Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TRANSFERY

Featured Replies

• Odpowiedzi 9 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tak jak nie dyma się cudzych żon, tak nie zamienia się ŁKSu na Widzew, Legii na Polonie, Wisły na Cracovie, United na City, Atletico na Real. Chłopak był bożyszczem kibiców przez kilka lat, miał u ni

• A kogo to interesuje.

Opublikowano

Roma to jest taki trochę kolos na glinianych nogach, przez lata była w top 3 najwięcej wydających w w Serie A, tylko od lat kończyła zawsze na miejscach 5-6. Bywały nawet takie lata, że mieli drugie najwyższe pensje w lidze, za Juventusem. Tylko, że Juve ze swoimi pensjami był mistrzem, a Roma skończyła poza LM. xd

Opublikowano
39 minut temu, Yoshu napisał(a):

Według Romano Summerville here we go do Al Hilal. Czyli cały misterny rzymski plan w pizdu yao

Misterny plan to się akurat posypał wcześniej, bo był nim Greenwood, który miał załatać cały atak. Bo może on grać zarówno na szpicy jak i po obu bokach. Tutaj kwota transferu nie była problemem, bo Roma była gotowa zaoferować tyle samo co Turcy. No, ale Turcy mu dali dużo wyższą pensję. W przypadku Summerville'a Arabowie dali zarówno dużo więcej za transfer jak i dużo większą pensję.

Opublikowano

Uparli się tam chyba na duży transfer na skrzydło. Teraz na celowniku podobno Norwegowie, Nusa albo Schjelderup, jeden i drugi w okolicach 60 baniek.

Opublikowano

Maxence Lacroix, obrońca Crystal Palace i reprezentacji Francji na testach medycznych w Chelsea. 26 lat, około 60 mln euro. Solidny, doświadczony, sprawdzony w lidze (kolejnej - nie bez powodu trafił do CP z Niemiec jako zawodnik "na już") - jestem za.

Z kolei do Aston Villi w ramach transferu definitywnego może trafić Nicolas Jackson. Rozpoczęły się rozmowy, ale jeszcze nic pewnego. Chelsea wstępnie ma oczekiwać 75 milionów euro od AV. Ostatnio na Stamford Bridge trafił Morgan Rogers, tani nie był (137 mln euro), więc raczej nie będzie to argument podczas negocjacji.

Jednocześnie do Aston Villi został (już oficjalnie) wypożyczony Alejandro Garnacho. Wypożyczenie z warunkową opcją wykupu, dość prostą do zrealizowania.

Wcześniej Chelsea sprowadziła też Marco Palestrę, prawego obrońcę Atalanty (35 mln euro), Geovanego Quendę ze Sportingu (transfer dokonany wcześniej, ale został wypożyczony na poprzedni sezon do Sportingu) oraz Emmanuela Emeghę, 23-letniego napastnika z zaprzyjaźnionego RC Strasbourga. Do opchnięcia sporo szrotu, ale to raczej oczywiste nazwiska. Plus Enzo, którego fajnie jakby opchnęli - bez względu na to, czy wciąż chce odejść, czy jednak zostać. Miał być Real, ostatnio mówi się o PSG.

Bruno Guimaraes dogadał się w sprawie warunków indywidualnego kontraktu z Arsenalem, teraz czas na ofertę dla Newcastle. Arsenal planuje zaproponować 70 mln funtów, Newcastle wycenia go na 75.

Opublikowano

Adeyemi odchodzi BVB do Barcelony jeszcze za takie grosze, taniej niż go kupili... Brandt bez kontraktu, aaa kurde szkoda strzępić ryja na tą Bundesligę.

Opublikowano

Pamiętacie Marcina Bułkę? Kurde, typ mógłby teraz grać w jakiejś Premier League, a mówi się o transferze z Neom SC do Al-Hilal. No jest to jakiś awans, ale serio już o nim zapomniałem. Nie ma co się czepiać specjalnie (bo Polak), przecież taki Summerville też właśnie wypisał się z sukcesów sportowych na rzecz "bogatego" życia pozasportowego w wieku 24-lat...

