. Quote Link to comment
Crono 0 Posted July 6, 2008 Share Posted July 6, 2008 Dwie ostatnie cyfry to sekundy, zatem w chwili pisania tego postu za 138 minut licznik wybije 0 Quote Link to comment
Recommended Posts