Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 746
  • Wyświetleń 63,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• OMG to nie jest timing tylko Easy specials ... NIE DA SIE ZROBIC 540/720 Z ZIEMI CHYBA ZE BUFFORUJESZ W ANIMACJII INNEGO CIOSU ( CZEGO TAM NIE WIDAC ) ALBO W ANIMACJI SKOKU DASHA CZY INNEGO (pipi) PO

• Nie ... jak robie rzut w Combosie to sie mozna rzutem wyrwac a jak robie normalnie jako rzut bez combosa to sie wyrwac nie da w ogole

• Sorry za wczoraj btw moj router zdecydowal sie zawiesic zanim to uruchomilem znowu wszystko to minelo pol godziny itd ... Jak chcesz grac to mozemy nawet i teraz

Opublikowano

Propo filmiku jaki zamieściłem - Koleś grający Bangiem zrobił Fail bo podbiegł wcześniej do Nu jak ta już szykowała AF, i dopiero on aktywował swojego super duper sajana.

Także ździra miała pierwszeństwo ;).

Edytowane przez Dr.Czekolada

Opublikowano

Podobno balancing patch jest juz opracowywany i V-13 oraz Arakune maja w nim najwyzszy priorytet.

Opublikowano

Mam prośbę. Mógł by tu ktoś strzelić linkami do screenów KOFa i BB w pełnej rozdzielczości? Tak żeby można było przykumać obydwie gry graficznie "in real". Bo nie powiem, fkurfe mnie ciekawi jak wygląda porównanie na zdjęciach w dużej rozdziałce a nie tych z googla.

Opublikowano

Hmm około godziny zajęło mi ubicie Arcade na Hell, wcześniej spędziłem z 2h na treningu Noel LOL....

Anyway po zagraniu w story, odnośnie Jina

LOL ten koleś jest nieźle walnięty xD

EDIT:

Ok tak więc grę dostałem o 14 i właśnie skończyłem na dzisiaj, co mogę powiedzieć.

Jak dla mnie gra cudo, wszystko mi pasuje co zdarza się bardzo rzadko; Muzyka świetna, aż chce się bić po pyskach :) zdecydowanie przypadł mi do ucha kawałek z themem Jina >.>. Co do grafiki to oczywiście za(pipi)ista, a oglądanie tych spritów w akcji kosi zmysły. Łapię się również na tym, że za bardzo spoglądam na to jak lokacje zostały wykonane w czasie walki. Co do poziomu trudności, to Hell jakoś nie sprawiło mi problemów. Oczywiście tyczy się to tylko jednej postaci Noel, bo nią gram i pewnie będę grać w ogóle, choć Hakuman nieźle mną zamiatał przez jakieś 20 minut :) O dziwo V13 pokonałem w pierwszym podejściu.

Liznąłem też troszkę online, 3 meczyki...niestety tak jak w SF4 tutaj też są diskonektorzy, co mnie wkur@#! ... pierwszy mecz ever online i jakiś kolo lvl 31 mi się trafia...składam go jak chce i daje DC, to się pytam jak on dobił do 31 :o Tacy ludzie to porażka. Anyway drugi mecz wygrałem, w trzecim dostałem za(pipi)istego łupnia od gracza z Ragną, ale to sensownie mnie poskładał :)

Na uznanie zasługuje możliwość robienia replayów z walk online, za(pipi)ista sprawa....dajcie jeszcze możliwość uploadu np na youtube bezpośrednio z poziomu konsoli, albo jakiejś konwersji na PC ;o

Edytowane przez sakiu

Opublikowano
pierwszy mecz ever online i jakiś kolo lvl 31 mi się trafia...składam go jak chce i daje DC, to się pytam jak on dobił do 31 :o

Może właśnie w taki sposób :lol:

Opublikowano

Tacy "miszczowie" trafiaja sie praktycznie co chwila bo gra ma przegiety system expowania - jak w pare walk mozna dobic do takiej puli to nie mam pytan.

Zal mnie sciska ze nawet XXI wieku ludzkosc nie jest w stanie zapewnic komfortowej, na wysokim poziomie rozgrywki przez internet dla fighterow.

W BB albo mamy ten n00b friendly (z wyjatkami, sa oczywiscie i dobrzy gracze) oficjalny (w ktorym zle moze nie jest ale spowolnienia na starcie SA) i playerowy w ktorym dolaczyc do kogokolwiek (nawet jako widz !) graniczy z utonieciem w szklance wody.

Po prostu zastanawia mnie kiedy w koncu bedziemy mogli powiedziec, ze online w fighterach nie jest tylko 4fun <_< .

Edytowane przez Dr.Czekolada

Opublikowano

Te spowolnienia to zależy, w pierwszej walce miałem ale sama walka była bez lagów, natomiast w drugiej nie miałem ani jednego spowolnienia ani laga.

Opublikowano

Patrzcie na disconnect ratio i unikajcie kolesi z czerwonymi imionami bo to sa zawodnicy wysokiego ryzyka disconnectem.

Acha i jak ktos ci zrobi raqe quita to obaj dostajecie incomplete game.

Opublikowano
Po prostu zastanawia mnie kiedy w koncu bedziemy mogli powiedziec, ze online w fighterach nie jest tylko 4fun <_< .

Dokładnie za 86 dni ;)

Opublikowano

Nie spodziewałbym się wiele po netcliencie w T6. Namco już dwukrotnie dało du'py, a ta firma zwykła nie wyciągać wniosków ze swoich błędów.

Edytowane przez Aramis

Opublikowano
Nie spodziewałbym się wiele po netcliencie w T6. Namco już dwukrotnie dało du'py, a ta firma zwykła nie wyciągać wniosków ze swoich błędów.

W SC4 przy 5 kreskach gra się jak offline prawie, więc myślę, że z tekkenem może być już tylko lepiej.

Opublikowano

W SC4 przy 5 kreskach gra się jak offline prawie, więc myślę, że z tekkenem może być już tylko lepiej.

Prawie robi wielką różnicę.

W SC4, nawet przy najlepszym połączeniu nie jesteś w stanie blokować na refleks wszystkiego co widzisz offline.

W SFIV, czy na GGPO z Polakami jest bezlagowo, np w 3rd strike'u można spokojnie parować, a w SC4 nie można zbijać tak dobrze.

Edytowane przez Kasandra

Opublikowano
SC4 nie można zbijać tak dobrze.

No właśnie mi zbicia i wyrywanie z rzutów wychodzi jak offline, ale to może dlatego, że zazwyczaj gram z kumplem, który mieszka jakiś kilometr ode mnie :P

Opublikowano

Innymi slowy napisane jest tak ,zeby w Japonii chodzilo dobrze a reszte mamy w 4 literach :D

Opublikowano
Tacy "miszczowie" trafiaja sie praktycznie co chwila bo gra ma przegiety system expowania - jak w pare walk mozna dobic do takiej puli to nie mam pytan.

Zal mnie sciska ze nawet XXI wieku ludzkosc nie jest w stanie zapewnic komfortowej, na wysokim poziomie rozgrywki przez internet dla fighterow.

W BB albo mamy ten n00b friendly (z wyjatkami, sa oczywiscie i dobrzy gracze) oficjalny (w ktorym zle moze nie jest ale spowolnienia na starcie SA) i playerowy w ktorym dolaczyc do kogokolwiek (nawet jako widz !) graniczy z utonieciem w szklance wody.

Dokladnie tak, system leveli bardzo premiuje kilka wygranych pod rzad. Wczoraj w nocy (bedac na lvl.1) najpierw przegralem kilka walk i dostalem za kazda moze 10 pkt a pozniej wygralem trzy pod rzad i juz mam lvl 12 a punktow kilkanascie tysiecy).

Zauwazylem tez ze lista rankingowa obejmuje okolo 45 tysiecy graczy - ciekawe czy to tylko Europa czy tez moze (biorac pod uwage jak duzo jest Japonczykow) ogolnoswiatowa.

Opublikowano

Gra nie wyszła oficjalnie w EU, więc jest to USA/JP? i troszkę graczy z europy?

Opublikowano

Ogólnoświatowa bo łączna sprzedaż wersji PS3 to jakieś 120-150k.

Opublikowano

to dużo czy mało? bo się nie znam:p

Opublikowano
Sądzę, że zadowalająco jak na taką nisze (niszę?).

... natomiast nieduzo w porownaniu np. do SF4 ktory w dniu premiery sprzedal sie w Japonii w 86.000 egzemplarzy a do wszystkich sklepow Capcom dostarczyl okolo 2 milionow egzemplarzy. Historycznie Capcom jak dotad sprzedal okolo 27 milionow kopii gier z serii street fighter oraz okolo 500.000 automatow.

Opublikowano

No ale SF4 miał ogólnoswiatową premierę jednak i to tytuł na który był mocny hype (co by nie mówić). BlazBlue natomiast nigdy mnie nie interesowało, zobaczyłem kiedyś screen z Tagerem i stwierdziłem że wygląda jak wyrośnięty trol. Gra przestała mnie obchodzić. Teraz czekam aż przyjdzie paczuszka i pewnie SF4 się pozbęde bo mnie niemiłosiernie irytujeXD