...a teraz przepraszam za własne zdanie, przepraszam, że "piszę tak, bo nie jestem na jego miejscu hahaha", ale naprawdę wystarczyłyby mi do życia zarobki dostępne w topowych europejskich klubach i od życia chciałbym czegoś więcej niż pieniędzy. Jeden samochód w garażu, drugi, trzeci... Willa, większa willa, jeszcze większa... Sorry, to nie ja, nie kumam tego. Zawsze można mieć więcej, tylko co z tego? Argument o dzieciach jest dla mnie chybiony, bo raz, że i tak by starczyło, a dwa, że nie chciałbym wychowywać nierobów, które leżą, pachną i nic nie muszą, bo stary zarobił, a im się należy.

Opublikowano

Yan Diomande trafi do Realu, według coraz liczniejszych poważnych mediów.

Ma być to jeden z najdroższych transferów ever, bo Real ma przebić solidnie ofertę PSG czy innych. Po 2 latach w Europie, 19-latek robi tak szybkie postępy, że wyścig o zaklepanie jest dość zacięty, a Lipsk wcale się nie cieszy z utraty go.

Istnieje też saga Rodriego, który według hiszpańskiej prasy ma mocno naciskać na transfer do Realu. Zobaczymy, czy tak będzie.

Opublikowano

Yan Diomande napisał list do swojej zmarłej siostry przed MŚ. Sporo podobnych historii już było, ale ta wybrzmiewa jakoś mocniej.

Tłumaczenie z realmadryt.pl

Droga Roxane,

Pamiętasz, jak ktoś kupił mi podróbkę koszulki Manchesteru United, a ja czarnym markerem napisałem na plecach „Ronaldo 7”?

Nie wiedzieliśmy, co to znaczy być bogatym albo biednym. Znaliśmy tylko szczęście.

Pamiętasz, jak w jednym domu w Abidżanie spało 25 osób? Mama chciała oglądać swoje telenowele, a cała reszta filmy. Pamiętasz, jak zawsze udawałem, że już śpię, a po północy zakradałem się do pokoju z telewizorem? Włączałem go najciszej, jak się dało. Dosłownie na dwie kreski głośności. Oglądałem po ciemku mecze i marzyłem.

Pamiętasz, jak dorośli zobaczyli, że gram w piłkę na klepisku i zaczęli nazywać mnie „Roberto Carlosem”, bo tak mocno strzelałem? I pamiętasz, jak w głębi duszy strasznie mnie to denerwowało, bo moim idolem był CR7?

Pamiętasz, jak wyjechałem grać tak daleko od domu? Miałem dziewięć lat. Inter Foot Sud Comoé, aż pod granicą z Ghaną. Mały chłopiec zdany wyłącznie na siebie. Nie wiem, czy kiedykolwiek opowiadałem ci tę historię, ale razem z innymi dzieciakami chodziliśmy do wioski kraść ziemniaki, bo byliśmy potwornie głodni. Urządzaliśmy „napad na bank”. Dwóch chłopaków odwracało uwagę sprzedawcy, a osiemnastu pozostałych uciekało z dwoma ziemniakami. Nie były nawet dobre, ale smakowały cudownie. Hahahaha. Do dziś to moje ulubione jedzenie. Gotowane ziemniaki z odrobiną oleju. Przypominają mi tamte czasy.

Pamiętasz, jak dostałem pierwsze prawdziwe korki i spałem z nimi w łóżku? Dorastając, zawsze grałem w tych białych plastikowych sandałach. Nawet kiedy teraz wracam do domu, wciąż w nich gram. To nasza tradycja.

Pamiętasz, jak wracałem do domu, a ty mówiłaś moim kolegom z sąsiedztwa: „Dlaczego przestaliście trenować? Yan nie będzie wam kupował samochodów. Musicie dalej pracować”.

Miałaś dziesięć lat, a już byłaś moją agentką.

Pamiętasz, jak siedzieliśmy i marzyliśmy o przeprowadzce do Francji? O tym, że będziemy chodzić na zakupy, zamieszkamy we własnym mieszkaniu, ja zostanę bogatym piłkarzem, będę miał samochody i wielki dom, a ty nie będziesz już musiała się o nic martwić? To ty zawsze wierzyłaś, że mogę zostać kolejnym Cristiano, kiedy wszyscy inni się śmiali.

