Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Forza Motorsport 4

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Wyświetleń 152 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

24 minutowy wywiad z Dan'em na temat Forza 4   http://e3.gamespot.com/video/6318146/forza-motorsport-4-demonstration?hd=1   Bardzo dobra jakość. Autovista wyrywa gały z oczodołów, dobrze że można

• Gość donsterydo
    Gość donsterydo

Taaa, na pewno wyglądają gorzej. Szczególnie na tle standarów z GT5   Obejrzyj sobie trailer na youtube. Showroom miażdzy mosznę, ale to tylko dodatkowy smaczek, który mnie obchodzi tyle co zeszło

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Gif extravaganza 2:           EDYTA: Na neogafie wyczaili, że są wyścigi 1 vs 1 + nieskończona ilość aut Kolejny nowy event, o którym jeszcze nie mówili         Zobaczcie jak

Opublikowano

Niech dadzą przynajmniej nocne wyścigi, więcej tras (chociaż te z 1-ki)i model jazdy z 2-ki,a będe zadowolony.

Opublikowano

Niech dadzą przynajmniej nocne wyścigi, więcej tras (chociaż te z 1-ki)i model jazdy z 2-ki,a będe zadowolony.

na trailerze można przez chwilę wyłapać ,,zmierzch'' fragment gry z Fordem GT/czy na silniku gry, więc nocka/zmienny cykl pór dnia pewnie będzie.

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

na trailerze można przez chwilę wyłapać ,,zmierzch'' fragment gry z Fordem GT/czy na silniku gry, więc nocka/zmienny cykl pór dnia pewnie będzie.

Oby tak było, bo lepsza grafa to za mało.

Edytowane przez Hipolos

Opublikowano

Myślę, że w 30 klatkach to jednak nie byłoby już to samo. Ostatnio wróciłem do Forzy po F1, i różnica w płynności obrazu jest kolosalna.

Edytowane przez Michał102

Opublikowano

Ale w takim Hot Pursuit juz zupelnie nie przeszkadzan :) Glownie dlatego ze to 30FPS w F1 nie jest niestety stale.

Forza pierwsza tez hulala w 30 klatkach i zupelnie mi to nie przeszkadzalo...zatem wcale nie obrazilbym sie na ten kompromis jesli daliby za(pipi)isty deszczyk.

No ale Fm4 i tak pojdzie w 60fps wiec nie ma sie co zastanawiac co by bylo gdyby :P

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale im więcej FPS tym mniejszy lag, a w sim'ie to szczególnie istotne.

30 FPS i fajerwerki graficzne niech zostawią dla PGR5 :)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Hmmm... jak masz 60 FPS to klatki zmieniają się co 16,6 ms w porównaniu do 33 ms przy 30 FPS więc siłą rzeczy ta sama gra zrobiona w 60 FPS będzie zdziebko szybciej reagować - przynajmniej tak mi się wydaje :P

Opublikowano

Don, dobrze Ci się wydaje. Orion podał za przykład nowego NFSa... ok, jak na 30 FPSów gra reaguje rekordowo szybko, ale ta sama gra na PC w 60 klatkach reaguje jeszcze szybciej :)

Opublikowano

Don, dobrze Ci się wydaje. Orion podał za przykład nowego NFSa... ok, jak na 30 FPSów gra reaguje rekordowo szybko, ale ta sama gra na PC w 60 klatkach reaguje jeszcze szybciej :)

Pozatym np. ja chce miec wrazenie jazdy samochodem, a nie relacje TV ;]. Dlatego w wyscigu 60 fps, na replayach moze byc mniej.

Pierwsza Forza byla fajna, ale z racji 30fps nie przysiadlem nad nia na dluzej.

Opublikowano

A ja chcę graficznego zabójcę i basta :) Exclusive to Exclusive :)

Jeżeli będzie graficzny zabójca, to coś uproszczą w zamian, nie ma bata.

Choć chciałbym się mylić.

Opublikowano

Jak chcą się brać za nowe ficzery to niech tylko nie odwalą maniany, że coś będzie tylko na 2 trasach itp.

