Opublikowano 13 września 202413 wrz Polecam zassać teraz jak ktoś zainteresowany https://www.grupa-mirai.pl/2024/09/13/usuniecie-linkow-do-odcinkow/ Cytat Jako że odcinki pierwszego Dragon Balla zaczęły się ostatnio pojawiać na polskojęzycznej platformie Canal+, niestety w krótkim czasie będziemy zmuszeni usunąć linki do odcinków tej serii, więc warto się w nie szybko zaopatrzyć, jeśli jeszcze tego nie zrobiliście. Same napisy będą dostępne w serwisie AnimeSub, a tymczasem zapraszamy na naszego Discorda, gdzie najszybciej można uzyskać informacje na temat naszych tłumaczeń.
Opublikowano 15 września 202415 wrz "Dragon Ball Z", aktualnie obejrzane: 88 odcinków - stan Sagi całego DB: tzw. ,,ultimate fight" pomiędzy Freezą w swojej ,,ostatecznej" na razie formie a Goku. Jak wiemy, Imperator Freeza w Uniwersum DB Super pokazał się jeszcze z potężniejszej strony ewoluując do formy ,,Golden Freezy". I teraz pytanie: czy w Kanonie oficjalnie pierwszą formą energetyczną, czy jak to inaczej się nazywa, u Freezy jest ta stricte pierwsza jego fizyczność, którą widzieliśmy w DB Z, gdy był trochę niższy i m.in.na ,,wózku" ze swoją świtą nawiedzał Namec? Bo jeśli tak, to np. formą trzecią Imperatora będzie ten xenomorphowaty, paskudny Freeza. A jeśli nie, to jako coś, co przypomina ,,Obcego" z Uniwersum AvP, to będzie to forma nie 3, a 2. P.S. A zapytam się jeszcze, z Black Freeza to już oficjalnie? To jest jakaś 5 forma, czy 6? W dniu 13.09.2024 o 20:21, Square napisał(a): Polecam zassać teraz jak ktoś zainteresowany https://www.grupa-mirai.pl/2024/09/13/usuniecie-linkow-do-odcinkow/ Marzonko z perspektywy fana DB jest aby jakieś polskie Studio Dźwiękowe/Nagrań zrobiło dubbing do oryginalnego Dragon Ball Z. Taaa. I jeszcze jakby było podobnie w tej kwestii co w Dragon Ball Super - ta sama obsada głosowa.
Opublikowano 6 października 20246 paź Mam szczerą nadzieję, że daima to będzie taki DB og nastawiony na humor i przygody, a nie silowanie sie laserami i kolorowe wlosy.
Opublikowano 11 października 202411 paź Dragon Ball Z zadziwia mnie, z każdym kolejnym odcinkiem, który w tej serii oglądam. 102 za mną a... końca nie widać. Prawie 200 jeszcze do ogarnięcia, a te ,,filery" niekiedy ogląda się świetnie, niekiedy normalnie, a raz to ma się tego wszystkiego ,,filerowego" dosyć. Przykład: Goku w rozwiniętej formie Saiyanina tłukący się z napompowanym Freezą, którego ciało a najbardziej mięśni urosło do formy przepakowanego kulturysty, gdzie taka bitka trwa i trwa na Namec dobre 10 odcinków albo i więcej. A w międzyczasie nie dzieje się nic szczególnego, bo na pewno tym jakkolwiek istotnym nie można określić tu: bajdorzenia Mistrza Kaito, że ,,Goku zaraz zginie", postaci Bulmy i Chi Chi, które coś tam robią, ale tak naprawdę nie pamiętam już co, czy postaci ,,miszcza" Żółwiego Pustelnika, który jak na razie jest cieniem samego siebie. Jedynie Gohan, ekipa z planety Mistrza Kaito, oraz Nameczanie: Piccolo i Dende - dzięki nim jestem w stanie przebrnąć przez dużą część Sagi Freezy, nie myśląc o tym, że jeszcze przede mną pierdylion odcinków do ogarnięcia. Zresztą sam Freeza w całej tej Sadze przejawia cechy cholernie inteligentnego, chłodno kalkulującego i praktycznego złola w Świecie DB, ale... miejscami staje się zbyt bierny, jakby do głosu dochodziło jego przepotężne ego, psychopatia i narcyzm: bywały akcenty w odcinkach, gdzie tylko prawie że obserwował Goku czy kogokolwiek innego, nie atakując, gdy była ku temu idealna okazja, bo wróg dla Freezy nie był wtenczas w dobrej dyspozycji. No a ten ,,look" poniżej w spoilerze Spoiler Może i aż czuć arcyogromną moc płynącą z takiej naboostowanej formy Freezy, ale... Imperator Freeza nie wygląda tak najlepiej - koszmarny design, aż wylewa się z kadrów. A co do ,,DAIMA" na Netflixie, dlaczego nie dać choćby i DB Z Kai do oferty, albo ,,Zetkę"? Albo chociaż któreś kinówki ,,Super"? Od razu, tak z buta Netflix zaczyna zaznajamiać widza z Dragon Ballem poprzez DAIMĘ?... No i elo. XD
Opublikowano 11 października 202411 paź Pierwszy odcinek Dragon Ball Daima już dostępny na torrentach i na Crunchyroll, a jutro prawdopodobnie wleci od Grupy Mirai.
