Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
40 minut temu, Rozi napisał:

Przyczyna leży po stronie tego, że ogólnie Finlandia to kiepska wódka.

Truth btother. 

W moim zapewne dłuższym, niż wasze życiu rzygałem po wódzie może 7 razy.

Z tego 7 razy po tym "czymś ".

Finlandia? 

Nie polecam.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 870
  • Wyświetleń 99,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• @bluber O ile w wielu kwestiach się zgadzam, tak sączenie flaszki samemu może i jest dekadenckie (ciekawostka: dekadentyzm przypada na czasy, gdzie problem z alkoholem był ogromny), ale ja wciąż nie

• dobrze cie wyszkolili, rasowy z ciebie polaczek, pijacy tylko czysta wodeczke. to takie slowianskie. tyle ze przepije cie pierwszy lepszy gimnazjalista z ukrainy. niech zgadne- zazwyczaj chlejesz na u

• Smakowe to mój żywioł, po drugiej zmianie pracy w korpo często z kumplem bierzemy po secie. A więc Yakubu jak wspomniał kes, pigwa, do tego orzech z naciskiem na laskowego, śliwka oraz jagoda. Choć na

Opublikowano

Nie wiem czy tylko lokalnie ale w tesco cointreau po 49 zl za 0,5. Wychodzi 5 butla za darmo!

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Tą soplicę orzechową można śmiało trzymać w zamrażalniku czy zamarznie? 

Opublikowano

Można.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jadł jadł, bardzo dobre połączenie, tylko trzeba uważać z ilością żeby ino smaku wódka dała a nie waliła gorzelnią. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Pół litra Jagermeistera w Biedrze za 35 złotych.

Opublikowano

U fajnie :wub: 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ostatnio zauważyłem, że stock leci nieźle w wuja, gorzały żołądkowe do 30% XD, nie żebym lubił tę wódkę, ale chodzi o sam fakt zaniżania promili. Jeszcze trochę i będzie 15% jak wina.

Edytowane przez Faka

Opublikowano

No i to jest poyebane, zmniejszają woltaż i robią z tych wódek jakieś (pipi)owate gorzały, a cena się nie zmieniła. Nie jestem pewny czy czystej żołądkowej to dotknęło (ale raczej nie, bo tu już by było słabo), ale jak widziałem miętową to miała zazwyczaj te 36, a dzisiaj w sklepie zobaczyłem 30% :)

Edytowane przez Faka

Opublikowano

Niestety nasze wspaniałe XD państwo narzuca coraz to większe kwoty na akcyzy, a jak zmniejszysz woltaż, to mniejszy koszt poniesiesz. I tak właśnie Ruda 40% zrobiła się 30% i jest teraz zwykłą popierdółką.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ależ Soplica cytryna z miętą jest chuynią :obama: Normalnie jak drink z wódki i fairy fujka :bad:

Opublikowano

To już nie wódka tylko napój alkoholowy o smaku. Najbardziej mnie śmieszą te marketingowe brednie na opakowaniach "dojrzewające w słońcu owoce", "starannie wyselekcjonowane odmiany" podczas gdy mieszają jakieś E643 z aromatem i napój gotowy. 

Opublikowano

Schłodzona śliwkówka <3 Dobre shoty na bazie tych wódek mają w Pijalni Wódki i Piwa, takie słodziutkie.

Opublikowano

krupniki owocowe są dużo smaczniejsze od soplic, mniej słodzkie, bardziej wytrawne

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

JA Baczewski

Ja Yeti

Bawi mnie nazywanie wódki w jakiś dystyngowany sposób, np. Pan Tadeusz, J. A. Baczewski, Ogiński (i fortepian na butelce), Soplica. Jakby próbowano nadać tej zwykłej czynności chlania 40% alkoholu jakiegoś wyższego wymiaru. Nie opier.dolił litra wódy z kolegami, tylko degustował.

Opublikowano

Żyjesz w kraju, w którym ludzie wyznają kult alkoholu, więc to nie powinno dziwić.