Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 2 minuty temu, iluck85 napisał(a):No zabrakło Ci przełożeń. Ja do Poznania i okolic mogę mieć jeden blat. Taki mam w MTB.Ciekawi mnie opinia, ale nie ten rower. Ale ogólnie jak wrażenia z Gravela w takim terenie? Z opisu wnioskuję ze lekko nie jest jak Ci brakło przełożeń. Co miałeś wcześniej?Jak to mi kumpel mówił- po co Ci ten MTB na nasz teren, to nie góry. Może nie full, ale jakiś HardTail nie sprawdzi Ci się lepiej?Jakimś pro nie jestem więc weź też to pod uwagę, raczej rekreacyjna jazda w tygodniu po robocie 30km i w weekend powiedzmy trochę więcej.Ogólnie to gravel spoko, baranek dla mnie ok (był to mój pierwszy kontakt), jedynie geometria tej ramy mnie wkurwia (za bardzo wyciąga do przodu, mogę trochę skrócić mostek ale nie chce mi się już z tym rowerem bawić). Nie mogłem się na tym rowerze ułożyć, co chwilę jakieś bóle w krzyżu itp. Do tego Romet zjebał w tym rowerze tylny trójkąt i haczy się czasami piętami (nie jeżdżę w SPD). Przełożeń brakło, jeszcze mówię na asfalcie w miarę ok, górki idzie pokonać ale jak wjebałem się w las to kilka razy rower prowadziłem. W sumie zauważyłem, że bardziej wolę jeździć po asfalcie ale nie chcę się ograniczać jakąś szosą i mieć możliwość wjechania do tego lasu czy na szuter.