Opublikowano 12 października 202412 paź Daima od Grupy Mirai jakby ktoś chciał https://www.grupa-mirai.pl/daima/#d1 Ale tragiczny ten pierwszy ep.
Opublikowano 13 października 202413 paź 18 godzin temu, Square napisał(a): Ale tragiczny ten pierwszy ep. Dlaczego?
Opublikowano 14 października 202414 paź Mi się to przyjemnie oglądało. Przynajmniej nakreślają w jakiś sposób zloli jak to robił zwykły db i Zetka. W Super z tego co pamiętam to poza Beerusem każdy kolejny typ, z którym walczyli wyskakiwał z dupy z super mocą. Coś czego nie cierpię w tego typu animacach to słabo nakreślony antagonista.
Opublikowano 14 października 202414 paź To podsumowanie z początku to akurat bonus tutaj się nie czepiam. Bardziej mi o głupoty chodziło typu użycie ziemskiego smoka do czegoś czego nie powinien móc zrobić, jakiś uber nameczanin i że to niby demony, czy cały ten motyw z terminalem. Już wcześniej w serii był brak konsekwencji więc nie powinno mi to przeszkadzać, ale odbiór został zaniżony. Ogólnie oglądało się fajnie i czekam na kolejne, bo może być miło. Na wielki plus sama jakość i animacja. W porównaniu do początku Super to niebo a ziemia, czuć tutaj większy budżet. Jakby ktoś chciał np puścić dziecku to Grupa Mirai udostępniła wersję z lektorem. Na Netflixie mają być chyba tylko napisy.
Opublikowano 14 października 202414 paź ,,Dragon Ball DAIMA", jak widać po Waszych i innych opiniach i recenzjach w sieci, w tym takich traktujących pierwszy epizod z bardzo dokładną analizą jego zawartości, pilotowe otwarcie serialu kupiło gusta tak mniej więcej na miarę 70% możliwości. Sam odcinka nie widziałem, ale zauważyłem, że generalnie się Wam i innym on podobał, ale niekiedy fani zaczęli psioczyć i bajdurzyć, że ,,to jakaś chała i odgrzewanie kotletów" z poprzednich serii mimo urokliwej i urzekającej momentami głębią koloru grafiką. Nie wiem jak było naprawdę, ale ważne jest to, że ,,DAIMA" zaliczyła solidne otwarcie - samo to napawa mnie optymizmem, żeby za pół roku lub dłużej sięgnąć po content ,,DAIMY", gdy coś się z tych epizodów wyemitowanych większego uzbiera. Na razie mam konto VIP na ,,StrefaDB" i oglądam ,,Zetkę" z lektorem - kończę Sagę Freezy i ogarniam mangę ,,DB Full Color, 3 tom z Sagi Saiyan". Potem przyjdzie czas na re-watch niektórych kinówek z serii ,,Super" i kilku tych krótkich filmów z DB, trwających góra 45-60min. I jest giterez!
Opublikowano 14 października 202414 paź Co do kurwy? Spoiler Dlaczego znowu robią ten sam wątek co był w GT? Tragedia..... już raz ludzie wyrazili opinie, że zamienianie Goku w dziecko to strzał w potylice. To teraz odyebali jeszcze bardziej i zamienili nie wszystkich tylko niektórych xd
Opublikowano 14 października 202414 paź Nie wiedziałeś ani jednego kadru od momentu zapowiedzi, że takie zdziwienie?
