Skocz do zawartości

Fast food

Featured Replies

Opublikowano

cicho to nie może sie wydać, za długo pracowałem na szacunek w polskim rapie żeby sie wydało że jestem byłym metalem

 

 

a burger roziego spoko, jadłbym, aż żałuje że jak ostatnio byłem w centrum to wymiękłem widząc kolejke w barn burgerze, trzeba było poczekać i zjeść coś

  • Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 523,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Gość osiol
    Gość osiol

    @Yano   Byłem ostatnio w McD. Mam tu na myśli restaurację McDonald's, a więc międzynarodowego potentata restauracji szybkiej obsługi. Lokal, do którego się wybrałem (mowa o McDonald's) mieści się na

  • No dobra żarłoki, krótki i selektywny przegląd wybranych fast foodów z południowego zachodu USA. Generalnie wybór jest wręcz porażający, przeróżnych sieci jest od zajebania, zarówno krajowych jak i lo

  • Gość _Milan_
    Gość _Milan_

    Marze by pewnego dnia zobaczyc wpis :   "witajcie tutaj mama Janusza, Janusz dzisiaj zjadł 10 hamburgerów, tych okrągłych, nie tych podłużnych, bo te podłużne to są zapiekanki, niektorzy mowia zapie

Opublikowano

Drogo, wiekszość dobrych burgerowni w Gdyni ma ceny w przedziale 14-20zł za podobne rozmiary.

Opublikowano

Aktualnie moja top 5 lista krakowskich burgerowni:

 

Nie wiem jak reszta Krakusów?

1. Corner Burger

2. Burgertata

3. Moaburger

4. Slow Burger

5. Love Krove

Opublikowano

Jak dla mnie nic nie zbliża się nawet do moaburgera.

Opublikowano

Aktualnie moja top 5 lista krakowskich burgerowni:

 

Nie wiem jak reszta Krakusów?

1. Corner Burger

2. Burgertata

3. Moaburger

4. Slow Burger

5. Love Krove

 

spróbuj jeszcze Well Done

http://www.zwidelcem.pl/post/po-prostu-wolowina-czyli-well-done/

 

znajduje się na końcu ulicy Mostowej w sumie przy Placu Wolnica na Kazimierzu. Polecam Burgera Jack Daniels, bardzo to smaczne jest. 

Opublikowano

zrobiłam ostatnio burgery z grilla z rukolą, camembertem, czerwoną cebulą i zgrillowanymi plastrami ananasa + sos BBQ. polecam mocno, jak komuś znudziły się zwykłe sałata + pomidor + ser. 

 

brzmi apetycznie i zakładam, że nie popijane szklanką tłuszczu.

Opublikowano

Jutro robię burgery na grillu. Piszę tego posta teraz, abyście czekali zniecierpliwieni.

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

Jakie mięso kupujesz? Polecam gotwe burgery z Lidla, 98% wołowiny, 2 sztuki za 5 zł. Chyba już tu o nich pisałem.

Opublikowano

A ja nie pamietam czy Cie pytalem: to jest samo mieso, czy chodzi o burgery w bulkach? Bo jedynie kojarze z Lidla burgery amerykanskie w zamrazarkach - dwa kotlety 500g (9.99zl), ale strasznie tluste, pol szklanki lardu sie wytapia podczas smazenia.

Opublikowano

Chodzi mi o samo mięso, jest z tej serii grillowej, za 4,99 dwie sztuki.

Opublikowano

Użyję mielonego i będą lepione.

Opublikowano

Chodzi mi o samo mięso, jest z tej serii grillowej, za 4,99 dwie sztuki.

bylem w dwoch lidlach, nie ma czegos takiego.
Opublikowano

Screen%20Shot%202014-06-12%20at%2023.12.

 

takie coś, widziałem wczoraj u siebie

Opublikowano

No tym mówię właśnie.


 

Chodzi mi o samo mięso, jest z tej serii grillowej, za 4,99 dwie sztuki.

bylem w dwoch lidlach, nie ma czegos takiego.

 

 

Słabo szukasz, albo słabego masz Lidla.

Opublikowano

Jakie mięso kupujesz? Polecam gotwe burgery z Lidla, 98% wołowiny, 2 sztuki za 5 zł. Chyba już tu o nich pisałem.

