Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Battlefield 3 - single player i ogółem

Featured Replies

Opublikowano

To byl ten gameplay, czy nie bylo? Wlasnie wwrocilem do domu, aby sciagnac jakies footage, a tu lipa, nic! <_<

Były wywiady z ekipą DICE na żywo, a w przerwie między wywiadami rozmawiali z graczami testującymi 15 minutowy gameplay z PCtowej wersji multi.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 429,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tylko 1000 kodów do bety Battlefield 3, kto pierwszy ten lepszy!   www.Battlefield3.com/codes-betamulti

• Duh, czytam i czytam ostatnie newsy i komentarze i aż się we mnie gotuje. Uprzedzając - będzie sporo o MW3 i BF3, ale nie piszę na celu wywołania wojenki, a jedynie wyrażenia swoich wątpliwości i wyla

• Jet gameplay!!! http://www.youtube.com/watch?v=lwelgp61dcE   Gratulacje dla minusujacych za mega spiete poslady i 0 poczucia humoru

Opublikowano

http://e3.gamespot.c...g=footer%3Blink - niezły tekst z jakiegoś pokazu multi dla prasy - zawiera kilka ciekawostek, np. klasy postaci z pokazu:

- assault dostał apteczkę i defibrylator, ale nie ma ammmo-boxa, karabin m16

- medyk zamienia się w support - nosi LMG (dokładnie M249) i rozdaje ammo

- inżynier nosił m4 z latarką, wiertarkę i jakąś wyrzutnię rakiet

- recon miał tylko karabin MK11 (6x scope) i C4

Cieszy mnie też pokazane zdrowie w % na HUDzie.

Ja pier... Jak asfalt moze nie miec ammo tylko defib z medkitem? Medyk rozdaje ammo? Fully customized... juz widze reconow z defibrylatorem... no chyba, ze to tylko odnosi sie o broni, ale jakos watpie

Edytowane przez rpgfan

Opublikowano

Ja tu nie widze zadnego problemu. Po prostu assault zamienil sie w medyka.

A medyk nie rozdaje ammo, bo to juz nie jest medyk tylko support. Jak mozna sie do tego czepiac? Przeciez medyk latajacy z LMG w BC2 to byl jakis absurd - myslicie ze w realu taki latalby z wielkim, ogromnym, ciezkim karabinem?

Jest to tez powrot do korzeni - w Battlefieldzie 2 medyk latal z M4 a nie jakims LMG.

Co do tekstu - po prostu WOW.

The support soldier gains experience points for laying down suppressing fire, while those caught in the crossfire will have their vision compromised through a shaky cam and other subtle visual effects.

Niezla sprawa. Jak widac fajnie przemysleli sprawe - dali mu ammo box dzieki czemu nie bedzie musial sie martwic o amunicje, i dodali punkty za oslanianie.

Cieszy fakt, ze DICE caly czas kusi sie o jakas innowacyjnosc i wprowadza patenty o ktorych nie pomyslala konkurencja.

Bedac podnoszonym przez medyka mozna wybrac czy wolimy byc przez niego podniesieni, czy sie zrespic normalnie.

A jesli chodzi o te "fully customized" - pewnie chodzilo im o bronie, perki, celowniki i inne tego typu bajery - bez przesady, nie sadze zeby zburzyli cala strukture gry pozwalajac doslownie wszystko ze soba polaczyc.

EDIT:

Nie wiem czy juz bylo mowione, ale w BF3 od poczatku bedzie coop (a nie tak jak w przypadku BC2, gdzie wydali go dopiero w DLC).

Edytowane przez Yabollek007

Opublikowano

A ja zauważyłem że grafa ta w multi jest bardzo podobna do Crisisa2 i tutaj może być nadzieja ze na konsolach będzie to ładnie wyglądało... jak pójdą w stronę realistycznego wygladu jak to jest w C2

Opublikowano

Czytaliscie dalej (powyzszego) linka, z unieszkodliwianiem pojazdow. Walisz RPG od tylu, pojazd zostaje unieruchomiony zabiajac wlasnie kolesia z tylu, a gunner z przody kontynuuje ostrzal, czekajac az inzynier go naprawi. Zakladam, ze ponizej 30% HP stanie nam woz. Fajny patent. Ciekaw jestem ile jeszcze bedzie takich smaczkow.

Pixel Enemy opowiada o swoich wrazeniach z multi BF3. Co wazniejsze:

- przy close combat, latarki tak daja po oczach, ze skutecznie oslepiaja przeciwnika

- grafa slabsza, niz w (singlowych podejrzewam) trailerach. Taki Crysis 2 na max detalach (technicznie)

- Litwin sluchaj uwaznie! :)... Jak chcesz zabrac komus dog tag'a, bedzisz musial to zrobic od tylu, podkradajac sie po cichu (stealth knife from behind)

- bedzie opcja night vision

-jak grali nie bylo kill cam.

http://www.youtube.com/watch?v=3edP79plgsA

Opublikowano

Nareszcie zadnych ninja skokow na plecy ani twarz bo dogtag potrzebny :lol:

Opublikowano

Ciekaw jestem jak oni to rozwiaza. Skoro mowia ze musi byc steath, to jak wbiegne na typa od tylu, i odpale kose, to nie bede mial blachy. A jak zatrzymam sie pol metra ( po wczesniejszym sprincie) od ofiary, i odpale kose, to wtedy sciagne? Ale to tez nie jest stealth. W kazdym badz razie, koniec z wesolymi dozynkami. Kolekcje zmiejsza sie z tysiacow, do kilkudziesieciu. Rozwiazanie z tym nozem, to dla mnie bomba :thumbsup:... A o wersji na Ps3, ani slychu ani widu. :confused:

Chlopaki cos wspominali, ze za "ogien zaporowy", tez leca punkty

Opublikowano

Niestety, ale multi mnie nie interesuje w żadnej grze. A żeby nie było, fanbojem COD-a nie jestem, bo nawet tej gry nie zamierzam kupować, a już na pewno nie na premierę. Po prostu oceniam to co widziałem na E3 i według mnie COD MW 3 wypadł lepiej od Battlefielda, chociaż tu znacznie miał kiepski fragment.

