Opublikowano 1 czerwca 200915 l Crytek i EA zapowiedziały Crysis 2 na komputery i konsole: http://www.gamikaze.pl/Aktualnosci/Crysis_...owiedziane.aspx Konsolowy Crysis nie był możliwy? No to cios dla malkontentów - Electronic Arts właśnie zapowiedziało Crysis 2, które pojawi sie równocześnie na komputerach oraz Xboksie 360 i PlayStation 3. Jak mówią twórcy, to olbrzymi krok dla Cryteka. "Powstawanie Crysis 2 to ogromny krok dla studia" - powiedział Cevat Yerli, szef Crytek. "To nie tylko kolejny tytuł z serii Crysis, to pierwszy, który przygotowujemy na konsole i pierwszy na CryENGINE 3. Jesteśmy podekscytowani, że ponownie mamy takie wsparcie EA i start Crysis 2 będzie olbrzymim wydarzeniem"
Opublikowano 1 czerwca 200915 l Far Cry 1 byl na ixboxie i xboxie 360 i gralem .I bez takich tekstow dzieciaku bo dostaniesz bana za wyzywanie...ostrzegam cie!!!!
Opublikowano 1 czerwca 200915 l Przy FPS'ach fabuła tak na prawdę nie ma za dużego znaczenia, jedynie dla osób, które tym się faktycznie interesują, ale ci są raczej w mniejszości. Ciekawe co im wyjdzie, liczę na dynamiczną rozgrywkę. Edytowane 1 czerwca 200915 l przez donsterydo
Opublikowano 1 czerwca 200915 l Far Cry 1 byl na ixboxie i xboxie 360 i gralem .I bez takich tekstow dzieciaku bo dostaniesz bana za wyzywanie...ostrzegam cie!!!! Chodzi o to że 1 nie miala kompletnie nic wspólnego z 2 oprócz nazwy.
Opublikowano 1 czerwca 200915 l Far Cry 1 byl na ixboxie i xboxie 360 i gralem .I bez takich tekstow dzieciaku bo dostaniesz bana za wyzywanie...ostrzegam cie!!!! Narazie jest 40% do 80%, więc jesteś bliżej . A co do Crysisa to tylko się cieszyć. Co z tego, że pierwsza część nie pojawiła się na konsolach? Każdy dobry tytuł, który ma szansę pojawić się na X360 osobiście bardzo mnie cieszy nawet jakby to miał być 14 tytuł z kolei (Final Fantasy?). Jestem tylko ciekaw czy konsole obecnej generacji będą w stanie pociągnąć ten tytuł, ewentualnie z ilu rzeczy będzie musiał zrezygnować developer. Crysis jest imo najbardziej obłędnie wylądającą grą jaka wyszła do tej pory, więc albo panowie świetnie zoptymalizowali CryTek-a albo musimy przygotować się na cięcia w oprawie.
Opublikowano 1 czerwca 200915 l teddy - Widziałeś filmik z CryEngine 3 na konsolach? Nie? To zobacz . Zobaczysz, że w zasadzie cięć na większą skalę nie ma. Gorsze teksturki, oświetlenie i tyle.
Opublikowano 1 czerwca 200915 l myślę, że developer z bardzo wielu rzeczy będzie musiał zrezygnować. w momencie premiery Crysis, tak naprawdę nie było konfiguracji komputera, który by pociągną grę na full detalach w najwyższej możliwej rozdzielczości. choć z drugiej strony w przypadku konsol piszę się gry pod jedną konkretną architekturę systemu, a nie jak na PC trzeba wziąć pod uwagę bardzo wiele możliwych rozwiązań, co tak naprawdę utrudnia programowanie.
Opublikowano 1 czerwca 200915 l Ilu tak naprawdę ludzi będzie mogło w dniu premiery na PC zagrać w pełnej opcji - garstka. Za to wszyscy posiadacze konsol będą grać na tym samym stałym i przyzwoitym poziomie i to jest dobre w konsolach. Ostatnio miałem porównanie, kupiłem laptopa 4 razy droższego od mojego Arcade i na pełnych detalach spowolniony chodził mi pierwszy Stalker, a na X360 gram sobie w gry z o niebo lepszą grafiką i bez stresu za jedyne 750zł + koszt gry. Na PC można wyciągnąć lepszą grafę, ale trzeba adekwatnie kilka razy tyle na sam sprzęt wydać. Edytowane 1 czerwca 200915 l przez donsterydo
Opublikowano 1 czerwca 200915 l zapomniałeś doliczyć cenę porządnego HDTV. chociaż i tak głupotą jest kupowanie komputera do grania, dla mnie jedna z gorszych inwestycji, jaką można w życiu ponieść... porównywalna chyba tylko z nałogiem palenia : >
Opublikowano 1 czerwca 200915 l Ilu tak naprawdę ludzi będzie mogło w dniu premiery na PC zagrać w pełnej opcji - garstka. Za to wszyscy posiadacze konsol będą grać na tym samym stałym i przyzwoitym poziomie i to jest dobre w konsolach. Ostatnio miałem porównanie, kupiłem laptopa 4 razy droższego od mojego Arcade i na pełnych detalach spowolniony chodził mi pierwszy Stalker, a na X360 gram sobie w gry z o niebo lepszą grafiką i bez stresu za jedyne 750zł + koszt gry. Na PC można wyciągnąć lepszą grafę, ale trzeba adekwatnie kilka razy tyle na sam sprzęt wydać. Brawo jak myślisz, że laptop nada się do grania.
