Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Mam identycznie. Pure bladestone pieknie wytlumaczyl. Nawet tego nie wiedzialem dopiero jak robilem przysiad u fizjo w lustrze zauważyłem ze faktycznie w poczatkowej fazie ruchu, prawe kolano mi ucieka do srodka. Wyszlo tez wlasnie ze lekko mam skrecona miednice. Byc moze to wszystko tez mialo wplyw ze rozdupcylem wiazadlo w kolanie lewym bo tak to dziala ;) Mozesz robic tez polprzysiady przed lustrem pilnujac zeby kolano nie uciekalo. Mi pomaga. I tak jak Pure napisal ze wkladki to kiepskie wyjscie, te uciekanie moze sie brac po prostu z tego ze masz slabe miesnie glebokie, ktoras czesc miesnia czworoglowego itp. Dobry fizjo ktory pokaze cwiczenia i cwiczyc ;) Wlasnie najlepiej taki ktory ma stycznosc ze sportem. U mnie jest tez smieszna sytuacja jak no robie te cwiczenie "krzeslo". Niby obie nogi robia to samo a w lewej odstaje mi mocno srodkowa glowa czwórki a w prawej boczna. Co prawdopodobnie swiadczy wlasnie o dysbalansie miesniowym. Ogolnie jak mi fizjo zrobila wyklad to az mnie przytloczylo jakie to pojebane wszystko, jak wszystko sie wiaze ze soba i jakie to skomplikowane. Czlowiek myslal ze wlaczy youtube, odpali cwiczenia i wio 😅