Pamiętasz, jak w wieku 15 lat wyjechałem do szkoły średniej w Stanach i strasznie tęskniłem za domem? Przez wiele miesięcy nie rozumiałem, co ktokolwiek do mnie mówi. Posadzili mnie obok chłopaka z Francji, który próbował tłumaczyć mi wszystko, co mówił nauczyciel. Pamiętasz, jak zadzwoniłem do ciebie i powiedziałem: „Nie uwierzysz, ale tutejsze dzieci kłócą się z nauczycielami”.

U nas w domu, dobrze wiesz, nie odważylibyśmy się nawet krzywo spojrzeć na starszych.

Pamiętasz, jak nie mogłem uwierzyć, że dzieciaki palą po szkole?

Mówiłaś, że brzmi to tak, jakbym trafił do amerykańskiego serialu.

Pamiętasz, jak zabrali mnie na testy do Bournemouth? Do Chelsea, Rangersów, Olympiakosu i Crystal Palace? Po jednym z treningów podeszli nawet do mnie Eze i Olise i powiedzieli: „Młody, jesteś naprawdę dobry”.

A jednak mnie nie zakontraktowali.

Nie chciały mnie nawet drużyny rezerwowe z MLS. Nie wiedziałem dlaczego. Nikt nigdy nie podał mi powodu. Dorośli zajmowali się wszystkim. Wozili mnie po całej Europie, a wszędzie słyszeliśmy „nie”.

Kończyła mi się wiza. Mój sen dobiegł końca. Odesłali mnie do Afryki i razem płakaliśmy.

To ty nigdy nie przestałaś wierzyć. Kilka tygodni później podpisałem kontrakt z Leganés i wtedy płakaliśmy już z zupełnie innego powodu.

To było jeszcze wtedy, kiedy potrafiłem coś czuć. Teraz nie czuję niczego. Jakbym przestał być człowiekiem. Od twojej śmierci jest we mnie tylko pustka.

Chyba nawet nie uroniłem łzy w dniu, w którym powiedzieli mi, że odeszłaś. Byłem po prostu w szoku.

Stało się to kilka tygodni po moim debiucie w Leganés. Kto debiutuje w wieku 18 lat akurat przeciwko Realowi Madryt? To było szalone. Jak sen.

A potem ten sen zamienił się w koszmar. Ktoś z domu bez przerwy do mnie dzwonił. Byłem zirytowany. Nie rozumiałem, dlaczego ciągle próbują się ze mną skontaktować.

W końcu odebrałem. Nawet nie próbowali mnie na to przygotować. Wiesz, jak jest u nas. Bez emocji. Po prostu…

„Twoja siostra nie żyje”.

„Co?”

„Umarła”.

„O czym ty mówisz?”

„Ktoś dolał jej czegoś do drinka na imprezie i już się nie obudziła. Nie żyje”.

Miałaś 15 lat.

Piętnaście.

Nigdy nie dostałem żadnych odpowiedzi. Nie wiem nawet, czy chcę wiedzieć, dlaczego to się stało. Może ktoś był zazdrosny. Może takie rzeczy po prostu zdarzają się w naszym kraju. Może mogłem cię ochronić. Nie wiem.

Próbuję zaufać Bożemu planowi. Tylko tyle mogę zrobić. Nie próbuję zapomnieć, bo wiem, że nigdy nie zapomnę. Mogę jedynie wykorzystać ten ból, żeby pracować jeszcze ciężej i dokonać wszystkiego, o czym razem marzyliśmy.

Napisałem to, ponieważ nie potrafię o tym mówić. Napisałem to, bo chcę, żebyś wiedziała, że zadbam o to, by pamięć o tobie przetrwała. Sprawię, że wszyscy poznają twoje imię. Cały świat.

Wszystko, co robię na boisku, robię dla ciebie.

Tak wiele wydarzyło się od naszego ostatniego spotkania… Nawet byś w to nie uwierzyła. Sam nie wiem, czy w to wierzę.

Wiesz, co jest szalone? Po debiucie przeciwko Realowi naprawdę wymieniłem się koszulkami z Mbappé. Pamiętasz, jak oglądaliśmy go w telewizji, a ty mówiłaś: „Mbappé? Tak, jest dobry. Ale mój brat jest lepszy”.

