czesio83 21 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 co jest na bonusowym dysku w re4? warto nabywac kolekcjonerska edycje Cytuj Odnośnik do komentarza
usagi23 0 Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 wywiady z twórcami + filmiki z innych residentów na gcn'a o ile dobrze pamiętam, Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 + jeszcze demo Metroid'a 2: Echoes które akurat jest dobre i warto kilka razy pyknąć :-> Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Heh, RE4 to najbardziej intensywny tytuł z jakim miałem zetknięcie. Absolutna modyfikacja wizerunku serii przekształcająca niemalże wszystko. Doskonały gameplay, świetne dodatkowe tryby "The Mercenaries", "Assingment Ada" czy "Separate Ways" (w zależności od platformy, na GC tego nie ma). OTE idealnie wyważone, pojawiające się w najmniej spodziewanych momentach. Ogólnie jedna z najlepszych części serii, właściwie najlepsza (jedynie RE2 ma u mnie pierwszeństwo w ogólnej klasyfikacji poszczególych odsłon ze względu na idealnie zrealizowany klimat namacalnego zagrożenia). RE4 to jedna z najlepszych gier, w jakie grałem, absolutny killer. Cytuj Odnośnik do komentarza
sokol 1 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 4 Residenta też bardzo mi się podobała, chociaż dla mnie Boginią zostanie zawsze staro-szkolna jedynka przy której sikałem po nogawkach. Czego mi zabrakło w 4 to konkretnych elementów straszących (jedynie spękałem jak pod koniec gry jakiś gość wybiegł płonący z jakiegoś pomieszczenia i rzucił się na mnie), ciekawszej fabuły, i bardziej nastrojowej muzyki (jakoś ta w starszych częściach mi się bardziej podobała). Ale mimo to Resident 4 to super tytuł. Dla mnie 9/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 RE4 swój klimat posiada, nie jest może on utrzymany w tej samej konwencji co poprzednie odsłony, ale to wynika właśnie ze zmiany stylu tej serii poprzez "czwórkę". Gra stawia bardziej na rozwój tempa akcji, ale lokacje takie jak zamek, czy laboratoria, lub nawet Pueblo nocą są konkretne. RE4 to część, która ma na celu przystosowanie fanów oraz zwolenników serii do jej nowej natury przejawiającej się właśnie w tej części. Cytuj Odnośnik do komentarza
sokol 1 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgadzam się. Cała mechanika gry jest super. Taki zastrzyk świeżości serii był potrzebny od dawna. Jednak te elementy które wypisałem powyżej, są dla mnie trochę irytujące. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 To zależy. Wraz ze zmianą gameplay'u, zwiększeniem tempa akcji, zmianom uległ również klimat charakterystyczny dla poprzednich odsłon. RE4 ma w sobie klimat, lecz lekko zmieniony, bardziej stawiając na przetrwanie niż horror (jego cechy oczywiście są zawarte). Cytuj Odnośnik do komentarza
MakaPL 31 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Koniec koncow mimo, ze RE4 nie jest juz horrorem, Island jest utrzymane z deczka w takiej konwencji. Regeneratory i laboratorium kojarza mi sie z poprzednimi grami z serii. Cytuj Odnośnik do komentarza
bor 2 Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Sa kody do RE4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza
dziki_dziku 4 Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Sa kody do RE4 ? nic a nic, trzeba ćwiczyć, dużo ćwiczyć Cytuj Odnośnik do komentarza
