Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co Cię ostatnio wyje.bało z kapci?

Featured Replies

Opublikowano

Swoją drogą dopiero teraz się zorientowałem że wyszło nowe Owls Woods Graves, przyjemnie się słucha, głowa sama lata.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 257,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Może nie "ostatnio" bo 'My dying bride' od zawsze i chyba na zawsze w serduszku, ostatnie płyty jednak nadal dają radę, bo są w stylu pierwszej (może troszkę ugrzecznione?), ale nadal mają wspólny mianownik: wywalają z kapci.   

Opublikowano

Widzę, że albo forumek ogólnie gustuje w mocnych brzmieniach, albo trafiłem do złego tematu. Jakby co to mnie wyjaśnijcie, ale wrzucam poniżej kilka kawałków, które mocno mi ostatnio weszły:

Wet Leg "Chaise Longue" - najświeższe odkrycie. Dzisiaj wyszła cała płytka i jest rewelacyjna. Chwytliwa, z energicznym i świeżym brzmieniem. Dobrym opisem kawałku jest najpopularniejszy komentarz z YouTuba: "This song is so effortlessly cool I'd be too nervous to talk to it at a party"

Spoiler

Astrix "Deep Jungle Walk" - przewspaniała łupanka. Kiedyś miałem ochotę na taki trance i to w momencie zwróciło moją uwagę podczas słuchania jakiejś randomowej playlisty. Czy muszę dodawać, że najlepiej smakuje głośno? Zresztą jak większość muzyki.

Spoiler

IDLES "MTT 420 RR" - uwielbiam brzmienie tego zespołu i zawodzącą barwę głosu wokalisty. Nowa płyta dostarczyła dużo dobra. Poniżej utwór startowy, który się pięknie rozwija:

Spoiler

ONUKA "UYAVY" - bardzo zróżnicowany kawałek ukraińskiego zespołu (tutaj grają wspólnie z innym ukraińskim zespołem DakhaBrakha, też wartym uwagi). Fajny miks klimatów, których nie spotkamy w zachodnich grupach.

Spoiler

Bloc Party "Sex Magik" - coś jest mocno tandetnego w tym kawałku, ale cholernie mi się podoba. Przypomina mi czasem narkotyczne klimaty starszych kawałków typu "Goodbye Horses":

Spoiler

Może komuś coś siądzie.

Edytowane przez Wojtq

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 8.04.2022 o 19:34, Wojtq napisał:

Widzę, że albo forumek ogólnie gustuje w mocnych brzmieniach, albo trafiłem do złego tematu. Jakby co to mnie wyjaśnijcie, ale wrzucam poniżej kilka kawałków, które mocno mi ostatnio weszły:

Wet Leg "Chaise Longue" - najświeższe odkrycie. Dzisiaj wyszła cała płytka i jest rewelacyjna. Chwytliwa, z energicznym i świeżym brzmieniem. Dobrym opisem kawałku jest najpopularniejszy komentarz z YouTuba: "This song is so effortlessly cool I'd be too nervous to talk to it at a party"

Pokaż ukrytą zawartość

Astrix "Deep Jungle Walk" - przewspaniała łupanka. Kiedyś miałem ochotę na taki trance i to w momencie zwróciło moją uwagę podczas słuchania jakiejś randomowej playlisty. Czy muszę dodawać, że najlepiej smakuje głośno? Zresztą jak większość muzyki.

Pokaż ukrytą zawartość

IDLES "MTT 420 RR" - uwielbiam brzmienie tego zespołu i zawodzącą barwę głosu wokalisty. Nowa płyta dostarczyła dużo dobra. Poniżej utwór startowy, który się pięknie rozwija:

Pokaż ukrytą zawartość

ONUKA "UYAVY" - bardzo zróżnicowany kawałek ukraińskiego zespołu (tutaj grają wspólnie z innym ukraińskim zespołem DakhaBrakha, też wartym uwagi). Fajny miks klimatów, których nie spotkamy w zachodnich grupach.

Pokaż ukrytą zawartość

Bloc Party "Sex Magik" - coś jest mocno tandetnego w tym kawałku, ale cholernie mi się podoba. Przypomina mi czasem narkotyczne klimaty starszych kawałków typu "Goodbye Horses":

Pokaż ukrytą zawartość

Może komuś coś siądzie.

No bo to jest dział głównie metalowy/rockowy i dlatego takie wrzuty.

Opublikowano

Dawid Suzuki. Co to jest za niesłychany mężczyzna! Ktoś wie co on teraz robi? Jestem fanem.

Opublikowano

Najwięcej przyjemności sprawia mi słuchane i odnajdywanie nut gitarowych. 
w poprzednich latach męczyłem 
Brother of Metal

PowerWolf 
Best in Black 

Billy Talent
Halloween, czyli preferuje melodyjne utwory .. 

nie ma osoby która by się oparła temu : 

• 3 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

ależ dobroć odkryta zupełnym przypadkiem 

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ooo, takie Nile tylko z Niemiec

Opublikowano

swiezy zaje.bisty progresywny thrash z warszawy

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Leci sobie już trzeci raz dzisiaj, dobre, idealne na jesienny wieczór :rayos:.