Skocz do zawartości

Gaming World

Featured Replies

Opublikowano

Co jest fajnego w diablo?

Nie wiem. Jak skończyłem pierwszą partyjkę, to też się pytałem. Potem sprawdziłem godzinę i okazało się, że grałem pół dnia...

• Odpowiedzi 625
  • Wyświetleń 37 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Niby beka z kafelkowców, a konsolowa dyskusja Nvidia vs. AMD rodem z PC...   Niektorych pokroju Insa nie ma co przekonywac, ze jest jakis inny wybor niz to co akurat jemu pasuje bo zawsze sie znajdz

• Nie wiem czy było ale jakiś czas temu wycziłem, że rmfka ma stacje internetową puszczającą muzykę z gier RMF Game Music, świetna sprawa przy przeglądaniu forumka. http://www.rmfon.pl/play,156

• Bardzo ciekawy wywiad (a właściwie to Ask Me Anything z użytkownikami wykopu) z byłym polskim pracownikiem People Can Fly i Epic Games. Zajmował się między innymi Bulletstormem (zrobił m.in. poziom kt

Opublikowano

za(pipi)ista rywalizacja w innymi graczami = W czym ? :D Nie masz fg mozesz co najwyzej robic za mieso armatnie bo nawet z obozowiska lotrzyc nie wyjdziesz na metr na duelu

duzo osob gra w 2 bo na tym nadal sie zarabia. i szykuja sie na D3 z fg ;)

Design, muzyka i klimat ok.

Ale Battle.net az taki swietny to nie jest. dupowanie, lagowanie, monstrualna ilosc hacków itp :D Cudo. Chociaz nie wiem jak to jest teraz na tym nowym 2.0

pomijam juz, ze nie wyobrazam sobie gry np czarka czy palladynem z tele na padzie :sorcerer:

Edytowane przez szpic

Opublikowano

Mi po prostu nie siedzą gry od Blizarda.

Opublikowano

Co jest fajnego w diablo?

było przełomowedziś już nie szokuje bo niby czym?trójka tylko maniaków zadowoli

Opublikowano

Co? W czym niby D2 było przełomowe? Oprócz większej ilości zawartości, nie różniło się w znaczący sposób od swojego poprzednika. Zresztą, które gry Blizzarda są przełomowe? Wszystkie opierają się na klasycznych, sprawdzonych rozwiązaniach. Nigdy nie urzekały nas rewolucyjnymi pomysłami a po prostu dopieszczoną do granic możliwości rozgrywką.

Zadowoli nie tylko maniaków ale zapewne każdego gracza. Niedawno wyszła gra zakorzeniona w nerdsferze o wiele bardziej niż Diablo, (SCII) a jakoś kupiło ją mnóstwo ludzi spoza Korei...

Edytowane przez Mr. Blue

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=442713

Wow, świetny pomysł, niektóre okładki naprawdę piękne. Niech ktoś spróbuje zrobić taką i się pochwali ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Spójrzcie jak ekipa 72Pin przygotowała cover'y cartridge na NES'a, lecz z niekoniecznie starymi grami. Dla mnie bomba. Po więcej fotek odsyłam tutaj.

IMG_1659.jpg

shortstack.jpg

IMG_1843.jpg

IMG_1592.jpg

IMG_1909.jpg

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Informacje z wczorajszej konferencji EA Polska:

- "Elektronicy" posiadają obecnie 34% krajowego rynku gier

- tylko w 2010 roku roku EA sprzedało u nas 1,7 mln gier (94% tej liczby to tzw. retail, a tylko 6% dotyczy cyfrowej dystrybucji)

- Electronic Arts działa w Polsce już 8 lat i pracuje u nich 30 osób

- Wiedźmin 2 dobił w Polsce do 100 tys. sprzedanych egzemplarzy, podczas gdy Sims 3 może poszczycić się wynikiem równym 300 tys.

- 100 tys. - szacowana sprzedaż dodatku Zwierzaki do Simsów 3

- obecna sprzedaż Fify 12 to 40 tys. - 17 tys. to PlayStation 3, PC 12 tys., Xbox 360 "nie jest już daleko za PC, a z PSP jest przyzwoicie"

- plan jest taki, że FIFA 12 do końca roku na samej tylko PS3 dobije w Polsce do 100 tys. sprzedanych egzemplarzy

- łączna sprzedaż Fify 11 w zeszłym roku to 221 tys. sztuk

- w Polsce sprzedało się do tej pory 1mln gier z serii N4S

- w grudniu 2010 roku N4S:HP był numer dwa w polskich sklepach

- 18 listopada ukaże się konsolowe demo gry, a najszybszy Polak wygra możliwość przetestowania Porshe 911 razem z ekipą Top Gear (!!!)