Mantis 1 102 Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 A ja na nowo kupiłem sobie re4:) Nie umiałem wytrzymać za wiele bez tej gry. Obcykałem wszystkie największe obecnie hity na ps3 i z ręką na sercu muszę przyznać, że tylko mgs4 podoba mi się równie bardzo co re4. Ale jednak z sentymentu do re4 to jednak ta pozycja jest moim ulubionym tytułem. Teraz znowu wyląduje w czytniku mojego gacka i na nowo będę pocinał na maksa. Niczym za starych dobruch czasów. Nadal pewnie będę się podniecał grafą, bo ta pozycja w oprawie sd wygląda bajecznie. Wszystko mi sie w tej pozycji podobało. Klimat miejscówek w żadnej innej grze tak mi się nie przypodobał. Tutaj każda lokacja to istny majstersztyk i sam fakt, że tekstury i rozdziałka juz nie ta co w obecnych pozycjach. Mnie to rybka po prostu dla mnie ładniejszej gry na rynku nadal nie ma i nawet nie wiem czy to kiedyś sie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza
czesio83 21 Opublikowano 20 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 A ja na nowo kupiłem sobie re4:) Nie umiałem wytrzymać za wiele bez tej gry. Obcykałem wszystkie największe obecnie hity na ps3 i z ręką na sercu muszę przyznać, że tylko mgs4 podoba mi się równie bardzo co re4. Ale jednak z sentymentu do re4 to jednak ta pozycja jest moim ulubionym tytułem. Teraz znowu wyląduje w czytniku mojego gacka i na nowo będę pocinał na maksa. Niczym za starych dobruch czasów. Nadal pewnie będę się podniecał grafą, bo ta pozycja w oprawie sd wygląda bajecznie. Wszystko mi sie w tej pozycji podobało. Klimat miejscówek w żadnej innej grze tak mi się nie przypodobał. Tutaj każda lokacja to istny majstersztyk i sam fakt, że tekstury i rozdziałka juz nie ta co w obecnych pozycjach. Mnie to rybka po prostu dla mnie ładniejszej gry na rynku nadal nie ma i nawet nie wiem czy to kiedyś sie zmieni. zmieni sie w raz z nadejsciem r5 na ps2 wycisnalem wszystkie soki 8) dzis odpalilem wersje na pc , resident ma ciagle swoj unikalny klimacik ^_^ przejde ja jeszcze raz aby odblokowac swietny tryb mercenaries Cytuj Odnośnik do komentarza
sokol 1 Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Pamiętam jak zakupiłem Residenta 4 kilka miechów po premierze. Zamówiłem przed samym weekendem w czwartek, bo w poniedziałek miałem egzamin, więc myślałem, że dopiero w poniedziałek po egzaminie pogram. Oczywiście zrobiłem to specjalnie aby nie ciągnęło mnie do konsoli, tylko żebym przysiedział przy książkach. I dupa wyszła, bo listonosz się postarał i dostarczył grę w sobotę wieczorem. Jak ja się miotałem między książkami a konsolą. Motywowałem się Residentem do nauki. Opracowałem system który polegał na tym, że im prędzej nauczyłem się określonej części materiału, tym szybciej mogłem siąść do konsolki na godzinkę rozkosznego ciorania Ciężko było, ale dałem radę Egzamin zaliczyłem Innym razem pamiętam jak ściemniałem mojej byłej, że mnie głowa boli i robiłem skwaszoną minę, tylko po to abym nie musiał z nią siedzieć i mógł pójść popykać w Residenciora )))) Cytuj Odnośnik do komentarza
Mantis 1 102 Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 A u mnie poczta sie nie sprawdza i jeszcze do mnie paczka z re4 nie doszła. Pamiętam jak kupowałem re4 te ponad trzy lata temu. Ledwo zapłaciłem listonoszowi i z wielkim trudem sie podpisałem hłehłe. W domu jeszcze mamuśka marudziła mi, ze nie uwinie sie z obiadem i abym pomógł jej i obrał ziemniaki. Zgodziłem się, ale jak zobaczyła nóź w moich trząsąych się łapach to powiedziała abym poszedł sobie pograć, bo z tych emocji jeszcze sobie żyły poprzecinam. Na żadną inną grę tak nie czekałem, żadna inna granie był dla mnie tak wielkim zaskoczeniem i z żadnym tytułem nie spedzilem tyle czasu. Po prostu re4 to gra mojego życia. Z nią jako jedyną pozycja mogę iść do raju na całą wieczność gdybym miał wybierać tylko jedną grę. Cytuj Odnośnik do komentarza
sokol 1 Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Dla mnie osobiście najlepszy Resident to 1 część. 4 jest oczywiście super, ale fabuła zawiodła i za mało motywów straszących jak dla mnie. Mimo to gierka na 9.5/10 Pamiętam jak chodziłem oglądać trailery do kawiarenki bo w domu netu nie miałem. Stanowisko po mnie trzeba było wycierać szmatą z mojej śliny )) Cytuj Odnośnik do komentarza