W jednej sprawie się myliłem. Nie chcę być bogaty. Widzę, co pieniądze robią z ludźmi, nawet z własną rodziną. Kiedy grałem w Leganés, wysyłałem do domu wszystko, co zarabiałem. Doszło do tego, że w ogóle przestałem chcieć pieniędzy. Stały się dla mnie wyłącznie ciężarem. Prośby nigdy się nie kończyły. Chyba wszyscy myśleli, że już jestem milionerem. A ja nie miałem nawet własnego mieszkania. Mieszkałem w ośrodku treningowym, w pokoju bez telewizora. Tylko piłka i sen, piłka i sen.

Nie chciałem wielkiego domu. Nie chciałem samochodów. Chciałem jedynie poświęcić się piłce. Oddać jej wszystko, żeby pokazać światu, że moja siostra miała rację…

Ha… To pewnie cię rozbawi:

Kiedy przeniosłem się do Lipska, zawsze się spóźniałem. No dobrze, właściwie się nie spóźniałem. Przyjeżdżałem punktualnie, co w Niemczech oznacza, że jesteś bardzo spóźniony.

Więc dobrze wiesz, co zrobiłem później. Zacząłem pojawiać się wszędzie 90 minut wcześniej. Zawsze byłem tak wcześnie, że chłopaki zaczęli nazywać mnie „Niemcem”.

Zawsze ze wszystkim przesadzam. W ogóle nie potrafię odpuścić. Zawsze mi to mówiłaś.

Boisko jest teraz jedynym miejscem, w którym czuję się jak w domu. Tylko tam odnajduję spokój i mogę z tobą porozmawiać. Chciałbym jedynie, żebyś nadal tu była, żebym mógł ci powiedzieć… Udało nam się.

Wszystko, co mówiłaś, stało się prawdą.

Jutro wylatujemy na mundial. Naprawdę. Twój brat zagra dla Wybrzeża Kości Słoniowej, tak jak Drogba, Yaya i Gervinho.

Nie patrzę na to jak na zwykły turniej. Traktuję go jak scenę. To moja szansa, żeby pokazać całemu światu to, co ty zobaczyłaś we mnie już dawno temu. Za każdym razem, kiedy strzelę gola, dopilnuję, żeby wszyscy poznali twoje imię. Nie pozwolę im o tobie zapomnieć.

Zawsze mówiłaś, że mogę być lepszy od Cristiano. Jeżeli go tam spotkam, pozdrowię go od ciebie.

Zrobię to, co przewidziałaś. Przysięgam. Jeszcze zanim dostałem pierwsze prawdziwe korki, mówiłaś wszystkim: „Mój brat będzie najlepszy na świecie”.

Udowodnię, że miałaś rację, albo zginę, próbując.

Twój brat,

Yan

Oby mu pyknęło w tym Realu.

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano

35-letni (w listopadzie 36) Welbeck i 36-letni Henderson są już podobno blisko dołączenia do Chelsea... Nic oficjalnego jeszcze, ale pisze się/mówi się o tym tyle, że w każdej chwili może wpaść oficjalka. Całkiem kontrowersyjnie, nie? Welbeck od biedy na ten jeden sezon może być, coś tam strzeli w pucharku kurakao, wejdzie z ławki, bo jednak grał i strzelał dla Brighton, ale Henderson? Że niby on być jakimś doświadczonym liderem w szatni, atmosfericiem, czy co? No dajcie spokój. Jakby to był jakiś starszy gracz z przeszłością w tym klubie, ale nie on. Chelsea ma tylu graczy, że szkoda minut marnować na takiego emeryta.

Maxence Lacroix oficjalnie w Chelsea (ŚO, transfer z Kryształowego Pałacu)

Opublikowano

a kto go kupi nawet nie wiadomo czy będzie grał dla Chelsea chociaż ta ma zakaz transferowy teraz

Opublikowano

e: Jordan Henderson też już podpisał.

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano

Yan Diomande oficjalnie w Realu. Kwota transferu ok. 130 mln euro, kontrakt na 7 lat.

Rodri jednak jest niepewny. Barcelona miała włączyć się do walki o niego. Man City chce jak na razie sporo kasy jak na wiek 30 lat. Ciekaw jestem, czy gdziekolwiek pójdzie.