No to nie ma o czym dyskutować, skoro nie jara Cię multi w grze, która jest robiona stricte pod multi :potter:

Opublikowano

Chlopaki cos wspominali, ze za "ogien zaporowy", tez leca punkty

Za to nie bylo pkt za ammo i pewnie za apteczki tez nie. W sumie 100pkt za kill to bardzo duzo w porownaniu 50 z BC2.

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś tu już o tym pisał ale wg. słów kogoś z DICE (na forum b3d) wersja na PS3 chodzi obecnie w rozdzielczości 1280x704 z MLAA. Nie ma nic na temat X360.

Opublikowano

Filmik z wczorajszej relacji:

http://www.youtube.com/watch?v=NnB_Ft20R8c

Klaustrofobiczna ta mapka...a przynajmniej jej część:)

Z każdym kolejnym materiałem napalam się coraz bardziej. MW3 już poszedł w zapomnienie, tylko teraz pytanie jak wygląda konsolowa wersja. Kto wie, może wezmę w premierę, chociaż Uncharted 3 bardziej mnie przekonuje:)

Opublikowano

W końcu broń wygląda rzeczywiście,a nie jak kawałek plastiku ze sklepu zabawkowego :P

Opublikowano

Wygladal na lekko pod denerwowanego, bo chyba nie mogl znalezc konsolowej wersji Bf3. :) Na lamach portalu PSX Extreme obiecany byl gameplay z konsoli, a tu k**a myszka i keyboard. Tez bym sie wkurzyl. Pozdro :thumbsup:

2:38- czy ja dobrze widze, Steven Spielberg? :whistling:

Edytowane przez walek

Opublikowano

w tym filmiku zapodanym przez Roziego pierwszymi zagadanymi osobami są uciekinierzy z Infinity Ward - Respawn Entertainment :)

Opublikowano

Mówili że na PS3 użyją czegoś nowego(?) jakiejś technologi czy coś.

Jeżeli dobrze kojarzę o co Ci chodzi to nie do końca.

Chodzi o sam proces produkcji gry. Zaczynają od najmocniejszej platformy i 'skalują' całość do możliwości słabszych platform.

Czyli PC -> PS3 -> X360. Dlatego (niby) na PS3 ma wyglądać lepiej niż na X360..... ale to się zobaczy.

Zamiast robić jak 90% developerów że robią grę na najsłabszą platformę, a potem dodają bajerki w innych wersjach.

Edytowane przez Kazuun

Opublikowano

Mówili że na PS3 użyją czegoś nowego(?) jakiejś technologi czy coś.

Jeżeli dobrze kojarzę o co Ci chodzi to nie do końca.

Chodzi o sam proces produkcji gry. Zaczynają od najmocniejszej platformy i 'skalują' całość do możliwości słabszych platform.

Czyli PC -> PS3 -> X360. Dlatego (niby) na PS3 ma wyglądać lepiej niż na X360..... ale to się zobaczy.

Ja bym to widzial tak: PC------->PS3->Xbox360. Pytanie, jaki dystans bedzie miedzy PC a Ps3, to juz pytanie do wrozki. :) Jesli masz wiedze na temat tworzenia gier, to byc mozes znasz odpowiedz, jesli przeczytasz info dotyczace grafiki Battlefield 3 na Ps3

http://publications.dice.se/attachments/Christina_Coffin_Programming_SPU_Based_Deferred.pdf

Dla mnie to czarna magia, screeny na stronie 11 sa obiecujace.

Opublikowano

Cóż, w ostatnim trailerku "chwalą" się już wersją na PS3 więc źle nie jest chyba :P

Opublikowano

Jeśli chodzi o technologię to chcą na rdzenie Cella przerzucić niektóre obliczenia grafiki by odciążyć procesor graficzny.

Tak uczyniono w Killzone 3.

Opublikowano

Cóż, w ostatnim trailerku "chwalą" się już wersją na PS3 więc źle nie jest chyba :P

W ktorym? Gdzie? Poprosze link :blink:

Opublikowano

O tych 2 screenach z E3 mowa :whistling:

BTW

http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1558033&postcount=2594

http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1557390&postcount=2575

Jesli to prawda to ja nie mam pytan

Edytowane przez rpgfan

Opublikowano

Koles potwierdzil, ze te dwa "video clip" ( a NIE caly trailer) sa z Ps3, ktore mozna zobaczyc w

Jedno to cut-scenka, a drugie (wieza eiffla w tle), jakos rewelacyjnie to nie wyglada. Sa w tym trailerze scenki, ktore bardzo bardzo roznia sie miedzy soba oprawa AV.

ps3-1.jpg

ps3-2.jpg

Edytowane przez walek