Guest Kyo Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 JEST 17 PUCHARÓW UKRYTYCH - KOLORY NIEZNANE Brąz: Bought a Slot Bought one Plasmid or Tonic Slot at a Gatherer's Garden. Max Plasmid Slots Fully upgraded to the maximum number of Plasmid Slots. Upgraded a Weapon Upgraded a weapon at a Power to the People Station. Fully Upgraded a Weapon Installed the third upgrade to a weapon. All Weapon Upgrades Found every Power to the People weapon upgrade in the game. Prolific Hacker Hacked one of each kind of machine. Master Hacker Hacked 30 machines at a distances with the Hack Tool. First Research Researched a Splicer with the Research Camera. One Research Track Maxed out one Research Track. Research Master Completed all research on every subject in Rapture. Fully Upgraded a Plasmid Fully upgraded one Plasmid to the Level 3 version. All Plasmids Found or purchased all 11 basic Plasmid types. Trap Master Killed 30 enemies using only Traps. Master Protector Got through a Gather with no damage and no one getting to the Little Sister. Big Spender Spent 2000 dollars at Vending Machines. Welcome to Rapture Completed your first non-private match. Unnatural Selection Scored your first kill in a non-private match. Disgusting Frankenstein Become a Big Daddy for the first time in a non-private match. "Mr. Bubbles - No!" Took down your first Big Daddy in a non-private match. Against All Odds Finished the game on the hardest difficulty level. Two-Bit Heroics Completed your first trial in a non-private match. Mother Goose Saved your first Little Sister in a non-private match. Parasite Achieved Rank 10. Little Moth Achieved Rank 20. Skin Job Achieved Rank 30. Man About Town Played at least one non-private match on each multiplayer map. Bronze Srebro: Grand Daddy Defeated 3 Big Daddies without dying during the fight. Master Gatherer Gathered 600 ADAM with Little Sisters. Dealt with Every Little Sister Dealt with every Little Sister. Big Brass Balls Finished the game without using Vita-Chambers. Rapture Historian Found 100 audio diaries. Proving Grounds Won your first non-private match. Złoto: Choose the Impossible Achieved Rank 40. Platyna: :potter: Platinum Unlocked all trophies. Quote Link to comment
Guest Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 Jakby się ktoś interesował, to wbicie 40 lvl zajmuje około 25 i pół godziny czystego gameplayu. Quote Link to comment
YETI 10977 Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Master Gatherer - Gathered 600 ADAM with Little Sisters. Musze mieć na liczniku 600 Adama od Little Sisters, czy adam jest ciągle nabijany, nawet gdy go wydaje? Quote Link to comment
MYSZa7 8897 Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Master Gatherer - Gathered 600 ADAM with Little Sisters. Musze mieć na liczniku 600 Adama od Little Sisters, czy adam jest ciągle nabijany, nawet gdy go wydaje? Jest ciągle nabijany ,nawet gdy go wydajesz Quote Link to comment
Disvertigo 7 Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Poradnik - http://www.ps3site.pl/trofea/poradniki/poradniki-retail/bioshock-2/ Quote Link to comment
YETI 10977 Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 9-Irony - Paid your respects to the founder of Rapture. ten pucharek można zrobić tylko w jednym levelu? (chyba drugim) Quote Link to comment
Guest Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 9-Irony - Paid your respects to the founder of Rapture. ten pucharek można zrobić tylko w jednym levelu? (chyba drugim) Ja sam go odkryłem. Po prostu jak zobaczyłem lalkę Ryana i kij golfowy, to od razu wiedziałem, że zaraz mi piknie znajomy fanfar. xD Quote Link to comment
Voytec 2761 Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 kiedy nalezy wylaczyc Vita-Chambers zeby zaliczylo trofeum? od razu po zakończeniu intra, wyłączenie VC w menu wystarczy? a moze nalezy rozpocząć grę z już nieaktywnymi VC? Quote Link to comment
theGrimReaper669 0 Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Możesz nawet całą gre ukończyć byle byś ich nie użył. Quote Link to comment
Guest Kyo Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Jakby się ktoś interesował, to wbicie 40 lvl zajmuje około 25 i pół godziny czystego gameplayu. Muszę sobie "nerwosol" chyba kupić... Wbiję tą platynę i pójdę się powiesić - ten multi to mała tragedia (przesadzam). Quote Link to comment
Berion 207 Posted June 7, 2010 Share Posted June 7, 2010 Mnie zajęło ze 30. Porażka, głównie przez lagi. Quote Link to comment
stoodio 2065 Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 (edited) Trudność pucharków waha się pomiędzy łatwe/średnie - w single same banały. W sieci jak to w sieci - trochę czasu spędzić trzeba. Ludzi nie brakowało, laga miałem sporadycznie, grało się bardzo przyjemnie - 40 ranga wbita w lekko ponad 20h. Później pozostało mi tylko zebrać wszystkie stacje upgrade'u broni, 9-Irony oraz, o dziwo, załatwienie oponenta jego własnym pociskiem W między czasie przebrnąłem przez Minerva's Den (które to spieprzyło mi chwilowo save'y z podstawki). Warto się pokusić o platynę, przyznam że gdyby nie chęć jej zdobycia, to nawet bym się multi nie zainteresował, a tak grało się przednio Edited December 7, 2010 by stoodio Quote Link to comment
Czimeq 43 Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 (edited) to trofea z dodatków są do wbicia tylko online? nie ma singlowych dodatków? (mówię o dwójce bo jedynka to wiadomo) jeśli tak to trochę szkoda, ale i tak spróbuję wbić wszystkie Edited March 4, 2014 by Czimeq Quote Link to comment