Salah oficjalnie w Trabzonsporze. No cóż. Jeśli dobrze rozumiem, to znaczy, że Górnik w razie wygranej zagra przeciwko Salahowi. Nawet zapomniałem, że koleś jeszcze jest, a on dopiero co odszedł z Anglii lol.

Opublikowano

Według "AS", Barca miała zaoferować Rodriemu... 30 mln euro rocznie. Jezu, ten klub to zawsze pali w kieszeni jak mają cokolwiek kasy do wydania.

No wiem, Rodri właśnie na MŚ przypomniał jaki jest dobry, i może równie dobrze być game changerem dla Barcelony przez te najbliższe kilka lat. Ale kasa naprawdę gigantyczna za 30-latka...

I tak może lepiej niż to co zrobił podobno Real Madryt, bo ci podobno przekonali Viniciusa do przedłużenia kontraktu kwotą... blisko 50 mln euro brutto wliczając bonusy. Vinicius jest dobry, ale będzie ciężko uzasadnić te zarobki.

Opublikowano

A finalnie dostanie 15 baniek, a city 50-60.

Arałcho wypożyczony do liv, dobry ruch, bo chłop to cień dawnego piłkarza. Ferran blisko psg, więc barca już bez żadnego napadziora.

Opublikowano

Bruno Guimaraes oficjalnie w Arsenalu. Świetny piłkarz, wiadomo, doskonale się pokazał też na Mundialu, ma talent zarówno do bycia faulowanym jak i udziału w stałych fragmentach hehe. No ale ma już 28 lat. Raczej spora kwota, którą Newcastle powinno zainwestować w nowego piłkarza, ale widać, że nawet bogactwo i wysoka pozycja w Anglii nie pozwalają zachować topowych graczy.

Araujo to dobry ruch w samą porę. Barcelona ma teraz trzech stoperów, którzy bardziej jarają fanów. Z drugiej strony, koleś totalnie może wypalić w Liverpoolu i grać tam wiele lat. Gorzej jeśli nie wypali i Barca zostanie bez opłaty hehe.

Kolejny Diomande: do Nottingham Forest trafia Ousmane Diomande, od dawna uważany za jednego z najbardziej utalentowanych stoperów na świecie. Mając 22 lata, od kilku dobrych lat był filarem Sportingu CP. Forest to może trochę dziwne miejsce dla takiego, ciekawe czy przetrwa.

Opublikowano

Ferran Torres oficjalnie w PSG. Do Paryża ma też być dopinany Mika Godts, 21-letni skrzydłowy z Ajaxu. Zobaczymy, czy wiele z tych ruchów wyniknie. PSG próbowało też zdobyć bramkarza (tego co wszyscy - Ziona Suzukiego), ale na razie im nie wyszło.

Barcelona szukać będzie napastnika. Saga Juliana Alvareza trwa. Pewien hiszpański dziennikarz robił streama, gdzie miał włączone kilkanaście kamer, pokazujących każdą ulicą, którą można dojechać z domu Alvareza na trening Atletico. Jest spora drama. Zawodnik naciska na ruch, Atletico bardzo nie chce go sprzedawać. W razie niezdobycia Alvareza, Barca pewnie sięgnie po "dziewiątkę" ze średniej półki - padają takie nazwiska jak Luis Suarez (ten kolumbijski...) czy Georges Mikautadze, ale nie tylko.

Rodri - dalej nie wiadomo. Man City chciało bardzo sięgnąć po Enzo Fernandeza do pomocy, ale chyba nic z tego. Barcelona nadal nie chce zapłacić aż tak ogromnej kwoty transferowej, jakiej chce wicemistrz Anglii. Zobaczymy.

Cristian Romero trafił za to do Atletico, choć podobno interesowała się Barcelona. Wiadomo, że Romero potrafi być najlepszym stoperem - jak na turniejach dla Argentyny. Lubi też jednak pofaulować, pokartkować, i tak dalej. Wydaje się idealny do Atletico. Ale trochę niedosyt, że nigdy w karierze nie zagra dla takiego naprawdę topowego-topowego klubu.

A propos znanych z Mundialu i opuszczających Tottenham - do Interu oficjalnie trafia Djed Spence, znany z tego jak rajdował pod koniec meczu na MŚ. W systemie 3-5-2 Interu, będzie pewnie rywalizował o prawą flankę z Francuzem Andym Dioufem.

