Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Star Trek

Featured Replies

• Odpowiedzi 721
  • Wyświetleń 68,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
5 godzin temu, Orzeszek napisał:

jezu te cgi XD

To nie jest wysoko budżetowy film, ja bym się nie czepiał bo wygląda lepiej niż 10 lat temu w innych serialach sci-fi a premiera dopiero w przyszłym roku (może poprawią :yao: )

Swoją drogą wolałbym dokończenie ST Enterprise od kolejnych odcinków Discovery :dunno:

Opublikowano

No skończył się przecież

założeniem Zjednoczonej Federacji Planet

, ale rozumiem o co Ci chodzi. I jeszcze to info, że Shran miał być załogantem Enterprise w piątym sezonie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aż ciężko w to uwierzyć.

Mam nadzieję, że Kurtzmann będzie miał jak najmniej wpływu na serial.

Opublikowano

Pewnie zrobią z tego kolejną tubę propagandową skrajnie regresywnego  lewactwa i poważny story telling zejdzie znowu na dalszy plan. Chcę scenarzystów z autentyczną pasją do klasycznego sci fi a nie politycznych aktywistów po gender studies. TNG to świętość najwyższego kalibru... 

Nie wiem czy wrócę do STD po 1 sezonie. 

Edytowane przez Sebas

Opublikowano

A co dokładnie było takiego lewackiego w tym serialu?? To że było więcej silnych kobiet?

Opublikowano

No chociażby co się wiąże z akcją pod sam koniec finału, gdy wiadomo kto został wiadomo kim. 

Gejowskich pocałunków też wcześniej nie było w Treku.

Pierwszy sezon oceniam na 9/10.

Opublikowano

Tak daleko nie doszedłem w tym szrotowym serialu.

Niemniej Star Trek zawsze był pro lewacki. To taki jego znak firmowy.

Opublikowano

Gejowskie pocałunki to akurat żaden akrywizm na zachodzie w dzisiejszych czasach.

Wszystkie wydarzenia nagieto wyraźnie inspirując się nastrojami politycznymi w krajach zachodu, głównie USA. Klingoni to wyborcy Trumpa-ksenofobiczne społeczeństwo w którym nagle w tej iteracji pojawił się rasizm i silnie zaznaczony patriarchat (wcześniej kobiety miały podobne usposobienie do mężczyzn). Jak rozwiązano tą kwestię pod koniec serialu - wiadomo. Ash Tyler to właściwie czysta inspiracja osobami trans. Masa różnych innych prostackich nawiązań ktorych nie chce mi się wypisywać, a które nie stanowią żadnej wartości dodanej. Zero kreatywnego zacięcia do budowania sytuacji pobudzających wyobraźnię. Fatalnie nakreslone postaci.

Teraz wszystko musi być radykalna tubą propagandową. Tworzenie oparte o subtelne przesłania i kreatywność jest martwe. 

Gardzę. 

Edytowane przez Sebas

Opublikowano

Można stworzyć dobry, wartościowy serial z LBGT i wątkami przypominającymi obecne polityczne i kulturalne wydarzenia, ale do tego potrzeba dobrych scenarzystów. Ten serial ich nie posiada :P. I to tutaj tkwi problem.

Opublikowano

Może inaczej. Postacie i dialogi są dwie półki niżej od takiego TNG.

O fabule nie będę się wypowiadał, gdyż nie widziałem całego sezonu.

Opublikowano

Typy, czy ja wam muszę przypominać, że pan Stewart da radę pociągnąć ten serial swoim warsztatem aktorskim zupełnie sam? A co do naszej wczorajszej dyskusji @Masorz to chodzi o odcinek 11 sezonu 6, gdzie Pickard trafia do niewoli i jest poddany torturom. Wg mnie jeden z najlepszych odcinków pokazujących talent Stewata. "There... are... four... lights!"

A co z nowym serialem? Na pewno nie będzie takich akcji jak Ishara Yar w niebieskim uniformie :wub: 

Opublikowano

Mam nadzieję że nie tylko Stewart wróci ze starej załogi, fajnie było by też zobaczyć kogoś z załogi Voyagera i DS9.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Cytat

Od dłuższego czasu wiedzieliśmy, że Spock, czyli kultowa postać dla serii Star Trek, pojawi się w 2. sezonie serialu Star Trek: Discovery. Do dziś nie wiedzieliśmy, który aktor podejmie się trudnego zadania wcielenia się w niezwykle ikoniczną postać. Ogłoszono właśnie, że jest nim Ethan Peck. Wcześniej występował w takich filmach jak Uczeń czarnoksiężnika, Nie ma się czego bać i w serialu Zakochana złośnica.

Twórcy serialu zapowiadali, że dostaniemy nieco innego Spocka, który będzie na innym etapie swojego życia niż w serialu Star Trek: Oryginalna Seria. Po raz pierwszy w tego bohatera wcielił się legendarny Leonard Nimoy, zaś w filmach angaż do tej roli przypadł Zachary Quinto.

pobrane-2.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

:obama:

Sci fi komponent był na tyle głupi i dziwaczny w STD, że aż nabiera to sensu jeżeli skopiowali wszystko w pakiecie z jakiejś dziwnej Indie gierki 

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...