Opublikowano 14 października 202414 paź Widziałem, ale nie sądziłem, że powielą ten głupi pomysł z GT Liczyłem na jakiś inne uniwersum bardziej czy coś, a nie kalke pomysłu sprzed ponad dwóch dekad.
Opublikowano 19 października 202419 paź Drugi odcinek bardzo fajny, czuć trochę pierwsze DB. https://www.grupa-mirai.pl/2024/10/19/dragon-ball-daima-02-glorio/
Opublikowano 19 października 202419 paź Tak zwana ,,przymiarka" do oglądania ,,DAIMY" z mojej strony jest (ależ ta seria kusi. Widać, że ogólnie się Wam i wielu innym geekom podoba!) Damn it!), ale aktualnie wchłaniam treści z ,,Zetki" (107 odc.) i to mi raczej wystarczy... Chyba że DAIMA jest tak megaaaa dobra, jak to sporo fanów mówi? I rzeczywiście to miks ,,GT" z ,,Super", jeśli chodzi o animację, no i częściowo podejście do kreacji postaci? A tymczasem... ach, ta cała logika Multiversum DB... Damn! Osobiście uważam to za lekki paradoks z Dragon Balla, który bardzo siłowo, ostatecznie, no można uznać. A rzecz rozchodzi się o Spoiler fragment mangi z Zetki, (DB Full Color. Saga Saiyan, tom 3), który dotyczy Smoczych Kul. Żarłomir, niby taki śmieszkowy i jakby działający sobie tam w tle, no ale rozkminę chłop miał, xD: ... To niby jaka jest moc Smoczych Kul, zarówno tych Nameczanskich, jak i tych Ziemskich? Bez względu na pochodzenie, uważam iż każdy rodzaj tych Kul ma w realiach DB niewyobrażalną wręcz moc, więc przywracanie kogokolwiek do życia a zmiana warunków atmosferycznych na planecie, czy jej przywracanie na swoje miejsce w Kosmosie, gdy zniknęła powinno być dla Kul tym samym, tzn. nie powinno mieć żadnej różnicy dla tego rodzaju artefaktów, aby wykonać swoje zadanie/życzenie. No ale... xD Zasady, to zasady.
Opublikowano 26 października 202426 paź Trzeci odcinek Daimy https://www.grupa-mirai.pl/2024/10/26/dragon-ball-daima-03-demony/ Coś tam się dzieje, ale szkoda, że znów z Goku zrobili konkretnego debila.
Opublikowano 26 października 202426 paź Po obejrzeniu dwóch pierwszych epków nie mam wątpliwości, że oni w tą markę mają wylane po całości.
Opublikowano 26 października 202426 paź Uwielbiam Świat Pana Toriyamy. ,,Zetka", cóż, pełna jest filerów i całkiem antylogicznych elementów konstrukcyjnych dla Dragon Ball właśnie, ale jest przynajmniej barwnie i różnorodnie, no i przynajmniej ma się swego rodzaju wyzwanie, aby mimo wszystko oglądać serial do końca, do tych 300 epizodów prawie... Mimo tych zapychaczy! No bo nie ma to jak przetrwać przez MiniSagę z ,,Czosnkiem Jr.", który jest (jak na mój gust) fatalnie napisaną postacią złola, z kiepskim projektem / designem jeśli chodzi o wygląd i również napisanie CV oraz jego genezę. Około 115 odcinka jest dziwnie w ,,Z": magia wkracza do ogólnego Świata DB. A Goku... Spoiler kij wie, gdzie tam go powiało. XD, nie ma chłopa już od 10 lat (no nie ma to jak Gohan, który przez te 10 lat w ogóle ani nie podrósł znacząco, ani nie zmienił swojego tonu głosu, cech etc.), a Multiversum DB nawiedza mały knypek o bardzo agresywnej osobowości - z perspektywy fana, uważam że odbiera się go dziwnie, jest natarczywy. DAIMA - czekam jeszcze i jeszcze, żeby w końcu to obejrzeć. Nie spieszy się. DB Z ważniejsze.