tom0803 1 Opublikowano 4 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 marca 2012 Co trzeba zrobić by proto-behemoth się pojawił na tej platformie? Pierwszy raz jak szedłem to się pojawiał, ale byłem za słaby by go pokonać. Dopokowałem postacie, a teraz go niema. Wogóle się niepojawia. Musisz po pokonaniu ostatniego bossa zamknąć bramę w Academii 500 (czy ile tam jest w tej ostatniej lokacji) i przejść jeszcze raz ten kawałek, bo on się jednorazowo pokazuje. Ok dzięki jutro się tym zajme:) Fabuła skończona czas na kolejne trofiki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Riski3Run 2 Opublikowano 5 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2012 Ktoś z Was ukończył już dodatek ze Sahzem? U Chocobocoliny wykonałem wszystkie zadania (odnalazłem dla niej 6 kurczaków i pozwoliłem jej je zatrzymać) W karty też dużo juz coinów wygrałem i podchodzę do tego "ważniaka" i pytam o syna to on truje,że nadal mam grać to się dowiem gdzie on jest. Ile trzeba osiągnąć wygranych gier karcianych?Ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bellevar 6 Opublikowano 5 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2012 Ktoś z Was ukończył już dodatek ze Sahzem? U Chocobocoliny wykonałem wszystkie zadania (odnalazłem dla niej 6 kurczaków i pozwoliłem jej je zatrzymać) W karty też dużo juz coinów wygrałem i podchodzę do tego "ważniaka" i pytam o syna to on truje,że nadal mam grać to się dowiem gdzie on jest. Ile trzeba osiągnąć wygranych gier karcianych?Ktoś wie? Musisz zdobyć razem 30 Fortune Medals. Po prostu graj dalej najlepiej w pokera jak już odnalazłeś wszystkie małe chocoby. Cytuj Odnośnik do komentarza
Riski3Run 2 Opublikowano 5 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2012 W pokera wygrałem jeszcze troszkę grubszą kasę (coiny) i cwaniak "oddał" mi syna heehe. Dzieki @Bellevar. Powiedz mi czy u mnie coś nie tak ale czegoś nadal nie wiem... Pokonałem na Coliseum Omegę,Lightning i tego gościa no i teraz powinienem mieć Sahza ale wchodząc w Paradigim Pack chcąc usunąc jednego z potworków i nigdzie nie widze Lightning i reszty ktorą wymieniłem powyżej.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Hyosuke 4 Opublikowano 5 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2012 Powiedz mi czy u mnie coś nie tak ale czegoś nadal nie wiem... Pokonałem na Coliseum Omegę,Lightning i tego gościa no i teraz powinienem mieć Sahza ale wchodząc w Paradigim Pack chcąc usunąc jednego z potworków i nigdzie nie widze Lightning i reszty ktorą wymieniłem powyżej.... Pokonałeś ich ok, ale miałeś w battle results po walce, że ich zdobyłeś, tak jakbyś zdobył innego zwykłego pokemona? Bo nie wystarczy ich pokonać, żeby ich automatycznie przyłączyć. Ja, żeby ich dostać, to Omegę musiałem 3 razy pokonać a Light i Amodara około 10. Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 5 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2012 Lightning za pierwszym razem. Amodar za siódmym >.> Dzisiaj wpadło mi trofeum za maks dmg... problem w tym, że nie odpaliłem go z Javelina :o samo wpadło jak biłem Żółwia Noel gdy był zestaggerowany.... dziiiiiiwneeeeeeee. Chyba, że gra sumuje oba ciosy z jego mieczy, znaczy 2 ciosy z dwóch mieczy jako jeden atak... to by się w sumie zgadzało bo miałem chyba 1200 str, żółw miał deprotect a Noel wszystkie buffy, co nie zmienia faktu, że troszkę się ździwiłem, że można to trofeum wbić od tak.... Cytuj Odnośnik do komentarza
ognik 5 Opublikowano 5 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2012 Ja już nie mam k.... słów do tej piep...gry.Brakuje i jednego trofka STRATEGIST.Zaraz mnie Ch.. w pogodny dzień trafi.Co mam kurde robić...te opisy to sobie mogą w dupę wsadzić!!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ognik 5 Opublikowano 6 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2012 Proszę o pomoc w tym trophy!!!!Może ktoś poradzi o co biega???140h i nie weszło!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Riski3Run 2 Opublikowano 6 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2012 Jeśli chodzi o trophy z damage 99,999 równiez samo mi wpadło na Long Gui'u kiedy mu zestaggerowałem jedną nogę i juz miałem mu capnąć Javelina. Jeśli chodzo i zwerbowanie Lightning,Amodara i Omegi to po walce musi pokazać sie kryształ tak jak ze zwykłymi przeciwnikami tak? Jak dołączyć Sahza?Ukończyłem dodatek i nic. Strategist samo mi wpadło pamiętam na Raspatilu albo Long Gui'u. Pomoc odnośnie Strategist: Znalezione w necie Serah Noel MonsterSynergist Sentinel Yakshini Saborteur Sentinel Yakshini Commando Sentinel Yakshini Ravager Sentinel Yakshini Medic Sentinel Yakshini Sentinel Sentinel Yakshini Then just found random enemies in the Archlytte Steppe and just constantly started switching paradigms. I was getting about 50-100 switches a battle depending on what I was fighting. You do not have to attack anything to be considered a switch. So just keep switching however fast you can. I occasionally had to heal Noel but no big deal. Hope it help 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hyosuke 4 Opublikowano 6 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2012 Jeśli chodzo i zwerbowanie Lightning,Amodara i Omegi to po walce musi pokazać sie kryształ tak jak ze zwykłymi przeciwnikami tak? Dokładnie tak, w battle results gdzie dostajesz drop, powinna pojawić dana postać jeśli akurat podczas tej walki ją zdobyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Riski3Run 2 Opublikowano 6 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2012 A czy muszę walczyć na Normal czy easy czy to raczej nie ma wpływu na zwerbowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hyosuke 4 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Sądzę, że to nie robi żadnej różnicy, poza tym, że powinno byc prościej ich ubić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Riski3Run 2 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Chociarz na easy nigdy nie widzę item drop +200% ani rare drop +200% Za to jest to na normalu. Sazh jest synergista a jego max level to 45. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hyosuke 4 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Chociarz na easy nigdy nie widzę item drop +200% ani rare drop +200% Za to jest to na normalu. Sazh jest synergista a jego max level to 45. A ma Haste, wśród czarów? Cytuj Odnośnik do komentarza
Riski3Run 2 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Niestety nie ma... Za to ma: Cold Blood - jego limit breaker (Feral link full) kwadrat+kółko jednocześnie trzeba szybko naciskać (według mnie słabizna) Bravery Protect Shell Vigilance Vigilaga Veil Bravega Faith Enfire Enthunder Enaero Endless Blessing A czy u Was Lightning też max level to 13? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hyosuke 4 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Szkoda, ale i tak ma niezły zestaw buffów. Tak, Light ma max 13 lv, tak samo Amodar, za to Omege można dobić do 99...Chociaż, dobrze wyćwiczony Chichu i tak jest zdecydowanie lepszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza
tom0803 1 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 A czy ktos mółby napisać jakie stworki są najlepsze by w nie inwestować(dla każdej profesji) Szukałem i niemogę znależć bo mam problem z tymi quizami a AKA 700. Niewszystkie pytania są jasne i czy jest gdzieś wypisane te wszystkie pytania razem z odpowiedziami? Cytuj Odnośnik do komentarza
Riski3Run 2 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Mam Chichu lv.70 i jakiegoś szału nie widzę...wydaje mnie się ze moj Golden Chocobo lepiej "tłucze" hehe. Osobiście mam Golden Chocobo COM lv 45 i Cloudburst RAV lv 40 chyba no i najlepszego SYN Yashkini (czy jakoś tak) lv70 Cytuj Odnośnik do komentarza
DaN3000 80 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 A czy ktos mółby napisać jakie stworki są najlepsze by w nie inwestować(dla każdej profesji) Szukałem i niemogę znależć bo mam problem z tymi quizami a AKA 700. Niewszystkie pytania są jasne i czy jest gdzieś wypisane te wszystkie pytania razem z odpowiedziami? Najlepsze wg Monster FAQ z GameFAQs: COM: Chichu RAV: Cloudburst/Lightning SEN: Pulse Gladiator/Tezcat SAB: Black Chocobo SYN: Yakshini MED: Green Chocobo Odpowiedzi do quizów są w Brain Blitz Answer Guide i Captain Cryptic Guide - także na GameFAQs. Ja zrobiłem zrobiłem sobie Chichu całego z materiałów Power wg przepisu z Monster FAQ i nawala przeciwników jak potłuczony. W większości przypadków Noel i Serah mogą nic nie robić a Chichu sam załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Mam Chichu lv.70 i jakiegoś szału nie widzę...wydaje mnie się ze moj Golden Chocobo lepiej "tłucze" hehe. Jakbyś go zrobił przepisem krążącym po sieci to by miał 1500ATK i wtedy złoty Chocobo wypada blado. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bellevar 6 Opublikowano 8 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2012 (edytowane) A czy ktos mółby napisać jakie stworki są najlepsze by w nie inwestować(dla każdej profesji) Szukałem i niemogę znależć bo mam problem z tymi quizami a AKA 700. Niewszystkie pytania są jasne i czy jest gdzieś wypisane te wszystkie pytania razem z odpowiedziami? Najlepsze wg Monster FAQ z GameFAQs: COM: Chichu RAV: Cloudburst/Lightning SEN: Pulse Gladiator/Tezcat SAB: Black Chocobo SYN: Yakshini MED: Green Chocobo Według mnie to lista powinna wyglądać mniej więcej tak: COM: Chichu RAV: Blue Chocobo/CloudBurst SEN: Pulse Gladiator/Bunkerbeast SAB: Black Chocobo/Necrosis SYN: Yakshini MED: White Chocobo/Flanitor Edytowane 8 marca 2012 przez Bellevar Cytuj Odnośnik do komentarza
tom0803 1 Opublikowano 10 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2012 Panowie mam 149/160 fragmentów. Wszystkie bramy po otwierane i zostały mi niedokończone bestiary w aka 4XX i serepidity 1 ten fragment z 1 rękim bandytą. Co mam dalej robić? Zrobić te 2 pozostałem i coś dalej się otworzy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hyosuke 4 Opublikowano 10 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2012 Panowie mam 149/160 fragmentów. Wszystkie bramy po otwierane i zostały mi niedokończone bestiary w aka 4XX i serepidity 1 ten fragment z 1 rękim bandytą. Co mam dalej robić? Zrobić te 2 pozostałem i coś dalej się otworzy? Masz jeszcze do zaliczenia paradox edningi, tam będą brakujące fragmenty: http://www.ps3trophies.com/forums/showwiki.php?title=Final-Fantasy-XIII-2-Trophy-Guide Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 10 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2012 Dobra, wpadła platyna po około 82h grania. Mogę stwierdzić, że gra dla mnie była za łatwa... strasznie łatwa... eh żadna walka nie sprawiła mi większych kłopotów i w tym aspekcie jestem strasznie zawiedziony Nawet ten DLC z Omega weapon to joke, załatwiłem go w jakąś minutę lub półtorej Ogólnie grało się fajnie, ale jednak wg mnie jest o wiele mniej trudnych walk niż było w FF13-2, nie wiem czy to dzięki "casualom" wszystko idzie ku prostocie, ale to jest straszne, żeby RPG był łatwy PS: najgorsza rzecz jaką musiałem robić to grać na tym śmiesznym jednorękim bandycie dla fragmenta... to jest akurat chore, aby człowiek musiał pada okręcać taśmą/gumą/itd i odchodzić od konsoli na 2h+ bo inaczej można wpaść w szał ;p Oprócz tego wszystko inne robiło mi się z przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza
tom0803 1 Opublikowano 10 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2012 A czy można jeszcze raz (drugiego) Chichu wydropić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi