Skocz do zawartości

Uncharted 2

Poziom trudności Pucharków 127 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak oceniasz poziom trudności trofeów w Uncharted 2?

• Bardzo łatwe
      7
    • Łatwe
      44
    • Średnie
      64
    • Trudne
      12
    • Bardzo trudne
      0

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Gra scalakowana, platyna wpadła dość szybko i grę stawiam na równi z łatwiejszymi kompletami ;)

• Odpowiedzi 242
  • Wyświetleń 16,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i jest platyna   Ogolnie latwiejsza niz w jedynce. Tam na Crushing bylo kilka momentow (ze 3-4) gdzie nerwy wysiadaly.. Tutaj wlasciwie tylko Lazarovic sprawil mi wieksza trudnosci. Reszta trof

• Zgadzam się - trofea bardzo fajne, różnorodne ale jednak zbyt łatwe moim zdaniem (najłatwiejsza platyna do tej pory). Co do GAU, parę postów temu podałem bardzo dobry sposób na nabicie trofika za kill

Opublikowano

Najłatwiejsza platyna ever, a do tego przyjemna ;)

Opublikowano

Własnie przed chwilą znalazłem niezłą miejscówkę na wszelkie trofea z broniami (zabija x wrogów bronią x) oraz ewentualnie trofeum Survivor - chapter 25 miejsce w którym ścierają się ludzie Lazarovitch'a z Guardian'ami. Jeśli nie zaatakujemy tubylców, najemnicy wychodzący z lewej strony będę się bez końca respawn'ować - wiecie co robić ;)

mogłbyś określic sie jasniej?

czy jest to tak gdzie z jednej strony jest wielka przepasc i mozna wejsci po schodach na wyrzszy poziom oraz sa takie male wawozy?

Opublikowano

Własnie przed chwilą znalazłem niezłą miejscówkę na wszelkie trofea z broniami (zabija x wrogów bronią x) oraz ewentualnie trofeum Survivor - chapter 25 miejsce w którym ścierają się ludzie Lazarovitch'a z Guardian'ami. Jeśli nie zaatakujemy tubylców, najemnicy wychodzący z lewej strony będę się bez końca respawn'ować - wiecie co robić ;)

czy jest to tak gdzie z jednej strony jest wielka przepasc i mozna wejsci po schodach na wyrzszy poziom oraz sa takie male wawozy?

W lokacji przedstawionej w pierwszej części filmiku (z lewej wychodzą najemnicy, systematycznie ten sam skład):

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

Też wpadła mi platyna, czysta przyjemność, choć szkoda, że tak prosto.

Opublikowano

W lokacji przedstawionej w pierwszej części filmiku (z lewej wychodzą najemnicy, systematycznie ten sam skład):

Czy ktoś może potwierdzić skuteczność tej metody? Jestem ciekaw czy to miejsce jest odpowiednie czy był to zwykły bug ;)

Opublikowano

W końcu wpadła pierwsza moja platyna :P Było łatwiej niż myślałem :D

Opublikowano

Medal pt. Riot Rocker za nic nie chce mi wpasc nie wiem moze cos zle robe.

prosze o pomoc!

Opublikowano

prosze o pomoc!

Napisz dokładnie co robisz.

Opublikowano

prosze o pomoc!

przechodze po powalonym przeciwniku z tarcza (tak jak bylo napisane run over 5 shielded enemies... czy cos takeigo)

Opublikowano

prosze o pomoc!

przechodze po powalonym przeciwniku z tarcza (tak jak bylo napisane run over 5 shielded enemies... czy cos takeigo)

kk, to zrób tak - strzelasz w tarczę do momentu kiedy koleś przycupnie, podchodzisz naciskasz kwadrat (jeśli się nie mylę) Nate przebiega po tarczy za plecy kolesia, ponownie naciskasz kwadrat aby zwieńczyć dzieło. Powtórzyć 5 razy :whistling:

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

No i jest platyna :)

Ogolnie latwiejsza niz w jedynce. Tam na Crushing bylo kilka momentow (ze 3-4) gdzie nerwy wysiadaly.. Tutaj wlasciwie tylko Lazarovic sprawil mi wieksza trudnosci.

Reszta trofeow tez nie jest ciekza. Wlasciwie dzieki rozdzialowi 4 latwiej bylo zrobic 10x Steel Fist niz w jedynce 5x ;)

Ogolnie poziom trofeow w U1 i U2 mi najbardziej odpowiada. Nie sa banalne, ale nie sa tez trudne. Nie zmuszaja tez do jakichs dziwnych wymuszoncyh zachowan, a poprostu pozwalaja wyciskac z gry wszystkie soki :)

No... wyjatkiem jest 200 kills GAU ale... ;)

Opublikowano

NIe wiem czy moj przypadek jest odosobniony czy tez nie... a mianowicie:

przeszedlem przed chwila U2 na crushing i co??.... (pipi) trofeum nie wskoczylo...

nie przechodzilem chapterow po kolei tylko njapierw 26 a pozniej wszystkie po kolei i po przejsciu 25 nic sie nie pojawilo mimo tego ze w menu mam zaliczone wszystkie chaptery na crushing. Dodam ze rowniez w 1 czesci mialem problemy z tym ze nie chcialy mi wskakiwac trofea w 2 czesci to juz 2 raz (po steel fist master).

Nie wiem o co chodzi czemu to nie chce sie odblowowac??

Opublikowano

No i jest platyna :)

Ogolnie latwiejsza niz w jedynce. Tam na Crushing bylo kilka momentow (ze 3-4) gdzie nerwy wysiadaly.. Tutaj wlasciwie tylko Lazarovic sprawil mi wieksza trudnosci.

Reszta trofeow tez nie jest ciekza. Wlasciwie dzieki rozdzialowi 4 latwiej bylo zrobic 10x Steel Fist niz w jedynce 5x ;)

Ogolnie poziom trofeow w U1 i U2 mi najbardziej odpowiada. Nie sa banalne, ale nie sa tez trudne. Nie zmuszaja tez do jakichs dziwnych wymuszoncyh zachowan, a poprostu pozwalaja wyciskac z gry wszystkie soki :)

No... wyjatkiem jest 200 kills GAU ale... ;)

Zgadzam się - trofea bardzo fajne, różnorodne ale jednak zbyt łatwe moim zdaniem (najłatwiejsza platyna do tej pory). Co do GAU, parę postów temu podałem bardzo dobry sposób na nabicie trofika za kills'y x bronią ale jakoś nikt nie chce potwierdzić skuteczności owej metody... :ermm:

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

Miał może ktoś tak ja że trophy nie wpadały. Np. mam ponad 100 headshot'ów medal za to wpadł, natomiast trophy nie. Analogiczną sytuację mam z 2 broniami medal jest, a trophy nie ma, choć dana broń figuruje w liście pucharów do odkrycia.

Opublikowano

Właśnie wpadła platyna. Prosta i przyjemna szkoda tylko że, nie ma więcej trophies za multi, np. za 60 lvl.

Ostatnią rzeczą jaką zaliczałem były skarby. O ile w jedynce nie były jakoś specjalnie poukrywane to w dwójce za cholerę bym się nie domyślił połowy. Położenie niektórych skarbów to prawdziwy hardcore. Po dwukrotnym przejściu gry miałem zebrane tylko 53.

Opublikowano

platyna zdobytya! ostatnim zdobytym trophy jest pucharek za..... deathmatch :P

thx stoodio za info o chapterze 25 ;)

Opublikowano

A ja nadal bez platyny. Muszę się w końcu za to zabrać: bo niedługo będę zaczynał Borderlands który może mnie ostro wciągnąć.

Niestety jednak skorzystam z pomocy internetu. Po pierwszym przejściu mam ledwo ponad 30 skarbów, nawet jeśli po drugim będę mieć te 50/60 + to jest jeszcze dużo szukania.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a może macie gdzieś stronke z wypisanymi skarbami..? >> chodzi mi o to, żeby były podane nazwy skarbów jakie są w konkretnych levelach... mam 98 skarbów i nie mam pojecia w których poziomach szukac pozostałych

Opublikowano

Daj Level Select czy tam po jakiemu grasz i będziesz miał podane na których levelach szukać brakujących skarbów.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

W tym poradniku jest bug:

* Bare-knuckle Expert - Defeat ten enemies in a row with hand-to-hand combat

Najprościej zrobić w chapterze 10 po tutorialu odnośnie granatów. Sprawdź filmik

A pod spodem filmik o chapterze 4(wykopaliska)