Jump to content

Jakie sporty uprawiasz

Cris

Recommended Posts

lub uprawiałeś w swoim życiu (rekreacyjnie lub nie)

Wasze sukcesy , dyplomy ,medale.

Ja jedynie mogę "poszczycić" się reprezentowaniem szkoły w moim mieście (koszykówka , piłka nożna, biegi).

Kilka lat temu wziąłem udział ze znajomymi w oficjalnych zawodach osiedlowych ... konkurencje były różne , od szachów po piłkę nożną i koszykówkę...

Zajęliśmy 2 miejsce i otrzymaliśmy dość pokaźny puchar i karnet na kilka imprez organizowanych przez miasto.

Ostatnio nie uprawiam nic...poczekamy aż zrobi się ciepło ,to się w gałę pokopie.

• Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest Oran

Praktycznie całe życie, bo już od 7miu lat - noga, szkółka piłkarska itepe, potem przerwa i znów zacząłem by przestać... Na rzecz Muay Thai. Nie żałuję.

Poza tym raz byłem bramkarzem w rękę w szkole (na zawodach) i jeździłem na biegi przełajowe ale nie miałem tam sukcesów (10-20 miejsce), tyle, że tam było jak z tymi astmatykami, każdy uczeń szkół sportowych popi.erdalał na tym gó.wnie do zwiększania objętości płuc, wiem bo jeden z moich najlepszych kumpli biegał dla takiej szkoły. Smutne, że tak sport wygląda nawet na najniższym szczeblu (bo to gimnazjum było).

Duuużo piłki nożnej. Bywały przerwy, teraz znów zacząłem regularnie(od ponad miecha). Za małolata grywało się w reprezentacjach szkół, byłem już nawet na zapiskach do Korony Kielce :) A tak to czasem kosz, tenis stołowy, siatka.

Edit: Ten jak pamięta, ja nie pamiętam. To musiało być z byczą ironią.<pedalski ruch łapką>

Edited by Wiolku

2 lata grałem w ręczną, z całkiem niezłym skutkiem, mam kilka medali i dyplomów. Gdybym to ciągnął dalej to pewnie niedługo bym do kadry u-coś tam się łapał.

No z pewnością.

Jeśli chodzi o mnie to praktycznie tylko futbol...kilka nagród z kumplami zdobyliśmy :) 4 razy pierwsze miejsce w mieście i raz drugie oczywiście w naszej kategorii wiekowej :) Czasami koszykówka albo siata ale tylko na lekcjach wf-u ;)

• 1 month later...

Ja tylko piłka nożna!Gram od kiedy pamiętam.Nie wiem bardzo gdzie zadać to pytanie,aby było zauważone przez osoby które mogą znać odpowiedź,więc odbiegając trochę od tematu,zadam je tu.Kolega w ostatnim meczu dostał czerwoną kartkę (za co musi pauzować 3 mecze),następny mecz jaki gramy,to z drużyną która wycofała się z rozgrywek i z tego powodu mamy 3 punkty (walkower) i właśnie,czy ten mecz wygrany walkowerem wlicza się do kary mojego kolegi?

Też tak Cris myślałem,ale znalazłem taki tekst w przepisach:

" Jednocześnie informuje się, że zawodnikowi nie zalicza się

wykonania kary dyskwalifikacji za żółte bądź czerwone kartki, meczu którego termin

był ustalony zgodnie z terminarzem rozgrywek, a który nie odbył się z różnych

przyczyn (np. został przełożony na późniejszy termin lub został zweryfikowany jako

walkower z powodu nie przybycia jednej z drużyn)."

więc chyba nie ma co się łudzić.....

pozdrawiam

Edited by seb.maz
Guest Oran

Ja tylko piłka nożna!Gram od kiedy pamiętam.Nie wiem bardzo gdzie zadać to pytanie,aby było zauważone przez osoby które mogą znać odpowiedź,więc odbiegając trochę od tematu,zadam je tu.Kolega w ostatnim meczu dostał czerwoną kartkę (za co musi pauzować 3 mecze),następny mecz jaki gramy,to z drużyną która wycofała się z rozgrywek i z tego powodu mamy 3 punkty (walkower) i właśnie,czy ten mecz wygrany walkowerem wlicza się do kary mojego kolegi?

Też w sumie zależy gdzie grasz, jak w SERIE B (b-klasa) i kopacz jest dobry można go wykupić w OZPN z kary za jakieś 200 zł czy ileś, chyba raz w sezonie takie coś można robić. W sumie to też zależy od OZPN...

Poza tym jeżeli to rzeczywiście B-klasa to chyba nie problemu by grał jako kto inny <piłkarski poker> <krętacz>

Guest Oran

W b-klasie drużyna przeciwna rzadko wie, że w jej drużynie jest kara za czerwoną kartkę, a co dopiero u przeciwnika :D Przesadzam, ale takie numery to na porządku dziennym są, tym bardziej, że niektórym teamom ciężko jest 11nastke uciułać, bo ten do pracy, tamten do komunii, przymyka się na takie akcje oko.

• 4 weeks later...
  • 2 months later...

Widzę że sporo użytkowników "tyra" ? Świetna alternatywa dla stereotypowego - bladego, cherlawego i zgarbionego maniaka gier wideo.Ja również siłka(z kumplami w garażu-home made), od ośmiu lat z przerwami ale teraz "się biorę":)

Rekreacyjnie noga i kosz, no i pływanie- korzystam z uroków lata bo nie lubię basenów i chlorowanej wody.

• 6 months later...

Odkopię temat. Nigdy nie uprawniałem zawodowo żadnego sportu i raczej mistrzem na WF-ie nie byłem (nie licząc badmintona na początku gimnazjum). Rekreacyjnie jak każdy, mogę w ping ponga pograć, na łyżwach jakoś poruszać się po lodowisku, po boisku pobiegać za piłką.

Generalnie polubiłem narty - tak jak kiedyś rodzice niemalże zmuszali mnie do jazdy, tak później zacząłem to akceptować, a teraz z przyjemnością wybieram się na stok.