- Battlefield 3 - w polskich sklepach tylko w dniu premiery pojawi się 60 tys. egzemplarzy (na imprezie można było zagrać w Operation Guillotine na PS3)

- Battlefield: Bad Company 2 rozszedł się w Polsce w 140 tys. egzemplarzy:

- nakład Star Wars: The Old Republic - 15 tys, z czego 5 już poszło w zamówieniach przedpremierowych

Wywiad z Jarosławem Kędziorem z EA Polska i Marcinem Turskim z LEM-u

http://www.youtube.com/watch?v=M_4nRzoCzXE

źródło - Gamezilla.pl

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

I szkoda, że tak inni wydawcy/dystrybutorzy nie chcą się chwalić danymi.

Opublikowano

EA Polska obok SCEP najlepiej sobie radzi na rynku konsolowym w Polsce. Co cieszy bo konsole i gry na nie stają się popularniejsze. Reklamy w TV czy na billboardach nikogo już nie dziwią . Ciekawie jak BF3 poradzi sobie w stosunku do MW3.

Opublikowano

I szkoda, że tak inni wydawcy/dystrybutorzy nie chcą się chwalić danymi.

Bo pewnie nie mają się czym chwalić ;)

Tak to na ogół wygląda niestety :/

Opublikowano

EA Polska obok SCEP najlepiej sobie radzi na rynku konsolowym w Polsce. Co cieszy bo konsole i gry na nie stają się popularniejsze. Reklamy w TV czy na billboardach nikogo już nie dziwią . Ciekawie jak BF3 poradzi sobie w stosunku do MW3.

Racja, dwa lata temu nie uwierzyłbym nikomu, kto by mi powiedział, że konsole będą w Polsce tak mocno promowane jak dzisiaj ma to miejsce. Swojego czasu największym szokerem była liczba reklam Wii po teoretycznej nieobecności N na naszym rynku. Coraz więcej ludzi gra i widzę to nawet w swoim otoczeniu. Co ważniejsze, ludzie chyba coraz częściej decydują się na oryginalne gry, a samo granie staje się nie tyle rozrywką, co alternatywną do TV formą spędzania wolnego czasu.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nom kolega, typowy pecieciarz kupił niedawno 360 z Kinectem. Grał u mnie na PS3 i spodobało mu się, nawet kloca nie spiracił. ;D

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Kumpel kupił PS2, później ja się przełamałem i kupiłem. Później ten sam kumpel kupił PS3, a ja po nim X360. Następnie znajomy u mnie często grywał to kupił sobie też X360, w tym samym tygodniu kupił jego kumpel :P Ostatnio kolega chciał żebym do niego z X360 przyjechał i 2 dni później też nabył.

in plus - wszyscy grają na oryginałach.

Łańcuszek szczęścia :P

Opublikowano

Chociaż to PSX był kultowy. Dosyć dużo (jak na nasz kraj) znajomych kojarzy jakieś gry z tej platformy do gier wideo. PS2 jakoś słabiej dopiero jak ceny popuścili. Pamiętam kosze w Empiku z PS2 po 600 zł parę lat temu, teraz kiedy currentgeny można kupić poniżej magicznego 1k to ludzie chętniej kupują.

Opublikowano

Jest jeszcze kwestia ceny gier. Kupno konsoli to jedno, a późniejsza "eksploatacja" to drugie. Teraz tysiące gier na PS3 i X360 można mieć za "grosze" w porównaniu do tego ile kosztują premiery.

Opublikowano

Nawet na premierę jest taniej niż kiedyś. Już czasami można coś kupić za 179zł, ale i tak cenny powinny być niższe, ale wiadomo, że raczej nie będą. Dobrze, że gry od EA szybko schodzą z ceny. Za to premiery na PC drożeją co jest ciekawym zjawiskiem.

Opublikowano

Powiem Ci nawet, że jest jeszcze lepiej. Gears of War 3 kupiłem, a Forza 4 kupię za 169 zł i obie 2-4 dni przed premierą ;) Ciekaw jestem z czego wynikają te niskie ceny na gry od M$ w Polsce. Mamy chyba obecnie najtańsze gry od M$ w Europie.

To co piszesz o grach na PC też zauważyłem. To już najczęściej nie jest 79-99 zł tylko raczej 119 zł. A już najbardziej porypało Blizzarda ze StarCraft'em 2 sprzedawanym nie dość, że cholernie drogo to w dodatku w 3 częściach.

Dla EA duuuuuży plus za promocje.

Opublikowano

Drożeją w porównaniu z jakim okresem?

Bo jak sobie przeglądam stare SS i premiery za 179pln , to mi się nie wydaje żeby drożały :D

Opublikowano

Drożeją w porównaniu z jakim okresem?

Bo jak sobie przeglądam stare SS i premiery za 179pln , to mi się nie wydaje żeby drożały :D

Ale później ceny zostały obcięte o połowę i to był standard. A teraz znowu jest trend, że powoli gry na PC znowu drożeją.

Opublikowano

Najtańsze gry na PC-ta są od Reloaded i Skidrow.

Tak samo jak na X360. Z tym że ich się nie kupuje, je się kradnie ;)