Opublikowano
W dniu 8.08.2026 o 17:41, ogqozo napisał(a):

Raczej spora kwota, którą Newcastle powinno zainwestować w nowego piłkarza, ale widać, że nawet bogactwo i wysoka pozycja w Anglii nie pozwalają zachować topowych graczy.

Wysoka pozycja? Sportowo średniawka. Sprzedali Isaka i było raz lepiej, raz gorzej, na pewno nie progres do poziomu najlepszych w kraju. Proges był, ale zaczął się regres, a teraz całkowity reset. Do tego Guimaraes zobaczył wyprzedaż kolegów zamiast jedynie wzmocnień obecnego składu (Gordon, Tonali) i rachunek był prosty. A myślę, że gdyby nie odejście trenera i kolejne transfery wzmacniające (+ pozostanie obecnych kluczowych zawodników), po prostu by został. Nawet Kane w końcu odpuścił sobie Tottenham, chociaż wierzył długo. Odejście trenera i nowa niewiadoma w postaci kolejnego. Wspomniany wiek to "kropka nad i" - nie ma czasu na kolejny projekt budowany od nowa i liczenie, że będzie dobrze.

Opublikowano

Zion Suzuki w Aston Villi. Od lat wiele się mówiło o japońskim bramkarzu, który po dobrym sezonie w Parmie dodał też świetny pokaz na Mundialu. Wybrał pewnie Villę, by mieć większą pewność występów. Niemniej nie jest jasne, co się stanie z Emiliano Martinezem. Odwołano jego transfer do Juve. Juventus ogłosił, że jego nowym bramkarzem jest Vicario. Może więc Martinez do Tottenhamu...

Diego Moreira w Milanie. Milan nadal szasta, bo podobno zapłacił 45 mln euro za transfer. Młody skrzydłowy grał w młodzieżówkach Belgii i Portugalii na zmianę, ale chyba stanęło na Belgii, skąd sam pochodzi.

Tijani Reijnders oficjalnie w Arabii. Man City dostanie 60 mln euro. Ta Arabia to nadal taki cheat code na kasę lol. Pytanie, kogo ściągnie Man City, skoro Rodri, Reijnders i może nie tylko odchodzą z pomocy.

Rodrigo Mora w AS Roma. Mora, Roma, to ma sens. Wielki talent, ale też nie pasował za bardzo do ustawienia, jakie Farioli ma w Porto. Ostatecznie Roma kupuje 19-latka w 50% za 25 mln euro, i może za kolejne 25 mln dokupić pełnię praw za rok. To jeden z bardziej cenionych nastoletnich talentów, ale jak na razie ma sporo do udowodnienia. Fani Porto mają mieszane uczucia - niby ostatnio nie był podstawą jedenastki, ale dla wielu to był topowy skarb w składzie Porto.

Opublikowano

Wcześniej Juventus wypożyczył na rok bramkarza Vicario z Tottenhamu, z opcją wykupu, a teraz bardzo blisko dołączenia do Juve na podobnych warunkach jest... Kamil Grabara (info od Tomasza Włodarczyka). Jak nietrudno się domyślić, po sezonie w klubie zostanie lepszy.

No, Grabara... Teraz udowodnij, że zasługujesz na konkretną europejską markę, godną twojego ego, albo zamknij mordę na wieki.

Opublikowano

Vicario to marniak, więc szansę Grabary całkiem spore, żeby pograć.

Opublikowano
2 godziny temu, Hanza71 napisał(a):

Vicario to marniak, więc szansę Grabary całkiem spore, żeby pograć.

Marniak? Bynajmniej. Odchodzi Vicario, a zostaje Kinsky, bo ten pierwszy miał problemy ze zdrowiem, a drugi spisywał się wystarczająco podczas jego nieobecności. Sam Vicario już wcześniej zgłosił chęć odejścia, De Zerbi nie chciał mieszać i nie oddał mu jedynki "z automatu", więc tym bardziej nie było szans na to, żeby nagle zaakceptował pozycję numer dwa w bramce. Po coś tego Kinskiego kupili, a że jest młodszy, Vicario myślał o transferze, no to zainwestowali w przyszłość.