messer88 6282 Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Do 2 jest Minervas Den i protector trials, to 1sze za(pipi)iste;) 1 Quote Link to comment
_daras_ 721 Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Są dwa singlowe DLC- Minerva's Den i Protector Trials. Ten pierwszy to fabularne DLC (polecam), w drugi nie grałem ale to chyba chellenge jak w Bio 1. Natomiast trzeci Rapture Metro Map Pack to dodatek do multi. 1 Quote Link to comment
darkos 4283 Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Trzeci dodatek Rapture Metro Pack posiada dość trudne trofea. 1. Trzeba zagrać mecz online (byle jaki) na każdej z map DLC 2. Trzeba wygrać mecz online (byle jaki) na każdej z map DLC 3. Trzeba dobić z levelu 40 do 50 i użyć Rebirth, czyli zresetować level. Albo jak ktoś ma niski level albo zerowy to aż do 50. KOSZMAR !!! Z pierwszymi dwoma nie ma aż takiego problemu bo jest glitch który to ułatwia, wystarczy ustawić mecz offline i wybrać tryb gry (Adam Grab), złapać Little sister i trzymać ją aż do końca rundy. I tak zrobić na każdej z map ale offline czyli samemu. I jak już to zrobisz to teraz robi się ciekawie. Aby dostać dwa trofea na raz trzeba wygrać tylko jeden mecz na dowolnej mapie z DLC. Problem polega na tym że takie mecze są rzadko ustawiane ponieważ nie każdy kto jeszcze gra w Bioshocka 2 posiada takie mapy wykupione, więc jeśli nawet masz 2 czy 3 kumpli z takimi mapami i zaprosisz ich do swojego lobby ON line i nagle pojawi się 4 koleś bez DLC to gra automatycznie wybiera mape z wersji podstawowej. A map nie można wybrać w lobby ponieważ nie ma tam takiej opcji i gra sama je wybiera. Drugi problem jest taki że dość ciężko jest wygrać taki mecz. Dobra rzecz to headset, i to bardzo dobra rzecz bo podczas meczu możesz gadać z ludźmi umawiać się gadać i pierdołach i pomagać sobie na wzajem. W mojej ocenie dość męczące jest trofeum Rebirth. Bowiem od levelu 0 do 40 potrzebujesz 97000 adam, i tyleż samo z levelu 40 do 50. Dobrze jest hackować turrety w ustawianych meczach wówczas za 10 minut sprawnego hackowania dostajesz ponad 1600 adam. Więc masz mecze ustawione, gracie sobie z kumplami, hackujecie turrety i nagle na mape wpada jakiś typ, łapie siostrę albo zabija ludzi hackujących i psuje im nabijanie leveli. Pierwszy bioshock nie ma trybu online, Drugi już tak i są one wymagane do zdobycia platyny. 1 Quote Link to comment
Czimeq 43 Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 (edited) Dzięki za tipy, z tym multi to jakieś przegięcie, do platyny jeszcze dałem radę wbić ten 40lvl, ale jak mam go wbijać znów to wątpię że mi się będzie chciało, dobrze, że dali też singlowe DLC. Edited March 4, 2014 by Czimeq Quote Link to comment
darkos 4283 Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Do platyny to DLC nie trzeba wbijać. Ale mi zachciało się mieć 100% to musiałem pocierpieć. Quote Link to comment
Czimeq 43 Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Ktoś chętny na ustawkę? 1 meczyk potrzebuję wygrać na mapie z DLC, od 3 dni ciągle losuje mi mapy z podstawki Quote Link to comment
Mejm 15137 Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Wie ktos czy trofea z wersji cyfrowej beda kompatybilne z wersja pudelkowa? (ultimate rapture edition) Jakby cos bede tez chetny na jakies ustawki. Quote Link to comment
Square 8377 Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Wg PSNProfiles jest tylko jeden komplet pucharków. Wersja cyfrowa jest chyba zawsze kompatybilna, tutaj bardziej o regiony by się rozchodziło. Są gry, że z innego regionu zapisuje się jako osobny zestaw trofeów i można np mieć trzy platyny w tej samej grze Bioshock pierwszy na tej stronie ma dwa zestawy dzbanów. 1 Quote Link to comment
Mejm 15137 Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Wlasnie doczytalem, ze jak jeden region to powinno byc ok z pucharami a ewentualne problemy wystapia w przypadku saveow. Quote Link to comment
darkos 4283 Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 Ciekawe czy ludzie jeszcze graja. Ciężko było zrobić trofea on line jak grałem w grudniu 2013 - koszmar. Ale jeśli dziś serwery są puste to będziesz miał łatwiej, wystarczy że znajdziesz 4 osoby i możecie boostować levele. Bo jeśli jeszcze grają competitively to będzie znacznie gorzej. Każdą ustawkę popsują. Dobrze że w porę usunąłem z drogi do platyny wszystkie trofea on line i tak samo te z DLC więc jak skończę singla to wpadnie pełne 100%. Jakbyś potrzebował pomocy daj znać, bioshocki jeszcze mam i się nie pozbywam. Quote Link to comment
Qra 160 Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 Widzę na playstationtrophies.org, że ludzie się ciągle organizują na ustawki, zagadaj i uwiniesz się z tym szybko Quote Link to comment
Mejm 15137 Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 Udalo mi sie samemu zrobic prawie wszystkie (brakuje mi zagrania na 10 mapach) nawet mother goose. Teraz tylko zostal grind ;/ Ogolnie malo osob gra a matchmaking to jakas paraolimpiada - gra paruje np dwie 50ki, 30, 12 z osobami z lvl 4, 23, 8 xD. Moze na pt.org bedzie jakas sesja, ewentualnie poprosze ussr zeby z nim poboostowac wiezyczki (o ile znajda sie jeszcze gdzies online dwie osoby). Quote Link to comment
Recommended Posts