Jump to content

Tales of Graces

Jakim

Recommended Posts

Na wii jest SD .... to praktycznie nowa gra będzie bo robią w HD ....

edit:

no chyba, że tylko podbiją tekstury jak np w kolekcji GoW.... no ale chyba takiego numeru nie zrobią xD ....... ale w sumie to jest namco....

Edited by sakiu

Niech no tylko te cholerne żółte szmaty nie wydadzą tej gry poza Japonię, to im zrobię taki nalot na chatę, że przypomni im się Hiroszima-Nagasaki. Port-nie port, mniejsza z tym, bo na PS3 strasznie brakuje porządnych joterpegów, a taki Tales zawsze trochę zmieniłby ten stan rzeczy.

http://www.famitsu.com/game/news/1238401_1124.html

Sophie: Will I... be left behind by everyone?

[grave: Aston, Albert, Allen, Andrew, Anthony]

It make me sad.

It scares me.

[grave: Aston changes into Asbel]

Please save me.

I'm so worried.

Sophie: Ten years. Twenty Years. Thirty years. It'll pass so fast.

I'll keep [unreadable kanji] your heart that calls for salvation eternally.

Sophie: I... I wanted to stay with everyone too.

Edited by jorrdqn
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Też zagrałem w demo i podczas wlak czasami nie wiedziałem czy to ja steruje postacią czy jakieś AI. Ta scenka z początku gry wydaje się trochę biedna. brakuje w menu tutoriala, ten co jest podczas walki jest tylko raz i w czasie jego wyświatlania walka nadal trwa i nie wiedziałem na czym się skupić. Jeszcze ogarne demo pare razy i wtedy sie zobaczy.

• 3 months later...
  • 1 month later...

Ehh, szkoda tylko, że takie combosy robi się wyłącznie na pokaz, a nie są stałym elementem walki. Powinni w jakimś talesie zrobić porządny system combosów, żeby takie akcja można było wyprowadzac choćby podczas starc z bossami.

Jednak nie rozumiem tego. Wrzuciliby te Talesy chociaż na PSN/XBL. Patrząc z marketingowego punktu widzenia nic by przy tym nie ryzykowali, a na pewno wielu graczy spragnionych jRPG rzuciłoby się na te produkcje. A tak to my musimy się srać z importowaniem, a oni tracą wielu potencjalnych klientów. Bezsens i głupota jak dla mnie.

• 5 months later...

Pojawiły się filmiki tłumaczące zawiłości systemu walki i syntezy. Widać, że gość jest albo bardzo dobrze przygotowany, albo pasjonuje się marką. Oglądało się miło, a hype na grę skoczył mi o 100% jak zobaczyłem drzewko możliwych kombinacji ciosów w Alpha Arts :woot: Jestem zachwycony i teraz jedynym problemem pozostaje zdecydowanie się czy brać to, czy Kingdoms of Amalur na premierę.

Część 1

Część 2

Część 3

• 2 months later...