Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lustrzanki

Featured Replies

Opublikowano

Post trochę chwali piętka.
Zrobiłem porządki w kolekcji, jak to z fotografia i grami wideo to lubiłem zbierać rożne starsze obiektywy i aparaty, kilka systemów miałem (EF-M, EF-S, EF) i sporo aparatów na klisze a prawie nic z tego nie używałem
wiec przez ostatnie kilka miesięcy zacząłem sprzedawać to co nie używam (stare aparaty, obiektywy innych systemow niz RF, starego mavica, poszła nawet pierwsza L-ka w systemie EF czyli 100-300 5.6L co jest niezły zabytek itp,itd)
i plan jest zostać tylko przy teraz RF i kupić kilka nowych/używanych obiektywów i DJI produktów do nagrywania filmików z wakacji/z siłowni/z roweru

wiec po zakupach teraz zestaw tak wygląda na następne dobre lata i "prawie" wyleczyłem się z "zbieractwa"
EOS R aparat
TTArtisan 75mm f/1.5 (M42)
RF 16mm f2.8
RF 35mm f1.8
RF 85mm f2
RF 24-105 F4L
RF 100-400
RF 800 f11

DJI Flip
DJI Neo
DJI Osmo Pocket 3
DJI Action 5 Pro
DJI Mic Mini 2x (z Transmiterem)
DJI RS4 Mini

Panasonic PV-GS250 MiniDV kamera
Canon AE-1 Program (FD28mm, FD50mm)

Edytowane przez Labtec

• Odpowiedzi 677
  • Wyświetleń 208,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Też jestem właśnie na etapie statywu. Mam jakiś tani statyw Camrocka i szukam czegoś nowego ale koniecznie kompaktowego, tak aby można było go nosić w bocznej kieszeni plecaka. Odnośnie plecaka to wcz

• Wczoraj wyskoczyłem fotografować "łysego". Wstawać o 4 na częściowe zaćmienie już mi się nie chciało.

• Na prośbę Farmera wrzucam moją fotkę wyróżnioną w VII edycji konkursu fotograficznego "Roztocze w obiektywie":  

Opublikowano

Wybaczcie, że nie chce mi się czytać 28 stron...

Ale...

jak ktoś chce w miarę fajną jakość za stosunkowo niewielkie pieniądze, to polecam obiektywy Contax-Zeiss.

szczególnie 35-70...

Tu cały wątek:

https://reduser.net/threads/contax-zeiss-survival-guide.94346/

Wymagania: przejściówka CY-EF (czy jakaś inna, cholera wie, nie używałem z innym mocowaniem niż EF).

Na trzeźwo urywa dupę, po pijaku różnie, bo to jednak manual.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hejo,

szukam szelek pod wycieczki rowerowe. Znalazłem coś takiego:

https://www.etsy.com/de-en/listing/808445154/rider-strap-combo-v2?gpla=1&gao=1&&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=all_megafeed&utm_custom1=_k_Cj0KCQjwvajDBhCNARIsAEE29Wr2WthhYAi_fSsUAp9FXMN2TRUsn1rjbTFp5I0Q8VyvBj4RTsfOcg8aAisJEALw_wcB_k_&utm_content=go_21718541476_165995455805_714030245234_pla-293946777986_c__808445154ende_704667981&utm_custom2=21718541476&gad_source=1&gad_campaignid=21718541476&gclid=Cj0KCQjwvajDBhCNARIsAEE29Wr2WthhYAi_fSsUAp9FXMN2TRUsn1rjbTFp5I0Q8VyvBj4RTsfOcg8aAisJEALw_wcB

1) znacie może wersję godna polecenia dostępna w EU. Tak żeby tego przez ocean nie ciagnać xD

2) ten aparat z oferty ma jeden z karabińczyków na dole. W swoim nikonie mam w tym miejscu gwint pod statyw. Dobrze myślę że wystarczy dokupić karabińczyk z odpowiednim wkrętem i to nie jest żadne rocket science?

Zależy mi na 3 punktowym zapięciu bo wtedy aparat dobrze można na dolnym odcinku kręgosłupa ułożyć.

Edytowane przez shinian