Opublikowano

http://forums.forzamotorsport.net/blogs/turn_10s_forza_motorsport_blog/archive/2010/10/21/driving-the-dirtfish.aspx

Ekipa T10 o swoich wrazeniach z jazdy po luznej nawierzchni...coraz bardziej zaczynam wierzyc ze mnie zaskocza i dadza jednak wyscigi na szutrach.

Mogą być i szutry,jestem za. Mam tylko nadzieję że chłopaki z T10 wiedzą co robią.

Opublikowano

orion, chcesz 5 lat czekać? :D mi w zupełności wystarczy dobrze podrasowana FM3, pogoda, tryb dnia a przede wszystkim więcej urozmaicenia w karierze. przydałoby się dać więcej oficjalnych (bądź mniej) lig - DTM, V8, WTCC itd. nawet Kia Cee'd Cup bym nie pogardził ;)

Opublikowano

Panowie z T10 są w stanie to zrobić. Jestem pewien, że nad autami do Fm4 grzebią od co najmniej dwóch lat - dlatego auta do Fm3 robiła zewnętrzna firma i dlatego kokpity były średnie. Ot taka mała teoria spiskowa ;) Chciałbym karierę na wzór tej z GT. Zawody producentów, firm itp. w Fm3 niby coś było, ale prawie niewypuklone. Chcę więcej (pipi)anego blichtru :)

Edytowane przez orion50

Opublikowano

Panowie z T10 są w stanie to zrobić. Jestem pewien, że nad autami do Fm4 grzebią od co najmniej dwóch lat - dlatego auta do Fm3 robiła zewnętrzna firma i dlatego kokpity były średnie.

To nie jest kwestia dlubaniu przy samych autach lecz silniku ktory mialby to uciagnac podczas rozgrywki. Same modele fur na poziomie zblizonym do do premiumow w wiekszosci przypadkow T10 ma od dawna w FM3 (modele z garazu/showroom). Jedyna rzecz ktora sprawia ze nie wygladaja tak naturalnie jak u konkurencji to oswietlenie/odblaski (ktore jak widac na przykladzie Forda GT zostaly solidnie poprawione :) ). Naturalnie modele sa obcinane podczas gameplayu/powtorek ale uwazam ze to jest sluszna droga. Po co marnowac ogromne iosci polygonow na mega szczegolowe modelowanie reflektorow ktorych i tak nie dostrzezemy podczas rozgrywki gdyz kamera niegdy nie jest wystarczajaco blisko. Czyz nie lepiej to przeznaczyc na otoczenie? Gdyby wrzucili modele "high poly" na trase to moglibysmy zapomniej o wykonaniu tras w stylu Camino Viejo czy Amalfi...tym bardziej betonowych 60FPS.

Co do wnetrz to jestem przekonany ze tu bedzie widoczna duza poprawa. Samo T10 przyznalo ten element w trojce byl wrzucony na ostatnia chwile....ba... przeciez na pol roku przed premiera (E3 09) nie bylo wogole oswietlenia i gra chodzila w zaledwie 30fps.

W finalnej wersji czesc wnetrz byla naprawde ladna....inne z kolei byly ochydne. Bylo po prostu cholernie nierowno. Mysle ze 2 lata to wystarczajaco duzo czasu by wykonac wiekszosc na podobnym poziomie. Jesli wszystkie wnetrza beda zrobione na tym poziomie:

xf9gqq.jpg

24yw95j.jpg

to mi w zupelnosci wystarczy :)

Opublikowano

Paskudne te wnętrza. Zero faktury materiałów. Ja chcę kozackich tekstur i kopiącego dupę oświetlenia :) nawet w (pipi)owym Szifcie kokpity mega dają radę

Opublikowano

No Shift ma moim zdaniem ogolnie najlepsze kokpity (no i do tego kapitalnie animowane)....szkoda ze sama gra jest co najwyzej srednia :(

Opublikowano

Jeśli oni wrzucili kokpity na ostatnią chwilę, to i tak wyszło b. dobrze :thumbsup:

Niektóre wnętrza były słabe głównie za słabą oświetlenia, które dawało wrażenie strasznego plastiku.