Opublikowano 1 czerwca 200915 l teddy - Widziałeś filmik z CryEngine 3 na konsolach? Nie? To zobacz . Zobaczysz, że w zasadzie cięć na większą skalę nie ma. Gorsze teksturki, oświetlenie i tyle. Draw distance
Opublikowano 1 czerwca 200915 l O, widzę że panowie z Crytek doszli do wniosku, że gra powinna przynosić dochody Brawo, wiadomo że wersje na konsole będą tymi gorszymi, ale i tak chętnie pogram bo lubię ładne widoczki.
Opublikowano 1 czerwca 200915 l Bartezoo: Nie chodzi o to, że do grania tylko o to, że stacjonarne do grania też nie są tanie. Jak wyjdzie Crysis 2 na PC to stacjonarka, która to pociągnie ze 4 kafle pewnie będzie kosztować (jak nie więcej).
Opublikowano 1 czerwca 200915 l W sumie fajnie, Crysis jedynka kibel, Warhead bardzo dobry, to może dwójka będzie jeszcze bardziej doszlifowana. Draw distance Na ps3 wyglądało to lepiej, znaczy były drzewka na wyspie w oddali. no i cienie jakieś takie nie płynne były. reszta może zostać jak na filmiku, grafa na poziomie.
Opublikowano 1 czerwca 200915 l Bartezoo: Nie chodzi o to, że do grania tylko o to, że stacjonarne do grania też nie są tanie. Jak wyjdzie Crysis 2 na PC to stacjonarka, która to pociągnie ze 4 kafle pewnie będzie kosztować (jak nie więcej). Wlasnie Warhead to był kloc. Crysis podstawa był całkiem niezly.
Opublikowano 1 czerwca 200915 l Far Cry 1 byl na ixboxie i xboxie 360 i gralem .I bez takich tekstow dzieciaku bo dostaniesz bana za wyzywanie...ostrzegam cie!!!! A czy FC1 na 360 jest jakos powiazany z FC2 poza nazwa i klimatami? Bo jakis nie pamietam abym w 2 widzial jakies potwory... zimzvm - powoli stare kineskopowce sa wymieniane na LCD :> wiec to nie jest wydatek z reszta alternatywny - mozna grac na CRT/LCD i cieszyc miche z tego co jest Oby nie wyszedl taki FarCry 2 - piekny ale rowniez piekielnie nudny... (cureman - kupielem ta gre za 120zl, nie za 5zl jak wczesniej sugerowales Wampisowi)
Opublikowano 28 stycznia 201015 l Wczoraj dorwałem PC GAMES i przeczytałem 10 stronicowy materiał o CRYSIS 2 .Niestety w języku Niemieckim (nie mieszkam w PL) .Powiem tak rozwaliło mnie to że dwójka będzie się działa w wielkiej metropolii ,wielkie miasta .Nie ma tam żadnej dżungli !!Sypiące sie sćiany ,samochody taki Infamous .Nie wiem co z tego wyjdzie.
Opublikowano 28 stycznia 201015 l A byłbyś tak uprzejmy i zrobił skany? Głownie chodzi mi o screeny (bo chyba nie powiesz mi, że ich nie ma?), bo tekstu po niemiecku i tak nie zrozumiem
Opublikowano 28 stycznia 201015 l Dzięki W sumie to za dużo się nie dowiedziałem Na 10 stron tylko te dwa zdjęcia zapodali czy Ci nie chciało Ci się więcej skanować?
Opublikowano 30 stycznia 201015 l Od naszych sąsiadów z za Odry: http://forums.pureoverclock.com/showthread.php?threadid=7730 Podobno to screeny z wersji na X360. Edytowane 30 stycznia 201015 l przez donsterydo
Opublikowano 30 stycznia 201015 l Gameplayowo jedynka byla syfna, jest szansa ze 2 bedzie czyms wiecej niz benchmarkiem?
Opublikowano 30 stycznia 201015 l strasznie nie podoba mi się że akcja będzie w NYC...rzygam już takimi miastami w grach... Ciekawe czy jest szansa na jakieś tereny z przyrodą/tropikalną wyspę jak pokazywali wcześniej na filmikach Central Park? eee to za mało