 

kiedyś kupiłem w lidlu mrożone mięso już ulepione w kotlety, chyba 4 kotlety w paczce, nie pamiętam za jaką cene. ale pamiętam że zjadłem jednego a reszta do tej pory leży w zamrażlaniku, jakieś suche to było i bez smaku

 

też miało napis 98% mięsa w mięsie

 

 

 

 

ja kupuje wołowine mieloną w tesco i sobie ją chwale

 

ostatnio kupiłem chyba w leclercu też wołowine mieloną o ile pamiętam sokołowa, i chyba jednak efekt był gorszy, sporo wody puszcza przy smarzeniu, mniej smaku ma.. sam nie wiem. w każdym razie miałem wrażenie że jednak ta wołowina z tesco znacznie lepiej wychodzi w burgerach i ma znacznie lepszy smak

Opublikowano

Zdrówko Yano. Do dna!

80302111958112941093.jpg

Opublikowano

dzięki, tak sie zastanawiam czy słyszeliście kiedyś powiedzenie że dow(nene) opowiadany milion razy przestaje być śmieszny, a wy już dobijacie do drugiego miliona z tym tłuszczem

 

w dodatku myślicie chyba że mnie to boli, mowilem 10 razy że lubie tłuste żarcie i to prawda, wiec nie rusza mnie to. jedyny kłopot to to że uprawiacie spam zamiast napsiać coś konstruktywnego

Opublikowano

Ja myslalem, ze to byla szklanka zoladkowej xD W nawiazaniu do Twoich nocnych ciągow.

Opublikowano

LrqQyQ9.jpg

 

ugGxqeV.jpg

 

To one. Drugi z małym kolegą na górze dodatkowo. 

 

A co w środku? Cebula czerwona, sałata, pomidor, ogórek konserwowy, ser, sos majonezowo-musztardowy i sos BBQ. Niestety, steki z mięsa wieprzowo-wołowego, ale i tak najadłem się nieziemsko.

Opublikowano

Yano poszedłem za twoim przykładem i kupiłem wołowinę w tesco i byłem w(pipi)iony bo moja elektryczna maszynka do mięsa nie dawała rady włóknom wołowiny, przerzuciłem się na ręczną i to samo za bardzo się zatykało sito. Stare mięso czy jak ? 

Opublikowano

a propos dyskusji o barn burgerze:

 

W Warszawie żaden burger nie ma do niego startu. Tzn. o ile nic się od roku nie zmieniło, teraz siedzę zagranicą i do Wa-wy wpadam tylko okazyjnie. Jadłem mniej  więcej wszędzie (warburger, queen burger, brooklyn burgers, boca burger, bobby burger, mr pancake, to nowe gów.no przy Vitkacu na Alejach)  - namnożyło się tego hipsterskiego gów.na jak psów. 

 

Barn Burger ma najlepszy stosunek cena-jakość. 26 zł jak na burgera w centrum Warszawy (w cenie frytki, slaw, salsa) to nie jest tak dużo, z cenami spoza Warszawy nie ma co tego porównywać. W takim Brooklyn Burgers w miarę ok burgery zaczynają się od 30, a i tak do Barna nie mają startu. 

 

Barn wyróżnia się:

-rozmiarem porcji (są naprawdę duże).

-jakością składników (grubo krojone fryty przyrządzone na miejscu, maślane bułki, GOTY bekon i wołowina)

-zaje.bistymi pozycjami w menu - polecam Szpetną Helę i Mamas Papas & Dupas Bladas

-klimat, muzyka i zapach - w środku czuć mordowaną krową, z głośników non stop leci klasyczny rock, a w TV - sport.

 

Minusy - mało miejsca.

 

Polecam obczaić profil restauracji na FB, recenzje ich żarła - http://wygrywamzanoreksja.pl/?s=barn+burger oraz menu http://www.barnburger.pl Naprawdę pozytywni goście.

 

Inne burgerownie w Warszawie są o klasę niżej. Polecam jeszcze Mr Pancake - jeżeli przeżyjecie hipsteriadę lv 9000, hopsiupowy klimat oraz chu.jową obsługę (w sumie standard w Warszawie), to można tam wciągnąć całkiem ok burgery i ZAJE.BISTE naleśniki oraz szejki. to takie miejsce, gdzie można iść raz na rok i spełnić swoje mokre fast-foodowe sny (naleśnik z bitą śmietaną, bekonem oraz syropem klonowym included).

Opublikowano

przez kanghara musze iść do barn burgera... a nie dość że to mi nie podrodze to zapewne przez 90% czasu mają tam kolejke wystającą na ulice... ale skoro tyle zachwytów słysze to musze spróbować

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.