Mantis 1 102 Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Też jeszcze wtedy nie miałem neta;D I chodziłem do kawiarenki oglądać filmiki i ściągać sobie zdjecia. Które później na okrągło oglądałem w domu. Wtedy to były czasy. W numerze gdzie była recka mgs tts, była też zapowiedz re4. Nawet nie powiem ile razy czytałem tą zapowiedz i przeglądałem te zdjęcia. Teraz przy tej stronie nawet jeszcze piasek jest, bo i nad morzem opalając sie czytałem tą zapowiedz;D Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Re 4 jest niesamowity, włąsnie popykałem jakieś 2 godzinki i zszedłem bo bym pykał cały dzień, przeszedłem to na pleja2 ale na GC mam jakąś wiekszą radość z tej gry, łapy mi się trzęsą i nie moge wytrzymać, genialny tytuł, a grafika miażdży okrutnie, ps 2 siedzi w kącię i płacze Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuo 134 Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Ps2 w kwestii grafiki dało z siebie wszystko, jestem z niego dumny. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Myśle że mogłoby dać więcej, choć faktycznie Re wygląda na nim oszałamiająco, Gow 2 i SC3 wycisneło z czarnulki wszystko co sie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuo 134 Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 RE:4 wycisnął z ps2 wszystko, grafika GoW: 2 z kolei to jest jakaś magiczna sztuczka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mantis 1 102 Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Ajć ostatnio odrodziła mi się ochota do grania na gacławie. Odpiąłem go od swojego tv Full HD i podpiąłem do starego, dobrego SD. Jednak na LCD te gry ze starszych konsol wyglądają co najwyżej średnio, w SD jest o wiele lepiej. Podłączyłem też GC pod odpowiedni zestaw głośników(dźwięk wymiata). No i po raz drugi odkupiłem RE4. Miałem tą pozycję też na ps2, mam ją na PC. W tej ostatniej wersji nawet po patchach do podciągnięcia grafiki i wymiany tekstur na lepsze i tak wygląda gożej niż wersja z GameCube'a. A zresztą granie na kompie to mordenka. Pad od gamecube jest dla mnie najwygodnieszy na świecie. Resident Evil 4 zawsze dawał mi wiele radości, aż dziwnie się czyję jak pomyślę, że to 5 lat już mija jak grałem w ten tytuł po raz pierwszy. Na ps3 zaliczyłem masę genialnych gier, ale nie zapomnę nigdy o najlepszej jak dla mnie konsoli Nintendo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Antares 20 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Popieram, aczkolwiek jakbyś posiadał Wii mógłbyś pograć w ten cudowny tytuł z najlepszym możliwym sterowaniem, w minimalnie podwyższonej rozdziałce(480p da się wymusić) i ze wszystkimi możliwymi zawartymi dodatkami. Dla mnie RE4 Wii edition to zdecydowanie najlepsza odsłona tej gry i najlepsza część z serii RE ever Cytuj Odnośnik do komentarza
Mantis 1 102 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 W tym graniu na gacku chodzi też o klimat. Często jest tak, że jak już zagram w dany tytuł na jakąś konsolę i choć by był multiplatformowy, to i tak już utożsamiam go z tą jedną konsolą. Tak mam z RE4, nie umiałem w to już grać na padzie od ps2, a przecie w takie Uncharted 2 mocno się zagrywam i ds3 mi leży idalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Meanthord 325 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Co prawda gram w RE4 po raz drugi na Wii (pierwszy raz zaliczylem na PS2 kilka lat temu), ale w koncu to tez konsola "N" . Kurcze, ta gra nic sie nie zestarzala, po prostu cud-miod. RE5 moze czyscic buty czworce, w porownaniu z nia jest po prostu nedzny. Naprawde, RE4 to scisla czolowka gier poprzedniej generacji. Wracam grac . Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi